marekzopola 03.08.07, 20:53 Jakby nie patrzec jest dosc czesta opinia, ze skoda (szczegolnie fabieda) jezdza wiesniaki. Jak sadzicie - dlaczego ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
1realista Re: Dlaczego jest opinia, ze skoda to obciach ? 03.08.07, 21:09 Bo to kolejny sposób pozornego dowartościowania sie. Takim samym obciachem jest jazda DU, Podobnie jak posiadanie fiata czy jakiegoś francuza. Opinie te jednak( wszystkie) nie są powszechne. To raczej taki szpan podworkowy. Bo ma sie niemiecką brykę ( bo to głównie ci posiadacze rozpowszechniaja takie opinie) choć tak naprawdę szrota po paru dzwonach to trzeba jakos miną nadrabiać jak kolesia nie stać na nowe auto "pośledniejszej" marki. Troche na poziomie przedszkolaków ale mamy taki przekrój ludzi.Skodzie też pomógł własny nieco durny marketing który spowodował że skoda przestałą byc prawdziwą skodą. Te auta stały sie kolejnym modelem vw i tak jest postrzegana. A szkoda bo skoda to piękna marka z jakże wiekowa tradycją i historią. Link Zgłoś
marcelich Re: Dlaczego jest opinia, ze skoda to obciach ? 04.08.07, 11:32 ...a dlaczego jest opinia, że BMW jeżdzą tylko dresy i łysole obwieszone łańcuchami. Sam sobie odpowiedz, to tylko stereotypy. Link Zgłoś
generaljaruzelski Re: Dlaczego jest opinia, ze skoda to obciach ? 06.08.07, 08:35 Skoda Fabia np. to bdb auto. Mało sie psuje, jest ladne, fakt ze np. w porownaniu z polo wykonana z gorszej jakosci materialow. Ale Fabia II chyba przegra walke na rynku. Fabia I byla autem wiekszym od Corsy, Punto czy Clio. Nowa generacja "maluchów" czyli segmentu B urosła do 4 m tez, Fabia niewiele ewoluowała. Link Zgłoś
olubek Re: Dlaczego jest opinia, ze skoda to obciach ? 06.08.07, 13:20 Skoda to obciach. Najfajniejsza jest moja Vektra. Mam alufelgi, dwa spojlery i niebieskie neony. Pod lusterkiem powiesiłem stara płytę CD to mnie radarem nie ściągną. Silnik 2,3 l benzynka ale chyba przerobię na gaz to mi nie będzie szkoda mocniej wdepnąć. To jest furka, a nie jakaś fabia i za kierownicą facet w kapeluszu! Link Zgłoś
embejo [...] 20.09.07, 10:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
embejo [...] 20.09.07, 10:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
olubek Re: Dlaczego jest opinia, ze skoda to obciach ? 20.09.07, 11:03 Embejo - aleś ty poważny! To był taki dowcip! Mam Fabie od 6 lat, przejechałem 113 tys. km i sporo piszę na tym forum. Skoda jest całkiem fajna, ale wad nie brakuje. Posortuj posty po moim nicku to zobaczysz jakie miałem przygody z Fabią. Jestem łysy (zbliżam się do pięćdziesiątki) i zimą jeżdżę w kapeluszu bo mi w głowe zimno. Pozdrawiam Paweł Link Zgłoś
trull Re: Dlaczego jest opinia, ze skoda to obciach ? 07.08.07, 09:04 nie ważne kto jeżdzi skodą, ważne kto nią nie jeżdzi: bracia Kaczyńscy, Wodnik i Żebro, ojciec Dyrektor, Andrzej L. i Łyżwiński, Pruszków i Wołomin. Skodą jeżdżą przeciętni obywalele RP a kto nie chce przyznawać się do przeciętności uważa że to obciach. Link Zgłoś
mac.card Re: Dlaczego jest opinia, ze skoda to obciach ? 10.08.07, 13:22 Przepraszam, ale Ojciec Dyrektor jeździł Skodą i bardzo sobie chwalił, że taka tania w eksploatacji (bo cudza): miasta.gazeta.pl/torun/51,69973,4039276.html?i=0 Link Zgłoś
andre_234 Re: Dlaczego jest opinia, ze skoda to obciach ? 12.08.07, 15:47 Mam Fabię, A4 i Jeepa. Jak jadę Fabia to nikt mnie nie lubi, nikt nie ustąpi a każdy kretyn coś chce mi udowodnić. W tym kontekście jazda pozostałymi sprzętami rzeczywiście daje więcej satysfakcji. Link Zgłoś
trull Re: Dlaczego jest opinia, ze skoda to obciach ? 17.08.07, 07:47 sprzedaj Skodę, jeszcze przez tych kretynów dostaniesz wrzodów żołądka. Link Zgłoś
andre_234 Re: Dlaczego jest opinia, ze skoda to obciach ? 17.08.07, 20:07 Nie mogę. Jeździ jako zapasowy. Sztotowóz A4 ciągle w serwisie. Tym razem odkręciły się śrubki lewej półośki od skrzyni. Efekt : Ułamana łapa skrzyni, uszkodzony siłownik sprzęgła uszkodzony napęd licznika. Remonty A4 pochłonęły już ponad 15 tys.zł za 1 rok , Fabii ok 5 tys. zł za 6 lat. Tak więc to Audi przyprawia mnie o ból głowy i żołądka. pzdr Link Zgłoś
bydz Re: Andre 234 02.10.07, 21:34 zapomniałeś dodać, że masz jeszcze kompleks małego członka. A może jeździsz jeszcze moją Corolką, którą buchnęli mi 4 lata temu? Teraz mam Fabię i mogą mi.... Link Zgłoś
ryar Re: Dlaczego jest opinia, ze skoda to obciach ? 26.08.07, 17:57 kiedyś jak nie można był kupić aut starsi panowie dostawali talony i uprawiali "kapeluszniczy" styl jazdy teraz oprócz starszych panów ma wzięcie chyba głównie u młodych rodzin z małym dzieckiem Link Zgłoś