jaandrew 27.10.03, 18:52 macie jakis ? tak mi dzisiaj zamarzly ze az zal bylo mi mojej szyby w bravce!! pozdrowionka all Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Doki Re: patent na zamarzajace szyby IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 27.10.03, 19:50 Mam dwa: wlaczyc w srodku na 10 minut Farelke. A drugi: ta sama folia, ktora oslaniam latem szyby od slonca, w zimie chroni przed szronem. Link Zgłoś
Gość: tatra Re: patent na zamarzajace szyby IP: *.CNet.Gawex.PL 27.10.03, 20:05 jakie są negatywne skutki polewania szyby letnią wodą, bo jeżeli chodzi o skuteczność to jest sposób jest rewelacyjny wytarczy polać i machnąć wycieraczką. Link Zgłoś
jaandrew Re: patent na zamarzajace szyby 27.10.03, 20:50 Gość portalu: tatra napisał(a): > jakie są negatywne skutki polewania szyby letnią wodą, np moze ci peknac szyba i wtedy masz koszta ja nie probuje. co do farelki to nie mam pod reka 230 volt :-) Link Zgłoś
jetbang Re: patent na zamarzajace szyby 27.10.03, 23:17 żadnych jak robisz to z umiarem. do około -5 śmiało lej!!! ale nie gorącą tylko letnią max 25 - 30 stopni. wiem bo zawsze tak robię poniżej -5 nie próbuję. Link Zgłoś
Gość: Gabriel Re: patent na zamarzajace szyby IP: *.ipt.aol.com 27.10.03, 21:23 Niezalezne od silnika ogrzewanie dodatkowe firmy Webasto lub Eberspächer. Pzdr. Link Zgłoś
Gość: Marek-x Re: patent na zamarzajace szyby IP: *.zie.pg.gda.pl 27.10.03, 23:52 Polewanie konczy sie peknieciem szyby , nawet nie probuje , nawet jak woda nie jest goraca tylko letnia i przy mrozie -5 to moze peknac , lepiej wlaczyc dmuchawe i poczekac te 10 min. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: patent na zamarzajace szyby IP: *.telia.com 28.10.03, 01:06 Najprosciej , Doki podsunal mysl folia stary koc,nalozony spelnia swietnie zadanie lacznie z lusterkami.pzdr.Michal P.S kiedys tez uzywalem wody ,efekt koncowy szyzba peknieta i uszczelki rozwalone. Link Zgłoś
jaandrew Re: patent na zamarzajace szyby 28.10.03, 17:16 Gość portalu: Gabriel napisał(a): > Niezalezne od silnika ogrzewanie dodatkowe firmy Webasto lub Eberspächer. > Pzdr. jakie sa koszta zainstalowania Webasto ? pozdrowionka Link Zgłoś
Gość: sssss najlepszy IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 28.10.03, 12:57 w zeszlym roku kupilam w makro specjalny material z gumkami. Zapinasz w sroku na haczyk, zamykasz drzwi i trzyma sie swietnie. Koszt ok 12-14 zl, pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Odin Re: najlepszy IP: *.telia.com 28.10.03, 13:13 ... a zapomnieliscie o garage ?.Drugi sposob ;czekam az slonce samo szron stopi, jezeli konieczne,-sa taxowki ,wygodny jestem ?. Link Zgłoś
letalin Re: najlepszy 29.10.03, 21:20 A ja mam odmrażacz w sprayu. Kilka sekund i szron znika. Czary!!! Link Zgłoś
Gość: STYRO Re: najlepszy IP: 5.5.* / 80.58.19.* 29.10.03, 22:32 a ja nie mam ani garazu, ani koca, ani odmrazacza w sprayu - i szyby nie zamarzaja - kto wie co mam??? hehehe Link Zgłoś
Gość: STYRO Re: najlepszy IP: 5.5.* / 80.58.19.* 29.10.03, 22:43 Nie.... Nie mam mrozow...:-) a sniegu nie widzialem 5 lat... Link Zgłoś
Gość: Keskes Re: najlepszy IP: *.dozamel.ssk.pl / *.ssk.pl 30.10.03, 08:23 Letalin (czarodzieju), wiesz cos na temat dzialania odmrazacza na uszczelki? Jakich odmrazaczy uzywales i czy sa miedzy nimi roznice? Link Zgłoś
letalin Re: najlepszy 30.10.03, 20:19 Gość portalu: Keskes napisał(a): > Letalin (czarodzieju), wiesz cos na temat dzialania odmrazacza na uszczelki? > Jakich odmrazaczy uzywales i czy sa miedzy nimi roznice? Uszczelki??? Nie wiem co się z nimi stanie...I nawet lekkomyślnie o to nie dbam. Wiem tylko , że w tym roku wymieniłem przednią szybę i za żadne skarby nie chcę jej kaleczyć brutalnym skrobaniem. Skład tego sprayu to alkohol izopropylenowy i nie wydaje mi się , żeby jakoś intensywnie reagował z gumą, bo w płynie do spryskiwaczy też jest zawarty, a nikt się nie skarżył , że zżera mu gumę. Link Zgłoś
Gość: Odin Re: najlepszy > letalin IP: *.telia.com 30.10.03, 08:36 Sprawdz czy ten czarodziejski spray nie zawiera natrium ,pamietaj ze auto to nie sledz,-solic nie nalezy . Pzdr. Link Zgłoś
Gość: wacio Re: patent na zamarzajace szyby IP: 148.81.190.* 30.10.03, 17:29 szczęśliwcy mają ogrzewaną przednią szybę Link Zgłoś