IP: *.dialsprint.net 15.10.03, 04:31
Toyota Matrix duzo ladniejsza i lepsza.
Obserwuj wątek
    • Gość: pankalisz Re: VW Golf V IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 15.10.03, 10:22
      Gość portalu: Matrixmylove napisał(a):

> Toyota Matrix duzo ladniejsza i lepsza.

Co Ty bredzisz jak może byćtoyota lepsza od vw?? Niemcy zawsze
      robili najlepsze auta!!
      • Gość: ewert Re: VW Golf V IP: *.adm.us.edu.pl 15.10.03, 11:25
        Gość portalu: pankalisz napisał(a):

> Gość portalu: Matrixmylove napisał(a):
        >
        > > Toyota Matrix duzo ladniejsza i lepsza.
        >
        > Co Ty bredzisz jak może byćtoyota lepsza od vw?? Niemcy zawsze
        > robili najlepsze auta!!
        Dla mnie każda robi lepsze niż PancerWagen
        • Gość: Rico Re: VW Golf V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 22:23
          Jedyna prawda jaką przeczytałem to to że niemcy "robili" dobre
          auta. Na dowód wystarczy popatrzeć na nasze ulice ile jeździ
          Golfików a ile np. Corolii.
          • Gość: HOL Re: VW Golf V IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.03, 20:16
            Gość portalu: Rico napisał(a):

> Jedyna prawda jaką przeczytałem to to że niemcy "robili" dobre
            > auta. Na dowód wystarczy popatrzeć na nasze ulice ile jeździ
            > Golfików a ile np. Corolii.

Zgadzam się. Sam mam Golfika "jedynke" dwudziestolatka.Auto
            trzyma się wspaniale! ALe co do nowych Golfów (od 3-ki) sytuaja
            się trochę zmienia. Jak wszystkie firmy, tak i VW musi obniżać
            koszty produkcji, co powoduje spadek jakości.Poza tym auto nie
            może być "wieczne" bo by się interes nie kręcił wielkim kompaniom.
            Fakt, VW nadal produkuje swoje autka bardzo starannie, niestety
            bywa, że polscy dystrybutorzy czasem coś s#$%&!#@ą w transporcie.

Pozdrawiam!
    • Gość: Hornetino VW Golf V IP: *.warszawa.tpnet.pl 15.10.03, 13:45
      Kolejny zwykly "szary" samochod dla zwyklych "szarych" ludzi.
      Zero polotu. Zero inwencji.
      Szarzyzna, szarzyzna, szarzyzna.
      • Gość: bolo Re: VW Golf V IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.03, 13:53
        co to znaczy zwykłych szarych ludzi? a ty jaki jestes? kolorowy?
      • Gość: Jan Re: VW Golf V IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.03, 14:12
        Gość portalu: Hornetino napisał(a):

> Kolejny zwykly "szary" samochod dla zwyklych "szarych" ludzi.
        > Zero polotu. Zero inwencji.
        > Szarzyzna, szarzyzna, szarzyzna.

Szarzyzna i szarzy ludzie to w Polsce.Ten samochod jako nowy nie jest przeznaczony dla Polakow tylko dla Niemcow.Dla was VW ma Skode.A wy macie Poloneza.Golf dla was to za pare lat,gdy ma juz 8 lat i was na niego stac...Kazdy sobie rzepke skrobie.Niemcy Golfa a wy..?
        • Gość: db2 Re: VW Golf V IP: 195.85.227.* 16.10.03, 09:50
          sluchaj jelopie - dlaczego o sobie mowisz wy - a gdybys byl
          deutch a nie ausiedler - to nazywal bys sie hans
          • Gość: Jan Re: VW Golf V IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.03, 16:57
            Gość portalu: db2 napisał(a):

> sluchaj jelopie - dlaczego o sobie mowisz wy - a gdybys byl
            > deutch a nie ausiedler - to nazywal bys sie hans

Masz racje,w Niemczech nazywam sie Hans.Nie ma imienia Jan w Niemczech.
            Jak bylem maly i bylem w Warszawie na wycieczce,to jelopy podobne do ciepie wolaly na nas "o Hanysy do Warszawy przyjechaly"Ja sobie myslalem,pojebane te Warszawiaki czy co?Tylko ja nazywam sie Hanys (na Slasku mowi sie na Janka Hanys) a inni to Piotrek,Heniek itd.Zrozumiales polski debilu,co chcialem powiedziec?Slazak tez moze byc Niemcem.Ja bylem dluuugo Volksdeutschem,dopuki mnie chamy nie wypuscili z rodzina do Vaterlandu.Przedtem tylko moglem albo ja sam,albo zona z dzieckiem.A czemu Polacy nam to robili,jolopie...?
            • Gość: Radek Re: VW Golf V IP: 209.194.207.* 17.10.03, 00:39
              > Masz racje,w Niemczech nazywam sie Hans.Nie ma imienia Jan w Niemczech.
              > Jak bylem maly i bylem w Warszawie na wycieczce,to jelopy podobne do ciepie
              wol
              > aly na nas "o Hanysy do Warszawy przyjechaly"Ja sobie myslalem,pojebane te
              Wars
              > zawiaki czy co?Tylko ja nazywam sie Hanys (na Slasku mowi sie na Janka Hanys)
              a
              > inni to Piotrek,Heniek itd.Zrozumiales polski debilu,co chcialem powiedziec?Sl
              > azak tez moze byc Niemcem.Ja bylem dluuugo Volksdeutschem,dopuki mnie chamy
              nie
              > wypuscili z rodzina do Vaterlandu.Przedtem tylko moglem albo ja sam,albo zona
              > z dzieckiem.A czemu Polacy nam to robili,jolopie...?

Widze Janek ze probujesz sobie kompleksy leczyc, wiem jak was tam w Niemczech
              traktuja bo moj znajomy tam mieszkal i uczyl sie przez pare lat a jego ojciec
              pracowal. Z tym ze on tam byl dyrektorem oddzialu polskiej firmy i sie dzielil
              spostrzezeniami o zyciu bylych Polakow w Vaterlandzie.
              Na Slasku tez was nie lepiej traktuja jak przyjezdzacie na wycieczki
              poszpanowac samochodem na tysiac rat, tak to jest bez ojczyzny bez szacunku,
              moze chociaz tutaj ktos na ciebie spojrzy z podziwiem, o jejku tego to stac
              nawet na golfa nowego (na ratu).
              • lukasz_j Re: VW Golf V 17.10.03, 09:04
                > Widze Janek ze probujesz sobie kompleksy leczyc, wiem jak was tam w Niemczech
                > traktuja bo moj znajomy tam mieszkal i uczyl sie przez pare lat a jego ojciec
                > pracowal. Z tym ze on tam byl dyrektorem oddzialu polskiej firmy i sie dzielil
                > spostrzezeniami o zyciu bylych Polakow w Vaterlandzie.
                Herr Hans musi odreagowac, bo majster go na budowie strasznie goni.

> Na Slasku tez was nie lepiej traktuja jak przyjezdzacie na wycieczki
                > poszpanowac samochodem na tysiac rat, tak to jest bez ojczyzny bez szacunku,
                > moze chociaz tutaj ktos na ciebie spojrzy z podziwiem, o jejku tego to stac
                > nawet na golfa nowego (na ratu).
                Tia, kiedys to w okresie swiatecznym dalo sie zauwazyc wysyp "lepszych aut".
                Golf to juz byla "fura". A teraz? Kto sie obejrzy za golfem, czy nawet passatem?
              • Gość: Emilek Re: VW Golf V IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.03, 11:22
                Golf to nie jest auto rodzinne.To auto dla mlodych,samotnych.Podziwiacie tego Golfa,a to odpowiednik Trabanta z czasow komunistycznych.Auto dla kazdego..
              • Gość: Janek Re: VW Golf V IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.03, 11:39
                Gość portalu: Radek napisał(a):

> > Masz racje,w Niemczech nazywam sie Hans.Nie ma imienia Jan w Niemczech.
                > > Jak bylem maly i bylem w Warszawie na wycieczce,to jelopy podobne do ciepi
                > e
                > wol
                > > aly na nas "o Hanysy do Warszawy przyjechaly"Ja sobie myslalem,pojebane te
                >
                > Wars
                > > zawiaki czy co?Tylko ja nazywam sie Hanys (na Slasku mowi sie na Janka Han
                > ys)
                > a
                > > inni to Piotrek,Heniek itd.Zrozumiales polski debilu,co chcialem powiedzie
                > c?Sl
                > > azak tez moze byc Niemcem.Ja bylem dluuugo Volksdeutschem,dopuki mnie cham
                > y
                > nie
                > > wypuscili z rodzina do Vaterlandu.Przedtem tylko moglem albo ja sam,albo z
                > ona
                > > z dzieckiem.A czemu Polacy nam to robili,jolopie...?
                >
                > Widze Janek ze probujesz sobie kompleksy leczyc, wiem jak was tam w Niemczech
                > traktuja bo moj znajomy tam mieszkal i uczyl sie przez pare lat a jego ojciec
                > pracowal. Z tym ze on tam byl dyrektorem oddzialu polskiej firmy i sie dzielil
                > spostrzezeniami o zyciu bylych Polakow w Vaterlandzie.
                > Na Slasku tez was nie lepiej traktuja jak przyjezdzacie na wycieczki
                > poszpanowac samochodem na tysiac rat, tak to jest bez ojczyzny bez szacunku,
                > moze chociaz tutaj ktos na ciebie spojrzy z podziwiem, o jejku tego to stac
                > nawet na golfa nowego (na ratu).

Znajomy powiedzial,ze od zmnajomego znajomy powiedzial.....Chlopie,myslisz,gdyby Slazacy spotykali sie w Niemczech z niechecia,to by ich 1,5 mln.w ostatnich 15 latach wyjechalo?(Zrodla polskie podaja 700 tys,bo posiadaczy polskich paszportow nie licza.Te 700 tys. to ci,zo zrzekli sie polskiego obywatelstwa)A ilu z powodu niecheci niemieckiej wrocilo do Polski?Tys Polak,nie zrozumiesz jak Slazak (dla ciebie Polak)umie sie z Niemcem zaprzyjaznic,gorzale walic i do Burdelu razem jechac.Dyrektorki polskie wiedza,jak ja z sasiadami zyje,jakich mam kolegow i ile zarabiam.
                Oczywiscie,ze podejscie do Polakow jest calkiem inne niz do Slazakow.Slazacy sa
                traktowani jak swoi.Jak opowiem wic o Polakach ,to sie wszyscy smieja.I nikt nie pyta,przeciez ja jestem z Polski.Bo mnie znaja,co ja za Ziomek.
                To sa Niemcy,jestes dobry,pracowity i do tego Slazak,to masz wszystko u swoich stop - obrazowo mowiac.To nie Polska za zawiscia,zazdroscia i tym podobnym Scheißem.
                • Gość: Radek Re: VW Golf V IP: 209.194.207.* 17.10.03, 16:45
                  > Znajomy powiedzial,ze od zmnajomego znajomy
                  > powiedzial.....Chlopie,myslisz,gdyb
                  > y Slazacy spotykali sie w Niemczech z niechecia,to by ich 1,5 mln.w ostatnich
                  1
                  > 5 latach wyjechalo?

Spojrzmy prawdzie w oczy, jedyny powod dla ktorego Polacy ze Slaska wyjezdzaja
                  to taki ze tam zarobia 5 razy tyle co na kopalni na ktorej i tak juz nie ma dla
                  nich pracy. Wiec nie pociskaj mi glodnych kawalkow bo traktuja was tam jak
                  smieci.

(Zrodla polskie podaja 700 tys,bo posiadaczy polskich paszpo
                  > rtow nie licza.Te 700 tys. to ci,zo zrzekli sie polskiego obywatelstwa)A ilu
                  z
                  > powodu niecheci niemieckiej wrocilo do Polski?

Skomlicie zeby wam dali drugi paszport wyszukujecie na sile jakiegos
                  niemieckiego przodka, slyszales kawal o owczarku niemieckim? Bradzo popularny
                  na slasku wiec pewnie wiesz o co chodzi.

> Tys Polak,nie zrozumiesz jak Slaz
                  > ak (dla ciebie Polak)umie sie z Niemcem zaprzyjaznic,gorzale walic i do
                  Burdelu

Pech chcial ze jestem Polakiem ze Slaska i nie wcisniesz mi tych glupot, wiem
                  jak was traktuja w Niemczech (jako obywateli drugiej kategorii na rowni z
                  Turkami)
                  I wiem jak was traktuja jak przyjedziecie na SLask poszpanowac waszym sukcesem
                  i dowartosciowac sie zeby bylo latwiej przezyc kolejny rok ponizania.

> razem jechac.Dyrektorki polskie wiedza,jak ja z sasiadami zyje,jakich mam kole
                  > gow i ile zarabiam.

Ja znam wielu ludzi na emigracji i ci ktorym sie powiodlo i nie maja kompleksow
                  sie tak nie zachowuja jak ty. No pochwal sie ile zarabiasz, jakiz to masz
                  wsapnialy samochod 5 razy lepszy od mojego. Czekasz na to od poczatku, masz
                  teraz szanse, pochwal sie swoim sukcesem, niemiecki Slazaku, podlecz kompleksy.
                  I tak pewnie sklamiesz a calyten twoj sukces to fizyczna praca na budowie i
                  nowy golf na raty. Golf to juz nawet w Polsce nie jest atrakcja jak chcesz
                  przyszpanowac to musisz sobie jaka bume wymyslec, minimum 5, ewentualnie
                  Mercedes czy Audi, tez ktorys z tych lepszyhc a nie A3 czy A klasse.

> Oczywiscie,ze podejscie do Polakow jest calkiem inne niz do Slazakow.Slazacy
                  sa
                  > traktowani jak swoi.Jak opowiem wic o Polakach ,to sie wszyscy smieja.I nikt
                  ni
                  > e pyta,przeciez ja jestem z Polski.Bo mnie znaja,co ja za Ziomek.

O wlasnie o tym opowiadal "dyrektorek" jak go nazwales, zapewniam cie ze
                  zarabia wiecej od Ciebie i jezdzi lepszym autem niz Ty. Wlasnie o tym opowiadal
                  jak to polscy NIemcy na sile i na kazdym kroku wypieraja sie swoich korzeni,
                  zeby przypadkiem ktos nie pomyslal ze oni bezprawnie ten paszport dostali i
                  podkablowal. Popisuja sie nienawiscia do Polakow i podlizuja jak psy swoim
                  niemieckim kolegom. To jest zalosne.

> To sa Niemcy,jestes dobry,pracowity i do tego Slazak,to masz wszystko u
                  swoich
                  > stop - obrazowo mowiac.To nie Polska za zawiscia,zazdroscia i tym podobnym
                  Sche
                  > ißem.

Mow sobie tak dalej. Jak bardzo sie oszukiwac nie bedziesz, tam zawsze bedziesz
                  traktowany jak cos gorszego niz NIemic z dziada pradziada a na Slasku beda cie
                  mieli za volksdeutscha i patrzyli na ciebie z pogarda. Wlasnie za taka postawe
                  jaka teraz prezentujesz na tym forum.
                  • Gość: Janek Polska zawisc cie zrzera, IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.03, 18:06
                    bos nieprawdziwy Slazak,tylko przylepiony.W Niemczech nie interesuje nikogo,co masz za auto.I w Niemczech za autem nikt sie nie oglada.I to co napierdoliles w twojej wypowiedzi,to bzdura.Wiesz o tym,bo widzisz setki tysiec niemieckich Slazakow,ktorzy przyjezdzaja do rodzin(twoich sasiadow ,na Slask) i te usmiechniete ich geby i auta cie wkorwiaja.I ich wesolosc,i ta muzyka,volkstümlich,sasiedzi polscy to slysza i sie skrecaja.My jestesmy prawdziwe Slazaki i jak sie sasiadom gorolskim nie podoba,to won,skad przyszli!
                    My mamy pania Steinbach,a wy co macie?Korfantego?Juz nie zyje.Jego wnuka?
                    Zyje w USA,nie mowi po slasku i ma was w du....
                    • Gość: Radek Re: Polska zawisc cie zrzera, IP: 209.194.207.* 17.10.03, 18:31
                      > bos nieprawdziwy Slazak,tylko przylepiony.W Niemczech nie interesuje
                      nikogo,co
                      > masz za auto.I w Niemczech za autem nikt sie nie oglada.

Za Twoim Golfem napewno, nowego Golfa masz prawda? Bo to auto to jest tani
                      srodek lokomocji dla studenta ewentualnie jako drugi/trzeci pojazd dla zony
                      zeby miala czym do kolezanki pojechac.
                      Wiec zeby przykozaczyc to ci zostaje wycieczka do Polski, Czech czy innych
                      biedniejszych krajow z Europy wschodniej, niestety czasy sie zmienily i taki
                      Golf w Polsce juz dawno nie budzi zadnych emocji, ot samochod jak wiele innych.
                      Wyobraz sobie u nas tez kilka lat temu wprowadzili system ratalny i coraz
                      wiecej ludzi stac na nowy samochod tej klasy.

> I to co napierdoliles w
                      > twojej wypowiedzi,to bzdura.

Obaj wiemy ze to nie jest zadna bzdura i tak jest i sam twoj agresywny ton na
                      to wskazuje. Agresja jest oznaka frustracji, wiesz jak sie zachowuja Polacy
                      ktorzy wyjechali i za granica cos znacza, sa wyluzowani, nie wstydza sie swoich
                      korzeni i nie maja jakichs chorych kompleksow ktore musza leczyc popisywaniem
                      sie swoim sukcesem.

Wiesz o tym,bo widzisz setki tysiec niemieckich Sl
                      > azakow,ktorzy przyjezdzaja do rodzin(twoich sasiadow ,na Slask) i te
                      usmiechnie
                      > te ich geby i auta cie wkorwiaja.I ich wesolosc,i ta muzyka,volkstümlich,

ROTFL, mnie jest takich ludzi jak ty zal i juz Ci napisalem dlaczego, jestes
                      bez ojczyzny i nikt Cie nigdzie nie szanuje ani w Polsce ani w Niemczech,
                      przyszedles tu tylko po to zeby sie pocieszyc i wmawiac sobie ze jest super, to
                      fakt ze traktuja cie jak szmate, ze jestes tam nikim, ale zawsze masz lepiej
                      niz bezrobotny Polak, pomaga Ci to prawda?
                      No pochwal sie jeszcze tym swoim samochodem, praca i co tam masz jeszcze.
                      Powiedz jak bardzo Ci tego zawiszcze i jak bardzo bym chcial byc taki jak ty
                      ale nigdy nie bede bo nie mialem owczarka niemieckiego w rodzinie czy innej pra
                      pra babci.
                      • Gość: Janek Re: Polska zawisc cie zrzera, IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.03, 19:32

> > bos nieprawdziwy Slazak,tylko przylepiony.W Niemczech nie interesuje
                        > nikogo,co
                        > > masz za auto.I w Niemczech za autem nikt sie nie oglada.
                        >
                        > Za Twoim Golfem napewno, nowego Golfa masz prawda? Bo to auto to jest tani
                        > srodek lokomocji dla studenta ewentualnie jako drugi/trzeci pojazd dla zony
                        > zeby miala czym do kolezanki pojechac.
                        > Wiec zeby przykozaczyc to ci zostaje wycieczka do Polski, Czech czy innych
                        > biedniejszych krajow z Europy wschodniej, niestety czasy sie zmienily i taki
                        > Golf w Polsce juz dawno nie budzi zadnych emocji, ot samochod jak wiele innych.
                        > Wyobraz sobie u nas tez kilka lat temu wprowadzili system ratalny i coraz
                        > wiecej ludzi stac na nowy samochod tej klasy.
                        >
                        > > I to co napierdoliles w
                        > > twojej wypowiedzi,to bzdura.
                        >
                        > Obaj wiemy ze to nie jest zadna bzdura i tak jest i sam twoj agresywny ton na
                        > to wskazuje. Agresja jest oznaka frustracji, wiesz jak sie zachowuja Polacy
                        > ktorzy wyjechali i za granica cos znacza, sa wyluzowani, nie wstydza sie swoich
                        >
                        > korzeni i nie maja jakichs chorych kompleksow ktore musza leczyc popisywaniem
                        > sie swoim sukcesem.
                        >
                        > Wiesz o tym,bo widzisz setki tysiec niemieckich Sl
                        > > azakow,ktorzy przyjezdzaja do rodzin(twoich sasiadow ,na Slask) i te
                        > usmiechnie
                        > > te ich geby i auta cie wkorwiaja.I ich wesolosc,i ta muzyka,volkstümlich,
                        >
                        > ROTFL, mnie jest takich ludzi jak ty zal i juz Ci napisalem dlaczego, jestes
                        > bez ojczyzny i nikt Cie nigdzie nie szanuje ani w Polsce ani w Niemczech,
                        > przyszedles tu tylko po to zeby sie pocieszyc i wmawiac sobie ze jest super, to
                        >
                        > fakt ze traktuja cie jak szmate, ze jestes tam nikim, ale zawsze masz lepiej
                        > niz bezrobotny Polak, pomaga Ci to prawda?
                        > No pochwal sie jeszcze tym swoim samochodem, praca i co tam masz jeszcze.
                        > Powiedz jak bardzo Ci tego zawiszcze i jak bardzo bym chcial byc taki jak ty
                        > ale nigdy nie bede bo nie mialem owczarka niemieckiego w rodzinie czy innej pra
                        >
                        > pra babci.

Jestes typowo polski,materialnymi wartosciami przesiakniety,Golf jest samochodem kontrowersyjnym (ale tylko w Polsce)i dajesz go ciagle na przyklad.Chlopie,wczasy do Czech czy Kolobrzegu kosztuja wiecej niz do Turcji czy Tunezji.Ja pisze w imieniu Slazakow,takich jak ja,dla ktorych byc lepszym,bo bogatszym by sie popisac to obce.Tak jest w Polsce,ale nie w Niemczech.Tu najlepszym autem nie podskoczysz.Tu nie zablokujesz Mercedesem za 100 000 Euro chodnika czy ulicy,bo cie zaraz odwiaza i zaplacisz.I mozesz byc Ministrem.Kogo to obchodzi?W krajach,w ktorych panuje zawisc i zazdrosc nie bedzie postepu i dobrobytu.Bo ludzie sie nawzajem wykanczaja.Jak w Polsce.
                        Niemcy to swietny kraj,ludzie sa swietni.Polaki musza sie jeszcze od Niemcow dlugo uczyc.
                        • Gość: Radek Re: Polska zawisc cie zrzera, IP: *.tu.ok.cox.net 17.10.03, 19:54
                          > Jestes typowo polski,materialnymi wartosciami przesiakniety,Golf jest
                          samochode
                          > m kontrowersyjnym (ale tylko w Polsce)i dajesz go ciagle na przyklad.

Nie jest zadnym kontrowersyjnym samochodem takze w Polsce, a przyklad jest z
                          tematu dyskusji, a to ty pierwszy wyskoczyles z jakimis zalosnymi tekstami ze
                          golfy to sa dla Niemcow a polaczki to moga sobie co najwyzej za osiem lat
                          jakies powypadkowe strupy sprowadzic jak juz sie ich beda helmuty pozbywac.
                          Wiec nie opoiwadaj mi glupot jakim to jestem materialista bo to nie ja
                          przyszedlem sie poszczycic na forum swoja niemieckoscia i z tego powodu
                          wyzszoscia materialna, kulturowa i kazda inna.

> Niemcy to swietny kraj,ludzie sa swietni.

Ja, ja prawdziwe uebermensche. Trawa tez jest u nas w niemcach bardziej gruen,
                          a niebo jest zuper blau, nie to co w ta biedna Polska.
                          Od razu widac zes w zyciu wiele swiata nie widzial.

> Polaki musza sie jeszcze od Niemcow dl
                          > ugo uczyc.

Ja, ja, jestem Niemcem od dwoch lat ale juz po polsku nie umiem sprechen. Mowi
                          sie Polacy.
                          • Gość: Janek Re: Polska zawisc cie zrzera, IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.03, 20:08

> > Jestes typowo polski,materialnymi wartosciami przesiakniety,Golf jest
                            > samochode
                            > > m kontrowersyjnym (ale tylko w Polsce)i dajesz go ciagle na przyklad.
                            >
                            > Nie jest zadnym kontrowersyjnym samochodem takze w Polsce, a przyklad jest z
                            > tematu dyskusji, a to ty pierwszy wyskoczyles z jakimis zalosnymi tekstami ze
                            > golfy to sa dla Niemcow a polaczki to moga sobie co najwyzej za osiem lat
                            > jakies powypadkowe strupy sprowadzic jak juz sie ich beda helmuty pozbywac.
                            > Wiec nie opoiwadaj mi glupot jakim to jestem materialista bo to nie ja
                            > przyszedlem sie poszczycic na forum swoja niemieckoscia i z tego powodu
                            > wyzszoscia materialna, kulturowa i kazda inna.
                            >
                            > > Niemcy to swietny kraj,ludzie sa swietni.
                            >
                            > Ja, ja prawdziwe uebermensche. Trawa tez jest u nas w niemcach bardziej gruen,
                            > a niebo jest zuper blau, nie to co w ta biedna Polska.
                            > Od razu widac zes w zyciu wiele swiata nie widzial.
                            >
                            > > Polaki musza sie jeszcze od Niemcow dl
                            > > ugo uczyc.
                            >
                            > Ja, ja, jestem Niemcem od dwoch lat ale juz po polsku nie umiem sprechen. Mowi
                            > sie Polacy.

Na co liczysz?Ze bede dalej prowadzil z toba ta dyskusje?Tys nawet nie Slazak...A przejedz sie od Rybnika do Opola...Te ladne chalupy,te Golfy przed nimi..To my jestesmy,Slazaki,ty Gorolu...
                            • Gość: Radek Re: Polska zawisc cie zrzera, IP: *.tu.ok.cox.net 18.10.03, 21:07
                              > Na co liczysz?Ze bede dalej prowadzil z toba ta dyskusje?Tys nawet nie
                              Slazak..
                              > .A przejedz sie od Rybnika do Opola...Te ladne chalupy,te Golfy przed
                              nimi..To
                              > my jestesmy,Slazaki,ty Gorolu...

Koncz wasc i wstydu sobie oszczedz, mnie nie zaimponujesz Golfami i chalupami
                              z Opolskiego, tym bardziej ze sie ciagle na innych powolujesz, Niemcow,
                              Slazakow z Opolskiego, sam pewnie jezdzisz 10 letnia Corsa z kazda guma inna
                              wiec dobranoc. A dla twojej informacji stac mnie, Polaka na nowego Golfa z
                              salonu za gotowke ale nie kupie bo nie gustuje w malych samochodach, wiec idz
                              leczyc swoje kompleksy gdzie indziej.
                              • Gość: Janek Re: Polska zawisc cie zrzera, IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.03, 21:11

> > Na co liczysz?Ze bede dalej prowadzil z toba ta dyskusje?Tys nawet nie
                                > Slazak..
                                > > .A przejedz sie od Rybnika do Opola...Te ladne chalupy,te Golfy przed
                                > nimi..To
                                > > my jestesmy,Slazaki,ty Gorolu...
                                >
                                > Koncz wasc i wstydu sobie oszczedz, mnie nie zaimponujesz Golfami i chalupami
                                > z Opolskiego, tym bardziej ze sie ciagle na innych powolujesz, Niemcow,
                                > Slazakow z Opolskiego, sam pewnie jezdzisz 10 letnia Corsa z kazda guma inna
                                > wiec dobranoc. A dla twojej informacji stac mnie, Polaka na nowego Golfa z
                                > salonu za gotowke ale nie kupie bo nie gustuje w malych samochodach, wiec idz
                                > leczyc swoje kompleksy gdzie indziej.

Ale sie Polaku nie zeszmac i nie kupisz Golfa.To niemiecki wyrob.Stac cie na niego wprawdzie,ale lepiej kup sobie za to dwa Polonezy.Tez wytrzymaja tyle,co jeden Golf..Obejrz se chaupy od Rybnika do Opola,bo w twoich gorolicach tego nie ma.
                                Co za gorolskie imie Radek..od racicy.Fuj...
                                • Gość: Radek Re: Polska zawisc cie zrzera, IP: *.tu.ok.cox.net 18.10.03, 21:33
                                  > Ale sie Polaku nie zeszmac i nie kupisz Golfa.To niemiecki wyrob.Stac cie na
                                  ni
                                  > ego wprawdzie,ale lepiej kup sobie za to dwa Polonezy.Tez wytrzymaja tyle,co
                                  je
                                  > den Golf..

A wyobraz sobie ze jezdzilem kiedys polonezami, zawsze lepszy nowy poldolot
                                  niz twoj 10 letni strucel powiazany drutem. Teraz wole samochody sportowe
                                  niestety VW nie ma w tej materii wiele do zaproponowania.

> Obejrz se chaupy od Rybnika do Opola,bo w twoich gorolicach tego nie
                                  > ma.

Po raz kolejny bredzisz, moje okolice to polduniwoe Katowice(Kostuchna, Ligota
                                  Panewniki) zapraszam na wycieczke po osiedlach nowych domkow. Wez sobie jakis
                                  nerwosol przy okazji bo mozesz zapasci nerwowej dostac z zawisci farbowany
                                  Niemcu.

• Gość: Janek Re: Polska zawisc cie zrzera, IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.03, 23:19

> > Ale sie Polaku nie zeszmac i nie kupisz Golfa.To niemiecki wyrob.Stac cie
                                    > na
                                    > ni
                                    > > ego wprawdzie,ale lepiej kup sobie za to dwa Polonezy.Tez wytrzymaja tyle,
                                    > co
                                    > je
                                    > > den Golf..
                                    >
                                    > A wyobraz sobie ze jezdzilem kiedys polonezami, zawsze lepszy nowy poldolot
                                    > niz twoj 10 letni strucel powiazany drutem. Teraz wole samochody sportowe
                                    > niestety VW nie ma w tej materii wiele do zaproponowania.
                                    >
                                    > > Obejrz se chaupy od Rybnika do Opola,bo w twoich gorolicach tego nie
                                    > > ma.
                                    >
                                    > Po raz kolejny bredzisz, moje okolice to polduniwoe Katowice(Kostuchna, Ligota
                                    > Panewniki) zapraszam na wycieczke po osiedlach nowych domkow. Wez sobie jakis
                                    > nerwosol przy okazji bo mozesz zapasci nerwowej dostac z zawisci farbowany
                                    > Niemcu.
                                    >
                                    >

A ile macie tych ladnych domow? 100,200?Wybierz sie ze mna a zobaczysz tysiac,dwa,moze 5 tysiecy....Wlasciwie u nas po za miastem to tylko piekne domy.Tak robotnikow jak lekarzy.I wszedzie klinkier i prawdziwa dachowka.Nawet robotnika dom.Zadne blachy itd...A zobaczysz te parkingi,i podziemne,i baterie sloneczne i kolektory, i te auciska.A to najczesciej robole.A u was w tych chalupach to bogacze,cinkciarze,politycy i prywaciarze.I czym sie chwalisz?
                                    A u nas i baseny z palmami dla tych z ladnych domow,i hale do grania na plazy w zimie,i hale do zjezdzania na nartach latem,i haldy ze schodami i zielencami do spacerowania,i stare huty i kopalnie do zwiedzania,z windami dla starych i kalekich i ogrody ZOO co 30 km,i wesole miasteczka co 50 km.A u was gowno...
                                    • Gość: Radek Re: Polska zawisc cie zrzera, IP: *.tu.ok.cox.net 18.10.03, 23:37
                                      Czemu sobie takiej chaty w NIemczech nie stawiacie, w koncu nie jestes
                                      Polakiem ani twoi koledzy jak sadze. Bo tam z pensji smieciarza czy robotnika
                                      od noszenia cegiel bys sobie nie uzbieral co? Zreszta
                                      koncze temat bo wesze tu jakiegos trolla spod mostu, wiec nawet nie widze
                                      sensu dyskusji z tak dziecinnym argumentami.

A ile macie tych ladnych domow? 100,200?Wybierz sie ze mna a zobaczysz
                                      tysiac,dwa,moze 5 tysiecy....Wlasciwie u nas po za miastem
                                      to tylko piekne domy.Tak robotnikow jak lekarzy.I wszedzie klinkier i
                                      prawdziwa dachowka.Nawet robotnika dom.Zadne blachy itd...A
                                      zobaczysz te parkingi,i podziemne,i baterie sloneczne i kolektory, i te
                                      auciska.A to najczesciej robole.A u was w tych chalupach
                                      to bogacze,cinkciarze,politycy i prywaciarze.I czym sie chwalisz?
                                      A u nas i baseny z palmami dla tych z ladnych domow,i hale do grania na plazy
                                      w zimie,i hale do zjezdzania na nartach latem,i
                                      haldy ze schodami i zielencami do spacerowania,i stare huty i kopalnie do
                                      zwiedzania,z windami dla starych i kalekich i ogrody
                                      ZOO co 30 km,i wesole miasteczka co 50 km.A u was gowno...
                                      • Gość: Janek Re: Polska zawisc cie zrzera, IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.03, 14:35

> Czemu sobie takiej chaty w NIemczech nie stawiacie, w koncu nie jestes
                                        > Polakiem ani twoi koledzy jak sadze. Bo tam z pensji smieciarza czy robotnika
                                        > od noszenia cegiel bys sobie nie uzbieral co? Zreszta
                                        > koncze temat bo wesze tu jakiegos trolla spod mostu, wiec nawet nie widze
                                        > sensu dyskusji z tak dziecinnym argumentami.
                                        >
                                        >
                                        > A ile macie tych ladnych domow? 100,200?Wybierz sie ze mna a zobaczysz
                                        > tysiac,dwa,moze 5 tysiecy....Wlasciwie u nas po za miastem
                                        > to tylko piekne domy.Tak robotnikow jak lekarzy.I wszedzie klinkier i
                                        > prawdziwa dachowka.Nawet robotnika dom.Zadne blachy itd...A
                                        > zobaczysz te parkingi,i podziemne,i baterie sloneczne i kolektory, i te
                                        > auciska.A to najczesciej robole.A u was w tych chalupach
                                        > to bogacze,cinkciarze,politycy i prywaciarze.I czym sie chwalisz?
                                        > A u nas i baseny z palmami dla tych z ladnych domow,i hale do grania na plazy
                                        > w zimie,i hale do zjezdzania na nartach latem,i
                                        > haldy ze schodami i zielencami do spacerowania,i stare huty i kopalnie do
                                        > zwiedzania,z windami dla starych i kalekich i ogrody
                                        > ZOO co 30 km,i wesole miasteczka co 50 km.A u was gowno...

Oczywiscie jak sam pracujesz,masz dziecko i zone,zarabiasz z Kindergeldem 2000 euro,to domu nie wybudujesz.Ale jak zony pracuje i przynosi dodatkowe 1000 euro,to swiat nalezy do ciebie.Bo to oznacza,ze na miesiac zaoszczedzisz 1500 euro.(Przy oszczednym zyciu nawet 2000 euro)To masz na rok ok.20 000 euro zaoszczedzone.(nie licze 13 tki i Urlaubsgeldu)A z taka forsa to dom i drogie auto pewne...
                                      • Gość: krakus z Niemiec Re: Polska zawisc cie zrzera, IP: *.dip.t-dialin.net 23.10.03, 23:22
                                        Czesc Radek!
                                        Wspolczuje Ci bardzo, ze trafiles na taka "pieronska" swinie. Ni to Niemiec,
                                        ni to Slazak, a czlowiekiem to juz w ogole nigdy nie byl, co widac po jego
                                        slownictwie. Najwyzej "hanysem" Nie ponizajcie sie do tego aby mu odpowiadac.
                                        Szkoda czasu na takie dyskusje. On i tak nic nie zrozumie. Zyje w jakims przez
                                        siebie wymyslonym swiecie. Slepy i gluchy. Pozdrowienia dla wzsystkich rodakow
                                        i innych LUDZI.
                                        • Gość: Edek Re: Polska zawisc cie zrzera, IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.03, 00:18
                                          Gość portalu: krakus z Niemiec napisał(a):

> Czesc Radek!
                                          > Wspolczuje Ci bardzo, ze trafiles na taka "pieronska" swinie. Ni to Niemiec,
                                          > ni to Slazak, a czlowiekiem to juz w ogole nigdy nie byl, co widac po jego
                                          > slownictwie. Najwyzej "hanysem" Nie ponizajcie sie do tego aby mu odpowiadac.
                                          > Szkoda czasu na takie dyskusje. On i tak nic nie zrozumie. Zyje w jakims przez
                                          > siebie wymyslonym swiecie. Slepy i gluchy. Pozdrowienia dla wzsystkich rodakow
                                          > i innych LUDZI.

"pieronska" swinio sprzedales sie Niemcom!Co tu robisz w tym niegodziwym i znienawidzonym kraju?A moze jestes jednym z tych,co kupili sobie pochodzenie niemieckie Raciborzu?Tyle sie teraz o tym pisze.Pomoz Polske budowac a nie poprawiaj sytuacji materialnej jakiegos niemieckiego kapitalisty swoja praca za grosze.
                                          Radek,Krakus...tys dobry we flaszcze albo jako kielbasa.Co za Gorolstwo...
                                        • Gość: Radek Re: Polska zawisc cie zrzera, IP: 209.194.207.* 24.10.03, 21:01
                                          > Nie ponizajcie sie do tego aby mu odpowiadac.
                                          > Szkoda czasu na takie dyskusje.

No ja juz sie z tej dyskusji wycofalem.

• Gość: Swiatowiec Re: VW Golf V IP: *.osowa.3miasto.net / 10.255.252.* 15.12.03, 09:44
              Jestes zwykleym Slazakiem a nie Niemcem czy Polakiem!!! Wracaj
              do kopalni krecie przebrzydly, bo dostaniesz oczoplasu!!!!!
              PS-Niemcy to tepy narod, ktory jest grzeczny i kulturalny, jak
              sie trzyma go krutko za morde, pozatym ci co tak sie szczyca
              faktem iz udalo sie in "wkrecic" na sile do NIemiec, sa dla
              mnie zwyklymi wiesniakami z Polski, ktorzy poza Niemcami nie
              nie mahja swiadomosci istnienia reszty lepszego swiata, przy
              ktorym " 3-cie RZesza" to wiocha zabita dechami!!!! Naprawde
              niema sie czym tak podniecac, na Niemcach swiat sie nie
              konczy!!!! Pozdrawiam
    • Gość: Kugel Tępa krytyka Golfa = leczenie kompleksów IP: 62.181.161.* 15.10.03, 14:00
      Najczęsciej w czambuł potępiają Golfa ci, których nie stać na tą brykę, albo
      którzy sparzyli się kupujac jakiś powypadkowy szmelc.

Prawda jest taka, że Golf V jest udanym samochodem. Zwiększono wymiary,
      poprawiono tylne zawieszenie, hamulce, etc. Klienci zagłosują nogami. Nic nie
      jest idealne, mnie np. nie pasują zachodzące na klapę bagażnika i niepotrzebnie
      zaokrąglone tylne lampy "a la" stary Escort, nie wierzę też w powodzenie
      (przynajmniej w Polsce) bardzo czułych na jakość paliwa silników FSI. Ale to
      szczegóły.

Jeśli do czegoś można się przyczepić, to do polityki handlowej cwaniaczka
      Kulczyka, importera VW w Polsce, ale to zupełnie oddzielny temat.
      • edek40 Re: Tępa krytyka Golfa = leczenie kompleksów 15.10.03, 14:17
        Moj znajomy ma nowego Passata. Ciagle cos mu sie urywa we wnetrzu i w komorze
        silnika. Niby auto jezdzi, ale halasuje. Klient mojej firmy kupil malzonce
        golfa IV. Juz dwa razy na lawecie samochod jechal do serwisu. Ja mam 8-letnia
        mazde 626. Czyli ta sama klasa samochodu tylko rocznik inny. I jakosc tez. W
        moim aucie nie urywa sie nic, nic rowniez nie stuka. Nie znam pojecia awarii od
        kiedy jezdze mazdami. I chyba bedzie mnie stac na droga mazde 6.
        • legal.alien Re: Tępa krytyka Golfa = leczenie kompleksów 15.10.03, 14:28
          edek40 napisał:

> Moj znajomy ma nowego Passata. Ciagle cos mu sie urywa we wnetrzu i w komorze
          > silnika. Niby auto jezdzi, ale halasuje. Klient mojej firmy kupil malzonce
          > golfa IV. Juz dwa razy na lawecie samochod jechal do serwisu.
          A z ilu Volkswagenow byly one zlozone??
          Ja mam juz 3-go VW i nigdy nic chalasowalo i nie mialem nawet najmniejszych
          problemow.
          • Gość: Rad Re: Tępa krytyka Golfa = leczenie kompleksów IP: *.optimus.lodz.pl 16.10.03, 08:25
            Taka odwieczna walka, który lepszy. Golf to porządne auto,
            dobre w każdej kategorii, dobry kompan na codzien, ale
            kompletnie szary, baz wyrazu faqenplastik. Ale niektórzy tak
            lubią.
            • Gość: Darek Re: Tępa krytyka Golfa = leczenie kompleksów IP: 212.106.151.* 16.10.03, 08:51
              I tutaj masz możliwość poprawienia design'u producenta poprzez doklejenie
              brewek lub srebrnego wydechu czyli masz cały asortyment części tuningowych aby
              dodać polotu w twoim VW Golf.Oni[niemcy]dbają o klienta a nawet o tym nie wiesz
              [jedno z najczęściej tuningowanych aut].Pozdr.
              • przemo_c Re: Tępa krytyka Golfa = leczenie kompleksów 17.10.03, 08:53
                GOLF nawet po dość mocnym tuningu nie będzie wyglądał lekko... Taki jego urok...
                Jest z natury ciężki i ociężały

PS. Nie leczę tymi słowami swoich kompleksów. Stać mnie na nowe WV, ale nie
                odpowiadają mi i tyle...
          • edek40 Re: Tępa krytyka Golfa = leczenie kompleksów 17.10.03, 13:06
            Czytaj powoli. Wyraznie napisalem, ze oba sa (byly) nowe. Moze VW obniza koszty
            i naprawia rozbitki i wstawia do salonow w Polsce. Wiesz, nie znam specyfiki
            marki.
    • Gość: ośek Re: VW Golf V IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 16.10.03, 11:48
      tradycyjny niemiecki konserwatyzm , bez polotu , bez fantazji !
      • Gość: Pi-Vo Re: VW Golf V IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.03, 16:04
        Ciekawe jak różne opinie mogą być o tym samym.Ktoś napisał że
        jego 3-letni Golf sprawuje się bez zarzutu -i co?A jak miało by
        być?Mój 13-letni Golf 2 też spisuje się jak należy i dziwi mnie
        jak ludzie piszą o nowych samochodach tej marki że coś się
        psuje ,urywa czy jeszcze co innego.Ja tym jeżdżę już 6 lat i
        pojęcie awarii też jest mi obce.Coś tam się zużywa ,raz do roku
        warto parę drobiazgów trzeba wymienić ,ale to już 13 lat!Czy VW
        zaczął produkować fajans?Golfy 1 i 2 jeżdżą ,mają za sobą różne
        przejścia i nikt o nich nie pisał jaki to fajans.Co jest z tymi
        nowymi?Nie wierzę że są takie złe.Może za drogie na swoją
        klasę ,ale to chyba wszystko.
        • Gość: Miki Re: VW Golf V IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.03, 21:49
          Wiesz pewnie to piszą pracownicy salonów konkurencji. U nich serwisy nie
          nadążają z naprawami. Zwróc uwagę ile np. Lagun jedzie nie na własnych 4
          kołach , a na lawecie (nie widać, że są nowe).
    • Gość: m Re: VW Golf V IP: *.acn.pl 16.10.03, 21:09
      na 75% kupię go na wiosnę
      • Gość: Marek Re: VW Golf V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 01:01
        Prawda jest taka ze udane byly 1 i 2 , a od 3 sa juz takie jak i wiele innych
        wozow , czyli przecietne. Wyglad konserwatywny , dla jednych nudny , innym sie
        podoba , fakt ze auto nie jest tanie i tez trzeba brac pod uwage ze jak sie
        kupuje najtansza wersje to ten silnik w tej najslabszej wersji jest dosc slaby
        jak na cene jaka trzeba zaplacic , i pozatym nie kupilbym auta ktore ma 75 km,
        jak juz to tak ze 100 km , ja tam nie bede go krytykowac ani chwalic , bo co
        mi do tego , napisze tylko tyle ze nie kupilbym ludowozu bo znam lepsze auta.
    • Gość: Marek ps. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 01:05
      A jakie beda golfy 5 , to sie dopiero okarze jak juz sie pojawia na ulicach i
      przejada troche tych kilometrow.
      • wowo5 Re: ps. 17.10.03, 04:30
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> A jakie beda golfy 5 , to sie dopiero okarze jak juz sie pojawia na ulicach i
        > przejada troche tych kilometrow.
        Golf V wywoluje niebywale emocje. Niektorzy twierdza, ze to cud techniki
        (oczywista bzdura) inni, ze konpletny szjs (tez bez sensu). To jest zwykly
        kompakt jak wiele innych. Nie wiem w czym Golf jest lepszy na przyklad od
        Focusa, Mazdy3, czy Megane II. Jednym lezy to drugim co innego. To kwestia
        estetyki i zaufania do marki. Dla mnie Golf nie jest konkurencyjny cenowo -
        konkurencja jest tansza. Za cene wyposazonego Golfa mozna kupic auto o klase
        wyzsze.
        • Gość: QNB Re: ps. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 12:27
          I niestety zostal Car Of The Year 2004 :-((
    • Gość: m Re: VW Golf V IP: *.acn.pl 17.10.03, 18:49
      Moim zdaniem golf jest samochodem z klasą. Tydzien temu sprzedałem swoją 4-rkę,
      na wiosnę prawdopodobnie kupię 5-tkę. Znam zalety i wady golfów. Jeśli chcecie
      to pytajcie. Zalety lekko przeważają.
    • Gość: zen Re: VW Golf V IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 22:11
      VW Golf - to tarpan lux, nic wiecej, toporny, ubogi i nie az
      taki dobry, w niezawodności nie lepszy niz przecietny koreanczyk
      np Hyundai.
    • Gość: m Re: VW Golf V IP: *.acn.pl 18.10.03, 02:17
      toporny nie jest, z pozostałą opinią się zgadzam
      • devote Re: VW Golf V 18.10.03, 04:29
        dla jednego toporny dla drugiego nie.kazdemu podoba sie cos innego.ja jestem
        konserwatywny i lubie takie linie i ksztalty.napewno jest nieco drozszy od
        konkurencji i nieco bardziej zawodny niz japonce ale sam i tak wybralem vw
        ponad 4 lata temu.moja Bora VR6 spisuje sie dobrze poza paroma duperelami
        (czujnik temp. silnika,czujnik od przeplywu powietrza,schowek,cewka)

czytajac ten temat widze bardzo duzo nienawisci do Golfa i do ludzi ktorzy
        mowia cos dobrego o Golfie.wogole tego nie rozumiem.to chyba dlatego ze
        mieszkam w kraju gdzie ludzie sa bardziej tolerancyjni niz w polsce.

ps:ciekawe czy mnie sie tez dostanie?

• Gość: m Re: VW Golf V IP: *.acn.pl 18.10.03, 07:41
          W PL opinie o VW, Audi i BMW psują dresiarze i półświatek, publika poddaje się
          praniu mózgu i emocjom, dlatego te marki utożsamiają z obiektami swojej
          nienawiści, stąd pośrednio opinia o samochodach. Istnieje druga grupa
          użytkowników tych marek, wybierająca samochody nie dla szpanu tylko ze względu
          na dobre samopoczucie w samochodzie.
          • devote Re: VW Golf V 18.10.03, 15:18
            Gość portalu: m napisał(a):

> W PL opinie o VW, Audi i BMW psują dresiarze i półświatek, publika poddaje
            się
            > praniu mózgu i emocjom

masz racje chyba
            do tego trzeba dodac tych co uczciwie pracuja i dobrze zarabiaja i stac ich na
            kupno drogiego vw,audi czy bmw.niektorych po prostu szlak trafia ze ktos moze
            miec lepiej.no coz taka jest polska.
            • Gość: Miki Re: VW Golf V IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 16:17
              W ogóle na tym forum najwięcej jadu pada na samochdy Czeskie i Niemieckie. A
              spróbuj coś tylko szepnąć na temat Francowatych wozidełek - od razu zostaniesz
              sprowadzony do parteru - mimo, że podajesz fakty. Pozdr.
              • Gość: Pawel Bardzo dobry woz. Widzialem go w Monachium.......! IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.03, 22:10
    • Gość: jaqal GOLF DLA DRESA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 18:27
      Głównym odbiorcą samochodów tej marki w 2004 roku stanie się
      Polska, a to z uwagi na to iż w polsce bardzo silnie rozwija
      się grupa dresiarzy z kasą za pole matki czy ojca. Dla tych
      osób priorytetową sprawą jest posiadanie Nokii i Golfa. Jeszcze
      dużo czasu minie bym mógł na ulicy zobaczyć VW z "niedresem".
      • Gość: robaczywy Re: GOLF DLA DRESA IP: 80.51.240.* 22.10.03, 20:17
        wyrwałeś mi to z klawiatury,popieram!!!
      • Gość: jacekd Re: GOLF DLA DRESA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 19:36
        Typowe gadanie czlowieka, ktory trzyma sie jakis durnych ludowych zabobonow.
        Czlowieku przejedz sie choc raz na zlot VW w Polsce to policzysz dresow na
        palce jednej reki. Tak sie sklada ze sam mam Golfa, te same auto ma moj
        znajomy, a jakos dresami nie jestesmy. Wrecz przeciwnie obydwaj studjujemy ja
        na 4, znajomy na 5 roku na uniwerku, a w dresie to nawet do piwnicy po
        ziemniaki nie ide. Pozatym poznalem naprawde sporo osob jezdzacych tymi autami
        i jakos zaden z nich nie jest dresem, dziwne nie? Prosze cie przestan pieprzyc
        bo tylko wychodzisz na prostaka kojarzacego VW z dresem, co jest duzym bledem i
        moze byc obrazliwe dla niektorych osob.
        • Gość: m Re: GOLF DLA DRESA IP: *.acn.pl 06.11.03, 19:45
          jestem z tobą, goście obrażający posiadaczy golfów mają niskie poczucie swojej
          wartości i muszą sobie ulżyć - nie traćmy na nich czasu
        • Gość: Niknejm D IP: 5.5R1D* / *.pg.com 06.11.03, 20:59
          Gość portalu: jacekd napisał(a):

> [...] policzysz dresow na
          > palce jednej reki. [...] Wrecz przeciwnie obydwaj studjujemy ja
          > na 4, znajomy na 5 roku na uniwerku, [...]. Pozatym [...]

Tak sobie zapytam - co Wy właściwie 'studjujecie'? Bo że nie polonistykę, to
          już chyba wiem ;-))

Pzdr
          Niknejm
          • Gość: jacekd Re: D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 22:50
            Ja informatyke, kumpel zarzadzanie.
            Pisalem dosyc szybka stad bledy typu "palce jednej reki" - bywa.
            • Gość: Niknejm Re: D IP: 5.5R1D* / *.pg.com 07.11.03, 11:40
              Gość portalu: jacekd napisał(a):

> Ja informatyke, kumpel zarzadzanie.
              > Pisalem dosyc szybka stad bledy typu "palce jednej reki" - bywa.

Chodziło mi głównie o 'studjujemy'. :-)
              Jakoś nie mogłem wyobrazić sobie studenta, który wali takie byki, ale może się
              zdarza. Przez chwile miałem skojarzenia typu 'chłopaczek po ledwo zaliczonej
              podstawówce, w białej czapeczce baseballowej, za kierownicą stjóninkowanego
              (pisownia zamierzona :-)) Golfa wyposażonego w pierdzący wydech'. Nic nie
              poradzę, taki obrazek stanął mi przed oczami, przepraszam, jeśli uraziłem :-)

Pzdr
              Niknejm
              • Gość: jacekd Re: D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 12:23
                Heh no coz rzeczywiscie czasem cienko u mnie z ortografia, popracuje nad tym
                obiecuje ;))

P.S
                "Moj" golf tak naprawde nalezy do mojej matki i jest jej drugim Golfem, ona tez
                nie jest dresem ;), jest radca prawnym (szok dla niektorych).
                • Gość: Niknejm :-)))))) (n/t) IP: 5.5R1D* / *.pg.com 07.11.03, 12:46
    • Gość: mini-godzilla Re: VW Golf V IP: 193.0.70.* 22.10.03, 20:09
      Jakiś taki zbyt zwyky ten Golf jak dla mnie.
    • Gość: m Re: VW Golf V IP: *.acn.pl 22.10.03, 20:45
      to co piszecie nie zmienia mojego zamiaru kupna G5 na wiosnę,
      prawdopodobieństwo wyboru G5 jest dość wysokie i wynosi 77%, w dresie jeżdżę
      tylko na rowerze, normalnie chodzę w golfie a do pracy w zwisie, i co panowie
      zawzięci?!
    • Gość: Ana Re: VW Golf V IP: 195.136.36.* 23.10.03, 09:15
      Chyba niepotrzebnie sie spieracie, rzeczywiscie samochod ten jest dosc
      kontrowersyjnym samochodem, ma swoja historie, zwolennikow i przeciwnikow. Fakt
      ze od tylu lat ten model jest ciagle zywy i ze na ulicach czesto widzimy 20-
      letnie modele jedynki swiadczy o klasie tych samochodow. Mysle ze to wlasnie
      swiadczy o klasie marki, stare modele ktorymi ludzie chca jezdzic i ktore wciaz
      sa trwale takie jak Mercedesy beczki czy chocby Golfy. Bez sensu jest
      sprzeczanie sie czy kogos stac na golfa czy na cos innego i spieranie sie
      odnosnie gustow. Kazdy wybiera to co jemu odpowiada, w czym sie dobrze czuje a
      o takich stereotypach o ktorych tu piszecie wlasnie jest artykul w Wysokich
      obrotach, zreszta besztajacy VW.
      Ja osobiscie jezdze Golfem i wstydze sie za tych ktorzy mowia ze to samochod
      dla dresiarzy, gangsterow itp osobnikow, samochod jak samochod jedni go kochaj
      jedni nienawidza...i dobrze bo takie emocje wlasnie maja budzic samochody!!!
    • Gość: koles Re: VW Golf V IP: *.lanet.wroc.pl 23.10.03, 15:24
      ciekawi mnie po co niemca jest nastepny golf chyba po to aby
      beznadziejni polacy go kupowali
    • Gość: t Re: VW Golf V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 18:24
      przod jak punto 3
    • Gość: Niknejm Re: VW Golf V IP: 5.3.1R* / *.pg.com 24.10.03, 19:46
      Z boku - 'pancerny' Golf IV po małym liftingu.
      Z przodu - Ibiza.
      Tyle. Mi się nie podoba. Ale gusta bywają różne.

Pzdr
      Niknejm
    • Gość: m Re: VW Golf V IP: *.acn.pl 24.10.03, 20:24
      G5 ma zwartą bryłę nadwozia, k nie jest bardziej pancerna niż w innych
      samochodach - grubość blach ca 0,5mm
      niknejmie jesteś stronniczy, lubujesz się w japończykach i masz negatywny
      emocjonalny stosunek do innych produkcji, pamiętam twoje wcześniejsze posty
      • Gość: fantomasz Re: VW Golf V IP: *.dyn.optonline.net 24.10.03, 23:53
        skoro lubi japonskie to Golf 5 jest podobny do Hondy
        wiec powinno mu sie podobac.no chyba ze drazni go znaczek na masce.

honda
        a332.g.akamai.net/f/332/936/12h/www.edmunds.com//pictures/VEHICLE/2003/Honda/100178496/005083-E.jpg

golf
        www.vwvortex.com/gallery/generated//Volkswagen/Golf%20-%20GTI%20-%20Rabbit/Golf%20V/139__scaled_600.jpg

zreszta tak mi sie wydaje ze nie lubi sie golfa tylko dlatego ze jest
        produkcji vw a sam golf podobny jest do kilku innych chatchbakow
        • niknejm Re: VW Golf V 28.10.03, 13:52
          Gość portalu: fantomasz napisał(a):

> skoro lubi japonskie to Golf 5 jest podobny do Hondy
          > wiec powinno mu sie podobac.no chyba ze drazni go znaczek na masce.

Napisałem, że mi się nie podoba, ale gusta bywają różne. Zresztą nowe Civici
          (za wyjątkiem TyperRa) też nie bardzo mi się podobają. Osobiście podobieństwa
          do Hondy nie widzę, bardziej do poprzedniego Golfa i obecnego Seata Ibizy.
          Z VW tak naprawdę to podobał mi się Scirocco i Corrado. I to w zasadzie tyle...
          Swojego czasu zastanawiałem się nad kupnem VW Golfa, ale:
          1. Cena była nieprzyjazna, jeśli wziąć pod uwagę silnik i wyposażenie.
          2. Auto testowe (jazda próbna) było mocno rozklekotane (np. samochód dziwnie
          burczał, zwróciłem na to uwagę - sprzedawca na to, że kolektor się
          poluzował :-O), a miało coś z 10000km przebiegu. To mnie ostatecznie
          zniechęciło. Inna sprawa, że było to ewidentną winą dealera - o to auto chyba
          nie za bardzo dbano.

Pzdr
          Niknejm
    • Gość: Matrixmylove Oj wy biedne barany skazane na ludowe auto... IP: *.dialsprint.net 25.10.03, 02:08
      o Matrixie mozecie tylko pomarzyc bo i tak go nie kupicie w Europie.
      • Gość: Matrixmylove Re: Oj wy biedne barany skazane na ludowe auto... IP: *.dialsprint.net 25.10.03, 18:09
        biedne barany hihihiihih
      • Gość: Radek Re: Oj wy biedne barany skazane na ludowe auto... IP: *.tu.ok.cox.net 26.10.03, 01:47
        > o Matrixie mozecie tylko pomarzyc bo i tak go nie kupicie w Europie

O czym tu marzyc, szpetniejszy to jest chyba tylko pontiac aztec.

• Gość: blackpower samochód z duszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 12:49
          Sama marka kojarzy mi się z solidnością i oczywiście z garbusem.
          Nie wiem czy auta japońskie z przed 10 lat potrafią poszczycić
          się np. silnikiem którego przebieg jest grubo ponad 300 tys km i
          nadal jest sprawny bez żadnych poważniejszych napraw.Niestety
          japończycy nastawili się na szybki zysk i zasypali tanimi autami
          cały świat, ale jak na razie to nie oni tworzą główne trendy w
          motoryzacji.
          Mam przyjemność jeździć vw i nie narzekam.Śmiać mi się chce jak
          znajoma kupiła sobie 2 lata temu nowego renault clio za ponad 40
          tys. z dodatkami, a nie ma ABS czy wspomagania kierownicy, za to
          poduszkę jedną wrzucili - zgroza !!!, co w dobrych markowych
          samochodach nawet 10 letnich było jako standard.
          VW nowego bym nie kupił, ze względu na cene, lekko niestety
          przesadzają. A poza tym pewnie wybrałbym np 2 letniego volvo ze
          wszystkim co tylko można zamarzyć, aniżeli jakieś nowe auto bez
          duszy...

pozdrawiam
          • Gość: zs Re: samochód z duszą IP: 212.160.128.* 28.10.03, 13:04
            Gość portalu: blackpower napisał(a):

> S. A poza tym pewnie wybrałbym np 2 letniego volvo ze
            > wszystkim co tylko można zamarzyć, aniżeli jakieś nowe auto bez
            > duszy...
            >
            > pozdrawiam
            Tak tylko kto chciałby Tobie takowe sprzedać.Najlepiej jeszcze z przebiegiem
            ok.10000 km!
            Pozdr
            • Gość: blackpower Re: samochód z duszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 13:13
              Nie dlaczego, myślę że na po leasingowe można trafić
          • lukasz_j Re: samochód z duszą 28.10.03, 13:28
            > Mam przyjemność jeździć vw i nie narzekam.Śmiać mi się chce jak
            > znajoma kupiła sobie 2 lata temu nowego renault clio za ponad 40
            > tys. z dodatkami, a nie ma ABS czy wspomagania kierownicy, za to
            > poduszkę jedną wrzucili - zgroza !!!, co w dobrych markowych
            > samochodach nawet 10 letnich było jako standard.
            Alez to wlasnie VW jest na naszym rynku specjalistą od ubogiego wyposażenia za wysoką cenę (ostatnio trochę się poprawili bo chyba nikt by im juz tego golfa IV nie kupił)
            Dziwi mnie to Clio bo wersja za ponad 40 tys to juz powinna miec dosc dobre wyposażenie.
            • devote Re: samochód z duszą 07.11.03, 02:04
              ja mowie z innej perspektywy poniewaz mieszkam w USA a tutaj samochody marki
              vw sa o wiele lepiej wyposazone niz japonskie lub amerykanskie.mowie
              oczywiscie o autach tej samej klasy.

podstawowy Golf i Bora maja po 6 poduch,napinacze
              pasow,klimatyzacja ,ABS,elektryczne szyby,zamki,alarm itd
              dlatego sa drozsze ale w USA ludzie cenia bezpieczenstwo

gdy 4 lata temu kupowalem swojego Bora/Jetta to auto mialo juz w standardzie
              klime,abs,asr i 4 poduchy.w tym czasie zaden kompakt na rynku nie oferowal 4
              poduch nawet za doplata a juz nie mowie o abs w standardzie.co do niektorych
              aut to nawet nie mozna bylo dokupic absu :)))) a juz nikt nie wiedzial co to
              jest asr :)))

• Gość: manix Re: samochód z duszą IP: *.espol.com.pl 07.11.03, 12:48
                Nie napisałeś Chłopie że w stanach najbardziej awaryjnymi kompaktami są
                GOLF,NEW BETTLE,JETTA.To oczymś świadczy
              • Gość: mexx Re: samochód z duszą IP: *.interka.pl 26.11.03, 22:02
                Niech mi ktoś pomoże dokonac wyboru:)
                Vw 4 za 49,5(1.4 75 KM, lakier metalik, al.obręcze)czy nowa
                Toyota corolla za 42,2 1.4 97 KMz niezłym wypasem ale bez klimy
                plus 1,8 za lakier met.
                Pozdarwiam wszystkich!!!
                • Gość: mexx Re: samochód z duszą IP: *.interka.pl 26.11.03, 22:04
                  sorry
                  cena corolli to oczywiscie 52.2 tys.
                  • Gość: m Re: samochód z duszą IP: *.acn.pl 26.11.03, 23:00
                    golfIV nówka w salonie za 49,5k zł? takie są ceny? jakieś spore rabaty
                  • Gość: mexx Re: samochód z duszą IP: *.interka.pl 27.11.03, 16:09
                    tak
                    promocja na golfa 4 wynoki 5 OOO pln
                    a na Toyote 0 pln
                    • Gość: m Re: samochód z duszą IP: *.acn.pl 27.11.03, 18:48
                      dzięki za info, rabaty są ponieważ od lutego będzie nowsza wersja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka