Gość: m IP: 217.153.99.* 30.11.08, 15:23 czyli to co produkuje groklin jest tandetne Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Gość Re: Euro NCAP: Aż 80% foteli samochodowych wymaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 18:17 Polonez górą! Przyżyłem taki wypadek: na mojego "poldka" stojącego na skrzyżowaniu najechała mało trzeźwa paniusia w CC. Mnie i mojej pasażerce nie stało się nic. Link Zgłoś
Gość: bjh Re: Euro NCAP: Aż 80% foteli samochodowych wymaga IP: 79.97.244.* 30.11.08, 18:40 ale polonez mial karoseria jak czolg a nie jak pepsi puszka Link Zgłoś
Gość: Tortex Re: Euro NCAP: Aż 80% foteli samochodowych wymaga IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.08, 20:32 A niech mi ktoś powie w jakim stopniu miarodajne są testy samych foteli??? Niech testują uderzenie w tył auta no ale to już by trzeba było zniszczyć samochód, a na to oczywiście nie ma pieniędzy Link Zgłoś
Gość: FatMan Re: Euro NCAP: Aż 80% foteli samochodowych wymaga IP: *.jsn.osi.pl 30.11.08, 20:59 Miałem 125p, ciężarówka skasowała mnie do krawędzi tylnej szyby - wyszedłem bez szwanku!! Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Euro NCAP: Aż 80% foteli samochodowych wymaga IP: 62.29.248.* 30.11.08, 21:40 Groclin robi praktycznie tylko tapicerkę a nie fotele. W dodatku za konstrukcję (bo Groclin coś tam jednak składa z ram) odpowiadają inne firmy np. Recaro, Faurecia, Magna. Jeśli chodzi o testy foteli - oczywiście, fotele przed uruchomieniem produkcji testuje się wielokrotnie również w samochodach - o to dba już producent auta - po prostu żąda tych testów od dostawców foteli. Inna sprawa - że nigdy te informacje nie wychodziły poza firmę... Link Zgłoś
Gość: MondayDriver Re: Euro NCAP: Aż 80% foteli samochodowych wymaga IP: *.zone4.bethere.co.uk 30.11.08, 22:48 Jaką ocenę by dostał fotel kubełkowy z samochodu rajdowego? Pytam poważnie, chciałbym mieć jakiś punkt odniesienia. Link Zgłoś
Gość: hh Re: Euro NCAP: Aż 80% foteli samochodowych wymaga IP: *.multimo.gtsenergis.pl 30.11.08, 23:31 a polonez to najbezpieczniejsze auto mówię poważnie gdyby montowali w nich poduszki powietrzne bo strefy kontrolowanego zgniotu są maska podczas zderzenia się nie otworze drzwi też się otworzą klasa sama w sobie Link Zgłoś
Gość: krm Re: Euro NCAP: Aż 80% foteli samochodowych wymaga IP: *.toya.net.pl 30.11.08, 23:33 "ale polonez mial karoseria jak czolg a nie jak pepsi puszka" tu karoseria nie ma wiele do powiedzenia, i tak samochód dostaje kopa z tylu, a twoja szyja leciu do zaglowka, Polonez po roku 1994 mial moim zdaniem odsc dobre fotele, twarde, wygodne, dobrze wyprofilowane oparcie, tylko tapicerka byla kiepska, teraz jezdze samochodem, ktore w momencie jego produkcji kosztowalo w salonie 3x tyle co Polonez i fotele sa o wiele mniej wygodne Link Zgłoś
Gość: hh Re: Euro NCAP: Aż 80% foteli samochodowych wymaga IP: *.multimo.gtsenergis.pl 30.11.08, 23:35 a polonez to najbezpieczniejsze auto mówię poważnie gdyby montowali w nich poduszki powietrzne bo strefy kontrolowanego zgniotu są maska podczas zderzenia się nie otworzy drzwi też się otworzą klasa sama w sobie Link Zgłoś
Gość: hh Re: Euro NCAP: Aż 80% foteli samochodowych wymaga IP: *.multimo.gtsenergis.pl 30.11.08, 23:45 a polonez to najbezpieczniejsze auto mówię poważnie gdyby montowali w nich poduszki powietrzne bo strefy kontrolowanego zgniotu są maska podczas zderzenia się nie otworzy drzwi też się otworzą klasa sama w sobie a poza tym miał słaba blachę ale ok i podzespoły do fiata 125 a daewoo mogło by coś jeszcze z tego auta wykrzesać ale nie bo po co miałoby mieć 5gwiazdkowe auto w testach zderzeniowych jak by volkswagen przejął by FSO to mielibyśmy FSO a nie skode Link Zgłoś
Gość: look Re: Euro NCAP: Aż 80% foteli samochodowych wymaga IP: *.cust.tele2.pl 01.12.08, 03:05 Oni to testowali na nowych samochodach. A co dopiero 10-20 letnie. Masakra. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Euro NCAP: Aż 80% foteli samochodowych wymaga IP: *.geod.agh.edu.pl 01.12.08, 09:35 A któż zalicza bmw X3 do "górnej półki"? Przecież to samochód dla dzianych buraków ... Link Zgłoś
Gość: kuba22 Re: Euro NCAP: Aż 80% foteli samochodowych wymaga IP: *.aster.pl 01.12.08, 14:00 Uważam ze Alfa Mito juz po tym samym teście udowodniła swoja klase.Nie tylko w tym co ma pod maska ale to jaka jest bezpieczna. Link Zgłoś
lenovo0001 Re: Euro NCAP: Aż 80% foteli samochodowych wymaga 01.12.08, 14:07 Przede wszystkim wyrżnąć księgowych i ekologów! Od kiedy w firmach motoryzacyjnych i nie tylko! warunki dyktują ksiegowi a dopiero na szarym koncu liczą sie inzynierowie,dezajnerzy,stylisci auta sa coraz bardziej badziewne,tandetne materiały,auta kształtem podobne do siebie,awaryjnosc i niezawodnosc mimo znaczcego rozwoju techniki nie spada. Naprawdę g_wno mnie obchodzą normy emisji C02 i to czy materialy z jakich wykonano moją deskę rozdzielczą sa w 100 procentach przetwarzalne!! Dla mnie auta ma być przyjazne,komfortowe,bezpieczne,niezawodne. Mielismy juz w Polsce okres kiedy produkty krajowej motoryzacji(głownie nadwozia) ulegały "biodegradacji"juz po 3 mcach po zakupie(vide Syrena czy Polonez) ....mam nadzieje ze te oszolomy od C02,doliny Rozpudy,przeminą szybciej jak wspomniane czasy......... Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Euro NCAP: Aż 80% foteli samochodowych wymaga IP: *.acn.waw.pl 01.12.08, 17:39 Wiedziałem że Volvo dawno już zajęło się takim problemem - nie dawno znajomy kupił 3 letnie s80 który ma jakiś taki system ochrony karku i głowy... A samochód nie jest nowy bo jak by nie patrzeć używany. Link Zgłoś
pms67 Re: Euro NCAP: Aż 80% foteli samochodowych wymaga 01.12.08, 23:39 he, he, he Dacia Sandero uplasowała się w tym teście TUŻ ZA Mercem M-klasse ! (Zakres pomarańczowy) Don Pedro Carramba Link Zgłoś
Gość: Ooł Re: Euro NCAP: Aż 80% foteli samochodowych wymaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 10:09 "więcej przeczytasz tutaj"? Chyba ktoś tego nie przeczytał przed opublikowaniem. A co do samego meritum: zawsze uważałem, że najlepsze systemy bezpieczeństwa to dobry, dobrze ustawiony fotel i porządne pasy. Link Zgłoś
Gość: mirek25 Re: Euro NCAP: Aż 80% foteli samochodowych wymaga IP: 93.159.133.* 02.12.08, 19:13 szkoda, że nie piszą jak wypadła Fiesta (w ogólnym teście 5 gwiazdek)... ale ogólnie wiadomo, że Fordy to bezpieczne samochody, więc tu nie powinno być zaskoczenia. Link Zgłoś