Gość: Włodek IP: *.icpnet.pl / *.cache.icpnet.pl 05.10.03, 15:12 mam 15000 zł chcialbym kupic w miare dobre i oszczedne auto co polecacie ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Włodek Re: auto za 15000 zł IP: *.icpnet.pl / *.cache.icpnet.pl 05.10.03, 15:42 Lanos oszczedny ? pewnie mi łyknie z 11 w miescie - mam pytanie jak biore na raty w Poznaniu ile wynosi OC ? na popczatku mam pakiet prawda? czy OC jest liczone od pojemnosci czy od wartosci pojazdu? Link Zgłoś
greenblack Re: auto za 15000 zł 05.10.03, 15:47 To chyba Twój pierwszy samochód. Na początku możesz dostać co najwyżej pakiet podwyżek za brak stażu za kierownicą. OC nalicza się oczywiście od pojemności skokowej. Stawki kształtują się różnie w różnych ubezpieczalniach. Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: auto za 15000 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 16:26 Znam pare osob posiadajacych Lanosa i nie narzekaja. Nie sa to jednak wersje zlozone w Polsce. Fatalne sa jedynie opony dostarczone razem z autem. Reszta ok. Jednym Lanosem na trasie przy stalej predkosci 120 km/h zeszlo mi cos ponad 5l paliwa. Bylem zszokowany. Moj maluch wiecej palil. Wersja 1.6 SX. Oczywiscie mozesz tez kupic inne auto. W Poznaniu mozna kupic okazyjnie, uwaga, uwaga - CC 700. Za jedyne 10-12 tys. OC placisz wedlug silnika. Jezeli dopiero rozpoczynasz staz zarejestruj na inna osobe i siebie daj jako wspolwlasciciela. Otrzymasz wtedy znizki tamtej osoby i ewentualne wlasne znizki. Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: auto za 15000 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 16:28 Gość portalu: obywatel napisał(a): > ...ewentualne wlasne znizki. zwyzki oczywiscie :) Link Zgłoś
lexus400 Re: auto za 15000 zł 06.10.03, 09:02 Gość portalu: obywatel napisał(a): > OC placisz wedlug silnika. Jezeli dopiero rozpoczynasz > staz zarejestruj na inna osobe i siebie daj jako > wspolwlasciciela. Otrzymasz wtedy znizki tamtej osoby i > ewentualne wlasne znizki. Jesteś w błędzie, nic to nie da jak zarejestruje na kogoś innego,nawet jak jesteś współwłaścicielem to płacisz za siebie, tak jest od bodajże marca br. Jest to pewna informacja, gdyż kupiłem w tym roku synowi samochód (drugi)i niestety mimo,że żona jest właścicielem a syn współwłaścicielem to zapłacić musiałem jeszcze 25% zwyżki za wiek (do 25 lat),utrzymana została tylko zniżka, którą nabył jeszcze w zeszłym roku 10%. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: tomaszek Re: auto za 15000 zł IP: *.dhl.com / *.dhl.com 06.10.03, 08:59 tak to prawda, że Lanos do oszczędnych w miescie nie nalezy /sam mam gaz/.Jednak za te pieniadze w tej klasie trudno o coś nowszego a wbrew pozorom nie są takie awaryjne jak co poniektórzy tu piszą.Mam 70 kkm i zero problemów czego Wam wszystkim zycze pozdrawiam tomaszek Link Zgłoś
Gość: Marin Re: auto za 15000 zł IP: *.ruczaj.pl / *.ruczaj.pl 06.10.03, 08:49 Daewoo - to największa kiła - kupić używane to koszmar - nowe tak - tylko po co? Link Zgłoś
n0ras Re: auto za 15000 zł 06.10.03, 10:27 Gość portalu: Marin napisał(a): > Daewoo - to największa kiła - kupić używane to koszmar - nowe tak - tylko po > co? A na jakiej podstawie tak sądzisz? Masz Daewoo i jesteś niezadowolony? Co się psuje albo jest nie tak? A może po prostu jak kura gdakasz, nic nie wiedząc na temat? Ja z doświadczenia (własne espero '97 od dwóch lat, dwa inne du u znajomych i rozmowa z szefem floty samochodowej b.dużej spółki giełdowej) wiem, że to bardzo udane samochody - może nie supernowoczesne, ale oparte na sprawdzonych technologiach i niezawodne. Tak więc do autora wątku - spokojnie kupuj espero (będzie trudno znaleźć niebitego i w dobrym stanie, bo ludzie ich się raczej nie pozbywają - bo po co?) lub lanosa (łatwiej), zapakuj mu gaz, ubezpiecz w pakiecie (mnie oc,ac,nw kosztowało w zeszłym roku 900 zł, teraz 1300) i lej na krytykantów ciepłym moczem. Niech jeżdżą nastoletnimi golfami z poniemieckiego schrotu. Link Zgłoś
Gość: marcinc3 Re: auto za 15000 zł IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.10.03, 19:53 co do pakietu przezuc go przez kredyt masz pakiet co do auta jakiej klasy co oczekujesz rok auta czy bezawaryjnosc itp Link Zgłoś
neja Re: auto za 15000 zł 06.10.03, 09:12 Civic 3D. Nawet stare są w niezłym stanie, a palą naprawdę niewiarygodnie mało jak na swoje osiągi. Pzdr. Link Zgłoś
Gość: Marin Re: auto za 15000 zł IP: *.ruczaj.pl / *.ruczaj.pl 06.10.03, 09:16 Ja nie polecam zbyt nowego auta - bo łątwo się nadziać na niespodzianke. Najlepieć nabyć Citroena AX (diesla) lub wersje benzynową. - Na starym aucie łatwo poznać czy jest orginalny lakier i tylko takie auto wybrać. Można też kupić peugeota 205 1.4 (jest wersja 84KM) ja taką 205 posiadam (wyregulowany pali 7,5 litra po mieście przy spokojnej jeżdzie), moja 205 niestety pali teraz jakies 8,5 litra na 100, tylko ja jezdze dynamicznie i w korkach (ze względu na niską masę samochód dynamiczniejszy i szybszy ni HONDA CIVIC 1.4 - wiem bo też mam) Generalnie polecam kupic AX lub 205 starsze auto i wyremontować - tzn (amortyzatory, elementy zawieszenia, filtry, paski itd) - będziesz wiedzieć co masz. Gdy kupisz auto za 15 tyś i tak musisz liczyć się z wydatkami (przegląd, pasek rozrządu, płyny, filtry, przeważnie opony i niewaidomo co jeszcze) Mało kto wkłada pieniądze w auto jeśli ma zamiar je sprzedać. Predzej czy póżniej kupująć auto w okolicach 15000 tyś bedziesz musiał je remontować - bo takie auta mają około 8-10 lat II propozycja to VW Golf 1 - dlaczego - bo za 5000 kupisz w dobrym stanie - a za pozostałe 10 000 zrobisz z niego super sprawne cudo - tu jednak musisz liczyć się z zakupem dobrej instalacji gazowej. Miałem kiesyś auto z tej półki cenowej i nie polecam - bo nigdy do końca nie bedziesz zadowolony - tzn czekają Cie dodatkowe wydatki - i auto zawsze bedzie miało coś nadwyręzone - teraz mam Honde - od nowości i jest rewelacja - KOMFORT , co do mojego 205 Cabrio jest wręcz odrestaurowany i jazda nią sprawia mi większą przyjemność (przyspiesza 10 do 100km/h - na lato zakładam głowice z dwoma gażnikami webera od wersji 1,3 rally i cieszę się naprawde jazdą - taki zestaw nie jest drogi - ale trzeba pamietać ze warto tez mieć kilka innych elementów z tej wersji przy takich przekładkach - np. wydajniejszą chłodnice z dwoma wentylatorami itd - zestaw ten z rozbitego auta kosztował mnie 1 tyś zł - a za doprowadzenie go do porządku i wymiany drobnych elementów też jeden tysiąc i było warto) Link Zgłoś
x-darekk-x Re: auto za 15000 zł 06.10.03, 09:19 popieram propozycje lanosa lub espero. na te samochody klna glownie ci, ktorzy sami nimi nie jezdzili. mam w rodzinie dwa lanosy (1,5 16v i 1,6 16v) i jedno espero (1,8). na dobra sprawe z zadnym nie ma problemow. dobre autka za bardzo atrakcyjna cene. Link Zgłoś
Gość: mr x Każde auto tylko nie skode! IP: *.p.lodz.pl 06.10.03, 14:19 Chyba ze lubisz technologie rodem ze 135L. (silnik Felicji) Link Zgłoś