greenblack 05.06.03, 19:30 Będzie na płycie nowego Focusa. Silniki od 1.8 z Forda do 5-cylindrowego turbobenzynowca. Będzie wersja 4x4, a poza tym XC50. I kilka nowinek: regulowana pozycja dźwigni zmiany biegów i hamulca ręcznego. Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: verte Re: Nowe Volvo S/V40 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.03, 19:37 greenblack napisał: > Będzie na płycie nowego Focusa. Boszeee co ten ford wyprawia z dobrą i prestiżową kiedyś marką..... Link Zgłoś
greenblack Re: Nowe Volvo S/V40 05.06.03, 19:47 Gość portalu: verte napisał(a): > Boszeee co ten ford wyprawia z dobrą i prestiżową kiedyś marką..... Obecne S40 ma płytę wspólną z Carismą, a silniki z Renault i co? Ford chce zarabiać, a nie utrzymywać mity. Jaguar też się prostytuuje: przedni napęd, diesle... Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: hans Re: Nowe Volvo S/V40 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.03, 23:45 Oj,bez przesady;dlaczego diesle nie przeszkadzają Ci w Audi czy merolu,a są nie do zaakceptowania w Jaguarze? Link Zgłoś
Gość: zgred Re: Nowe Volvo S/V40 IP: *.dip.t-dialin.net 06.06.03, 00:16 Gość portalu: hans napisał(a): > Oj,bez przesady;dlaczego diesle nie przeszkadzają Ci w Audi czy merolu,a są nie > > do zaakceptowania w Jaguarze? oj nie tylko nie to. nie zaczynaj z greenblackiem na temat diesli bo rozpeta sie kolejna mega dyskusja na temat wyzszosci benzyny nad dieslami albo na odwrot. chlopak ma po prostu alergie na diesle i trzeba to zaakceptowac. Link Zgłoś
greenblack Re: Nowe Volvo S/V40 06.06.03, 09:07 Gość portalu: hans napisał(a): > Oj,bez przesady;dlaczego diesle nie przeszkadzają Ci w Audi czy merolu,a są nie > > do zaakceptowania w Jaguarze? Głównym powodem, dla którego warto (było) kupić Jagura to prestiż. Jaguar w śwaidomości wielu równał się "osiągi". Diesel będzie zawsze woniejszy. Jeżeli dodamy do tego przedni napęd i coraz mniesze i słabsze samochody, to z mitu Jaguara niewiele już zostało. Jeszcze w 1997 najsłabszy Jaguar miał 240 KM, dzisiaj 150, jaka będzie przyszłość? Może kiedyś zobaczymy Jaguara TDCI z TAXI na dachu? Pozdrawiam Link Zgłoś
al_fik Re: Nowe Volvo S/V40 06.06.03, 09:14 no tak, marność wszystko marność, bo alfa disel (tfu, tfu) to juz niestety normalność i na dodatek jeździ na taxi to już nie prostytucja toz to k***swto... :D ..."... nam nie zaszkodzi żadne obce zło, na swój sposób widzę ją..." Link Zgłoś
Gość: LUK Re: Nowe Volvo S/V40 IP: *.crowley.pl 06.06.03, 10:08 Miało tu być o volvo a się zrobił wątek na temat Jaguara. OK. Ja też coś dodam, Jaguar zawsze będzie postrzegany jako auto bogatych ja wolałbym się pokazać w XJ niż w A8 jast bardziej oryginalny i zawiesza wzrok. Link Zgłoś
Gość: hans Re: Nowe Volvo S/V40 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.03, 10:17 A ja wcale nie uważam,że Jagi są lub były bardziej prestiżowe od merców czy bmw,przestarzała stylistyka,marna jakość wykonania,wcale nie rewelacyjne osiągi;jeśli chodzi o diesle,to zawsze można wstawić 300 konnego i po herbacie.Chciałbym przy okazji nadmienić,że ja też nie jestem jakimś nadmiernym fanem ropniaków,staram się być tylko obiektywnym,pozdr. Link Zgłoś
greenblack Re: Nowe Volvo S/V40 06.06.03, 10:54 Gość portalu: hans napisał(a): >jeśli chodzi o diesle,to zawsze można wstawić 300 konnego i po > herbacie. Oczywiście, że można, ale taki diesel będzie o 20 000 € droższy od benzynowego o takiej samej mocy i gdzie tu sens? Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: hans Re: Nowe Volvo S/V40 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.03, 11:11 greenblack napisał: > Gość portalu: hans napisał(a): > > >jeśli chodzi o diesle,to zawsze można wstawić 300 konnego i po > > herbacie. > > Oczywiście, że można, ale taki diesel będzie o 20 000 € droższy od benzyn > owego > o takiej samej mocy i gdzie tu sens? > > > Pozdrawiam No nie,20000 to chyba lekka przesada,ale 10000 to na pewno.Poza tym,klientela tej marki nie rozmawia o pieniądzach,ona je po prostu ma /to trochę żartem,hihi/.Pozdr. Link Zgłoś
greenblack Re: Nowe Volvo S/V40 06.06.03, 11:16 Gość portalu: hans napisał(a): > No nie,20000 to chyba lekka przesada,ale 10000 to na pewno. Porównaj sobie ceny 735i i 740d. Poza tym,klientela > tej marki nie rozmawia o pieniądzach,ona je po prostu ma /to trochę > żartem,hihi/. Pewnie, że żartem, Gdyby było tak, jak mówisz, to nie sprzedawano by tak wielu S320 CDI, 730d, 728i. Pozdr. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: hans Re: Nowe Volvo S/V40 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.03, 17:07 No i sprawdziłem,bmw 735-66.1tys.E,740d-76,5tys.E,wiec róznica wynosi 10tyś.E,chciałbym zaznaczyć,że sa to ceny niemieckie.Pozdr. Link Zgłoś
greenblack Re: Nowe Volvo S/V40 06.06.03, 17:15 Gość portalu: hans napisał(a): > No i sprawdziłem,bmw 735-66.1tys.E,740d-76,5tys.E,wiec róznica wynosi > 10tyś.E,chciałbym zaznaczyć,że sa to ceny niemieckie.Pozdr. S350 245 KM 63800 €, S400 CDI 250 KM 78126 € - w Niemczech. W Polsce odpowiednio 329000 i 397846 zł. 735i 330303 zł; 740d 420807 zł. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: hans Re: Nowe Volvo S/V40 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.03, 17:33 Wszystko się zgadza,zawsze uwazałem ten kraj za eldorado dla złodziejskiego fiskusa;różnica w cenach bmw ok.80000zł.Tow Kołodko jest bardzo słabym ekonomistą,wystarczyłoby dowalić ze 100%akcyzy i dziura budżetowa sama by się zapchała,przeciez to takie proste.Pozdr. Link Zgłoś
Gość: johndoe Re: Nowe Volvo S/V40 IP: 212.244.249.* 06.06.03, 11:27 Gość portalu: verte napisał(a): > greenblack napisał: > > > Będzie na płycie nowego Focusa. > > > Boszeee co ten ford wyprawia z dobrą i prestiżową kiedyś marką..... o co komu przeszkadza plyta focusa? pzdr Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Nowe Volvo S/V40 IP: 212.160.128.* 06.06.03, 11:36 Gość portalu: johndoe napisał(a): > Gość portalu: verte napisał(a): > > > greenblack napisał: > > > > > Będzie na płycie nowego Focusa. > > > > > > Boszeee co ten ford wyprawia z dobrą i prestiżową kiedyś marką..... > o co komu przeszkadza plyta focusa? > pzdr Płyta focusa nie przeszkadza,ale potem powiedzą,że volvo S/V40 to auto klasy średniej.Myślę,że należałoby go w tym w wypadku porównywać z kompaktami bo klasa średnia volvo to sześćdziesiątka. Pozdr Link Zgłoś
greenblack Re: Nowe Volvo S/V40 06.06.03, 11:43 Gość portalu: zbig napisał(a): > Płyta focusa nie przeszkadza,ale potem powiedzą,że volvo S/V40 to auto klasy > średniej. Chyba nikt tak nie powie, bo nawet wymiarami będzie to Focus sedan. Obecne S40 też nie może zostać uznane za klasę średnią, a raczej za klasę Bory. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: macra Re: Nowe Volvo S/V40 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 12:26 znowu dyskusja diesel-benzyna prowadzaca do nikad! jest wolny rynek, kazdy wybiera to co chce! szkoda tylko ze cala masa przeciwnikow diesla, ktorzy maja tyle do powiedzenia nigdy nie siedziala za kolkiem auta z takim wlasnie silnikiem! no moze poza jazda probna..! Link Zgłoś
greenblack Re: Nowe Volvo S/V40 07.06.03, 12:52 Gość portalu: macra napisał(a): > znowu dyskusja diesel-benzyna prowadzaca do nikad! jest wolny rynek, kazdy > wybiera to co chce! Nie rozśmieszaj mnie. Wolny rynek byłby gdyby benzyna kosztowała 1 zł/litr. W Ameryce jest wolny rynek i tam nie mają pojęcia, co to diesel. W Japonii i Korei zjawisko "dieslomanii" też jest nieznane, ale głównie z powodów ostrych norm ekologicznych, których diesle NIE SPEŁNIAJĄ. Widać, Azjaci wyżej cenią sobie własne zdrowie. szkoda tylko ze cala masa przeciwnikow diesla, ktorzy maja > tyle do powiedzenia nigdy nie siedziala za kolkiem auta z takim wlasnie > silnikiem! no moze poza jazda probna..! Dieslami jeździłem i dziękuję. A Ty jeździłeś kiedyś porządnym benzynowcem? Pozdrawiam Link Zgłoś