transmital 30.06.07, 13:28 Który samochód polecilibyście kupić jako nowy z salonu. Link Zgłoś Obserwuj wątek
transmital Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 30.06.07, 16:26 a dlaczego? czy może marka Toyota mówi sama za siebie. Co złego, a właściwie słabego jest w Mitsubishi, a co w Corolli, na co zwrócić uwagę przy kupnie? W sumie obecnie Lancer w wersji sedan daje promocje i jest tańszy. Link Zgłoś
habudzik Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 30.06.07, 17:28 Wiecej serwisów i pewnie łatwiej o tańsze części . Link Zgłoś
vafancullo Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 30.06.07, 17:39 jeden pies. podobnie jezdza, podobnie niezawodne. wybierz ten, ktory Ci sie mniej niepodoba Link Zgłoś
transmital Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 30.06.07, 17:52 a czy mógłby mnie ktoś przekonać do jakiegoś modelu porównując je pod względem technicznym. Czy Corolla jest krok przed Mitsubishi? Link Zgłoś
martinez027 Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 30.06.07, 18:40 transmital napisała: > Który samochód polecilibyście kupić jako nowy z salonu. Jak chcesz z tamtych stron i w tych rozmiarach to zdecydowanie Lexus IS!! Niby Lex to lepsze tojoty,ale to ma sie jak opel omega do Mercedesa S-klasse:) Tojoty sa nudne i nieciekawe-jedynie Camry jest godna uwagi,ale te produkowane poza japonia to szajs. Jesli mialbym wybierac z tych 2 to moze lancera bym wzial-dlatego ze corolli jest za duzo i sa strasznie nudne!!Moze lepiej z serwisem ale to nieregula. Link Zgłoś
transmital Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 30.06.07, 19:34 Dziękuje za opinię, cenna, wezmę pod uwagę. Ja porównuję tylko samochody klasy średniej. Lexus to już wyższa. Masz rację, że Toyot jest mnóstwo na naszych drogach, ale cieszą się dobrą opinią. Model Nowa Corolla, to nowy model zupełnie inny niż poprzednie w sprzedaży od marca 2007, dość duże kompaktowe auto, w wersji sedan wydaje mi się technicznie nieco wyżej niż Lancer, a na pewno dużo przyjemniejsze w środku. Mam problem, chce kupić japończyka, nowego, cena do 70.000zł, niekoniecznie Toyota, czy Lancer, może coś innego. Link Zgłoś
diapazon Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 30.06.07, 22:35 Mam dobre doświadczenia i z Toyotami i Mitsubishi-jeśli chodzi o wybór to wolałbym Lancera...Lepiej wyposażony,żwawszy,ładniejszy i lepiej jeżdzący. A ceny części raczej podobne-choć to nie powinno być zmartwieniem przez pierwszych kilka lat:-) Serwis-no cóż...A to Polska właśnie... Link Zgłoś
martinez027 Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 01.07.07, 02:14 gwoli scislosci wg.auto-wyborczej Lex IS to srednia-i tak musi byc bo to najmniejszy woz tego producenta,wyzsza to GS potem luksus-LS link: auto.gazeta.pl/auto/0,71359.html Tojota I Lancer to kompakciki wg.tego rankingu-sprawdz po ile ten Lex IS-nawet roczny to cudo,ale jak za drogo to bierz Lancera-tanszy od Tojoty podobno ale wydaje sie lepszy. Link Zgłoś
diapazon Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 01.07.07, 02:26 Z tego co czasem piszą to Lancer jest klasy niższej średniej:-) A tu kuszą promocją-www.mitsubishi.pl/index.php?Offer=3&promocje=1 Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 01.07.07, 04:36 Zdecydowanie Lancera, ale nowy model: autos.yahoo.com/mitsubishi_lancer_gts/ Link Zgłoś
wowo5 Civic 01.07.07, 05:39 Civic sedan jest calkiem zgrabny w przeciwienstwie do hatchbacka, ktory wyglada okropnie. Z silnikiem 1.8L oczywiscie. Link Zgłoś
diapazon Re: Civic 01.07.07, 11:16 Tylko zapomniales wspomniec ze Civic 1.8 w sedanie kosztuje ponad 70tys;-) Fajne auto,nie przeczę...Ale ponad 10tys roznicy robi swoje. Link Zgłoś
nieanalny Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 01.07.07, 11:31 Corolla nie oferuje nic nadzwyczajnego jak na auto ktore dopiero weszlo na rynek a cenowo jest droga silnik 1.4 to chyba na miasto bo jak zapakujesz 3 pasazerow i plecak to bedzie bieda Lancer ma bardzo dobre zawieszenie w wersji 2.0 i silnik jak trzeba 3 lata gwarancji i mozna sporo wynegocjowac bo wchodzi nowy model a w Toyocie na slowo negocjacje zostaniesz wysmiany i moze w napadzie radosci sprzedawczyk zaoferuje gratis dywaniki i firmowy dlugopis wez pod uwage rowniez Mazde 3 Link Zgłoś
devote Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 01.07.07, 18:08 Lancer jest robiony w japonii w rodzinie jest 03 lancer i zadnych problemow Link Zgłoś
transmital Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 01.07.07, 19:59 no właśnie, Toyota wypuściła chyba w marcu ten nowy model Corolli, zaś model Lancera, to już schyłek. Na Corollę czeka się około 3 tygodni, Lancer jest do wzięcia praktycznie od zaraz. Silnik w Corolli Terra 1,4 ma moc 97kM i moment 130/4400, w Lancerze silnik 1,6 odpowiednio 98kM 150/4000, zużycie paliwa też na niekorzyść Lancera. W Toyocie rzeczywiście żadnych upustów, może gdybym wykazała się dużymi zdolnościami negocjacyjnymi to może blokadę skrzyni dorzuciliby mi. Chyba jednak wolę Corollę. Link Zgłoś
tomiwit Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 01.07.07, 20:05 transmital napisała: > Silnik w Corolli Terra 1,4 ma moc 97kM i moment > 130/4400, w Lancerze silnik 1,6 odpowiednio 98kM 150/4000, zużycie paliwa też > na niekorzyść Lancera. Tzn. że wyższa moc i moment są na niekorzyść lancera? Link Zgłoś
stradale Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 01.07.07, 20:10 LAncer ma elastyczniejszy i mocniejszy silnik bo ma wieksza pojemnosc zdecydowanie lepiej przyspiesza jest zdecydowanie tanszy ok 6-7tys moze chociaz zrob jazdy probne bo pisaniem do kupna auta nie jest latwo przekonac a jesli wolisz tojote to kupuj i tyle powyzej ktos wspomnial Mazde 3 i to jest najlepsze auto z tych dwoch ktore chcesz kupic i naladniejsze Corolla to cos co kupuja firmy dla swoich pracownikow Link Zgłoś
transmital Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 01.07.07, 20:45 lancer jest tańszy, tylko w promocji i to o jakieś 5000zł, normalnie kosztuje 62900, a Toyota 63100. Rzeczywiście przyspieszenie lepsze ma Lancer bo 11,8s, a Corolla 13s, ale ja nie jeżdżę dynamicznie. Oczywiście, że umawiam się na jazdę próbną w każdym przypadku i oczywiście pooglądam jeszcze Mazdę 3, a może Subaru ma jakiś odpowiednich dla tych aut. Szukam tylko tu na tym forum plusów i minusów każdego z tych aut. Link Zgłoś
egon-olsen Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 01.07.07, 21:50 zamierzasz kupowac auto wiec to obowiazujaca promocja poza tym na pewno jeszcze wynegocjujesz wiecej Subaru bedzie palilo sporo wiecej a skoro nie przywiazujesz wagi do wlasciwosci jezdnych i dynamiki to zapomnij pomysl jeszcze o takich autach jak Seat Altea www.autocc.pl/dossiers/dossiers.php?id_dossier=128 Renault Megane kombi/sedan nawet Scenic www.autocc.pl/dossiers/dossiers.php?id_dossier=132 i najlepsze cena Lancera w AutoCC www.autocc.pl/dossiers/dossiers.php?id_dossier=137 Link Zgłoś
transmital Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 01.07.07, 22:26 ale mnie interesuje tylko japończyk. Potrzebuję samochód do którego bezstresowo podchodzę, wsiadam przekręcam kluczyk i jadę. Z budowy wiem gdzie jest bak na paliwo i na płyn do spryskiwaczy, czasami sprawdzam poziom oleju w silniku. Od 12 lat jeżdżę Cariną i poza przeglądami prawie nigdy nie byłam z nią w warsztacie i taki komfort chcę mieć z następnym samochodem. Jednocześnie zdecydowanie wolę trochę większe samochody. Dodatkowym ograniczeniem jest oczywiście kasa. Link Zgłoś
megiro Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 02.07.07, 15:59 kup hondę civic 1.8 sedan, sam porównywałem różne auta , ale to co oferuje Honda jest z najwyższej półki, wygląd, silnik, prowadzenie, wyposażenie seryjne. Link Zgłoś
transmital Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 02.07.07, 17:56 ale też i cena w porównniu z Corollą, czy Lancerem też z górnej półki. Ja chcę przeznaczyć na to max 70.000zł ze wszystkimi niezbędnymi dodatkami i ubezpieczeniem. Link Zgłoś
megiro Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 02.07.07, 18:04 wiem, rozumiem, jednak warto policzyć, w cenie civica mamy lakier metalik, esp, alarm, firmę gdzie jej autami nie jeżdżą firmy, nie chcę już pisać o osiągach i prowadzeniu , bo tutaj nie ma co porównywać, jak się zdecydujesz to Ci dam dobry kontakt do hondy. pomyśl Link Zgłoś
transmital Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 02.07.07, 18:51 to ile taki civic sedan kosztuje? i sorry, ale co to jest esp? Link Zgłoś
megiro Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 03.07.07, 14:13 71900, z ubezpieczeniem 75000zł - cena bez upustów, no ESP w hondzie nazywa się VSA , koryguje tor jazdy, w skrócie nie wpadniesz w poślizg jeśli nie przekroczysz praw fizyki, a tak naprawdę niemożliwe żebyś nie wiedział! no sorry, naprawdę niemożliwe... Link Zgłoś
transmital Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 03.07.07, 15:27 ja jestem kobietą. Cena 75000zł, to okolo 10.000zł więcej niż w przypadku Corolli. Ale może Honda jest elastyczniejsza w negocjacjach i łatwiej u nich o większy upust. A swoją drogą to gdzie jest tem dealer Hondy? Link Zgłoś
megiro Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 03.07.07, 15:33 Tym bardziej Civic, kobiety pięknie wyglądają w tych autach, zwłaszcza w czarnych. kwota 10 000zł i tak nie oodaje różnicy między autami na korzyść Hondy oczywiście. Już pisałem o tym, decyzja rzecz jasna należy do Ciebie, najlepiej się przejechać i to jeden po drugim wtedy wiadomo co jest dobre. Honda w zasadzie nie daje upustów, ale jest taki jeden salon w Warszawie i zastanawiam się jak publicznie go wskazać. tomek Link Zgłoś
transmital Re: Mitsubishi Lancer czy Nowa Corolla 03.07.07, 19:44 no już mnie prawie przekonałeś, ale oczywiście jazdy próbne jako obowiązkowe zaliczę. Możesz podać mi adres dealera na adres transmital@gazeta.pl, Link Zgłoś