Dodaj do ulubionych

Ford fiesta

30.10.08, 23:02
Ludzie co o nim myślicie ? Jakoś w przyszłym msc ma dotrzeć na polski rynek,
zastanawiam się nad kupnem
Obserwuj wątek
    • lwiica Re: Ford fiesta 31.10.08, 18:14
      Autko jest już w salonach, w niektórych prowadzona jest sprzedaż - realizacja
      styczeń, luty. Przy zamówienia teraz od forda polska jest z marszu upust 3 500
      zł. Nie wiem ile od dealera można utargować , bo po zastanowieniu odpuściłam
      sobie fiestkę .

Fajnie się nim jeździ i wygląd też całkiem niezły ( dla mnie to zmniejszony focus )
    • lwiica Re: Ford fiesta 31.10.08, 18:50
      zapomniałam dodać, że ten rabat to rabat lojalnościowy - ponoć tylko dla
      posiadaczy forda
      • patrycjus Re: Ford fiesta 31.10.08, 19:21
        O to się wybiorę do salonu, auto ma być w sumie dla mojej żony, nie wiesz jak
        jest z pojemnością bagażnika ? Lubi ze sobą wozić dużo rzeczy i kolejne pytanie
        czy autko jest bezpieczne ?
        • lwiica Re: Ford fiesta 31.10.08, 21:16
          bagażnik ma od 295 l do 979 l ( po złożeniu tylnich siedzeń )

czy bezpieczne - pewnie tak - wersja podstawowa ma 2 poduszki pow. ; ABS z EBD
          i EBA

mi nie podoba mi się wlew paliwa bez korka, działo to w ten sposób, że
          wystarczy do wlewu włożyć końcówkę od dystrybutora i lać paliwo; mi od razu
          przyszło do głowy , że pomysłowe nielaty mogłyby mi do baku wlewać/ wrzucać
          świństwa , no i nie wiem, czy nie ma możliwości wyciągania paliwa z baku

• frax1 Re: Ford fiesta 31.10.08, 21:30
            Nie przesadzaj, na pewno blokuje się razem z centralem.
            • lwiica Re: Ford fiesta 01.11.08, 11:33
              pewnie masz rację z tym blokowaniem , nie zapytałam sprzedawcy o to .
              • datura333 Re: Ford fiesta 03.11.08, 13:29
                Ja jeszcze nie widziałem tego auta w salonach, a szkoda bo od kilku miesięcy go
                śledzę i nie mogę się doczekać polskiej premiery. Mnie ujął świetny design
                wnętrza i dynamiczna linia, poza tym nie ukrywam swoich sympatii do Forda :)
                • patrycjus Re: Ford fiesta 04.11.08, 01:21
                  Właśnie to jest ten zonk, spodobało mi się to auto i ostatnio nawet pochodziłem
                  po salonach, podobno juz jest w polsce, ale jakoś nigdzie nie mogłem go znaleźć,
                  mam nadzieję, że niedługo będzie możliwość skorzystania z jazdy próbnej, a co z
                  tym wlewem paliwa ? jest ok bo nie widziałem nawet tej fiesty na żywo, tylko
                  zdjęcia i filmiki, ale auto zrobiło na mnie spore wrażenie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka