Dodaj do ulubionych

Włoski diesel w Chryslerze 300c

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 08:34
Zgadzam się z panem Jackiem odnośnie nowego produktu firmy KIA. Samochód nie jest specjalnie urodziwy. Pierwszym wozem o podobnym wyglądzie był Ford Fusion. Kia bije go silnikami, i marketingiem, reszta jest bardzo podobna. 4 metrowa skrzynka na kołach.
Obserwuj wątek
    • Gość: ziółek Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 09:20
      Myślałem, że po Cee'dzie Kia pójdzie w stronę europejskiego designu. A tutej znów powrót do azjatyckiej sztuki projektowania :( Ale może wyniki sprzedaży Soula otrzeźwią kierownictwo koreańczyków.

Widzę, że 3008 już nie ma ręcznego w postaci dźwigni :P
    • Gość: pe Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 09:45
      Jak dle mnie wygląda na to, że KIA chciała by zrobić z tego auta modny gadżet, który wobec tego mósi wyróżniać się też ceną, specjalnie taką troche zaporową. Może myślą, że w Polsce jest jak na zachodzie, jak ktoś się czymś zajara to niewiadomo ile ma wydać i tak kupi, :D
      Co do Amerykanów....szmiesznie przeciesz nakręcii o włochach tyle fajnych filmów i cały czas uważają że to świetni partnerzy do biznesu:D
      Co do Toyoty...kiedyś było chyba takie hasło o budowaniu drugiej Japoni...może dlatego tak lubimy te auta :D
    • vtgteam Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c 23.01.09, 10:01
      no właśnie nie są najpiękniejsze, najtańsze i bezawaryjne. Ale natłok reklam od lat tucze polaczkom do głowy że Toilet-a to cud nad cuda. Dlatego marzeniem każdego kloszarda w Polsce jest Yaris, a każdej gospodyni domowej rav4. Ja np. nie mogłem znaleźć drogi z pracy do domu żeby mnie nie atakowały billboardy avensisa od którego niedobrze się robi.Gdyby wspomniana przez redaktora KIA w połowie tak konsekwentnie się reklamowała to też sprzedałaby sporo aut i nikt by tak bardzo na cene uwagi nie zwracał.
      Co do układu Chrysler-Fiat pokładam w nim wiele nadziei, bo mimo że z paroma wyjątkami produktów obu koncernów nie lubię, to życzę im jak najlepiej. szczególnie chryslerowi by odzyskał dawną świetność, bo ta została kompletnie pogrzebana za niemieckich rządów.
    • Gość: Kwadrans Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: 89.171.129.* 23.01.09, 10:09
      Jak KIA będzie się sprzedawać - wyjdzie z czasem. Choć nie wyobrażam sobie kupna auta w podstawowej wersji, choćby na kołpakach, to w już lepiej doposażonej i na rozsądnych felgach i w przystępnym kolorze auta, całość prezentuje się całkiem przyzwoicie. Dodatkowo atut w postaci 5 letniej gwarancji bez limitu kilometrów i rozsądnej cenie. W porównianiu do Skody Roomster - wygląda świetnie.
      Jak każda marka samochodowa, napewno nie wypuści konkretnego designu bez wcześniejszych badań rynkowych, myśle że KIA wie co robi i auto znajdzie Swoich nabywców. Napewno w x odciunku MotoDziennika znajdzie się informacja o niezłej sprzedaży tego modelu ... :)
    • Gość: Bielas Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: *.chello.pl 23.01.09, 10:14
      Na wstępie chciałem poinformować, że aparat Olympus za wygrany zakład już spoczywa u mnie w domu :)

W 300C to raczej będzie siedziało 2.4 JTD, no chyba, że ktoś tam na górze Chryslera upadł na głowę. Jednak tym razem chyba włosi się przeliczyli i nie wydymają amerykańców. Przecież Chrysler ma oooogromne długi, a Ci biorą 35% ich akcji. To może być początek końca fiata.

Soul to chyba ta klasa aut co Roomster - pudełkowate, przestronne i kosztujące tyle co samochód ;). Roomster jakoś kariery nie zrobił, mimo ogromnej kampanii reklamowej na starcie, więc Soul pewnie też nie zrobi. Ale może koreańcom nie chodzi o sprzedaż tylko o zmianę wizerunku z tanich koreańczyków na koncern z pasją??

Pozdrawiam i dziękuję za prezent od firmy Olympus :)
    • Gość: Krusek Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 10:14
      Do VTGTEAM: a przy jakich billboardach jak koło nich przejeżdżasz, to robi Ci się dobrze?? Przy VW LUPO?
    • Gość: Orel Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: *.warszawa.mm.pl 23.01.09, 10:16
      Chyba jednak Fiat coś będzie musiał Chryslerowi dorzucić, bo już czytełem, że potrzeba im 5 mld euro kredytu w związku z umową z Amerykanami.

Fenomen tak wysokiej sprzedaży Toyoty ciągle jest dla mnie zagadką, ludziom chyba baaardzo mocno utkwiła w głowie ta rzekoma bezawaryjność, bo nie widzę, żadnych innych powodów, żeby kupować Toyotę...
    • Gość: Ore Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: *.tktelekom.pl 23.01.09, 10:20
      Bielas, to teraz masz narzędzie, jak coś pstrykniesz moto, to wiesz gdzie wysyłać :) Gratulacje! :)
    • Gość: obserwator Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 10:26
      nie wróżę świetlanej przyszlości Kii, mariaż Fiata i Krajlzlerem może się udać, Ameryka potrzebuje teraz mniejszych aut bo utrzymanie duzych i drogich SUV-ów będzie z roku na rok coraz trudniejsze. Co do sprzedaży Toyoty w Polsce to marketing robi swoje, po częsci wpływ na sprzedaż ma także legendarna bezawaryjność, która po woli odchodzi do lamusa, z resztą jak we wszystkich markach nawet Mercedes ma problemy, czy to Citroen, Peugeot, Kia, Ford , Toyota, BMW, AUDI, VW zabija te auta wszechobecna i w wielu przypadkach zbedna elektronika. Panie Jacku czy nie mozna by bylo zrobić jakiegos lekkiego testu nowej avensis w kombi bo bardzo mi sie podobai chyba sie na nią skuszę :)
    • Gość: Kwadrans Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: 89.171.129.* 23.01.09, 10:32
      Koreańczycy jako jedyni poradzili sobie ze wszech obecnym kryzysem na świecie. Opel zamyka, toyota zamyka, ford zamyka, honda zamyka itd.- tylko jakoś o koreańczykach nic nie mówili, a Ci radzą sobie całkiem nieźle. Z resztą 60% wzrost sprzedaży w tamtym roku o czymś świadczy - mówię tutaj o KIA. Z prasy można wyczytać że wielkimi krokami koncern Hyundai-Kia ma zamiar wkroczyć do formuły 1 poprzez wykupienie już istniejącego teamu.

Koreańce to już nie te same auta co wcześniej - bez problemu mogą konkurować i już to robią z markami europejskimi.
    • Gość: pp Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: *.multimo.gtsenergis.pl 23.01.09, 10:37
      a może w tym braku kamuflażu peugeota jest metoda a kia jeśli tańsza od roomstera to zda egzamin jak nie to nie bardzo a ze strony fiata niezłe posuniecie bardzo pomoże obu stronom fiatowi sprzedawać auta a chrysler będzie mieć nowoczesne diesle i partnera nie będą na łasce mercedesa jako mniej dopracowana marka ale jak tak włosi wszystkich wystawiali to nie wiem chociaż z drogiej strony to chyba stare dzieje
    • Gość: greg Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: *.aster.pl 23.01.09, 10:57
      ciekawe ile z tych 12tys yarisow poszlo do szkol nauki jazdy...
    • Gość: maciek Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 11:42
      Ja osobiscie uwazam ze Kia soul jest ciekawym modelem, ktory idealnie wpada w gusta aktualnych 20 paro latkow, oczywiscie takich ktorzy wymagaja od bryly auta troszke wiecej niz naklejka gti i plastikowa atrapa wlotu powietrza na :masce, drzwiach, dachu, bagazniku, zdezaku, spojlerze ;) , a bezposredniej konkurencji dla niej bym bardziej szukal w modelu citroen c3 picasso
    • Gość: ha Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: *.toya.net.pl 23.01.09, 11:49
      przeciez za 55 000 dostajemy tak sobie wyposazona yariske... a gdzie tu porownanie
      tyle placimy za soula w najdrozej wersji wyposazenia www.kia.pl/register/popups/soul/wypos_soul_XL_5.htm

to ma byc drogo ?
    • Gość: skoda Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: *.toya.net.pl 23.01.09, 11:53
      do tego sprawdzilem skode... za podstawowa wersje placimy niewiele mniej.. a co tu duzo gadac.. jest duzo brzydsza.. nie ma co porownywac...
    • Gość: withoutnick Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: *.chello.pl 23.01.09, 12:09
      Bardzo mi się podobaja samochody klasy B+, takie jak Nissan Note, Renault Grand Modus, Skoda Roomster, C3 Picasso, czy właśnie Kia Soul. Oferują znacznie więcej niz zwykła klasa B, mogą bez problemu służyć za auto rodzinne, jednak są niestety niedoceniane. Najfajniejszy i najprzydatniejszy bajer w autach tej klasy to przesuwana tylna kanapa. 47 tys. za Soul to zdecydowanie za dużo. Fajnego Nissana Note mozna kupić już za 37 tys.
    • Gość: koszyk Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: *.chello.pl 23.01.09, 12:18
      miałem do czynienia z Jeep'em Commanderem i 1.9 jtd to na pewno nie jest silnik do tego samochodu, co do Toyoty to na pewno duży wpływ na wyniki sprzedaży miał fakt, że większość "elek" to właśnie yarisy, natomiast rav4 mi się na prawdę podoba, Kia robi auta nie koniecznie pod Polski rynek, ale taka sama cena(lub niższa) na zachodzie europy może skutecznie zachęcić, ale skąd wiadomo ,że ten 4 stopniowy automat jest dobry??No i wyjaśniła się sprawa z ręcznym w peugocie:) Bardzo fajny motodziennik, pozdrawiam
    • Gość: wizir Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 13:12
      Z czterostopniowego automatu już była polewka, a propo soula w stanach - jeśli w jednym zdaniu pojawia się rewelacyjny, czterostopniowy to może być tylko kpina:)
    • Gość: unt Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: *.toya.net.pl 23.01.09, 13:17
      czterostopniowa autom. skrzynia ? a dlaczego nie, w dieslu nie powinno byc problemu

co do note'a i tego ze mozna cos kupic za 37 k... z tego co widze najtansza wersja kosztuje 43 :D a najwyzsza 55 dodajac do tego dosc spore ceny czesci dosc duza
      awarayjnosc.. no i design sprzed 5 lat, mowie nie, dziekuje
    • Gość: Hutch Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: *.radom.pilicka.pl 23.01.09, 14:47
      1.9 do Commandera i 300C. Chcą zrobić z nich taczki? Najbidniej 2.4
    • Gość: jaro88 Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: *.e-wro.net.pl 23.01.09, 15:26
      Łoooo, to 408 to mnie zdziwiło. Jeśli chodzi o Kie to mi sie podoba i jest moze ciut za droga, ale dla kogoś komu sie ona spodoba nie będzie to miało znaczenia, bo ona moze sie albo podobać bardzo, albo wcale. AHA!! Toyota jest bardzo bezawaryjną marką, jak z resztą wszystkie japończyki. Wg TUV 2008 na pierwszych miejscach są włąśnie japończyki (mazda, toyota, honda) i porsche, dalej z regóły Mercedes, potem VW a co mnie zdziwiło daleko jest BMW, nawet frnacuzy z nimi wygrywają.
    • Gość: TJ Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: *.chello.pl 23.01.09, 16:31
      KIA brnie do przodu i cieszę sie z tego. Soul wcale nie jest zbyt drogim autem i myślę, że może odnieść sukces. Poza tym, nie od dziś wiadomo, że wyjątkowe auta nie są za darmo (Mini, Fiat 500, Smart). Auto zdecydowanie jest skierowane do młodych, dynamicznych osób i ma na celu ulepszyć wizerunek marki oraz odmłodzić klientelę. Emeryci czy np. ... policja będą jeździli Cee'dami, zaś młodzież będzie preferować (wbrew pozorom, bardzo zbliżonego do Cee'da) Soula. Bo nie wierzę, by ktokolwiek powyżej wieku średniego polubił tak twarde zawieszenie. Soul daje spore możliwości indywidualizacji, a jeśli chodzi o wygląd, moim zdaniem, jest świetny. Naprawdę bardzo fajny gadżet. A dlaczego gadżet? Niby praktyczny, rekreacyjny crossover, a pojemność bagażnika to ledwo 222 l. Myślę, że uszczypnąć Soula może nieco C3 Picasso - rewelacyjne autko.
    • Gość: TJ Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: *.chello.pl 23.01.09, 16:47
      Miło, że w końcu Pan wspomniał, Panie Jacku, o mariażu Chryslera z Fiatem, o którym napomknąłem 3 dni temu. ;) Nie chcę niczego wróżyć, ale zapowiada się ciekawie. Odnośnie Toyoty, dziwi mnie jej sukces i nie wiem w czym tkwi. Do mnie te auta nie przemawiają. Podobnie, jak nie przemawia do mnie design dzisiejszych Peugeotów. 3008 może się wielu spodobać i napewno jest to oryginalne auto, ale czy ładne? Raczej nie. Zobaczymy, co będzie z 408.
    • Gość: gg Re: Włoski diesel w Chryslerze 300c IP: *.chello.pl 23.01.09, 17:07
      Ja tez sie pogubilem, nie zrozumialem o co chodzi z tym "rewelacyjnym czterostopniowym automatem" oraz "rewelacyjnym i mocnym dieslem" Kia Soul. Czy to zarty, czy na serio?

Czy moto-dzienniki oglada sie po to zeby sie posmiac, czy zeby uslyszec profesjonalna opninie? Z powyzszego kawalka wynika, ze ani jedno, ani drugie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka