Dodaj do ulubionych

Gaz do priusa

06.12.08, 09:04
Jestem zainteresowany założeniem gazu do mojej Toyoty. Napęd hybrydowy, ale
chciałbym być w zgodzie z ekologią oraz jeszcze zejść z kosztów utrzymania.
Może ktoś z szanownych forumowiczów jaka instalacja byłaby odpowiednia i jej
koszt.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: Gaz do priusa 06.12.08, 09:43
      jak chcesz byc taki eko to sie na rower przesiadz.
      • steefaan2 Re: Gaz do priusa 06.12.08, 09:50
        Policz sobie oplacalnosc takiego czegos. Mysle ze nnikt tego nie przerabial jeszcze nie przerabial, aczkolwiek w usa ma lub jest juz sprzedawana camry hybrid cng, wiec pewnie lpg tez mozna zalozyc, ale co i jak to do gazownika
        • artur_borubar Re: Gaz do priusa 06.12.08, 13:10
          No własnie, jeśli możliwy jest ten patent w przypadku CNG, to znaczy, że silnik
          toyotki nadaje się do przerobienia na gaz. U nas CNG jest mało popularny, ale
          zwykłego jest pod dostatkiem i taka instalka byłaby jak najbardziej wskazana.
          • p26 Re: Gaz do priusa 06.12.08, 15:27
            przecież ten samochód pali w mieście podobno z 3-4 litry. W życiu bym czegoś takiego nie przerobił na gaz.
            • skyddad Re: Gaz do priusa 06.12.08, 16:11
              Nabija sie z Was.Ha, ha, ha.
              pzdr.Sky.
              • artur_borubar Re: Gaz do priusa 06.12.08, 17:16
                Dziś w Gdańsku przebywa szef UE Nicola Sarkozy. Prócz obchodów 25 lecia
                przyznania nagrody Nobla dla Wałęsy, jego wizyta jest spowodowana koniecznością
                spotkania z szefami rządów państw Europy wschodniej w sprawie ograniczenia
                emisji szkodliwych gazów.
                Na świecie od kilku miesięcy szaleje kryzys finansowy, który powoli przekłada
                się na światowe trudności gospodarcze i przez najbliższe dwa lata będzie
                utrapieniem dla wszystkich.
                To doskonały czas by myśleć i inwestowac w technologie, które po pierwsze są
                mniej szkodliwe, a po drugie oszczędniejsze. Każdy powinien ruszać głową co może
                zrobić, choćby wymienić zwykłą żarówke, na energooszczędną, lub zasadzić drzewo.
                Ja myslę o przerobieniu silnika spalinowego priusa na lpg. To nie nabijanie się,
                to mała cegiełka do eliminacji substancji zabijajacych życie na ziemi.
                • woolfik86 Nie piszę tego, by się nabijać, ale poważnie: 06.12.08, 17:40
                  chyba więcej zrobiłbyś dla środowiska przesiadając się, za radą Iberii, na rower, następnie sadząc drzewa rekompensujące emisję CO2 potrzebną do produkcji tego "ekologicznego" Priusa, wreszcie budując ręcznie naciąganą katapultę, która wystrzeli tegoż Priusa w kosmos, by przyszłe pokolenia nie musiały emitować CO2 utylizując karoserię i akumulatory.
    • lorneta.i.meduza Re: Gaz do priusa 06.12.08, 19:23
      Gaz do priusa to mały pryszcz. Ja mam większy problem: której
      generacji prinsa na wielowtrysku założyć do mojego MELEXA !!!
      (a co, jak oszczędzać, to oszczędzać na całego)
      • skyddad Re: Gaz do priusa 06.12.08, 19:29
        To ja Was ominolem,kupilem miesiac temu Tribred jest to Trikke z napedem
        elektrycznym.Cztery godziny ladowania i hajda po miescie 20km.
        Miesiecznie po zakupy i rozrywka to koszt 8sek.Zadnych oplad ubespieczen
        podatkow i sensacja jak cholera;
        community.brandentertain.com/_TrikkeTrakk-Demo-Attraction/video/306149/20603.html?b=

Pzdr.Sky.
        • lorneta.i.meduza Re: Gaz do priusa 06.12.08, 19:55
          Zapodałeś filmik z trajkiem o napędzie mięśniowym. Czekam na tego
          elektrycznego.
          Poza tym teraz w modzie są melexy...nawt na Cyprze !!!
          • skyddad Re: Gaz do priusa 06.12.08, 21:27
            oto on, moj niema tej platformy do wozenia zakupow,woze w plecaczku.Ropwniez sie
            biodruje i to przedluza zasieg do 50km ale bez tego cholernego wysilku.Jest
            fantastyczny trening przygotowanie do nart .
            Pzdr.Sky,
            community.brandentertain.com/_Soccer-Mom-Tip-Hop-on-Your-Trikke-Electric-Tribred/video/404642/20603.html?b
            • skyddad Re: Gaz do priusa 06.12.08, 21:42
              Sky wyglada bardzo podobnie,
              community.brandentertain.com/_The-Perfect-Christmas-Gift-for-Dad/video/429543/20603.html?b=
    • profhenry cena 31.12.08, 15:50
      cena ok 5 tyś złotych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka