Dodaj do ulubionych

renualt megan

14.06.07, 22:26
jakie macie opinie o Renualt megan, jakie sa drogie częsci, jak z
awaryjnością tego samochodu?
Obserwuj wątek
    • kann2 Re: renualt megan 14.06.07, 22:33
      Jeździłem poprzednią wersją 5 lat - bez awarii. Obecną od ponad trzech lat i
      także jestem zadowolony.
    • baartur Re: renualt megan 15.06.07, 00:04
      Ceny części są na normalnym poziomie w porównaniu z innymi autami tej klasy,
      natomiast poprawiło się bezpieczeństwo tych autek.
    • sztylet69 Re: renualt megan 15.06.07, 00:21
      Ktory megan? Mam dwojke, 100 tys. i poza przepalonymi zarowkami nic sie w niej
      nie dzialo. U mnie awaryjnosc zerowa.
    • apodemus Re: renualt megan 15.06.07, 09:37
      Ceny części w okolicach średniej, awaryjność? a co to jest? :-)
      W moim wymieniałem cewki (tak, Sagemy...), jedno łożysko w tylnym kole i
      raz "nabijałem" klimatyzację. No i to co się zużywa - klocki itp. Chyba
      niewiele.
      5,5 roku, 161 tys.km. Zawieszenie, wydech itp. są te co włożyli w fabryce.
    • owrank Re: renualt megan 15.06.07, 11:53
      jaki rocznik pytasz ? nówka sztuka ? masz 4 lata gwarancji to nie ma problemu.
      ale jak starszy to jakieś problemu na pewno są, ale nie sa to tematy jakieś
      potwornie drogie. plusem sa np. przeglądy co 30 tysiecy, jak diesel to bardzo
      dobre spalanie, bezpieczeństwo - no i jak używany i kupujesz to plusem jest
      relatywnie niska cena
      • aneta362 Re: renualt megan 15.06.07, 13:20
        dołączam się do opinii przedmówców, mam 3 lata meg.II, 77tys przebiegu i tez ok
        nie narzekam, jak były jakies duperele to serwis sprawował sie super, naprawdę
        super autko i cudownie się prowadzi, ale temat był już wałkowany milion razy
        więc jak chcesz, to skorzystaj z wyszukiwarki, tam znajdziesz więcej opinii,
        ale nie koniecznie od tych którzy mają, tylko od tych którzy słyszeli, że coś
        tam...,
      • niknejm Re: renualt megan 15.06.07, 15:04
        owrank napisał:

> kupujesz to plusem jest
        > relatywnie niska cena

Nie bez przyczyny. Wystarczy spojrzeć na raporty ADAC (ilość awarii kończących
        się holowaniem na 1000 zarejestrowanych aut danego modelu w Niemczech) dla
        kilkuletnich Megane. Bardzo kiepsko.
        Ale jak chcesz kupić nowy i sprzedać po 3-4 latach, to nie jest tak źle. Tyle,
        że licz sie ze sporą stratą wartości ("plusem jest relatywnie niska cena") ;-)

Pzdr
        Niknejm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka