Gość: ja_iwo
IP: *.internetdsl.tpnet.pl
14.06.08, 10:38
Witam! Mam Seicento 1100 Schumacher, jest z tyłu 2 cm a z przodu 4,3 cm szerszy od "cywilnej" wersji i 0.8 cm niższy,opony 14-to calowe niskoprofilowe,to wszystko seryjnie dla tej wersji. W papierach fiat podaje nośnośc dachu 30 kg.
Czy w tej (lepiej trzymającej się drogi) wersji nie można go więcej obciążyc? Jaki kupic do niego bagażnik? Chcę żeby był aerodynamiczny,nie rdzewiał i najchętniej ze szczeliną w kształcie T odwróconego do montażu boxa z adapterem do niej zamiast np cybantów i oczywiście w miare zabezpieczony przed odkręceniem.Thule Aero, a może Fapa odpowiednik(100 zł taniej, a może coś innego, lub bez szczeliny T?
I jaki box? Szukam "letniego" do 145-150 cm, mozliwie pojemnego i przyzwoitego w miare jakościowo. Ja np.biorę pod uwagę Thule Ocean 80 ,Pacyfic 100 i Junior 420. Ocean waży 10 a pozostałe 12 kg. Wagę biore pod uwage, bo 30 kg to nie tak wiele. Na pewno do 130 km/h będę jeżdził czasami, z czterema w porywach do 5-ciu osób dwa,trzy razy do roku.
Może maciek1956 cos doradzi-sprzeda? Ew. dobry sklep w pobliżu Buska Zdroju tj. np. Kielce poleci. No i gdyby to był zestaw cały Thule to chciałbym go zakupic z jednym kluczykiem do całości (a może lepiej nie?). Pozdrawiam macka1951, przeczytałem wszystko na tym forum i sie polecam.