Dodaj do ulubionych

Nawigacja na prezent

11.07.08, 09:57
Chce kupić to coś na prezent dla faceta. Czytałam niezłe opinie na temat tego
modelu:
sklep.vobis.pl/oferta/gps_i_palmtopy/nawigacja_samochodowa_gps/889107_tomtom_one_v3.aspx
I praktycznie jestem zdecydowana bo to moj zakres cenowy, ale jeśli ma ktoś
jakieś uwagi to bardzo proszę o wypowiedzi. Czy w miare ok? Czy nie bardzo?
Obserwuj wątek
    • czesio1111 Re: Nawigacja na prezent 11.07.08, 12:01
      Witam,
      cena zachęcająca ale jeżeli chodzi o mapy to jest tam małe przekłamanie,
      ponieważ realne pokrycie mapy Polski wynosi jedyne 76%:(
      Jeżeli chciała aby pani nawigację na sama Polskę to polecam Smart GPS 320W:
      www.swiatgps.pl/produkty/Smartgpssg320W/p1218.xml?cat_id=1000&manufacturer=1025
      lub mio moov 200PL:
      www.swiatgps.pl/produkty/moov_200pl/p1268.xml?cat_id=1000&manufacturer=1005
      Maja lepsze pokrycie Polski:)
      pozdrawiam:)
      • justownway Re: Nawigacja na prezent 13.07.08, 21:03
        Dziękuję bardzo za informacje i linki. Ten drugi model rzeczywiście jest cenowo
        podobny, tylko dodatkowo dochodzą koszty dostawy. Jedno co mnie zastanawia to
        sama firma, co prawda nie wiem za dużo o tym rynku ale o firmie tom tom
        słyszałam, zaś tej mio w ogóle nie kojarzę.To samo tyczy się sklepu internetowego...
      • sbi Re: Nawigacja na prezent 14.07.08, 00:14
        > ... ale jeżeli chodzi o mapy to jest tam małe przekłamanie,
        > ponieważ realne pokrycie mapy Polski wynosi jedyne 76%:(

Fabrycznie zainstalowane mapy mają faktycznie takie pokrycie, ale w maju ukazały się nowe mapy (v7.20) które mają w Polsce 99%. W ramach gwarancji najnowszych map można je bezpłatnie ściągnąć po zakupie.
        W sierpniu powinno ukazać się kolejne wydanie map.
        • justownway Re: Nawigacja na prezent 19.07.08, 21:00
          O to faktycznie istotny czynnik! Obawiałam się ,że za taką cene to urządzenie
          może właśnie mieć gorsze mapy, ale skoro 99% dokładności no to super. Nawet nie
          wiedziałam,że istnieje możliwość ściągania nowych map.. No nic dziękuję za
          rozwianie wątpliwości-biorę ten model, mam nadzieję że będzie się wszystko
          dobrze sprawowało.
    • michaldolek Re: Nawigacja na prezent 11.09.08, 16:20
      Mio może być...chociaż skłoniłbym się ku GARMIN

www.focusGPS.PL
      • kamilkaro Re: Nawigacja na prezent 29.09.08, 13:36
        oj tak, mio ma dużo wad, których dzieki bogu nie właśnie garmin. zmieniłem sobie
        teraz na nuvi 760 i jestem bardzo zadowolony. na prezent w sam raz!
        • jan-w Re: Nawigacja na prezent 18.10.08, 15:14
          kamilkaro napisał:
          > oj tak, mio ma dużo wad, których dzieki bogu nie właśnie garmin
          Dlaczego nie podzielisz się z nami konkretami? O jakie wady chodzi? Po to jest
          to forum. Pisanie takich postów jak powyższy bez żadnego uzasadnienia,
          przypomina nieudolną kryptoreklamę.
          BTW: Bóg, nie bóg.
      • hulahoop Re: Nawigacja na prezent 17.10.08, 15:17
        ostatnio również miałam podobne dylematy jaką nawigacje wybrać. Poszukiwałam
        takowej na prezent dla szwagra. Po licznych porównaniach zdecydowałam się na
        zakup Mio Moov 360. I jak się okazało obecnie trwa promocja na wybrane modele -
        Gwarantowana nagroda wypłacana jest w Euro! Wyszedł prezent z dodatkiem :D a
        informacje o promocji znalazłam na stronie producenta, więc zainteresowanych
        odsyłam właśnie tam.
        • bright_witch Re: Nawigacja na prezent 17.10.08, 15:20
          ale ta gwarantowana nagroda jest taka sobie atrakcyjna, nie lepiej zagrac o cale 100euro? :-D kto nie ryzykuje ten nie zyskuje :-P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka