Gość: lu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 08:47 czyżby Pan Redaktor miał znajomości w Jaguarze, a może w Tacie, i stąd ten szybki news ;-) ......a na serio super są te nowe Jaguary, jak widać służy współpraca z nowym właścicielem. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: pavo Re: Nowe drapieżne kociaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 10:00 Jaguary, niby ładne ale szkoda,bo chyba nie będą już tak rozpoznawalne na ulicy jak starsze modele. Myśle, że kiedy takie cacko nas wyprzedzi będziemy się zastanawiać co to za model Lexusa przeleciał obok, a z tylnich lamp to może i nawet Mondeo:P Fajne zdjęcie w poślizgu, bokiem :D już widze jak właściciele tych limuzyn uskuteczniają drifting na każdym łuku:D Link Zgłoś
Gość: Adas Re: Nowe drapieżne kociaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 10:14 XK fajny, XF-R troszkę nijakie... Link Zgłoś
Gość: Ore Re: Nowe drapieżne kociaki IP: 77.79.192.* 12.01.09, 10:33 Niestety, a moze i stety - stylizacja XF'a powstała jeszcze zanim koncern TATA miał cos wspólnego z Jaguarem. Prowadziłem XF'a supercharged i jakoś do driftu mi nie pasował - ma strasznie ciezki przód i był bardzo nadsterowny - pewnie pieciolitrówka nie będzie lżejsza.. Wygląd aut jest faktycznie ciekawy, choc zmiana polityki cenowej dla fanów tych aut pewnie była dosyć bolesna. Z nowym XF'em ta marka mocno podrozała. Link Zgłoś
jaro88 Re: Nowe drapieżne kociaki 12.01.09, 13:48 do Ore: To chyba jest podsterowny skoro ma bardzo ciężki przód i nie nadaje się do driftu. Z tego co widze w reportażu to silnik jest za przednią osią, co nie powinno powodować poczucia cieżkości przodu, no ale nie jeździłem więc się nie będę kłócił :). Swoją drogą ponad-500-konne auto z tylnym napędem będzie driftowało zawsze i wszedzie ;D. Nowa Astra wydaje się ładna, z resztą już teraźniejsza generacja jest niezła(staram sie być obiektywny, bo nie przepadam za oplami). Link Zgłoś
Gość: oo Re: Nowe drapieżne kociaki IP: *.multimo.gtsenergis.pl 12.01.09, 14:17 fajne tylko szkoda że straciły urok i pachną tak hameryką ale dobrze że chociaż zmienili trochę tył choć trochę przypomina jaguara a numer z tym że został pokazany dużo szybciej niesamowity Link Zgłoś
Gość: Ore Re: Nowe drapieżne kociaki IP: 77.79.192.* 12.01.09, 15:15 Zgadza sie Jaro, przepraszam za dezinformację, oczywiście chodziło mi o wyjeżdżanie przodu, czyli podsterowność.. Autko zachowywało sie praktycznie jak z przednim napędem. Naprawdę nic wartego uwagi, spocony nie wysiadłem, ani nawet rumieńca.. dużo wieksze wrazenie robił stary XJ.. i robi do dzisiaj tak naprawdę. Link Zgłoś
Gość: TJ Re: Nowe drapieżne kociaki IP: *.chello.pl 12.01.09, 16:10 Gratulacje i szacuneczek, Panie Jacku. Jest się czym chwalić. ;) Zdjęcie nowej Astry jest na tyle słabej jakości, że nie chcę jej narazie oceniać, choć zauważalny jest motyw Insigni. Nie sądzę by to auto powalało designem, ale mam też nadzieję, że (tak jak Insignia) będzie wyglądać przyzwoicie. Zgadzam się z jaro88, obecna generacja Astry (mimo mojej umiarkowanej sympatii do Opla) też źle nie wygląda, szczególnie fajnie prezenuje się GTC. A mówiąc szczerze, nowe Jaguary są naprawdę niezłe, jednak czasy świetności "Jag" ma już dawno za sobą. Z wielką tęsknotą wspominam takie cacka jak Mk I, Mk II, Xk 140, XJ6, XJS czy E type (którego osobiście uważam za jedno z piękniejszych aut, jakie kiedykolwiek powstały). Link Zgłoś
Gość: grubby Re: Nowe drapieżne kociaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 16:12 ubezpieczenie OC& tylko w Uniqa Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Nowe drapieżne kociaki IP: *.gl.digi.pl 12.01.09, 20:00 Panie Jacku - mogę potwierdzić przypuszczenia odnośnie Astry IV - tak własnie wygląda nowy opel który bedzie produkowany w gliwickiej fabryce... Link Zgłoś
Gość: KK Re: Nowe drapieżne kociaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 21:52 Jak zwykle bardzo treściwy odcinek.Ciągle zastanawiam sie jak w tak krotkim czasie można tak wiele przekazać. Swietnie Pan to robi.Ale ta technika wrwie do przodu. Pozdrawiam Pana Jacka i czekam na nowy odcinek. To już uzaleznienie przy porannej biurowej kawie. Link Zgłoś
Gość: do KK Re: Nowe drapieżne kociaki IP: 10.200.55.* 13.01.09, 08:18 poranna kawa o 21.52.... Link Zgłoś
neokumizmohal Re: Nowe drapieżne kociaki 13.01.09, 08:57 hm ... to ja we wrocławiu widziałem insignie zaraz na początku roku myśląc że są już w sprzedaży ... Link Zgłoś