IP: *.acn.pl 03.11.03, 20:48
czy ktoś z was zamierza kupić ten wózek w przyszłym roku?
pierwsze zdjęcia były juz w prasie i i-necie, ale mam mało info o silnikach,
wyposażeniu i cenach
Obserwuj wątek
    • Gość: vd Re: mazda3 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 21:45
      samochodyswiata.pl/index.php?op=gal&po=203&od=2
      pyszna galeria tego wspanialego samochodu. Tez jestem ciekawy co i za ile
      bedzie mozna sobie kupic. Z tego co wiem to w sprzedazy bedzie u nas na wiosne.
      pozdrawiam
      • Gość: Zavi Re: mazda3 IP: *.pkobp.pl 04.11.03, 08:40
        Witam

Z tego co się orientowałem (na Słowacji jest już w sprzedaży) na razie wersje
        1.6, 2.0 i diesel (ale podobno do Polski mazda diesli nie sprowadza - za słabe
        paliwo). Wyposażenie można rzec pełne, jedyna wada to cena, najtańsza wersja
        po jakieś 75-80 tys PLN (w przeliczeniu na złotówki z koron słowackich). Co
        więcej tam w tej chwili cło na japończyki wynosi 0%, u nas 35%, od maja będzie
        to 10%. Jeśli nie będą chcieli dokładać do interesu to samochód będzie po
        jakieś 80 tys (no chyba że złotówka się wzmocni, ale w to jakoś nie wierzę).

BTW, nie obawiacie się, że samochody podrożeją po wejściu do unii? W tej
        chwili ich ceny są kalkulowane po kursie euro 3,80-4,20, jak wstąpimy do Unii,
        to albo podrożeją, albo Niemcy zaczną kupować u nas, a to się nie będzie
        opłacać koncernom. Jak sądzicie?

pozdrawiam
        z.
        • Gość: Zenek Re: mazda3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 09:52
          Gość portalu: Zavi napisał(a):

> Witam
          >
          > Z tego co się orientowałem (na Słowacji jest już w sprzedaży) na razie wersje
          > 1.6, 2.0 i diesel (ale podobno do Polski mazda diesli nie sprowadza - za
          słabe
          > paliwo). Wyposażenie można rzec pełne, jedyna wada to cena, najtańsza wersja
          > po jakieś 75-80 tys PLN (w przeliczeniu na złotówki z koron słowackich). Co
          > więcej tam w tej chwili cło na japończyki wynosi 0%, u nas 35%, od maja
          będzie
          > to 10%. Jeśli nie będą chcieli dokładać do interesu to samochód będzie po
          > jakieś 80 tys (no chyba że złotówka się wzmocni, ale w to jakoś nie wierzę).
          >
          > BTW, nie obawiacie się, że samochody podrożeją po wejściu do unii? W tej
          > chwili ich ceny są kalkulowane po kursie euro 3,80-4,20, jak wstąpimy do
          Unii,
          > to albo podrożeją, albo Niemcy zaczną kupować u nas, a to się nie będzie
          > opłacać koncernom. Jak sądzicie?
          >
          > pozdrawiam
          > z.

nie wiem czy to poprawna informacja, ale Mazda3 jest chyba produkowana w
          Europie wiec nie ma cla i nie bedzie
          odnosnie cen na samochody na Slowacji: wiekszosc aut jest tam jeszcze tansza
          niz w Polsce, w sasiednich Czechach auta sa srednio o jakies 20% drozsze!

• Gość: Zavi Re: mazda3 IP: *.pkobp.pl 04.11.03, 10:21
            Z moich informacji wynika, że jednak Japonia (choć pierwotnie miała to być
            Hiszpania).
            Są już do kupienia w Niemczech, cena ok 22 tys EUR, czyli ponad 90 tys PLN :-(
    • fretless Re: mazda3 04.11.03, 08:43
      Witam.

Ja miałem 323f i bardzo kiepskie doswiadczenia z tym samochodem. Całe
      szczeście , że były 3 lata gwarancji.
      Pozdrawiam
    • Gość: m dzięki wszystkim za informacje IP: *.acn.pl 04.11.03, 19:35
      90 tys zł to będzie raczej sporo, z ciekawostek to volvo s40 i nowy focus mają
      mieć ta samą płytę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka