Gość: Jagoda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.03, 21:58 Macie zdanie na temat tego samochodzika? chce kupic, ale nie znam sie na tym kompletnie......... bylabym wdzieczna za opinie posiadczom thali pozdrawiam Jagoda Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: jagoda Re: Renault Thalia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.03, 10:23 greenblack napisał: > Użyj wyszukiwarki. > > > Pozdrawiam i czego mam tam szukać? pytałm o opinię, kogoś kto już kupił i jeżdzi tym samochodem............. moze ktos taki sie odezwie? Link Zgłoś
greenblack Re: Renault Thalia 19.06.03, 10:39 www2.gazeta.pl/szukaj/0,31022.html W temacie albo w treści wpisujesz thalia, thalii, thali, thalię, thalie, thalią. W tematycznych wybierasz Auto-Moto i szukaj. Nic prostszego, chociaż teraz wyszukiwarka nie działa:) Ile razy można pisać to samo o własnym samochodzie? Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Renault Thalia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.03, 17:15 po co ten protekcjonalny ton? wiem jak działa wyszukiwarka, tylko że...........nie dziala, a skoro Ci sie nie chce, to nie pisz, pozdrawiam i miłego dnia, :) A może ktoś życzliwszy sie jednak odezwie?, Link Zgłoś
greenblack Re: Renault Thalia 19.06.03, 17:41 Wpisałem słowo thalia w temacie i wyskoczyły mi 534 wyniki. Bez komentarza. Wyszukiwarka już działa. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Renault Thalia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.03, 19:19 greenblack napisał: > Wpisałem słowo thalia w temacie i wyskoczyły mi 534 wyniki. Bez komentarza. > Wyszukiwarka już działa. > > > Pozdrawiam okay, TERAZ działa..........Zapewne to pasjonujące przeglądać te 534 wyniki......... I pozdrawiam najuprzejmiej, Link Zgłoś
Gość: sylas Re: Renault Thalia IP: *.ndg.gda.pl / 192.168.0.* 19.06.03, 18:25 Greenblack ma rację... Mam Thalię i niejeden raz już swoje wrażenia opisywałem - robić po raz n-ty nie chce mi się już... Wyszukiwarka rozwiąże sprawę. Napisze więc krótko: mam Thalię od 19 miesięcy, na liczniku 50000 km (sporo jak na półtora roku, nie?) - z poważnych awarii miałem jedną, zawinioną przez ASO - uszkodzili szczęki hamulcowe z tyłu (ściekł na nie smar z ręcznego). No i musieli to naprawić. Poza tym drobiazg elektryczny usunięty w 1 miesiącu na gwarancji (świeciła się kontrolka poduszki). Jeździ się komfortowo, tanio (tym bardziej że mam LPG) i dynamicznie. A że wygląda jak wygląda... Mi to w niczym nie przeszkadza, grunt że auto kosztowało niewiele, bezproblemowo jeździ i zarabia na siebie. Niektórzy mówią że małe... No cóż, mam 185 cm wzrostu i ważę 100 kg (o kurcze, to już chyba nadwaga...) i jest mi za kierownicą lub na siedzeniu obok bardzo wygodnie. Z tyłu nie jeżdżę więc się nie przejmuję że jest tam mało miejsca :) Niech się martwi teściowa, którą od czasu do czasu gdzieś wioze na tylnym siedzeniu :) Musze jednak przyznać, że auto zaczyna już powoli odczuwać trudy pracy (jeżdżę dużo i po raczej złych drogach, w dodatku często są to krótkie przejazdy). Gdy przejeżdżam przez dziury i skręcam w lewo coś lekko skrzeczy/piszczy. Chyba trzeba wreszcie o auto trochę zadbać :) Do tej pory nie robiłem nic poza wymianą oleju (nie liczę tych szczęk, bo to nie wyszło podczas eksploatacji). Wady: jest gorzej wykonana od Clio (gorsze plastiki, fotele - gąbka wystaje spod materiału (!) itp.), trochę głośna powyżej 120km/h (opony i wiatr, silnik jest cichutki). No i drogie części w ASO (już nie wspomnę o kompetencji pracowników... to jest wg. mnie skandal, żeby regulując ręczny uszkodzić szczęki). Ale to ma też swój pozytywny aspekt. Otóz moje auto przeżyło już dwie stłuczki parkingowe (nie z mojej winy, ale nie miałem sprawcy - szło z AC), na każdej z nich, dzięki wysokim cenom w ASO zarabiałem sporo kasy. Przykładowo - przedni zderzak kosztuje w ASO ok. 1200 zł + lakierowanie 400 zł. Ja kupiłem w Poznaniu na giełdzie po 250 zł (używany ale w idealnym stanie) i polakierowałem za 300. Rozliczałem się kosztorysowo i Allianz (choć się trochę stawiali) wypłacił mi pełną kwotę wg. cennika ASO (oczywiście brutto). Do tego doszły: błotnik, nadkole, druga (drobniejsza) stłuczka i w sumie miałem darmowe (mimo zwyżki za szkodowość) ubezpieczenie na kolejny rok :) Oooooo sorry... miało być krótko :) Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Renault Thalia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.03, 19:16 Sylas? wielkie dzieki za Twoja opinię, i za czas jaki mi poświęciłeś. mam kase w sam raz na thalię i zastanawiam sie , czy ten samochód to dobry wybór, dlatego to pytanie na forum............. miłego wieczoru, Jagoda Link Zgłoś
Gość: glina PRECZ Z PASERAMI IP: *.icpnet.pl 19.06.03, 23:01 Gość portalu: sylas napisał(a): Ale to ma też swój pozytywny aspekt. Otóz moje auto przeżyło już dwie > > stłuczki parkingowe (nie z mojej winy, ale nie miałem sprawcy - szło z AC), na > każdej z nich, dzięki wysokim cenom w ASO zarabiałem sporo kasy. Przykładowo - > przedni zderzak kosztuje w ASO ok. 1200 zł + lakierowanie 400 zł. Ja kupiłem w > Poznaniu na giełdzie po 250 zł (używany ale w idealnym stanie) i polakierowałem > > za 300. Rozliczałem się kosztorysowo i Allianz (choć się trochę stawiali) > wypłacił mi pełną kwotę wg. cennika ASO (oczywiście brutto). Do tego doszły: > błotnik, nadkole, druga (drobniejsza) stłuczka i w sumie miałem darmowe (mimo > zwyżki za szkodowość) ubezpieczenie na kolejny rok :) Kupiłeś kradzione części.Jesteś tyle wart co ten , który Cię skasował i uciekł. Link Zgłoś
Gość: sylas Re: PRECZ Z RZUCANIEM OSKARŻEŃ BEZ POKRYCIA IP: *.ndg.gda.pl / 192.168.0.* 20.06.03, 20:54 Zderzak i inne części NIE BYŁY KRADZIONE!!! Były jeszcze w stanie surowym, tzn. nawet nie polakierowane! Nie wiem dlaczego były takie tanie. Bardzo Ci dziękuję za osądzenie mnie "zaocznie". Link Zgłoś
Gość: Realista Re: PRECZ Z RZUCANIEM OSKARŻEŃ BEZ POKRYCIA IP: 158.66.132.* 23.06.03, 16:08 Gość portalu: sylas napisał(a): > Zderzak i inne części NIE BYŁY KRADZIONE!!! Były jeszcze w stanie surowym, tzn. > > nawet nie polakierowane! Nie wiem dlaczego były takie tanie. > > Bardzo Ci dziękuję za osądzenie mnie "zaocznie". No może tak było, ale firmę ubezpieczeniową naciągnąłeś jak nic. Za takich jak Ty wszyscy płacimy wyższe składki. Link Zgłoś
micho64 Re: Renault Thalia 19.06.03, 22:51 Gość portalu: Jagoda napisał(a): > Macie zdanie na temat tego samochodzika? > chce kupic, > ale nie znam sie na tym kompletnie......... > > bylabym wdzieczna za opinie > posiadczom thali > > pozdrawiam > Jagoda Witam ja też już kiedyś wypowiadałem się na temat tego auta, niestety dla Ciebie zgadzam się z sylasem i greenblackiem, nie można ciągle mówić o tym samym... Ale skoro już zacząłem to pokrótce: przejechałem mniej od sylasa bo 48 kkm w ciągu dwóch lat, co do wyglądu to jeśli jest to sprawa najistotniejsza to radzę się zastanowić, ona rzeczywiście nie jest najładniejsza. Dla mnie jednak bardziej istotne było to co w środku. I tu jest już dużo lepiej. Jedyne usterki (na szczęście dla mnie) wystąpiły w pierwszych miesiącach eksploatacji tzn. wymiana cewki, nieprawidłowo działała klimatyzacja. Jedyny poważniejszy wydatek to niestety przegląd po 30 kkm. Jest wygodna, dobrze się ją prowadzi, silnik pozwala na dość energiczną jazdę, jest dość miejsca dla 3 os. rodziny i psa. Bagażnik pozwala na bezstresowe myślenie o np. wakacyjnym wyjeździe. Jeśli trzeba to i kosiarka też się zmieści. Do tej pory mnie nie zawiodła i niech tak będzie dalej. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Renault Thalia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.03, 09:00 bardzo dziękuję to cenna opinia, pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Renault Thalia IP: 62.233.171.* 20.06.03, 19:59 Czesc Pani JAgódko:) a ile masz tej kaski? Thalia ...lubisz takie sedany? NA czym Ci zalezy? ...zastanuFF sie przed kupnem,na Ślasku sie mówi , ze tym jeżdża starzy górnicy i ...młodzi dziadkowie:)) ..i coś w tym jest:) Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Renault Thalia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.03, 20:49 Gość portalu: Adek napisał(a): > Czesc Pani JAgódko:) > a ile masz tej kaski? > Thalia ...lubisz takie sedany? > NA czym Ci zalezy? > > ...zastanuFF sie przed kupnem,na Ślasku sie mówi , ze tym jeżdża starzy > górnicy i ...młodzi dziadkowie:)) > ..i coś w tym jest:) 34 w gotowiźnie, mniej więcej...........z tym daleko nie zalecę, a kredytować sie z powodu autka ochoty nie mam, Lubisz nie lubisz (takie sedany).....To widzę że wyszłam na (jak to mówią we Wrocławiu) - starą pudernicę....:) A poważnie - po prostu pojęcia nie mam co za to kupić, Poza Thalią przyszła mi do glowy Fabia, Motoryzacyjnie - ciemna masa jestem, ot co! Masz lepszy pomysł niz thalia lub fabia? Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Renault Thalia IP: 62.233.171.* 20.06.03, 23:48 Gość portalu: Jagoda napisał(a): > Gość portalu: Adek napisał(a): > > > Czesc Pani JAgódko:) > > a ile masz tej kaski? > > Thalia ...lubisz takie sedany? > > NA czym Ci zalezy? > > > > ...zastanuFF sie przed kupnem,na Ślasku sie mówi , ze tym jeżdża starzy > > górnicy i ...młodzi dziadkowie:)) > > ..i coś w tym jest:) > > > 34 w gotowiźnie, mniej więcej...........z tym daleko nie zalecę, > a kredytować sie z powodu autka ochoty nie mam, > > Lubisz nie lubisz (takie sedany).....To widzę że wyszłam na (jak to mówią we > Wrocławiu) - starą pudernicę....:) > > A poważnie - po prostu pojęcia nie mam co za to kupić, > Poza Thalią przyszła mi do glowy Fabia, > Motoryzacyjnie - ciemna masa jestem, ot co! > Masz lepszy pomysł niz thalia lub fabia? > No ..Fabia miałem okazje pojezdzic ale taką 1.9 tdi a taka kosztuje ponad 50 tysiaczków wiec... 34 powiadasz.. no wiec. Yariska z jakims tam wyposazeniem,2 poduchy,abs i cos tam Corsa ale chyba 1.0 skromnie wyposazona Punto z dwoma poduchami i cos tam dodają Fabie kupisz owszem 1.4 albo 1.2 ponoc nardziej oszczedną Zdaje sie , ze Ibiza kosztuje kolo 35 tysiaków Clio równiez w tej cenie Zastanów sie nad tą Thalia powaznie Jeszce jest 206 Peugeot A jesli mozna to skad jestes? Moze bym polecił jakis salon:) Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Renault Thalia IP: 62.233.171.* 20.06.03, 23:49 Wrocław alem slepy:)) Nie moje rewiry. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Renault Thalia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.03, 10:27 Gość portalu: Adek napisał(a): > Wrocław alem slepy:)) > Nie moje rewiry. > Pozdrawiam. Dziękuję za czas jaki mi poświęciłeś, wydaje mi sie jednak, że na corsę ani na ibizę - nie starczy mi kasy, są zdecydowanie droższe....:) Myślisz, że punto to dużo lepsze autko od thali? pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Renault Thalia IP: 217.153.94.* 21.06.03, 15:05 Dużo, dużo gorsze. Nie daj się zrobić w balona. Thalią jeździ się świetnie i jest bardzo funkcjonalna. Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Renault Thalia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.03, 21:54 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Dużo, dużo gorsze. Nie daj się zrobić w balona. Thalią jeździ się świetnie i > jest bardzo funkcjonalna. Piotr? dzieki za opinie, I co ja mam , biedna, zrobic? :) rczucic moneta? Link Zgłoś
micho64 Re: Renault Thalia 21.06.03, 22:50 Nie. Porównać wyposażenie za tę samą kasę. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Renault Thalia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.03, 14:46 micho64 napisał: > Nie. Porównać wyposażenie za tę samą kasę. > > Pozdrawiam to bardzo mądra rada, dziekuję i tym co powiedziałeś będę sie kierowac podejmujac decyzję z tym, ze nie mam pojecia, czego oczekiwać poza wspomaganiem kierownicy i poduszkami z przodu, :) pozdrawiam Link Zgłoś
greenblack Re: Renault Thalia 22.06.03, 14:53 Gość portalu: Jagoda napisał(a): > z tym, ze nie mam pojecia, czego oczekiwać > poza wspomaganiem kierownicy i poduszkami z przodu, Oczekuj ABSu, bocznych poduszek, klimatyzacji. Największe szanse na zniżki i dodatkowe wyposażenie masz u Fiata. Musisz tylko wybrać się z kimś, kto zna się na targowaniu (w domyśle facet;). Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Renault Thalia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.03, 22:15 greenblack napisał: > Gość portalu: Jagoda napisał(a): > > > z tym, ze nie mam pojecia, czego oczekiwać > > poza wspomaganiem kierownicy i poduszkami z przodu, > > Oczekuj ABSu, bocznych poduszek, klimatyzacji. Największe szanse na zniżki i > dodatkowe wyposażenie masz u Fiata. Musisz tylko wybrać się z kimś, kto zna się > > na targowaniu (w domyśle facet;). > > > Pozdrawiam Klimatyzacja? oj chciałabym............. wielkie dzięki za rady, Myślisz, że jak pójdę sama, to zrobią mnie w konia? pewnie masz rację, :) udanego tygodnia Link Zgłoś
greenblack Re: Renault Thalia 22.06.03, 23:03 Gość portalu: Jagoda napisał(a): > Klimatyzacja? oj chciałabym............. Teraz jest czas promocji tego wynalazku. > wielkie dzięki za rady, > Myślisz, że jak pójdę sama, to zrobią mnie w konia? Nie obraź się, ale nie sprawiasz wrażenia znawczyni motoryzacji, a tym bardziej twardej negocjatorki. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Renault Thalia IP: 62.233.171.* 22.06.03, 16:34 Wiesz jak tu zachwalają ta Thalie...sam moze sie skusze:) Brr nie ta bryła to jakis absurd , brr:) Clio pusci Cie ceną za 34 tysiaczki napewno. Ibiza jak trochu potargujesz to wuciagniesz za 35 z groszem z klimą. Yariska ma abs i dwie poduchy. na plus Thali bagaznik,nie watpliwie. Ale jak niejestes badylarzme to Ci taki nie poterzebny. Bo jeszcze jest Citroen Saxo ale to moze nieco stara konstrukcja ( nie starsza niz Thali, w kazdym razie nie wiele ) i tu na bank mozesz z 3 dychami podcjhodzic ale nie wiem jak wyposazenie,chyba blado:( No jescze jkest Suzuki Swift ale nie polecam. Aha Kia kojarzysz temat ?? Zobacz i oceń ale nie znam urzytkownik.ów i nie wiem nic wiecej. Daj znac jak cos kupisz i TARGUJ SIE < TARGUJJJJjjjjjj:))) Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Renault Thalia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.03, 22:29 Gość portalu: Adek napisał(a): > Wiesz jak tu zachwalają ta Thalie...sam moze sie skusze:) > Brr nie ta bryła to jakis absurd , brr:) > Clio pusci Cie ceną za 34 tysiaczki napewno. > Ibiza jak trochu potargujesz to wuciagniesz za 35 z groszem z klimą. > Yariska ma abs i dwie poduchy. > > na plus Thali bagaznik,nie watpliwie. > Ale jak niejestes badylarzme to Ci taki nie poterzebny. > > Bo jeszcze jest Citroen Saxo ale to moze nieco stara konstrukcja ( nie starsza > niz Thali, w kazdym razie nie wiele ) i tu na bank mozesz z 3 dychami > podcjhodzic ale nie wiem jak wyposazenie,chyba blado:( > No jescze jkest Suzuki Swift ale nie polecam. > > Aha Kia kojarzysz temat ?? > Zobacz i oceń ale nie znam urzytkownik.ów i nie wiem nic wiecej. > Daj znac jak cos kupisz i TARGUJ SIE < TARGUJJJJjjjjjj:))) Adek? ta thalia wcale nie jest taka brzydka, nieco dziwaczna, ale ja tez jestem dziwaczna więc byłby komplet :) Kia - to koreańczyk? sorry, ale nie....coś jestem uprzedona (może niesłusznie) Wzdycham do yariski, ale droga.... ( a gdzie klima? i reszta...) A gdybym, gdybym...... miala naprawdę DUŻO kasy, to kupiłabym CHRYSLER PT CRUISER MY2002 , ech... pomarzyc przed snem dobra rzecz, :) Dzięki, będę się targowac do upadłego (dealera, rzecz jasna) dobrego tygodnia Jagoda Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Renault Thalia IP: 62.233.171.* 22.06.03, 22:54 Gość portalu: Jagoda napisał(a): > Gość portalu: Adek napisał(a): > > > Wiesz jak tu zachwalają ta Thalie...sam moze sie skusze:) > > Brr nie ta bryła to jakis absurd , brr:) > > Clio pusci Cie ceną za 34 tysiaczki napewno. > > Ibiza jak trochu potargujesz to wuciagniesz za 35 z groszem z klimą. > > Yariska ma abs i dwie poduchy. > > > > na plus Thali bagaznik,nie watpliwie. > > Ale jak niejestes badylarzme to Ci taki nie poterzebny. > > > > Bo jeszcze jest Citroen Saxo ale to moze nieco stara konstrukcja ( nie > starsza > > niz Thali, w kazdym razie nie wiele ) i tu na bank mozesz z 3 dychami > > podcjhodzic ale nie wiem jak wyposazenie,chyba blado:( > > No jescze jkest Suzuki Swift ale nie polecam. > > > > Aha Kia kojarzysz temat ?? > > Zobacz i oceń ale nie znam urzytkownik.ów i nie wiem nic wiecej. > > Daj znac jak cos kupisz i TARGUJ SIE < TARGUJJJJjjjjjj:))) > > Adek? ta thalia wcale nie jest taka brzydka, > nieco dziwaczna, ale ja tez jestem dziwaczna więc byłby komplet :) > Kia - to koreańczyk? sorry, ale nie....coś jestem uprzedona (może niesłusznie) > Wzdycham do yariski, ale droga.... ( a gdzie klima? i reszta...) > > A gdybym, > gdybym...... > miala naprawdę DUŻO kasy, to kupiłabym > CHRYSLER PT CRUISER MY2002 , > ech... pomarzyc przed snem dobra rzecz, > :) > > Dzięki, będę się targowac do upadłego > (dealera, rzecz jasna) > dobrego tygodnia > Jagoda > No dziwaczna to delikatne stwierdzenie...a Clio ? Co o Nim myslisz? saxo jak widze odpada:)) A Yariska,spróbuj u dealera cos powzdychać a moze sie uda:) 3 letnia gwarancja to jest atut spróbuj a nie bedziesz miala sobie nic do zarzucenia pozdrawiam i rowniez milego;) Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Renault Thalia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.03, 20:17 Gość portalu: Adek napisał(a): > Gość portalu: Jagoda napisał(a): > > > Gość portalu: Adek napisał(a): > > > > > Wiesz jak tu zachwalają ta Thalie...sam moze sie skusze:) > > > Brr nie ta bryła to jakis absurd , brr:) > > > Clio pusci Cie ceną za 34 tysiaczki napewno. > > > Ibiza jak trochu potargujesz to wuciagniesz za 35 z groszem z klimą. > > > Yariska ma abs i dwie poduchy. > > > > > > na plus Thali bagaznik,nie watpliwie. > > > Ale jak niejestes badylarzme to Ci taki nie poterzebny. > > > > > > Bo jeszcze jest Citroen Saxo ale to moze nieco stara konstrukcja ( ni > e > > starsza > > > niz Thali, w kazdym razie nie wiele ) i tu na bank mozesz z 3 dychami > > > > podcjhodzic ale nie wiem jak wyposazenie,chyba blado:( > > > No jescze jkest Suzuki Swift ale nie polecam. > > > > > > Aha Kia kojarzysz temat ?? > > > Zobacz i oceń ale nie znam urzytkownik.ów i nie wiem nic wiecej. > > > Daj znac jak cos kupisz i TARGUJ SIE < TARGUJJJJjjjjjj:))) > > > > Adek? ta thalia wcale nie jest taka brzydka, > > nieco dziwaczna, ale ja tez jestem dziwaczna więc byłby komplet :) > > Kia - to koreańczyk? sorry, ale nie....coś jestem uprzedona (może > niesłusznie) > > Wzdycham do yariski, ale droga.... ( a gdzie klima? i reszta...) > > > > A gdybym, > > gdybym...... > > miala naprawdę DUŻO kasy, to kupiłabym > > CHRYSLER PT CRUISER MY2002 , > > ech... pomarzyc przed snem dobra rzecz, > > :) > > > > Dzięki, będę się targowac do upadłego > > (dealera, rzecz jasna) > > dobrego tygodnia > > Jagoda > > > No dziwaczna to delikatne stwierdzenie...a Clio ? > Co o Nim myslisz? > saxo jak widze odpada:)) > A Yariska,spróbuj u dealera cos powzdychać a moze sie uda:) > 3 letnia gwarancja to jest atut > spróbuj a nie bedziesz miala sobie nic do zarzucenia > pozdrawiam i rowniez milego;) Dzieki za wszystkie rady, sorry, że dopiero teraz odpisuje, ale byłam w podróży... pozdrowienia Link Zgłoś
micho64 Re: Renault Thalia 23.06.03, 01:03 Gość portalu: Jagoda napisał(a > > z tym, ze nie mam pojecia, czego oczekiwać > poza wspomaganiem kierownicy i poduszkami z przodu, > :) > pozdrawiam No, to częściowo już wiesz. Wiesz również do czego głównie będziesz wykorzystywać auto, jeśli wyłącznie do dojazdów do pracy, do poruszania się po mieście-rezygnuj z bagażnika. Każda z opcji ma swoje uzasadnienie. Jedne (ABS,poduszki) służą zwiększeniu bezpieczeństwa, inne (wspomaganie kier., klimatyzacja, elektryczne szyby) służą również zwiększeniu komfortu i są ułatwieniem podczas prowadzenia auta. Po ustaleniu listy priorytetów udajesz się do wytypowanych dealerów aby podali Ci cenę samochodu z tymże wyposażeniem. Któryś z nich na pewno okaże się interesujący (cenowo) i tam powinnaś skierować swoje kroki ponownie... niestety po to aby się POTARGOWAĆ. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Renault Thalia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 07:57 Nie rezygnuj z bagażnika. Politowanie wzbudzają posiadacze Yarisa udający się np. w 3 osoby na tygodniowe zakupy do marketu:"gdzie zmieścić te zakupy?"- to jest pytanie. Nawet te kilka razy w roku duży kuferek odwdzięczy Ci się: np. wyjazd na wakacje, coś wiekszego do przewiezienia. A te 200 litrów Yarisa to tyle co w Seicento. I nie daj się tym co twierdzą, że można zmieścić 300 litrów. Można i do Seicento, nawet do Malucha, jednak wtedy będziesz miała 2 osobowe autko. Pozdr. Link Zgłoś
Gość: radek Re: Renault Thalia IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 09:30 Właśnie nabyłam Thalię 1.4 Jest świetna promocja. Za prawie pełne wyposażenie (bez ABS - dopłata 1200) ale z klimą, wspomaganiem, centralnym zamkiem, poduszkami itp. (wersja nazywa się ALIZE)wywoławczo 36200. Polecam salon Vip-Car w Opolu (ul.Pużaka)jeszcze coś utargujesz. Możesz skorzystać z mojej pomocy (radek@europradziad.pl)Pozdrawiam Radek Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Renault Thalia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.03, 21:40 Gość portalu: radek napisał(a): > Właśnie nabyłam Thalię 1.4 > Jest świetna promocja. Za prawie pełne wyposażenie (bez ABS - dopłata 1200) ale > > z klimą, wspomaganiem, centralnym zamkiem, poduszkami itp. (wersja nazywa się > ALIZE)wywoławczo 36200. Polecam salon Vip-Car w Opolu (ul.Pużaka)jeszcze coś > utargujesz. Możesz skorzystać z mojej pomocy (radek@europradziad.pl) Pozdrawiam > Radek Jestem wdzięczna za ofertę pomocy, dziekuję, sorry, że dopiero teraz się odzywam, ale byłam w podrózy..... I jak się sprawuje Twoje autko ? pozdrowienia Jagoda Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Renault Thalia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.03, 20:22 Gość portalu: Miki napisał(a): > Nie rezygnuj z bagażnika. Politowanie wzbudzają posiadacze Yarisa udający się > np. w 3 osoby na tygodniowe zakupy do marketu:"gdzie zmieścić te zakupy?"- to > jest pytanie. Nawet te kilka razy w roku duży kuferek odwdzięczy Ci się: np. > wyjazd na wakacje, coś wiekszego do przewiezienia. A te 200 litrów Yarisa to > tyle co w Seicento. I nie daj się tym co twierdzą, że można zmieścić 300 > litrów. Można i do Seicento, nawet do Malucha, jednak wtedy będziesz miała 2 > osobowe autko. Pozdr. równiez pozdrawiam i dziekuję za podpowiedź, Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Renault Thalia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.03, 20:21 micho64 napisał: > Gość portalu: Jagoda napisał(a > > > > z tym, ze nie mam pojecia, czego oczekiwać > > poza wspomaganiem kierownicy i poduszkami z przodu, > > :) > > pozdrawiam > > No, to częściowo już wiesz. Wiesz również do czego głównie będziesz > wykorzystywać auto, jeśli wyłącznie do dojazdów do pracy, do poruszania się po > mieście-rezygnuj z bagażnika. Każda z opcji ma swoje uzasadnienie. Jedne > (ABS,poduszki) służą zwiększeniu bezpieczeństwa, inne (wspomaganie kier., > klimatyzacja, elektryczne szyby) służą również zwiększeniu komfortu i są > ułatwieniem podczas prowadzenia auta. Po ustaleniu listy priorytetów udajesz > się do wytypowanych dealerów aby podali Ci cenę samochodu z tymże wyposażeniem. > Któryś z nich na pewno okaże się interesujący (cenowo) i tam powinnaś > skierować swoje kroki ponownie... niestety po to aby się POTARGOWAĆ. > > Pozdrawiam dzięki za wyjaśnienia, jeżdzić będę głównie po mieście, A jakby nie rady jakich mi tu wszyscy udzilają, to do głowy by mi nie przyszło, żeby sie targowac, naprawdę.... pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: Esteta Re: Renault Thalia IP: 158.66.132.* 24.06.03, 16:33 Gość portalu: Jagoda napisał(a): > Gość portalu: Adek napisał(a): > > > Wrocław alem slepy:)) > > Nie moje rewiry. > > Pozdrawiam. > > Dziękuję za czas jaki mi poświęciłeś, > > wydaje mi sie jednak, że na corsę ani na ibizę - nie starczy mi kasy, > są zdecydowanie droższe....:) > > Myślisz, że punto to dużo lepsze autko od thali? > > pozdrawiam Że się włączę, nie jest gorsze, a za to dużo ładniejsze. Link Zgłoś