Dodaj do ulubionych

Kangoo czy Partner czy Berlingo?

IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.10.03, 08:11
Który z tych samochodów jest najlepszy, proszę o opinie, uwagi, spostrzeżenia
z eksploatacji. Większość z tych samochodów jeździ jako firmowe, ja natomiast
wymarzyłem sobie takie auto dla rodziny, gdzie wygodnie można zapakować
wszystkie klamoty łącznie z wózkiem i jeszcze jest miejsce do oddychania nad
głową. Bardzo proszę o życzliwe porady, również co do wyposażenia i
parametrów auta, na które warto zwrócić uwagę.
Obserwuj wątek
    • mrzagi01 Re: Kangoo czy Partner czy Berlingo? 03.10.03, 08:48
      nieglupi pomysl (auto rodzinne) tez sie kiedys nad tym zastanawialem. ja bym z
      gory skreslil kangoo (bo za bardzo wyglada jak dostawczak). natomiast partner i
      berlingo to wlasciwie blizniacze pojazdy, aczkolwiek mowia (nie mialem okazji
      sie osobiscie przekonac) ze partner ma wieksza kulture wykonania. w firmie
      korzystam z berlingo 1.9 (rocznik 2001- tj. przed liftingiem) i oto co moge
      powiedziec:
      zalety- wygodny- b.duzo miejsca z przodu z tylu no i w bagazniku oczywiscie,
      kapitalny dostep do tylnych siedzen (z prawej strony)za sprawa rozsuwanych
      drzwi. miejsce na radio zakrywane taka pomyslowa klapka. miekkie zawieszenie
      (obiektywnie)
      wady- silnik (1.9)-muł, ani dynamiczny ani elastyczny i do tego zaczyna żłopac
      rope przy predkosci pow 110. miekkie zawieszenie (subiektywnie, bo wole
      twarde)., nieprzyjemnie reaguje na boczne podmuchy wiatru, zero dostepu na
      tylne siedzenia z lewej strony, notorycznie psujacy sie centralny zamek.
      • Gość: Miki Re: Kangoo czy Partner czy Berlingo? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 09:26
        W nowym partnerze są suwane drzwi tylne z obu stron. Bardzo pojemny samochód, w
        wersji osobowej wykończenie w środku jest OK, fajny przód, tył bez zmian.
    • Gość: Lech Re: Kangoo czy Partner czy Berlingo? IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.10.03, 21:43
      Jednak odradzałbym chyba cięzarówkę do domu bo niby jak to bedzie wyglądac. ala
      pomysl dobrybo duzo miejsca ale wygoda inna w osobowym i lepiej jezdzi.
    • neja Re: Kangoo czy Partner czy Berlingo? 06.10.03, 21:46
      Berlingo raczej. Stosunkowo nieźle się trzyma jak na ten segment, nie
      słysząłam żeby żarły benz. Całkiem nieźle się też zbierają (benzynowe. Dużo
      miejsca i ogólny komfort jak na takie auto spox. Partner jak wyżej. To
      bliźniaki.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Kris Kelvin Re: Kangoo czy Partner czy Berlingo? IP: 2.4.STABLE* / 80.48.103.* 06.10.03, 22:30
        Partner i Berlingo to co prawda blizniacze niemal identyczne samochody niemniej
        zdaje sie powstaja w roznych fabykach.
        Fabryki Citroena produkuja auta nizszej jakosci niz Peugeota z tego wzgledu
        wybralbym Partnera. Chociaz Berlingo sprzed modernizacji mialy ciekawsza
        kolorystyke wnetrza niz Partner.
        Zdaje sie ze dopiero od roku, wprowadzaja produkcje aut roznych marek na jednej
        tasmie.
        Drzwi przesuwane z obu stron byly juz wczesniej ale za doplata.
    • robox Re: Kangoo czy Partner czy Berlingo? 07.10.03, 09:24
      Potwierdzami opinie mrzagi 01,ale ten silnik ma jedną ważną cechę jest
      długowieczny i bezawaryjny,jeżdzę berlingo z takim motorem, gdybym miał kupować
      teraz to auto po liftingu to chyba partner no i silnik hdi.
    • przeem36 Re: Kangoo czy Partner czy Berlingo? 08.10.03, 00:14
      Trzy tygodnie miałem ten sam dylemat, wybrałem Berlingo
      Brałem pod uwagę Doblo, Kangoo, Partner/Berlingo,musiały spełanisć trzy
      warunki: klima, cięzarówka i JTD, HDI, DCI
      1. Fiat Doblo, tani, brzydki, największy, duży spadek wartości przy sprzedaży
      (miałem Fiata Brava to wiem), dobra cena 55kPLN
      2. Kangoo: najmniejszy, najlepiej wyposażony, awaryjny(?)mam sąsiada , który
      prowadzi zakład renault-nasłuchałem się, dobra cena 58kPN
      3, Berlingo: najbardziej cywilizowany, zła cena 62PLN i tak wybrałem bo...
      najbardziej mi sie podobał
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka