Gość: MM IP: *.rsmas.miami.edu 22.06.03, 19:04 Pol to największy fantasta tego rządu odkad odszedł Kołodko. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: tryt Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.03, 19:20 Pol powinien zostac wbetonowany w pierwszy kilometr tej autostrady jak najwiekszy blagier III RP. Link Zgłoś
Gość: x TO POL JESZCZE NIE SIEDZI W ZAKLADZIE PSYCHIATRYCZNYM? IP: 217.153.49.* 23.06.03, 08:18 Ponoc mial tam byc wyslany razem z Kolodka... Link Zgłoś
Gość: zaklad psychiatryc Re: TO POL JESZCZE NIE SIEDZI W ZAKLADZIE PSYCHIA IP: *.158.180.116.Dial1.NewYork1.Level3.net 23.06.03, 12:17 Gość portalu: x napisał(a): > Ponoc mial tam byc wyslany razem z Kolodka... JEST NAM BARDZO PRZYKRO ALE WSZYSTKIE MIEJSCA ZAJETE Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Hmm IP: *.usu.edu / 172.16.3.* 22.06.03, 19:27 Kiedy realnoscia stanie sie odejscie tego gluPola z rzadu? Link Zgłoś
Gość: U Re: Hmm IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 22.06.03, 19:53 Autostrad unia troche w Polsce wybuduje, tylko zeby nimi jezdzic, pewnie trzeba bedzie za oplata. Jednym slowem beda czyjes drogi w Polsce dla kazdego do uzytku, ale jak juz wspomnialem za forse (moga one byc oplacane np. poprzez wysokie i konieczne ubezpieczenia drogowe itp.) Zwykly Polak za nie zaplaci. Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Hmm IP: *.gdynia.mm.pl 22.06.03, 20:39 Gość portalu: U napisał(a): > Autostrad unia troche w Polsce wybuduje, tylko zeby > nimi jezdzic, pewnie trzeba bedzie za oplata. Jednym > slowem beda czyjes drogi w Polsce dla kazdego do > uzytku, ale jak juz wspomnialem za forse (moga one byc > oplacane np. poprzez wysokie i konieczne ubezpieczenia > drogowe itp.) Zwykly Polak za nie zaplaci. UE żadnych autostrad nie wybuduje. Najpierw RP ma je wybudować za własne pieniądze, a później UE to dofinansuje. Co do opłata, to opłaty w UE za korzystanie autostrad nie są aż drogie. Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Hmm IP: *.citicorp.com 23.06.03, 13:44 Nie zgadzam sie, ze oplaty za autostrady w UE nie sa wysokie. Owszem w Niemczech jest OK, ale np w Austrii wineta na 10 dni to wydatek ok 8 Euro - (40 PLN)- to malo???!!!! A jak bym chcial czesciej? To ceny nie dla przecietnego Polaka. Link Zgłoś
Gość: Jorn Re: Hmm IP: 217.11.141.* 23.06.03, 15:07 Gość portalu: jaca napisał(a): > Nie zgadzam sie, ze oplaty za autostrady w UE nie sa wysokie. > Owszem w Niemczech jest OK, ale np w Austrii wineta na 10 dni to wydatek > ok 8 Euro - (40 PLN)- to malo???!!!! A jak bym chcial czesciej? > To ceny nie dla przecietnego Polaka. Jakbyś chciał częściej, to w Austrii winieta za 2 miesiące kosztuje ok. 2 x tyle, co 10-dniowa, a roczna mniej więcej 2 x tyle, co 2 - miesięczna. Link Zgłoś
Gość: ji Re: Hmm IP: *.presscd.pl / 192.168.0.* 23.06.03, 15:39 trudno zeby ceny w Austrii byly dla Polaka :)) Link Zgłoś
Gość: pABLO Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: *.3.pl 22.06.03, 21:02 Już zdaje sie próbowaliśmy zbudować II Japonię, a teraz to juz bedzie chyba III lub IV Nawet Niemcy ktore maja super Autobahny buduja ich "zaledwie" 100 km rocznie Ale my jestesmy najlepsi ;))))) Link Zgłoś
niicek Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr 23.06.03, 09:50 Gość portalu: pABLO napisał(a): > Już zdaje sie próbowaliśmy zbudować II Japonię, a teraz to juz bedzie chyba > III lub IV > Nawet Niemcy ktore maja super Autobahny buduja ich "zaledwie" 100 km rocznie > Ale my jestesmy najlepsi ;))))) Niemcy _teraz_ budują 100 km rocznie, bo mają już cały kraj zabudowany autostradami na gęsto i więcej budować zwyczajnie nie potrzebują. Nie wiem, czy jesteśmy najlepsi, ale napewno jesteśmy dobrzy w głupim krytykowaniu. Niestety, czytając opinie na forum GW można odnieść wrażenie, że Polacy uważają, że autostady im się należą. Powinny być wybudowane przez rząd z własnej pensji, a następnie udostępnione za darmo Narodowi. To, że rząd "sięga do kieszeni kierowców" po pieniądze na autostrady budzi wściekłość. A ja w takim razie przeprasza: a do czyjej kieszeni ma sięgać? Do kieszeni działkowców, lub filatelistów? W większości dziedzin już pojęliśmy, że Ci którzy korzystają muszą ponieść związane z tym koszty, ale tu wciąż funkcjonuje myślenie socjalistyczne, pielęgnowane zresztą przez Wybiórczą. Był pomysł z winietami za 180 zł na cały rok - podniosła się histeria, że Pol okrada naród. Tymczasem powiedzmy sobie wprost: przy wariancie, że myto byłoby tylko na odcinkach wybudowanych przed wprowadzeniem winiet (a tak miało być, kto twierdzi inaczej, ten nie czytał ustawy), te 180 zł rocznie to jest DARMO. Zenujące są też narzekania, że Unia nie chce nam wybudować autostrad. Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: 4.2.1.* / localhost 23.06.03, 10:56 wiesz... bo wszyscy maja juz serdecznie dosc obiecywania od 13 lat. wsadzili akcyze w benzyne...i co? urwałem sobie ostatnio zawiesznie na jednej z drog krajowych..w wielkiej wyrwie. wiec szczerze pie****le nastepne daniny bo wystarczajco duzo juz ich place i g*** z tego mam.teraz kolej na nasze panstwo. Link Zgłoś
niicek Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr 23.06.03, 12:24 Gość portalu: zenek napisał(a): > wiesz... bo wszyscy maja juz serdecznie dosc obiecywania od 13 > lat. wsadzili akcyze w benzyne...i co? urwałem sobie ostatnio > zawiesznie na jednej z drog krajowych..w wielkiej wyrwie. wiec > szczerze pie****le nastepne daniny bo wystarczajco duzo juz ich > place i g*** z tego mam.teraz kolej na nasze panstwo. Czy mógłbyś sprecyzować co masz na myśli pisząc: "teraz kolej na nasze państwo"? Właśnie nasze państwo - minister odpowiedzialny za drogi - zaproponowało rozwiązanie. Ale wygląda na to, że pomysł wybudowania nowych dróg nie podoba Ci się mimo tego, że obecne drogi są Twoim zdaniem złe (urwałeś zawieszenie). Myśl realnie: państwo nie posiada czarodziejskiej ródżki, żeby wyczarować nowe drogi. Na modernizację istniejących i budowę nowych dróg potrzebna jest forsa. Bez tego nie ma o czym gadać. Skąd wziąść więc pieniądze na drogi? Od krawcowych, czy od kierowców? Dla mnie oczywiste jest to, że kto korzysta z dróg powinien płacić za ich utrzymanie. Forsy, którą płacimy obecnie wystarcza na to, co jest. Jeżeli chcemy lepsze drogi, trzeba płacić więcej - proste jak drut. A głupie plecenie, o tym że Pol chce wyciągnąć od ludzi pienądze na futro dla kochanki mnie już nudzi. Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: 195.94.198.* 23.06.03, 14:08 niicek napisał: > Gość portalu: zenek napisał(a): > > > wiesz... bo wszyscy maja juz serdecznie dosc obiecywania od 13 > > lat. wsadzili akcyze w benzyne...i co? urwałem sobie ostatnio > > zawiesznie na jednej z drog krajowych..w wielkiej wyrwie. wiec > > szczerze pie****le nastepne daniny bo wystarczajco duzo juz ich > > place i g*** z tego mam.teraz kolej na nasze panstwo. > > Czy mógłbyś sprecyzować co masz na myśli pisząc: > "teraz kolej na nasze państwo"? mysle ze czytasz gazety i nie urwałeś sie choiniki... widzisz co się dzieje. jak wielkie pieniądze są "przewalane"... głownie nasze, podatników... pisząc to co zacytowałeś chodziło mi o to rosnące niezadowlenie obywateli, ich znużenie całą tą polityką, ciągłym pieprzeniem że "kiedyś" będzie lepiej tylko dajcie trochę kasy, tylko poczekajcie. zmęczenie pojebanymi wizjonerami typu minister finansów. znudzenie próbami ratowania twarzy i dupy lipnymi akcjami typu komisja śledcza w sprawie Rywina (stenogramy czytam jak komiks, ubaw po pachy).ludzie zaczynają mieć dość.widać po popraciu dla naszego rządu. wiec jak ktokolwiek ma dać im jakąkolwiek szansę.jak to łupione na lewo i prawo społeczeństwo ma mieć ochotę jeszcze coś komuś oddać skoro nie mają za co żyć. teraz kolej na nasze Państwo żeby wykonało jakiś gest w stronę obywateli.wiesz doskonale że Państwo kolesi. ręka rękę myje i tak pozostanie. I winiety nic tu nie zmienią... przewalą kase i tyle. ja im nie wierze i nie ja jedyny... i nie żądaj żebym Ci dawał konretne przykłady co trzeba zmienić... myślę że na dzieńdobry można przewertować ostatnich 20 numerów polityki, wprost,rzepy czy GW - tam są uwagi co zmienić na dzień dobry, gdzie się dzieje źle i co można poprawić... Link Zgłoś
gdanskaa Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr 23.06.03, 15:23 iicek napisał: > Właśnie nasze państwo - minister odpowiedzialny za drogi - zaproponowało > rozwiązanie. Ale wygląda na to, że pomysł wybudowania nowych dróg nie podoba > ... > Skąd wziąść więc pieniądze na drogi? Od krawcowych, czy od kierowców? > Dla mnie oczywiste jest to, że kto korzysta z dróg powinien płacić za ich utrzymanie. Nie rozumiesz że kierowcy płacą już paliwie akcyzę, VAT (również VAT od akcyzy, czyli podatek od podatkiu), wrzucony kiedyś podatek drogowy, kierowcy ciężarówek kupują już winiety. Nikt tu nie mówi że za drogi NIE mają płącić kierowcy. Ale kierowcy JUŻ PŁACĄ, tyle że ich podatki nie idą tam gdzie miały iść - czyli na drogi a właśnie na krawców! Po prostu ILE JESZCZE kierowcom będzie się mówiło żeby przewrócili kieszenie i zapłacili za budowę dróg !? Link Zgłoś
niicek Sknerstwo kierowców 24.06.03, 12:22 gdanskaa napisał: > Nie rozumiesz że kierowcy płacą już paliwie akcyzę, VAT (również VAT od akcyzy, > > czyli podatek od podatkiu), wrzucony kiedyś podatek drogowy, kierowcy > ciężarówek kupują już winiety. Nikt tu nie mówi że za drogi NIE mają płącić > kierowcy. Ale kierowcy JUŻ PŁACĄ, tyle że ich podatki nie idą tam gdzie miały > iść - czyli na drogi a właśnie na krawców! Po prostu ILE JESZCZE kierowcom > będzie się mówiło żeby przewrócili kieszenie i zapłacili za budowę dróg !? Tia, a co mają na to powiedzieć palący? Czy wiesz jaka część ceny papierosów to podatki, akcyzy, VATy i VATy od VATów? A ile z tego do cholery idzie na popielniczki?! Kategorycznie domagam się, aby 100% akcyzy od papierosów szło na popielniczki! P.S. I nie pisz, że palenie szkodzi i palacze robią to na własne życzenie itp. Jazda samochodem jest bardziej zabójcza niż palenie i także dla innych - pieszych, więc jest bardziej szkodliwa społecznie i dlatego powinna być wyżej opodatkowana. Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Sknerstwo kierowców IP: *.torun.dialup.inetia.pl 24.06.03, 17:26 Błąd logiczny Palacz idzie do kiesku i płaci za wszystko i może się zaciągnąć Niech państwo zbuduje autostrady, postawi szlabaniki i kasuje. Wtedy wybiorę, albo zapłacę, albo pojadę sobie boczną drogą na rowerze. Druga możliwość. Niech Państwo "sporządzi umowy" z każdym rejestrującym pojazd, że będzie pobierało opłaty na budowę autostrad i zobowiązuje się do tego i tego roku zbudować to i to. W przypadu braku autostrad zwraca kasę z odsetkami. Takie mini obligacje M Link Zgłoś
Gość: kokos Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: 195.117.149.* 23.06.03, 11:04 Cały problem z winietami polegał na tym, ze te 180 zł rocznie wcale nie poszłoby na autostrady. A poza tym jako kierowca zapłace za budowe autostrad a pozniej za przejazd nią. To jest chore. Kasę zgarną rozmaici Czarzaści i Rywiny. Wzorujmy sie na rozwiązaniach amerykanskich. Tam budowę kredytuja banki, a konsorcjum budowlane splaca kredyt z oplat za przejazd. Pol powinien wyjasnic, gdzie chciał upchnąć na lewo pieniadze z winiet. I jak najszybciej odejść do innej roboty. kokos Link Zgłoś
niicek Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr 23.06.03, 12:34 Gość portalu: kokos napisał(a): > Cały problem z winietami polegał na tym, ze te 180 zł rocznie > wcale nie poszłoby na autostrady. Rozumiem, że masz jakąś konkretną wiedzę na ten temat? > A poza tym jako kierowca zapłace za budowe autostrad a pozniej za > przejazd nią. To jest chore. Widać, że nie czytałeś ustawy winietowej. Wariant z winietami przewidywał opłatę w postaci myta tylko na odcinkach autostrad wybudowanych przed wprowadzeniem winiet (a więc Katowice<->Kraków i Września<->Konin). > Kasę zgarną rozmaici Czarzaści i Rywiny. Wybacz, ale bredzisz. > Wzorujmy sie na rozwiązaniach amerykanskich. Tam budowę kredytuja banki, > a konsorcjum budowlane splaca kredyt z oplat za przejazd. Widzisz jakieś konsorcjum chętne do budowy tą metodą autostrad w Polsce? Bo ja nie. Po prostu się nie opłaca. A wiedzę na temat systemu amerykańskiego chyba czerpiesz z amerykańskich filmów. > Pol powinien wyjasnic, gdzie chciał upchnąć na lewo pieniadze z winiet. > I jak najszybciej odejść do innej roboty. Można całe życie narzekać: najpierw że nie ma autostrad, potem że chcą budować autostrady... Taka jest mentalność Polaków i dlatego nic się na da sensownego w tym kraju zrobić. Link Zgłoś
Gość: kubajaw winiety sa do bani IP: *.acn.pl / 10.72.3.* 23.06.03, 12:55 teoretycznie rzeczywiscie autostrady powinny byc wybudowane przez prywatnych przedsiebiorcow ale w Polsce brak kapitalu a juz takiego ktory by chcial inwestowac w polwiecznej (tyle czasu zwracaja sie autostrady) perspektywie to juz w ogole nie ma. W zwiazku z tym autostrady musi wybudowac panstwo - takze z wielu innych powodow, o ktorych nie ma miejsca sie rozpisywac. I oczywiscie masz Pan racje ze wszelkie pieniadze jakie wydaje panstwo to nasze pieniadze z wszelkiej masci podatkow i ze z nikad indziej jak z naszych kieszeni pieniadze na panstwowe autostrady sie nie wezma. Ale... winiety to pomysl bez sensu nie dlatego ze siega do NASZYCH kieszeni tylko dlatego ze w Polsce podatki i tak sa juz za wysokie. Jednoczesnie mamy rozbuchane wydatki socjalne ktore sa nieracjonalnie wydawane bowiem np. wiele z nich trafia do ludzi ktorym 'wystarcza'. W Polsce nie ma juz miejsca na podwyzszanie podatkow za to ciac wydatki mozna i trzeba! Jest tylko jeden problem - takie decyzje sa skrajeni niepopularne politycznie. I tu jest pies pogrzebany, bo znacznie latwiej wyciagnac reke do podatnika po kolejne 180 PLN niz powiedziec: Ludzie, Polska jest w tyle za Europa, wszyscy to wiemy, wielu z Was podrozowalo na Zachod, musimy obciac wydatki socjalne (i tu nalezaloby wymienic niemal imiennie wszystkich tych ktorzy straca zeby wiedzieli co ich czeka!) a za te pieniadze wybudowac autostrady ktore za 5-10 lat przyniosa Wam i Waszym dzieciom nowe miejsca pracy. Na taka polityke nie stac zadnego lewicowego rzadu. Takie reformy przeprowadzal lub probowal to robic tylko Balcerowicz. No ale on przeciez MUSI ODEJSC... Link Zgłoś
Gość: md Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: *.adb.pl 23.06.03, 14:13 place rocznie 3000 zl podatkow w benzynie, jak mi ktos wmawia, ze po dorzuceniu dodatkowych 180 bedzie wspaniale to mnie to tylko rozsmiesza. Link Zgłoś
niicek Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr 24.06.03, 12:30 Gość portalu: md napisał(a): > place rocznie 3000 zl podatkow w benzynie, jak mi ktos wmawia, > ze po dorzuceniu dodatkowych 180 bedzie wspaniale to mnie to > tylko rozsmiesza. A ja place rocznie tylko 500 w benzynie i jak mi ktoś, kto płaci 3 000 mówi, że jeżeli będzie musiał wydać jeszcze 180, to już go zarżnie finansowo, to śmiać mi się chce. Szczególnie, że najczęściej ten sam narzeka wciąż na złe drogi i że urwał sobie zawieszenie i za naprawę zapłacił 600. W przyszłym roku i przez następne 20 lat co roku będzie rwał zawieszenie za 600, ale 180 na modernizację dróg to dla niego za dużo. Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: *.citicorp.com 23.06.03, 13:46 Jak jestes taki bogaty - to zaplac i za mnie te 180 PLN!!!!!! Link Zgłoś
franek-b Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr 23.06.03, 16:27 > Niemcy _teraz_ budują 100 km rocznie, bo mają już cały kraj zabudowany > autostradami na gęsto i więcej budować zwyczajnie nie potrzebują. > Nie wiem, czy jesteśmy najlepsi, ale napewno jesteśmy dobrzy > w głupim krytykowaniu. Niemcy rocznie odnawiaja 10% procent swoich autostrad, bo tego wymagaja... > Niestety, czytając opinie na forum GW można odnieść wrażenie, że Polacy > uważają, że autostady im się należą. Powinny być wybudowane przez rząd > z własnej pensji, a następnie udostępnione za darmo Narodowi. To, że rząd > "sięga do kieszeni kierowców" po pieniądze na autostrady budzi wściekłość. > A ja w takim razie przeprasza: a do czyjej kieszeni ma sięgać? Do kieszeni > działkowców, lub filatelistów? W większości dziedzin już pojęliśmy, że Ci > którzy korzystają muszą ponieść związane z tym koszty, ale tu wciąż funkcjonuje > myślenie socjalistyczne, pielęgnowane zresztą przez Wybiórczą. Place podatki (jedne z najwyzszych na swiecie) to wymagam od tego zasranego panstwa ze zapewni podstawowa infrastrukture (drogi, policja, obronnosc itp.) > Był pomysł z winietami za 180 zł na cały rok - podniosła się histeria, że Pol > okrada naród. Tymczasem powiedzmy sobie wprost: przy wariancie, że myto > byłoby tylko na odcinkach wybudowanych przed wprowadzeniem winiet > (a tak miało być, kto twierdzi inaczej, ten nie czytał ustawy), te 180 zł > rocznie to jest DARMO. Tak jest nic za darmo, niech ktos zainwestuje i kasuje za to pieniadze wtedy jest OK inaczej to jest jakis socjalizm... jechales tzw. nowym odcinkiem z konina do poznania? to jest zenujace, oddali kulczykowi kawalek drogi w srodku trasy (na 300 km z wawy do poznania to 50 km to ta autostrada) i jeszcze kaza za to placic, trudno to kurestwo ominac, bo to jest tak jakby pozwolili mi pobierac pieniadze za przejazd mostem siekierkowskim w wawie... > Zenujące są też narzekania, że Unia nie chce nam wybudować autostrad. Zenujacy jest to ze nie masz pojecia o czym piszesz, 1/3 ceny paliwa to samo paliwo a reszsta to podatki. Ile z tego idzie na infrastrukture drogowa (mniej jak 30%)? kurwa ile jeszcze trzeba placic dodatkowo? o czym Ty pierdolisz? wspolna zrzutka ludzi na droge to nie jest socjalizm? to co to jest? cos Ci sie pomylilo czlowieku! Link Zgłoś
Gość: obserwator Re:Pol to idiota IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 21:05 tylko czemu wszyscy - w tym dziennikarze - z taką powagą traktują, co on opowiada? Wystarczy zobaczyć, jak w Niemczech wdrożono program SLD-UP "Infrastruktura - klucz do rozwoju". Wydali między innymi kilkadziesiąt miliardów euro na autostrady we wschodnich landach i ... mają tam bezrobocie takie samo jak w Polsce (18 proc.), nieruchomości w ostlandach zrobiły się tańsze nawet o 75% bo wiele osób się wyprowadziło do westlandów, runął rynek budowlany poza Berlinem, i gospodarkę na podobnym etapie rozwoju jak nasza. Mimo, że zrealizowali wszystko, co Pol obiecał, mimo, że mieli ogromne inwestycje bezposrednie, a w dodatku dosypali górą marek i euro, których my nigdy nie będziemy mieli ;-) Link Zgłoś
Gość: a Obserwator to głupek IP: *.rgsa.pl 23.06.03, 13:34 Gość portalu: obserwator napisał(a): > tylko czemu wszyscy - w tym dziennikarze - z taką powagą > traktują, co on opowiada? > > Wystarczy zobaczyć, jak w Niemczech wdrożono program SLD-UP > "Infrastruktura - klucz do rozwoju". Wydali między innymi > kilkadziesiąt miliardów euro na autostrady we wschodnich landach > i ... mają tam bezrobocie takie samo jak w Polsce (18 proc.), > nieruchomości w ostlandach zrobiły się tańsze nawet o 75% bo > wiele osób się wyprowadziło do westlandów, runął rynek budowlany > poza Berlinem, i gospodarkę na podobnym etapie rozwoju jak nasza. > > Mimo, że zrealizowali wszystko, co Pol obiecał, mimo, że mieli > ogromne inwestycje bezposrednie, a w dodatku dosypali górą marek > i euro, których my nigdy nie będziemy mieli ;-) Glupek nie dlatego, co napisał bo w bełkocie na tej stronie w tym poście jest trochę faktów, ale w tym ,że nie potrafi pisać bez inwektyw. A co by było gdyby nie wpompowali tych miliardów euro w atostrady. Nie znam liczb ale tych kilkadziesiąt już wydanych to chyba przesada, skoro 1 km nowej ma kosztować 2-5 mln euro. A Link Zgłoś
Gość: grr konus-demagog! IP: 141.2.200.* 22.06.03, 21:07 to dobiero imbecyliada! 250km rocznie? skad on to wymysla??? Link Zgłoś
Gość: :) Pol busone IP: *.acn.waw.pl 22.06.03, 21:32 Gość portalu: grr napisał(a): > to dobiero imbecyliada! 250km rocznie? skad on to > wymysla??? www1.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,1540389.html Link Zgłoś
Gość: Misiek Czyli realna jak bedzie inny rzad ... IP: *.riv-eres.charterpipeline.net 22.06.03, 21:40 Zenujace sa te ciagle stwierdzenia rzadu Millera ze cos bedzie super ale za dwa lata ... Za dwa lata to bedzie juz inny rzad - obiecywanie czegos w ten sposob to po prostu oszustwo ... Lepiej niech powiedza jak ma sie obecna sytuacja do ich obietnic wyborczych ... Bo wyglada na to ze ci "fachowcy" nic nie zrobili albo tylko popsuli ... Zenujace ... Link Zgłoś
Gość: zibii Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: *.skarzysko.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 22:20 Sposób rządu jest ten sam. Trzeba mieć kasę, którą się zabiera kierowcom (winietki lub wyższy podatek w cenie paliwa). Za tę kasę buduje się autostradę, za która potem ten sam kierowca będzie musiał jeszcze zapłacić. Paranoja jak dla mnie. W sumie każdy kierowca będzie będzie sponsorem tej autostrady, a wielu nigdy jej nie zobaczy. Rozumiem firma buduje za własna kasę i potem zbiera opłaty. Tylko po co? Lepiej zabrać kierowcom bo prościej. Paranoja. Link Zgłoś
Gość: A Zibii nie bełkocz IP: *.rgsa.pl 23.06.03, 13:37 Gość portalu: zibii napisał(a): > Sposób rządu jest ten sam. Trzeba mieć kasę, którą się zabiera kierowcom > (winietki lub wyższy podatek w cenie paliwa). Za tę kasę buduje się autostradę, > > za która potem ten sam kierowca będzie musiał jeszcze zapłacić. Paranoja jak > dla mnie. W sumie każdy kierowca będzie będzie sponsorem tej autostrady, a > wielu nigdy jej nie zobaczy. Rozumiem firma buduje za własna kasę i potem > zbiera opłaty. Tylko po co? Lepiej zabrać kierowcom bo prościej. Paranoja. Gdzieś ty przeczytał ,że za teautostradę jescze raz kierowca będzie musiał zapłacic Link Zgłoś
Gość: Wojtekus Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: *.verona01.nj.comcast.net 23.06.03, 04:10 I oto kolejna bajka pana Pola. Ile razy juz on i jego poprzednicy od 1990 roku poczawszy pieprzyli o autostradach? Efekt jest taki iz przez te 13 lat nie udalo im sie wybudowac ich wiecej niz zrobil to Gierek! Polskie sny o Autostradach to czysta paranoja. Do tego dochodzi brak forsy, lapowkarstwo i protesty publiczne np:w Warszawie gdzie prawo jest bezradne a glupota politykow miejskich dobila gwozdz do trumny. Link Zgłoś
Gość: lech Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: *.ne.client2.attbi.com 23.06.03, 05:53 Wszystko wydaje sie byc realne, dopoki nie dotknie sie do tego Marek Pol. Co za antytalent. Link Zgłoś
Gość: drogowiec Pol najlepszym wicepremierem !!!!!!!!!!! IP: *.nas22.thornton1.co.us.da.qwest.net 23.06.03, 06:32 Wszystkie poprzednie rzady mowily o budowie autostrad ale zaden nie zaczal ich budowac. Pol chcial zebrac pieniadze od podatnikow tak jak jest na calym swiecie i zaczac autostrady budowac ale glupi narod polski temu sie sprzeciwil. Obecnie czesc pieniedzy z akcyzy zamiast isc na budowe drog to idzie na programy socjalne. Ale to nie wina Pola tylko glupiego, rozwydrzonego sejmu polskiego. Drogi na calym swiecie sa budowane z podatkow ich uzytkownikow. Link Zgłoś
Gość: kolotek-lomotek Re: Pol najlepszym wicepremierem !!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.03, 08:38 Pol to chuj do lania jak cala SLDUP. Link Zgłoś
Gość: a Kolotek- mołotek - do szamba razem z tąlogiką IP: *.rgsa.pl 23.06.03, 13:39 Gość portalu: kolotek-lomotek napisał(a): > Pol to chuj do lania jak cala SLDUP. Link Zgłoś
Gość: załamany Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: *.pl 23.06.03, 06:44 No i mamy drugiego Gierka. I to naiwnego. Nikt w polityce a szczególnie UE nie daje nic w prezencie. Link Zgłoś
Gość: thor Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: 193.109.115.* 23.06.03, 07:29 ide o zaklad, ze za 20 lat nie bede mogl przejechac autostrada z gdyni do cieszyna Link Zgłoś
Gość: tryt Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.03, 08:40 Gość portalu: thor napisał(a): > ide o zaklad, ze za 20 lat nie bede mogl przejechac autostrada z > gdyni do cieszyna Stawiaj na populistow i na pewno go wygrasz.Zaklad o zaklad. Link Zgłoś
Gość: Hal9000 Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: 217.153.152.* 23.06.03, 11:03 Mam pytanie do tych wszystkich, ktorzy tak ten pomysl krytykuja: jaki WY macie pomysl na budowe autostrad w Polsce? Nie jestem zwolennika Pola, ale nie mozna tylko krytykowac. Od czegos trzeba zaczac... Link Zgłoś
niicek Tu piszą małolaty 24.06.03, 09:13 Gość portalu: Hal9000 napisał(a): > Mam pytanie do tych wszystkich, ktorzy tak ten pomysl krytykuja: jaki WY macie > pomysl na budowe autostrad w Polsce? Nie jestem zwolennika Pola, ale nie mozna > tylko krytykowac. Od czegos trzeba zaczac... Nie mają żednego. Zdecydowana większość piszących na tym forum to sfrustrowane małolaty, które nie mają o niczym pojęcia. Tatuś kupił im komputer i z nudów dopisują kretyńskie komentarze do każdej wiadomości. Link Zgłoś
Gość: prorok Re: Tu piszą małolaty IP: *.daimler-benz.com 24.06.03, 12:28 Ja wiem. Trzeba zrobic to co zrobil Hitler - nie wiem czy wiecie ze wlasnie za jego rzadow Niemcy wybudowaly wiekszosc swoich autostrad - w tempie 1000 km rocznie. Rowniez nasz odcinek (czyli ok 30-40% wszystkich naszych autostrad) - mowie o autostradzie wroclawskiej. Pieniadze na to wzial z kas dla bezrobotnych - arbeitslosen - po prostu zamiast dawac zasilek dawal im robote przy robotach publicznych. Nie wiem dlaczego u nas ten pomysl jest tak malo popularny - jakby wszystkich zagnac spod budki z piwem do roboty to raz dwa byloby wiecej autostrad. Nie mam danych ile wynosza koszty pracy procentowo w budowie autostrady, ale sadze ze niemalo. Link Zgłoś
Gość: nuta Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: *.unifr.ch 23.06.03, 08:56 W cywilizowanych krajach placi sie za cos co istnieje, a nie za plany ministra. Kolejne dyrekcja, kolejni prezesi i kolejne wielkie nagrody. A gdzie drogi? Link Zgłoś
Gość: polAK Jak on to POLiczył???? IP: *.acn.pl 23.06.03, 09:29 Znaczy się, że tak ca. za lat 5-6 wszystko będzie zbudowane!!!! Huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ale jaja! Link Zgłoś
Gość: romek948 Re: Jak on to POLiczył???? IP: *.rybnik.net.pl / 192.168.1.* 23.06.03, 11:17 policzyl bardzo prosto, wyciagnie z naszych kieszeni gruba kase, utworzy firmy budujace autostrady a pozniej jak poleci ze stolka bedziemy mu placili haracz za przejazd. Link Zgłoś
Gość: osioł przebijam: 800 jest realne-tylko mnie wybierzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 10:39 Link Zgłoś
Gość: Michal Re: przebijam: 800 jest realne-tylko mnie wybierz IP: *.telia.com 23.06.03, 10:56 Wierzem,ze mojem wnuki nie uswiadczom ty nowa sypkiej drugi. Pzdr.Michol Link Zgłoś
Gość: Roz Re: przebijam: 800 jest realne-tylko mnie wybierz IP: *.glos.com 23.06.03, 11:24 Jesteście kupą debili! Najlepiej jest wszystko totalnie skrytykować będąc przekonanym, że ma się patent na mądrość. Obojętnie jaki to będzie rząd to tego problemu bez forsy - dodatkowej forsy i to w taki czy inny sposób ściągniętej od kierowców - nie rozwiąże. Kto tego nie rozumie to po prostu nie ma tu o czym dyskutować i niech jak najszybciej powróci do podróżowania furmankami. Link Zgłoś
Gość: romek948 Re: przebijam: 800 jest realne-tylko mnie wybierz IP: *.rybnik.net.pl / 192.168.1.* 23.06.03, 11:33 NIe chodzi o krytyke tego, ze trzeba budowac tylko o to, ze pieniadze na drogi w akcyzie za paliwo sa przejadane i nie ida na drogi wiec jak wierzyc, ze dodatkowe pienadze trafi na drogi a nie ka kielbase wyborcza. Dlaczego mamy placic pozniej prywatnym firmom za jazde autostrada zbudowana za nasze pieniadze. Link Zgłoś
Gość: zenon77 Re: przebijam: 800 jest realne-tylko mnie wybierz IP: 192.79.245.* 23.06.03, 11:57 A ja bez kozery powiem pińcet... A tak poważnie: 1, Nie wierzę, że czerwony rząd zrobi komukolwiek dobrze w tym kraju, poza sobą. Kierowcy i ich marzenia o drogach równych jak stół są tylko dobrą podpuchą żeby wyciągnąć dużo kasy, stworzyć nowy urząd i jeszcze jak coś zostanie to firmy kolegów coś może zbudują. 2, Bardzo chętnie zapłace nawet więcej jak 180pln rocznie pod warunkiem, że rząd zacznie coś robić zamiast częstować nas swoimi mrzonkami. Proponuję wdrożyć narodowy plan budowy autostrad, niech rząd zgromadzi odpowiednie środki na początek (fundusze z UE, pożyczki komercyjne, obligacje rządowe) i zacznie budować. Jeżeli przez 3 lata z rzędu uda się oddać po 150 km autostrad rocznie to jestem gotów zapłacić nawet 250 pln rocznie. Tylko błagam nie za mrzonki... W tej chwili pomysły Pana Pola Głupola to jakbym słyszał: wy nam zapłaćta a my wam nie bójta się. Panowie nawet jak jestem dymany to chciałbym w jakiś inteligentny sposób, a ten to jak kopulacja w krzakach w okolicach remizy Ochotniczej Straży Pozarnej w Pierdziszewie Górnym Link Zgłoś
Gość: gagman Re: przebijam: 800 jest realne-tylko mnie wybierz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 13:06 Gość portalu: Roz napisał(a): > Jesteście kupą debili! Najlepiej jest wszystko totalnie skrytykować będąc > przekonanym, że ma się patent na mądrość. Obojętnie jaki to będzie rząd to > tego problemu bez forsy - dodatkowej forsy i to w taki czy inny sposób > ściągniętej od kierowców - nie rozwiąże. Kto tego nie rozumie to po prostu nie > ma tu o czym dyskutować i niech jak najszybciej powróci do podróżowania > furmankami. Jazda furmanką jest bardzo przyjemna ;-))))))))) Link Zgłoś
Gość: gosc123 WINIETY OD PONAD ROKU PŁACĄ WŁASICIELE CIĘŻARÓWEK !!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.06.03, 11:34 To bzdura ze projekt winien nie wszedl wcale.. funkcjonuje on ud ponad roku i jest sciagany z wlascicielu ciezarowek. Ktorzy placa o ile sie nie myle juz 3 podatki na budowy autostrad. !. podatek akcyzowy w paliwie 2. podatek do urzedu miasta od srodkow transportu 3. podaktek kolejny w winietach jako prawo do poruszania sie po bezplatnych drogach... Ten kraj to absurd totalny..a Pol to najwiekszy klamca i manipulator !!! Link Zgłoś
niicek I bardzo dobrze, powinni więcej płacić 23.06.03, 12:44 Gość portalu: gosc123 napisał(a): > srodkow transportu 3. podaktek kolejny w winietach jako prawo > do poruszania sie po bezplatnych drogach... Ten kraj to absurd > totalny..a Pol to najwiekszy klamca i manipulator !!! A drogi naprawiają i koleiny po TIRach wyrównują w czynie społecznym krasnoludki? Też jestem za tym, żeby benzyna była za darmo, drogi za darmo, samochody za darmo... Kolego, obudź się. Ciężarówek jest zdecydowanie za dużo na naszych drogach i to właśnie ciężarówki tak je niszczą, a także są przyczyną wzrotu zagrożenia bezpieczeństwa ruchu drogowego. Opłaty dla samochodów ciężarowych za korzystanie z dróg powinny być jak najwyższe. Może wtedy więcej towarów byłoby wożonych pociągami, a mniej byłoby niebezpiecznych, smrodzących i niszczących drogi ciężarówek. Podobno przejazd 1 ciężarówki powoduje takie zużycie drogi jak przejazd kilku tysięcy samochodów osobowych. Link Zgłoś
doro6 To jesteś bardzo ideowy, niicek 23.06.03, 13:12 napisał: > Też jestem za tym, żeby benzyna była za darmo, drogi za darmo, samochody > za darmo... ... A kobiety wspólne. Gdzieś mi się to obiło o uszy Link Zgłoś
Gość: pk Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: *.fic.uni.lodz.pl 23.06.03, 11:43 Ten człowiek obiecywał znacznie więcej kiedy dorwał się do stołka. I co mu wyszło: kompletne zero. Na dodtek nie ma honoru zeby podać się do dymisji, a plecie jeszcze większe bzdury. Link Zgłoś
Gość: anestezjolog Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: *.stacje.agora.pl 23.06.03, 11:53 Boże czy jego przypadek da się jeszcze wyleczyć czy może trzeba już uśpić? Link Zgłoś
Gość: August Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: *.nest.gliwice.pl 23.06.03, 11:57 Obiecanki Polanki, a pożyczka jest potrzebna na pensje w ministerstwie i agencjach "budujących" autostrady... Link Zgłoś
Gość: krzychu Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: *.euv 23.06.03, 12:57 Ktory to juz raz panie Pol sklada pan takie obietnice. To juz nie jest kampania wyborcza prosze sie tak nie podniecac! Link Zgłoś
Gość: POLicjant Jemu już tylko POLopiryna na POLipy w muzgu IP: 217.96.4.* 23.06.03, 12:58 Link Zgłoś
Gość: tizi Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 13:17 FORSY NA AUTOSTRADY NIE BĘDZIE PANIE POL!!! A JEŻELI NIE MA FORSY NA AUTOSTRADY TO PRZYNAJMNIEJ NIECH SEJM WYDA JEDNOZDANIOWĄ USTAWĘ: "Z dniem 1 stycznia 2004 wycina się wszystkie drzewa rosnące do odległości co najmniej 10 metrów od skrajni dróg krajowych, wojewódzkich i powiatowych." BĘDZIE PRZYNAJMIEJ BEZPIECZNIEJ NA TYCH DURNYCH, POLSKICH, CHŁOPSKICH DROGACH. Link Zgłoś
Gość: wer Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: *.gdansk.agora.pl 23.06.03, 15:26 No właśnie. Do tego nie trzeba winiet. A kierowca będzie miał choć mała szansę na przeżycie. Problem w tym, że Pol jest niezdolny do działania (jakiegokolwiek), a w rządzie siedzi dla 16 głosów UP. Link Zgłoś
Gość: Zirytowany Re: Realna budowa w Polsce 250 kilometrów autostr IP: *.nitronet.pl 23.06.03, 13:34 Takiej nieudolności oraz wstretnej obłudy i demagogi nie prezentował nawet Piotr Ikonowicz z PPS... Pan Pol jest dla mnie przykładem największej niekompetencji, arogancji oraz największego kłamcy jakiego znam... Przez 2 lata nie zrobił nic dosłownie nic poza kilkoma nedznymi wystapieniami w TV...Jest chyba jedynym czlowiekiem, który wierzy w to co mówi...Toż nawet tak bogaty kraj jak USA czy NIEMCY nie jest w stanie budować autostrad w tempie 250 km rocznie... Pan Pol zamiast budowy autostrad lepiej zajął by się reanimacją dróg krajowych, bo autostrad jak nie ma tak nie bedzie...Jako przykład mogę podać drogę krajową nr 10 na occinku płońsk toruń... momentami droga ulega "biodegradacji" doslownie spod asfaltu wyłazi trawa... Na miejscu Pola powieślił bym się Link Zgłoś