Dodaj do ulubionych

307 mial szczescie

IP: 10.0.215.* 10.01.02, 16:35
ze nowa Corolla sprzedawana jest dopiero teraz. Mialem dzisiaj okazje poobcowac
z nowym modelem. W tej klasie bardzo dobra propozycja.
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: 307 mial szczescie IP: 212.45.227.* 10.01.02, 16:45
      Mógłbyś napisać coś więcej, albo pokusić się o porównanie tych dwóch modeli?

Pozdrawiam,

Piotr
      • Gość: Krzysiek Re: 307 mial szczescie IP: 10.0.215.* 10.01.02, 16:53
        Tak jak juz pisalem wybralbym Corolle. Z zewnatrz rzecz gustu nie bede sie
        wypowiadal bo mnie .....W srodku lepiej wykonczona, cichsza jest Corolla.
        Hamulce i silniki poza konkurencja. Bagaznik ma mniejszy i moze nie ma tylu
        wodotryskow co 307. Zrobila na mnie bardzo dobre wrazenia.
        Reszta jak troche pojezdze.
      • Gość: Krzysiek Re: 307 mial szczescie IP: 10.0.215.* 10.01.02, 16:56
        jeszcze jedno, beda musieli cos szybko zrobic z Avensis bo w srodku jest
        mniejsza od nowej Corolli (no moze na tylnych siedzeniach sa porownywalne)
    • Gość: Tomasz Re: wolę 307 - koszta, silniki, serwis IP: 193.59.192.* 11.01.02, 11:13
      Toyota - jakość, gwarancja, niska utrata wartości -
      ale wolę Peugeota 307, bo większy, wyższy, bardziej Van-owaty
      silnik w wersji podstawowej mocniejszy 1,6 110 KM, a Toya 1,4 97KM to przecież
      wiertarka i to głośna wiertarka ! Bagażnik w P większy o 50 ltr, w Toyocie
      hatch. bardzo malutki! No i ceny serwisów Toyoty na całym świecie wysokie
      (części). Sam przekonałem się ile kosztują części (te najmniejsze pierdoły).
      Ale do 3 lat auto super i może załapiesz się na wymianę amortyzatorów w 3 roku
      na gwarancji. Nie wiem dokładnie jak kasują serwisy P ale po roku - wymiany i
      drobne naprawy mogę robić sam - co za problem? - lub w Kwik-Ficie.
      Poza tym jeżeli chodzi o Diesla to Francuzi mają większe doświadczenie i
      najlepszą renomę !
      • Gość: Krzysiek Re: wolę 307 - koszta, silniki, serwis IP: 10.0.215.* 11.01.02, 11:51
        Gość portalu: Tomasz napisał(a):

> Toyota - jakość, gwarancja, niska utrata wartości -
        zgadzam sie

> ale wolę Peugeota 307, bo większy, wyższy, bardziej Van-owaty

nie dyskutuje
        > silnik w wersji podstawowej mocniejszy 1,6 110 KM, a Toya 1,4 97KM to przecież
        > wiertarka i to głośna wiertarka !

w wersji podstawowej 307 tez ma 1,4 ktory jest o wiele gorszy od Toyoty bo ma
        tylko 75 KM. Jezdzilem 1,6 w 307 i mam wrazenie, ze jest gorszy od 1,4 w Corolli.
        Na papierze sa porownywalne. 307 jest ciezszy i pewnie to jest przyczyna. Corolla
        z 1,6 jest zdecydowanie dynamiczniejsza od 1,6 w 307. Co do Diesli to mam
        doswiadczenie z tym samym silnikiem ale w Avensis i jest bardzo dynamiczny i
        oszczedny. Mysle ze w lzejszej Corolli bedzie jeszcze lepiej.

>Bagażnik w P większy o 50 ltr, w Toyocie
        > hatch. bardzo malutki!

Tak jak pisalem wiekszy jest w 307 i tu nie ma co dyskutowac

>No i ceny serwisów Toyoty na całym świecie wysokie
        > (części). Sam przekonałem się ile kosztują części (te najmniejsze pierdoły).
        > Ale do 3 lat auto super i może załapiesz się na wymianę amortyzatorów w 3 roku

Poprzednim modelu przejechalem 180 tys bez dotykania sie do zawieszenia
        (poza wymiana gumek w stabilizatorze - koszt niezauwazalny)

> na gwarancji. Nie wiem dokładnie jak kasują serwisy P ale po roku - wymiany i
        > drobne naprawy mogę robić sam - co za problem? - lub w Kwik-Ficie.
        > Poza tym jeżeli chodzi o Diesla to Francuzi mają większe doświadczenie i
        > najlepszą renomę !

Napewno 3 letnia gwarancja zmusza do odwiedzania serwisu przynajmniej 3 razy.
        Teraz przeglady 30 tys (wymiana oleju co 15 tys lub raz w roku)

Reszta rzecz gustu. Nie mam zamiaru nikogo namawiac ani do 307 ani do nowej
        Corolli - wybor nalezy do Ciebie.
        • Gość: P Re: wolę 307 - koszta, silniki, serwis IP: 10.48.11.* 11.01.02, 14:20
          koszty utrzymania w tym serwisu noweho Corolki maja byc
          duzo nizsze w porownaniu do poprzedniej, no ale
          zobaczymy jak to bedzie w praktyce. Miejmy nadzieje, ze
          mowia prawde

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka