joa.rooo 24.09.08, 17:12 rozważam zakup nowej mazdy 2 jakie są wasze opinie na temat tego auta? chodzi mi o auto głównie do jazdy po mieście, najlepiej małopalące, w tej granicy cenowej. Link Zgłoś Obserwuj wątek
tomus2221 Re: mazda 2, warto? 24.09.08, 23:37 Idealne auto do miejskiej dżungli,japońce są w tym nieźli. Polecam stronę www.mazdaspeed.pl Link Zgłoś
lukasz85_0 Re: mazda 2, warto? 25.09.08, 13:52 ja od siebie moge dorzucic jeszcze mazda.auto.com.pl tam tez jest kilka opini, ja ze tez się zastanawiam nad jej kupnem, podobno zajebista fura malo pali i jest bezawaryjna mój znajomy tym jezdzi i jest zadowolony. Link Zgłoś
mameja21 Re: mazda 2, warto? 25.09.08, 14:19 A czy nie lepiej kupić normalne europejskie auto niż jakąś chińszczyznę ? Link Zgłoś
lemoine.26 Re: mazda 2, warto? 25.09.08, 16:50 mameja21 jak zwykle musi wtrącić swoje pięć groszy kiedy mowa o japońskich autach...skoro z uporem maniaka piszesz że mazdy to chińskie auta ja z uporem będę pisać że Chiny i Japonia to dwa różne kraje. Mazda jest Japońska a nie Chińska :) ja również mam mazdę inny model bo ja chciałam większe, jeśli chodzi o nieduże auto to dwójka jak najbardziej ma sens. W tej cenie kupisz w wersji comfort, 1,3 benzyne, 5,4 spalanie. pytaj jeśli masz jakieś wątpliwości chętnie pomogę. Link Zgłoś
sfrutta Re: mazda 2, warto? 07.10.08, 21:52 ja mam dokladnie ta wersje o ktorej mowisz i do miasta jest jak znalazl. moze to nie jest autko rodzinne ale jak dla mnie (jazda do pracy, zakupy, wypady weekendowe) to sprawdza sie ok. duzy plus za niskie spalanie i prezycje prowadzenia...przy parkowaniu i jezdzie w korkach mozna to docenic:D Link Zgłoś
lupus76 Re: mazda 2, warto? 08.10.08, 09:05 a czy nie lepiej napisać coś nowego, zamiast cały czas wklejać ten sam głupi do granic możliwości tekst? Link Zgłoś
alfik7 Re: mazda 2, warto? 08.10.08, 09:55 Skąd możesz wiedzieć, że nowa M2 jest bezawaryjna? Przecież to od niedawna jest w sprzedaży. No tak - jeśli "85" w nicku to twój rocznik, to by wiele wyjaśniało. Link Zgłoś
tocqueville Re: mazda 2, warto? 25.09.08, 14:30 warto, ale zależy dla kogo - dla singla i parki, do miasta idealne zalezy jakie priorytety ja bym w tym segmencie wybrał hondę jazz, jako bardziej praktyczną w nowym auto-moto-sport jest krótki test porównawczy m2 i hj wynik: remis, m2 jest bardziej dynamiczna i ma lepsze osiągi, ale hj jest b. funkcjonalna (większe wnętrze i bagażnik, dobra dla małej rodziny: 2+1), spalanie podobne można jeszcze zaczekać na i20 i zobaczyć co wymyślą koreańczycy na razie i30 i i10 to sukces, i myślę, że w przypadku i20 też staną na wysokości zadania Link Zgłoś
tocqueville Re: mazda 2, warto? 25.09.08, 14:32 oczywiście chodziło o nową hondę jazz jest nieco obszerniejszza od poprzedniczki i będzie miała większe kółka :) Link Zgłoś
cloclo80 Re: mazda 2, warto? 26.09.08, 09:26 Nie warto. Sensownie wyposażona wersja to ponad 50kPLN, troche za dużo jak na relatywnie małe auto. Drugi minus to design godny Brillance albo innego chińskiego badziewia w stylu Great Wall. Link Zgłoś
sowik85 Re: mazda 2, warto? 26.09.08, 10:56 Za 49 tys zł można dostać w salonie nową Mazdę 2 w wersji Exclusive z silnikiem 1,3 86KM i z lakierem metalic. W wyposażeniu klimatyzacja, 6 poduszek, radio z CD/MP3 ze sterowaniem z koła kierownicy, elektryka przednich szyb i lusterek, podgrzewane fotele, dzielona kanapa i jeszcze klika mniej istotnych szczegółów. Uważam że za tą cenę to całkiem fajne auto, jeździłem tym ja jeździe próbnej. Silnik na prawdę wystarczający do bezstresowej jazdy, w środku cicho, dużo przestrzeni wewnątrz, wygodna i precyzyjna zmiana biegów gałką na konsoli środkowiej. Tylko bagażnik mały- 250l, no i wśrodku wszystko wykończone ciemnym plastikiem. No i prowadzi się to całkiem dobrze. Jeśli miałbym kupić nowe auto w tej cenie to właśnie Mazda 2 byłaby moim wyborem. Link Zgłoś
sowizdrza Re: mazda 2, warto? 26.09.08, 11:36 to nie lepiej kijanke ceed, za 59 full wypas no i szerszy rozstaw osi to juz compact co do Mazdy2 fajny silnik 1,5 benzyna dzięki niemu auto żwawsze dużo od Hondy jazz(fit) ciekawe jaka bedzie (nowahonda jazz) pod wzgledem cenowym czy również tak drogo jak obecnie:(? Link Zgłoś
rybkaw Re: mazda 2, warto? 26.09.08, 11:49 Mazda 2 droga bo nakosila juz światowych nagród cała mase (Samochód Roku itp)- ma ogromne branie na swiecie, tak , ze fabryka nie wyrabia z produkcja. Link Zgłoś
lukasz85_0 Re: mazda 2, warto? 26.09.08, 15:04 wczoraj zaczelem troche szperac po necie, i znalazlem cos takiego: www.mototube.pl/film/831/mazda-2-promo-video/ www.mototube.pl/film/832/msn-cars-test-drive/ calkiem fajnie ta mazda się prezentuje Link Zgłoś
kleofas55 Re: mazda 2, warto? 15.10.08, 22:52 nie sadze zeby akurat ta honda mogla byc alternatywa dla mazdy... ani ten wyglad, ani ta cena. nie mam pojecia jak sie prowadzi zaden z tych samochodow ale idac za intuicja to jednak postawilbym na mazde. moze to zakorzeniona rodzinnie sympatia do tej marki, mielismy kilka starszych modeli i nic sie z nimi nie dzialo Link Zgłoś
joa.rooo Re: mazda 2, warto? 26.09.08, 14:19 tocqueville masz może link do tego testu? nie znalazłam niestety tego porównania, wydaje mi się że chyba dwójka jest nieco ładniejsza od jazz i ma dużo lepszy silnik, jazz chyba w ogóle też nie występuje z dieslem a dodatkowo jest kilka tysięcy droższa od dwójki. Link Zgłoś
lukasz85_0 Re: mazda 2, warto? 30.09.08, 13:46 troche poszperalem po necie, i muszę dodac ze ta dwojka ma dobra opinie, chyba sam się na nia zdecyduje w przyszlym roku jak bede zmienial samochód. Link Zgłoś
mc_koperdejl Re: mazda 2, warto? 08.10.08, 09:26 najbardziej smieszy mnie jak ktos mowi bezawaryjny o samochodzie, ktory na rynku jest od kilku miesiecy. gratuluje inteligencji Link Zgłoś