Gość: m IP: *.acn.pl 03.11.03, 20:48 czy ktoś z was zamierza kupić ten wózek w przyszłym roku? pierwsze zdjęcia były juz w prasie i i-necie, ale mam mało info o silnikach, wyposażeniu i cenach Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: vd Re: mazda3 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 21:45 samochodyswiata.pl/index.php?op=gal&po=203&od=2 pyszna galeria tego wspanialego samochodu. Tez jestem ciekawy co i za ile bedzie mozna sobie kupic. Z tego co wiem to w sprzedazy bedzie u nas na wiosne. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Zavi Re: mazda3 IP: *.pkobp.pl 04.11.03, 08:40 Witam Z tego co się orientowałem (na Słowacji jest już w sprzedaży) na razie wersje 1.6, 2.0 i diesel (ale podobno do Polski mazda diesli nie sprowadza - za słabe paliwo). Wyposażenie można rzec pełne, jedyna wada to cena, najtańsza wersja po jakieś 75-80 tys PLN (w przeliczeniu na złotówki z koron słowackich). Co więcej tam w tej chwili cło na japończyki wynosi 0%, u nas 35%, od maja będzie to 10%. Jeśli nie będą chcieli dokładać do interesu to samochód będzie po jakieś 80 tys (no chyba że złotówka się wzmocni, ale w to jakoś nie wierzę). BTW, nie obawiacie się, że samochody podrożeją po wejściu do unii? W tej chwili ich ceny są kalkulowane po kursie euro 3,80-4,20, jak wstąpimy do Unii, to albo podrożeją, albo Niemcy zaczną kupować u nas, a to się nie będzie opłacać koncernom. Jak sądzicie? pozdrawiam z. Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: mazda3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 09:52 Gość portalu: Zavi napisał(a): > Witam > > Z tego co się orientowałem (na Słowacji jest już w sprzedaży) na razie wersje > 1.6, 2.0 i diesel (ale podobno do Polski mazda diesli nie sprowadza - za słabe > paliwo). Wyposażenie można rzec pełne, jedyna wada to cena, najtańsza wersja > po jakieś 75-80 tys PLN (w przeliczeniu na złotówki z koron słowackich). Co > więcej tam w tej chwili cło na japończyki wynosi 0%, u nas 35%, od maja będzie > to 10%. Jeśli nie będą chcieli dokładać do interesu to samochód będzie po > jakieś 80 tys (no chyba że złotówka się wzmocni, ale w to jakoś nie wierzę). > > BTW, nie obawiacie się, że samochody podrożeją po wejściu do unii? W tej > chwili ich ceny są kalkulowane po kursie euro 3,80-4,20, jak wstąpimy do Unii, > to albo podrożeją, albo Niemcy zaczną kupować u nas, a to się nie będzie > opłacać koncernom. Jak sądzicie? > > pozdrawiam > z. nie wiem czy to poprawna informacja, ale Mazda3 jest chyba produkowana w Europie wiec nie ma cla i nie bedzie odnosnie cen na samochody na Slowacji: wiekszosc aut jest tam jeszcze tansza niz w Polsce, w sasiednich Czechach auta sa srednio o jakies 20% drozsze! Link Zgłoś
Gość: Zavi Re: mazda3 IP: *.pkobp.pl 04.11.03, 10:21 Z moich informacji wynika, że jednak Japonia (choć pierwotnie miała to być Hiszpania). Są już do kupienia w Niemczech, cena ok 22 tys EUR, czyli ponad 90 tys PLN :-( Link Zgłoś
fretless Re: mazda3 04.11.03, 08:43 Witam. Ja miałem 323f i bardzo kiepskie doswiadczenia z tym samochodem. Całe szczeście , że były 3 lata gwarancji. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: m dzięki wszystkim za informacje IP: *.acn.pl 04.11.03, 19:35 90 tys zł to będzie raczej sporo, z ciekawostek to volvo s40 i nowy focus mają mieć ta samą płytę Link Zgłoś