Dodaj do ulubionych

Telefon komórkowy a samochody z ASB

01.01.02, 13:11
Podobno rozważa się niestosowanie represji wobec kierowców rozmawiających przez
komórkę jadących autami wyposażonymi w automatyczną skrzynię
biegów.Automatyczna skrzynia biegów nie absorbuje tak kierowcy jak zwykła.
Prowadzący ma wolną rękę i nogę. Więc czemu nie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Joasia Re: Telefon komórkowy a samochody z ASB IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.02, 16:26
      Z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec ze rozmowa przez telefon - obojetnie
      czy telefon trzymym w rece czy nie - bardziej odwraca uwage od tego co dzieje
      sie na drodze niz wszystko inne.
      • 123ryry Re: Telefon komórkowy a samochody z ASB 01.01.02, 17:08
        Gość portalu: Joasia napisał(a):

> Z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec ze rozmowa przez telefon - obojetnie
        > czy telefon trzymym w rece czy nie - bardziej odwraca uwage od tego co dzieje
        > sie na drodze niz wszystko inne.

Jednak prawodawca miał chyba co innego na myśli zezwalając na używanie telefonu
        głośnomówiącego. Mój post miał za cel sprowokowanie dyskusji: czy rozmowa przez
        telefon komórkowy jest zagrożeniem dla sprawności kierowcy pod względem manualnym
        czy intelektualnym.Pozdrawiam

• Gość: Michal Re: Telefon komórkowy a samochody z ASB IP: *.telia.com 01.01.02, 17:19
          Cos mnie sie wydaje ze nasz ulubieniec Druid myslal i wymyslil.Rzeczywiscie
          temat przedni .Jeszcze raz gratulacje.PzdrMichal
          • 123ryry Re: Telefon komórkowy a samochody z ASB 01.01.02, 18:27
            Gość portalu: Michal napisał(a):

> Cos mnie sie wydaje ze nasz ulubieniec Druid myslal i wymyslil.Rzeczywiscie
            > temat przedni .Jeszcze raz gratulacje.PzdrMichal

Nie jestem Druidem. Joasia napisała, że rozmowa rozprasza kierowcę. Jednak przez
            głośnomówiący można to jak to jest chodzi o rozpraszanie uwagi czy o zajęcie ręki.
            To nie jest dowcip w stylu Druida. O co tak naprawdę chodzi?

• Gość: szatan Re: Telefon komórkowy a samochody z ASB IP: *.pl 01.01.02, 18:39
          123ryry napisał(a):

> Gość portalu: Joasia napisał(a):
          >
          > > Z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec ze rozmowa przez telefon - obojet
          > nie
          > > czy telefon trzymym w rece czy nie - bardziej odwraca uwage od tego co dzi
          > eje
          > > sie na drodze niz wszystko inne.
          >
          > Jednak prawodawca miał chyba co innego na myśli zezwalając na używanie telefonu
          >
          > głośnomówiącego. Mój post miał za cel sprowokowanie dyskusji: czy rozmowa przez
          >
          > telefon komórkowy jest zagrożeniem dla sprawności kierowcy pod względem manualn
          > ym
          > czy intelektualnym.Pozdrawiam
          >

to nie rozumiesz???? Joasia Ci powiedziała że jej zdaniem rozmowa przez komórkę
          ma wpływ na bezpieczną jazdę nie zależnie czy jest to automat czy manual
          BO PRZECIEŻ TRZYMAMY OBIE RĘCE NA KIEROWNICY...

PZDR
    • Gość: Mirek Re: Telefon komórkowy a samochody z ASB IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 01.01.02, 18:28
      100% za! Tylko że nigdy nie słyszałem, żeby ktoś (także w innych krajach) taki
      przepis rozważał. A nawet gdyby wyszedł z taką propozycją, zostałby zakrzyczany
      przez lud pracujący miast i wsi (maluchy, cieniasy i fabije), że to
      niedemokratyczne i burżuje (beemy, merce i amerykany) będą uprzywilejowani.

Proletariusze wszystkich krajów łączcie się! (w biedzie i głupocie)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka