2teletubisie 22.06.08, 20:39 Chce kupic nawigacje w wymaganiami: - bardzo dobra mapa Polski - mozliwosc podlaczenia 2 telefonow (to chyba chodzi o bluetoth?) - brak zbednych bajerow Czy aktualizacje map sa odplatne? Link Zgłoś Obserwuj wątek
blogn Re: Porzadna nawigacja 23.06.08, 14:32 2teletubisie napisał: > Chce kupic nawigacje w wymaganiami: > - bardzo dobra mapa Polski > - mozliwosc podlaczenia 2 telefonow (to chyba chodzi o bluetoth?) > - brak zbednych bajerow Jeśli te 2 telefony mają być podłączone naraz, to chyba "nie ma takiego numeru". Natomiast raz jeden, raz drugi, to bez problemu. Polecam Garmina Nuvi 760 z GPMapą. > Czy aktualizacje map sa odplatne? Tak. W wymienionym wyżej Nuvi 760 są dwie mapy. Europa wraz z Polską (CityNavigator Europe 2008 NT) jest aktualizowana raz w roku za 299 zł. Mapa Polski GPMapa (obecna wersja 2008.1) jest traktowana jako dodatkowa (istnieją pakiety Nuvi bez GPMapy), ale warto ją mieć, ponieważ prowadzi lepiej niż CNE i ma więcej punktów POI. GPMapa jest aktualizowana 4 razy w roku, a pakiet 4 aktualizacji kosztuje 149 zł. Link Zgłoś
yahoo10 Re: Porzadna nawigacja 23.06.08, 17:05 Czytam i czytam forum o nawigacjach, komentarze i oceny i dostalem juz oczoplasow;) szukam zwyklej, normalnej ale dobrej nawigacji na PL i EU (bez zbednych bajerow, MP3 itp) i tak - albo Garmin Nuvi 250 W za 650 PLN albo NavRoad 430BT za ok. 1250 PLN albo Geosat6E za ok. 1400 PLN albo Nokia 500 za tez cos ok 1400 PLN. Duzy rozstrzal cenowy, byc moze tez jakosciowy, co tu wybrac???? Link Zgłoś
czesio1111 Re: Porzadna nawigacja 23.06.08, 18:34 Witam, podał pan tu bardzo różne nawigacje do wyboru i tak naprawdę poza garminem to wszystkie maja jakieś dodatkowe "bajery" o których pan pisał że ich nie potrzebuje. Ja proponuje Garmina 250W + GPMapa za ok. 999zł. jest to urządzenie najprostsze w obsłudze jakie znam:) Dodatkowo GPMapa jest naprawdę bardzo dobrą mapą Polski. Ewentulanie polecił bym Mio Moov 330u. też znakomita nawigacja i do tego tania (bez bajerów) za 789zł. No i oczywiście mapy tez niczego sobie:) Jeżeli to pana nie przekonuje to zapraszam do przeczytania paru opisów na: Porady Garmin, Becker, Mio:-) pozdrawiam:) Link Zgłoś
2teletubisie Navi a palmtop 25.06.08, 09:10 Kolega polecal mi kupic palmtopa i wrzucac tam sobie dowolne mapy. Ceny sa podobne. Co lepsze? Link Zgłoś
michaldolek Re: Porzadna nawigacja 11.09.08, 16:14 Ja jestem zwolennikiem GARMINów Sprawdzają się, mało awaryjne... www.focusGPS.pl Link Zgłoś