trypelcjusz 07.12.07, 19:22 Mam pytanie czy znaki drogowe np. znak zatrzymywania się obowiązują tylko za znakiem czy także przed, powiedzmy że zatrzymuje się 10 metrów przed znakiem zatrzymywania się, można tak zrobić ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
stanisz20 Re: Znaki drogowe 07.12.07, 19:55 Jezeli zatrzymasz sie 10 metrow przed znakiem to zatrzymasz sie prawidlowo, chyba ze pod znakiem zakazu zatrzymywania sie bedzie czarna strzalka na bialym tle skierowana w dół, to oznacz ze zakaz zatrzymywania sie obowiązuje przed znakiem...... Link Zgłoś
stanisz20 Re: Znaki drogowe 07.12.07, 19:56 .....a w pozostalych przypadkach znak obowiazuje dopiero za nim... Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Znaki drogowe 07.12.07, 23:37 stanisz20 napisał: > .....a w pozostalych przypadkach znak obowiazuje dopiero za nim... taaaak a jeden z tych "pozostalych przypadkow" to tabliczka T-25b - podwojna strzalki w gore i w dol - oznacza ze zakazu postoju lub zatrzymywania obowiazuje za i przed znakiem wiec jak, malo wiemy ale musimy sie wywnetrzac i wprowadzac innych w blad ? Link Zgłoś
mmujer Re: Znaki drogowe 07.12.07, 20:24 Zatrzymujesz się przed znakiem w miejscu żebyś widział co jest po lewej i po prawej stronie. Nigdzie nie jest napisane ile to ma być metrów. Link Zgłoś
trypelcjusz Re: Znaki drogowe 07.12.07, 20:37 No ale to ciekawe bo skoro obowiązuje też przed znakiem jeżeli jest strzałak to ile metrów? jeżeli najbliższe wcześneijsze skrzyżowanie jest 1 km wczesniej to co już kilometr wcześniej mam widzieć ten znak ? Link Zgłoś
crannmer Re: Znaki drogowe 07.12.07, 23:13 stanisz20 napisał: > Jezeli zatrzymasz sie 10 metrow przed znakiem to zatrzymasz sie > prawidlowo, Jak staniesz 10 milimetrow przed znakiem, tez bedzie prawidlowo. O ile go nie zaslonisz wlasnym pojazdem. Nie wiem, skad wytrzasnoles 10 metrow. MfG C. It's a pleasure that is bound to satisfy, so why don't you try? Link Zgłoś
stanisz20 Re: Znaki drogowe 08.12.07, 08:23 jakbys przeczytal główny wątek to bys wiedział skad wziąłem 10m przyklad który podał tryplecjusz), także czytaj dokładnie.... Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Znaki drogowe 07.12.07, 23:28 stanisz20 napisał: > Jezeli zatrzymasz sie 10 metrow przed znakiem to zatrzymasz sie > prawidlowo, chyba ze pod znakiem zakazu zatrzymywania sie bedzie > czarna strzalka na bialym tle skierowana w dół, to oznacz ze zakaz > zatrzymywania sie obowiązuje przed znakiem...... nie masz pojecia o czym piszesz, a wystrczylo zerknac do przepisow by sie nie blaznic :-(( akurat jest "odwrotnie" - ta strzalka ( T-25c ) oznacza odwolanie zakazu postoju lub zatrzymywania Link Zgłoś
stanisz20 Re: Znaki drogowe 08.12.07, 08:27 Kolejny inteligent......... Owszem strzałka t-25c odwoluje znak zakazu zatrzymywania sie ale tylko i wyłącznie za znakiem, a nie przed. Jak widać musisz jeszcze trochę poczytac... Link Zgłoś
trypelcjusz Re: Znaki drogowe 07.12.07, 23:41 Reasumując nikt nie odpowiedział czy i ile metrów przed obowiązuje zakaz zatrzymywanai się przed znakiem, jak my kuźwa w ogóle jeździmy ? Link Zgłoś
crannmer Re: Znaki drogowe 07.12.07, 23:45 trypelcjusz napisał: > Reasumując nikt nie odpowiedział czy i ile metrów przed obowiązuje > zakaz zatrzymywanai się przed znakiem, jak my kuźwa w ogóle > jeździmy ? Czytac nie umiesz? Zwykly znak obowiazuje _od_znaku_ do odwolania (przecznica, znakiem kasujacym albo wystapieniem fenomenu wskazanego danym znakiem). Przed znakiem zakazu zatrzymywania mozesz zaparkowac nawet 1 milimetr od slupka znaku. MfG C. While a stretto diminution is an obvious solution Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Znaki drogowe 07.12.07, 23:53 trypelcjusz napisał: > Reasumując nikt nie odpowiedział czy i ile metrów przed obowiązuje > zakaz zatrzymywanai się przed znakiem qrna, a co to niby jest "zakaz zatrzymywania sie przed znakiem", gdzies to wyczytal ??? chodzi o niezaslanianie znakow czy o cos innego ? > jak my kuźwa w ogóle jeździmy ? tak jak rozumiemy przepisy - ty raczej kiepsko, nawet nie potrafisz dokladnie opisac o co ci chodzi - * nowa definicja mitomanii wg anthony.romanello : MITOMANIA - uleganie mitom Link Zgłoś
bzyku_bzyku Re: Znaki drogowe 07.12.07, 23:46 trypelcjusz napisał: > Mam pytanie czy znaki drogowe np. znak zatrzymywania się obowiązują > tylko za znakiem czy także przed, powiedzmy że zatrzymuje się 10 > metrów przed znakiem zatrzymywania się, można tak zrobić ? mozesz precyzyjniej okreslic o jaki znak/znaki chodzi ? bo czegos takiego jak znak zatrzymywania sie nie ma jest znak "zakaz zatrzymywania sie" i "zakaz postoju", ale zdaje mi sie ze chodzi Ci inne znaki ? Link Zgłoś