Dodaj do ulubionych

Lubię moją Fabię !

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 09:21
Mimo wszystkich ataków na ten samochód, oszczerstw rzucanych na jego
właścicieli przez szpacze guano i jemu podobnych lubię ten samochód. Jest
bezproblemowy, dowozi mnie z pkt A do pkt. B. Samochód to nie filozofia
życia, to przydatna rzecz. Może mając Porsche, czy Ferrari dokładałbym do
tego filozofię. Pozdrawiam i czekam atak bezmózgowców.
Obserwuj wątek
    • Gość: czesław Re: Lubię moją Fabię ! IP: *.*.*.* 18.07.03, 09:28
      na tej zasadzie to można lubić luźny stolec - bezproblemowy...
      ale z tego co widzę auto dla Ciebie to tylko środek transportu więc to Twoja
      sprawa
      • Gość: Lapusz Re: Lubię moją Fabię ! IP: *.crowley.pl 18.07.03, 09:36
        A czym jest auto jak nie środkiem transportu głąbie? Telefon do narządznie
        komunikacji, auto to środek transportu, a spodnie są do tego żeby na dupę
        założyć.
        • Gość: Niknejm Re: Lubię moją Fabię ! IP: *.pg.com 18.07.03, 11:17
          Gość portalu: Lapusz napisał(a):

> A czym jest auto jak nie środkiem transportu głąbie? Telefon do narządznie
          > komunikacji, auto to środek transportu, a spodnie są do tego żeby na dupę
          > założyć.

Powiedz to swojej żonie :-) Gdyby ta zasada obowiązywała, to np. wszystkie
          kobitki chodziłyby w juniorkach lub adidasach. Bo wygodniej. Szpilki poszłyby
          do pieca :-) Niepotrzebni byliby też np. ludzie zajmujący się wzornictwem
          przemysłowym.

Pzdr
          Niknejm
    • Gość: Kec Re: Lubię moją Fabię ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 09:37
      Gość portalu: Miki napisał(a):

> Mimo wszystkich ataków na ten samochód, oszczerstw rzucanych na jego
      > właścicieli przez szpacze guano i jemu podobnych lubię ten samochód. Jest
      > bezproblemowy, dowozi mnie z pkt A do pkt. B. Samochód to nie filozofia
      > życia, to przydatna rzecz. Może mając Porsche, czy Ferrari dokładałbym do
      > tego filozofię. Pozdrawiam i czekam atak bezmózgowców.

Przekonaj o tym siebie samego, to Ty jeździsz tym samochodem
      nas nie musisz przekonywać

pozdrawiam
    • Gość: hip Re: Lubię moją Fabię ! IP: *.pgi.waw.pl 18.07.03, 10:43
      Szanowny Kolego
      Niepotrzebnie prowokujesz. Wszyscy już wiemy, że masz fabię. To samochód, można
      powiedzieć, jak każdy inny, zupełnie przeciętny, całkiem sympatyczny, a jego
      użytkownicy póki co są z niego generalnie zadowoleni. Dla normalnego człowieka
      jest oczywiste, że auto służy do jazdy do pracy, na wczasy, do znajomych, na
      wypoczynek czy po zakupy do Geanta. Normalny człowiek także w normalny sposób
      użytkuje samochód, tzn. tak aby służył mu jak najdłużej i był sprawny oraz
      bezpieczny. I powtórzę: niepotrzebnie prowokujesz. Bo nawet gdybyś napisał
      zupełnie przypadkiem i bez żadnego konkretnego celu, że masz taki a nie inny
      samochód i jesteś z niego zadowolony, to zaraz zgraja nieudaczników rzuciła by
      Ci się do gardła z argumentami, że tak na prawdę to nie masz samochodu, jeno
      gówno. Taka specyfika mentalności niektórych z naszych rodaków.
      życzę powodzenia i dalszego zadowolenia z pojazdu

PS. Dzisiaj idę zamówić Fabię. Odbiór prawdopodobnie w przyszłym tygodniu!
      • Gość: Miki Re: Lubię moją Fabię ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 11:40
        No i jak, dalej lubię moją Fabię. Pozdr.
        • Gość: Niknejm Re: Lubię moją Fabię ! IP: *.pg.com 18.07.03, 11:50
          No i dobrze!
          Najważniejsza jest satysfakcja z samodzielnie dokonanego wyboru :-)

Pzdr
          Niknejm
          • seksuolog24 Re: Lubię moją Fabię ! 18.07.03, 18:48
            Samadzielnie?Tere fere. Reklama juz nie jednemu zrobiła wodę z mózgu.A na
            pewno tym ,którzy kupują coś takiego jak fabkę.Fabieńkę;)
    • Gość: Miki Re: Lubię moją Fabię ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.03, 10:08
      Następny spec. Mieliśmy ptaka, psychologa, konesera, teraz domorosły seksuolog
      bawi się w stawianie diagnoz. Jesteście śmieszni, nieprofesjonalni
      specjaliści. Pozdr.
      • Gość: Mariusz Re: Lubię moją Fabię ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 10:41
        Noszę się z zamiarem kupna samachodu z segmentu B, dla rodziny 2+1, głównie do
        jazdy po mieście. Co wynika z krótkiej wędrówki po salonach:
        1. Peugeot 206- usiadłem za kierownicą- pasażer z tyłu może tylko trzymać
        kolana pod brodą- odpada.
        2. Citroen C3- zgrabny samochód, dość dużo miejsca z przodu, dobra widoczność
        tylko ten plastik robi wrażenie jakby miał zaraz poodpadać- podejrzenia
        potwierdzają wypowiedzi niektórych właścicieli C3 na innych forach.
        3. Punto- wersja Dynamic- kolorystyka deski tylko pogratulować (nie można
        wybrać innej), jakość plastików, szkoda słów, a byłem już zdecydowany.
        4. Polo- miły samochodzik tylko cena powala.
        5. Yaris- sympatyczne autko, wbrew pozorom sporo miejsca w środku, bagażnik
        205l- jest problem. Cena- Terra Plus 1,0 5dr.(2PP, ABS, CD)-
        39000+ubezpieczenie. W tej już dość drogiej wersji brak: CZ, regulacji fotela
        (15cm różnicy wzrostu między mną, a żoną), szyby na korbki. Jeszcze pomyślę.
        6. Fabia- trochę zgłupiałem. Dobra zajrzę do środka. No, trochę mnie wcięło.
        Jakość plastików i materiałów jak klasę wyżej. Deska może nie jest piękna ale
        czytelna. Pojeździłem: silnik 1,2 64KM i jeździ- rakieta to nie jest ale w
        mieście chyba wystarczy, dobra skrzynia biegów. Samochód dobrze trzyma się
        drogi. Patrzę na ceny: Comfort + pakiet + ubezpieczenie = 40500 (4PP, ABS, CZ,
        el. szyby, regulacja fotela i kierownicy).
        Powiem szczerze, że Fabii nie brałem pod uwagę ale chyba warto rozważyć.
        Piękna to ona nie jest ale wnętrze znacznie milsze.
        Poczytałem na forum. Hm dyskusja o Skodzie chwilami na poziomie
        przedszkolaków, momentami, co gorzej jak wśród piłkarskich kibiców po
        przegranym meczu. Forum o samochodach to nie "obrona Częstochowy", wszyscy
        mają złe tylko ja dobry- troche generalizuję.
        Jeżeli macie coś ciekawego do napisania o Fabii to napiszcie, chodzi mi o
        właścicieli, a nie marcelego (facet albo robi reklamę albo ma obsesje,
        niestety na pograniczu psychopatologii). Pozdr.
        • Gość: Miki Re: Lubię moją Fabię ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.03, 12:18
          Ja jeżdżę 1.2 64 KM, faktycznie, rakieta to to nie jest, ale do jazdy
          wystarczy. Atutem tego silnika jest niskie zużycie paliwa. Co do awaryjności to
          nic nie powiem, bo przejechałem dopiero trochę ponad 2500 km. Mam wersję kombi,
          która jest przestronna. Pozdrawiam, podziwiam obiektywizm (miałem podobne
          odczucia przy wyborze auta: Thalia, Albea/Siena - fatalna jakość materiałów i
          kiepskie spasowanie.)
        • megaterium Re: Lubię moją Fabię ! 21.07.03, 08:53
          czesc
          też brałem pod uwage te auta i mialem podibne odczucie. p206 z tyłu brak
          miejsca, w yarisie też malo. w punto biegi wchodzily jak w 126p. na koniec
          wahalem się miedzy fabią a c3. zrobiłen jazdy próbne fabiami 2 jazdy i ten
          samochod w koncu wybrałem. Zastanawiałem się nad 1,2 64 i 1,4 75 no i wziąlem
          wersję 1,4 comfort. teraz mam przejechane zaledwie 600 km ale na razie jestem
          bardzo zadowolony. Przede wszystkim odczuwam większy komfort niż w c3 i lepiej
          ogólnie mi się w tej fabii siedzi i prowadzi. To subiektywne wrażenia ale
          wazne, noa najwazniejsza sprawa to jak bezdie się spisywac w dalszej
          eksploatacji
          pozdruwa
          • Gość: czesław Re: Lubię moją Fabię ! IP: *.*.*.* 21.07.03, 09:44
            z tych wszystkich dyskusji wynika między innymi to, że rynek samochodów jest
            zróżnicowany. można pójść do kilku salonów i pooglądać nawet pojeździć.
            wiadomo, że jazda próbna daje mały obraz tego co się będzie działo ale jednak
            pojedziesz zanim kupisz - jeśli ci auto nie zaskoczy od razu - to pójdziesz
            gdzie indziej...
            i o to chodzi, nawet złudzenie jakiegolwiek wyboru ( różnica w cenie jednak
            jest znaczna w opisanych przez was modelach Skoda - reszta świata no może fiat
            jeszcze), jest przyjemne. to ty decydujesz.
            ja jednak wciąż czuję się trochę oszukany... nowe samochody wg mnie są wciąż
            za drogie np yaris za 40 tyś - przecież to woła o pomstę do nieba ! za to
            masz np Leganzę 5 letnią z ubezpieczeniem i gazem lub trochę starszego scorpia
            ( z uśmiechem)...
            wszyscy Ci , którzy kupujecie auta zastanówcie się: za ile sprzedacie swoją
            Fabię i kiedy to będzie, jaki poniesiecie kosz posiadania samochodu ?
            Polo trzyma cenę, toyota jest niezawodna czy będą chętni na pięcioletnią
            Fabię ?
          • Gość: Tomek F. Re: Lubię moją Fabię ! IP: 195.116.99.* 21.07.03, 09:47
            To bardzo dobrze ze ludzie sa zadowoleni ze swojego wyboru. Najgorzej kupic
            auto i byc rozczarowanym.
            Co do aut zgodzicie sie chyba ze nie ma samochodow absolutnie doskonalych i
            najlepszych. Jeden ma lepsze to drugi to trzeci co innego.
            Sam rozwazalem kupno Fabii (autko ladne i tanie) ale lubie nieco
            indywidualnosci i nie chcialem auta jakim jezdza wszyscy (prosze sie nie
            obrazac). Poza tym zrazila mnie tandetnosc wykonczenia wnetrza.
            • Gość: Miki Re: Lubię moją Fabię ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 09:52
              Gość portalu: Tomek F. napisał(a):

> To bardzo dobrze ze ludzie sa zadowoleni ze swojego wyboru. Najgorzej kupic
              > auto i byc rozczarowanym.
              > Co do aut zgodzicie sie chyba ze nie ma samochodow absolutnie doskonalych i
              > najlepszych. Jeden ma lepsze to drugi to trzeci co innego.
              > Sam rozwazalem kupno Fabii (autko ladne i tanie) ale lubie nieco
              > indywidualnosci i nie chcialem auta jakim jezdza wszyscy (prosze sie nie
              > obrazac). Poza tym zrazila mnie tandetnosc wykonczenia wnetrza.

Tandetność wykończenia wnętrza można zarzucić C3, Punto, Thalii, czy Albei.
              Skodzie można zarzucić kiepską stylistykę. Natomiast jakość plastików i ich
              spasowanie jest lepsze od wymienionych wyżej aut. Nie wiem jak z Clio, ale
              podpatrzony przez szybę wygląda nieżle. Natomiast P206 to już porażka (tandeta
              jak cholera pod względem materiałów, stylistycznie ładniejszy od Fabii).
              • Gość: Tomek F. Re: Lubię moją Fabię ! IP: 195.116.99.* 21.07.03, 09:58
                Gość portalu: Miki napisał(a):
                > Tandetność wykończenia wnętrza można zarzucić C3, Punto, Thalii, czy Albei.
                > Skodzie można zarzucić kiepską stylistykę. Natomiast jakość plastików i ich
                > spasowanie jest lepsze od wymienionych wyżej aut. Nie wiem jak z Clio, ale
                > podpatrzony przez szybę wygląda nieżle. Natomiast P206 to już porażka
                (tandeta
                > jak cholera pod względem materiałów, stylistycznie ładniejszy od Fabii).

wiesz wydaje mi sie ze to kwestia bardzo ocenna, albo moze trafilem na zly
                egzemplarz. W kazdym razie Fabia ma wiecej miejsca niz 206 ale wykonczenie
                bardziej mi sie podobalo w 206. Slowo tandeta ktore wymieniles przyszlo mi na
                mysl wlasnie w Fabii.
                • megaterium Re: Lubię moją Fabię ! 21.07.03, 10:06
                  Tak naprawde to nie ma idealnego auta za w miare niską cene bo plastiki są
                  ładne w clio, pułeczka pod szyba przednia fajna w punto, wygoda najlepsza w
                  fabii coś tam jeszcze w innym aucie i coś trzeba wybrac ale z czegoś tez
                  zrezygnowac. a poza tym każdemu co innego sie podoba i do czego innego jest
                  przyzwyczajony. dlatego jest tyle modeli i wybor duży.
                  A co do nowych samochodów to na razie 2-3 letnie fabie nie tracą wiele.
                  rozmawialem z dilerami i nawet ci od peugeota twierdzą ze francuzy bardzo
                  spadają na cenie po 2-3 latach. a jak ktos chce miec nowy samochod i stać go
                  aby zaplacić 10-15 tysięcy wiecej to dlaczego nie to przeciez jego wybór. ja
                  tez wole moieć nówke chociaz zdrugiej strony wolałbym mniej zaplacić, nie
                  pozdruwa
                • Gość: hip Re: Lubię moją Fabię ! IP: *.pgi.waw.pl 21.07.03, 10:16
                  Gość portalu: Tomek F. napisał(a):

W kazdym razie Fabia ma wiecej miejsca niz 206 ale wykonczenie
                  > bardziej mi sie podobalo w 206. Slowo tandeta ktore wymieniles przyszlo mi na
                  > mysl wlasnie w Fabii.

hip: Może i wykończenie w p206 sprawia nieco lepsze wrażenie. Ale czy materiały
                  są tam trwalsze? Ja tego nie wiem oceniając po dotyku i wzroku. To chyba trzeba
                  sprawdzić po kilku latach użytkowania. Na pewno różnice nie będą diametralne.
                  pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka