Dodaj do ulubionych

Rolls-Royce 200EX - galeria zdjęć

IP: *.e-wro.net.pl 21.02.09, 19:40
Piękny jest ten rolls royce !! Wreszcie jakiś rolls nabrał linii, smukłości, a nie jak dotąd przeważały kwadratury pamietające dość dawne czasy. Nie mówie że limuzyna ma być futurystyczna, ale ma być nowoczesna. A ta jest nowoczesna zachowując powagę, klasę i kształty, które są proste i eleganckie
Obserwuj wątek
    • Gość: hmm Re: Rolls-Royce 200EX - galeria zdjęć IP: *.toya.net.pl 21.02.09, 19:46
      sam jestem zaskoczony moim komentarzem, ale podoba mi sie
      poprzedni byl okropny, tutaj nawet drewno na kokpicie nie razi
    • Gość: jacek Re: Rolls-Royce 200EX - galeria zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 20:39
      Rozczarowanie. Chyba przez ten tył z Rovera 75. Po szkicach widać że chodziło o nadanie bardzo klasycznych kształtów i proporcji, ale wszystko się po drodze zgubiło, tylko ten nieszczęsny Rover został.
    • terry23 Re: Rolls-Royce 200EX - galeria zdjęć 21.02.09, 21:05
      Trzeba przyznać że z zewnątrz się postarali. Poszli trochę drogą Betleya z ich Continentalem - linie nawiązujące do pierwowzoru, ale trochę nowocześniej zinterpretowane. Gdyby to był nowy Phantom byłaby rewelacja, tak jest trochę gorzej ze względu na psucie marki, ale to już kwestia zasadności samego projektu.

Dobrze że zrezygnowali z okrągłego reflektora z przodu, bo dla mnie w Phantomie jest to totalna pomyłka. Nie wiem co to miało na celu, czy to jakieś zmyślne nawiązanie, ale nie pasuje do żadnego elementu auta. Natomiast te światła + dolne diody świetnie współgrają z prostokątną atrapą i całą linią przodu, dodają zwarcia autu.

Za to wnętrze przekombinowane i niespójne. Projektanci powinni chyba pójść bardziej zdecydowanie w którąś stronę - nowoczesności i komfortu albo retro. Z jednej strony widzę tam joystick do obsługi w stylu iDrive, a z drugiej jakby wklejone, przeniesione sprzed 40 lat wloty powietrza z zupełnie niepasującego aluminium. Również zegary wydają się niedopasowane, nie wiem też po co tyle wolnego miejsca wokół pokręteł pod wlotami. A zegarek po prawej stronie wydaje mi się już czystą tandetą, pasuje raczej do Chryslera 300C a nie Rollsa. I nie chodzi tu o jego wygląd, bo sam w sobie jest bardzo ładny, ale wydaje się wstawiony na siłę, w tak głupim miejscu jakby należał do obowiązkowego wyposażenia, jak trzecie światło stopu w kabrioletach...
    • Gość: Tom Re: Rolls-Royce 200EX - galeria zdjęć IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.09, 23:26
      Wnętrze to porażka. Kierownica jak w BMW, wygląda okropnie, drewno ok, ale to aluminium i zegarek to totalna parodia.
    • Gość: tt Re: Rolls-Royce 200EX - galeria zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 08:42
      Szanowni Panowie..... o czym tu piszecie? To nie Rolls-Royce - to prawa do używania marki i nędzne próby uchwycenia stylu przez prostackich szkopów.
      Rolls-Royce'a już nie ma.
      Nie zwyciężył Go Hitler, zabiła Go ue.
    • ktokolwiek_wie Re: Rolls-Royce 200EX - galeria zdjęć 10.03.09, 18:43
      to jest rolls?....bez jaj... to jest jakiś koczkodan marki no-name
      okropna paskuda - nie kupię nowego rollsa
      to tak jakby chwalić modę unisex chcąc podkreślić kobiecość
    • Gość: nati Re: Rolls-Royce 200EX - galeria zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 12:57
      nie mogę się oprzeć wrażeniu,że Rolls traci swój styl. Mariaż z VW nie wychodzi im na zdrowie. Niemcy nigdy nie mieli i nie będą mieć dobrego gustu i niestety psują ikonę motoryzacji. Niech lepiej się zajmą Golfem GTI a Rollsa zostawią w spokoju.
    • Gość: Papillon Re: Rolls-Royce 200EX - galeria zdjęć IP: *.t-mobile.co.uk 12.03.09, 00:47
      Na szkicach wygląda nieźle, w rzeczywistości wypada kiepskawo, dałbym mu 6/10 wykonanie/szkice ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka