Dodaj do ulubionych

Lanos, punto 2,toyota corolla, opel corsa-13tys

10.01.09, 19:31
Zamierzam zmienic auto na wieksze ( powiekszenie sie rodziny) . Szukam auta do 13 tys rocznik nie starszy niz 2000. I tutaj mam dylemat bo reflektowalbym na jakies auto z wymienionych,wazne zeby malo palilo,niskie koszta utrzymania i tutaj najbardziej mysle o punto badz corsie C,z lanosami nie wiem do konca jak jest bo sa rozne opinie ze pala nawet 15 litrow gazu w miescie.Toyote corolle znowu ciezko kupic w tej cenie i duzo z nich jest pofirmowych,maja przebiegi powyzej 200 tys km
Obserwuj wątek
    • erkopt Re: Lanos, punto 2,toyota corolla, opel corsa-13t 10.01.09, 20:40
      moja dobra rada: pomyśl raczej o czymś starszym ale normalnym zamiast punto i
      lanosa, toyota brzmi dużo sensowniej
      Pzdr
    • expertyzer Re: Lanos, punto 2,toyota corolla, opel corsa-13t 10.01.09, 21:00
      Ja bym Lanosa proponował. Niedawno widziałem u dilera Opla pozostawionego w
      rozliczeniu idealnego Lanosika z 2002 roku. Silnik 1.6, sedan, klima, ABS,
      2xposuszka, elektryka, serwis, bezwypadkowy, 49.000km przebiegu, gwarancja za
      jedyne 10.900zł

Według mnie nie ma lepszego auta za takie pieniądze.
      • drugiwiesiu6 Re: Lanos, punto 2,toyota corolla, opel corsa-13t 10.01.09, 21:08
        Do Lanosow jestem uprzedzony, ale to tylko moja skromna opinia- badziewie jak
        dla mnie.

Toyote Corolle do 13 tysi spokojnie znajdziesz, i pwyzej 2000 roku:
        Spojrz:
        www.wroom.pl/samochody-toyota-cena-od-10k-corolla-cena-do-14k-rok-od-2000-rok-do-2008-s-wgdaty-malejaco.html
        Brałbym punciaka, zacne autko, do jazdy po miescie w sam raz, spalanie ma ładne:
        Zobacz sobie tutaj:
        www.wroom.pl/samochody-fiat-cena-od-10k-punto-cena-do-14k-rok-od-2000-rok-do-2008-s-wgdaty-malejaco.html
        Ewentualnie poszperaj w zaawansowanym szukaniu, jakie opcje sa Ci potrzebne :)

• violator-dm Re: Lanos, punto 2,toyota corolla, opel corsa-13t 10.01.09, 21:24
          Najbardziej pasowalaby mi corolla tylko troche ta deska rozdzielcza wyglada jak z lat 80, za to ma dobre przyspieszenie,jezdze glownie za miastem,wazny dla mnie jest takze bagaznik. Tylko ze zadbana corolle to raczej ciezko kupic :( . Z corolli szukam modelu przejsciowki 2000/2001 . punto 2 znam bo nim juz jezdzilem.Komfort jazdy pewnie najlepszy bedzie w toyocie troche wieksza.Lanos zeby tyle nie palil. Mam obecnie matiza i od 3 lat jezdze i tylko leje paliwo,no wymienilem pasek rozrzadu -koszt z robocizna 200zl i amortyzatory na tyl i to wszystko.Auto niezawodne jak malo ktore i podobnie wiem ze jest z lanosem,bardziej niezawodny od fiata ale duzo pali.Ktos ma lanosa z gazem,ile wam pali gazu??
          • profhenry Re: Lanos, punto 2,toyota corolla, opel corsa-13t 10.01.09, 22:17
            12L gazu w Mieście.
            Z tego co się orientuje
            • profhenry mam coś 10.01.09, 22:19
              otomoto.pl/rover-25-mg-1-4-16v-103-km-skora-felga-C6739369.html
              otomoto.pl/opel-astra-2-0-dti-2000r-C6900185.html
              zobacz może Ci się spodoba
            • wujaszek_joe Re: Lanos, punto 2,toyota corolla, opel corsa-13t 12.01.09, 07:26
              mój pali 9-10 gazu plus trochę benzyny. Mam go od dwóch miesięcy. robi za drugie
              auto ale jazda nim nie daje szczególnej satysfakcji, faktycznie jest badziewny i
              jakiś nieergonomiczny. Ale pod ekonomicznym względem zawsze wygra. No i jest
              wyraźnie większy niż jakaś corsa czy punto
    • wiejska3 [...] 11.01.09, 01:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • steefaan2 Re: Lanos, punto 2,toyota corolla, opel corsa-13t 11.01.09, 23:11
        lanosa, ale nie pierwszego lepszego tylko z od pierwszego z niskim przebiegiem
        itp, Idzie spokojnie znalezc prawie nowe, mi pali 9-11 gazu, a klopotow nie ma
        zadnych i nie jedno juz wytrzymal. Jak tylko uda ci sie znalezc odpowiedni
        egzemplarz to nie ma lepszego auta za te pieniadze....Polecam 1.5 lub 1.6 bo 1.4
        jest za slaby. Zalezy czy ktos chce szpanowac czy jezdzic...
        • violator-dm Re: Lanos, punto 2,toyota corolla, opel corsa-13t 23.01.09, 03:44
          chyba bedzie punto, lanos nawet z gazem to spalanie wyjdzie przeliczajac koszta jak benzyna w punto2,corsa klasa punto2 ,jezdzilem oba samochodami,nic nie lepszy od punto a nawet gorszy w pewnych pkt np wyciszenie.Toyota corolla najlepsze auto z wymienionych ale roczni2000/2001 to juz auta z przebiegiem glownie w okolicach 200 tys km a wiec powoli liczyc sie trzeba bedzie z awariami.Kupie albo punto 2 2000r przebieg 50 tys z rodziny albo jakas toyote corolle,zobaczymy.
    • dwunastnica Re: Lanos, punto 2,toyota corolla, opel corsa-13t 02.02.09, 21:04
      Jeżdżę Corollą pofirmową, przebieg 160 tys. Jest super. Zero problemów. No i
      mało pali (mam diesla). Ale nie wiem jak zachowa sie przy 200 tys. km

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka