cade 20.11.03, 15:57 Witam. Mam pytanie mianowicie czy opel zafira posiada numer silnika, jesli tak to w jakim miejscu mozna go "spotkac"? Link Zgłoś Obserwuj wątek
x-darekk-x Re: Opel Zafira 20.11.03, 16:03 to jakis zart? wszystkie samochody posiadaja - wybity na bloku silnika. Link Zgłoś
cade Re: Opel Zafira 20.11.03, 16:22 To nie zart. Musze Ci powiedziec ze sie mylisz, poniewaz niektore najnowsze modele samochodow nie posiadaja numerow silnika. Chodzi mi tylko czy w Oplu Zafira jest fabrycznie wybijany numer silnika. Link Zgłoś
x-darekk-x Re: Opel Zafira 20.11.03, 17:24 powiedz mi prosze, jakie to samochody nie maja numerow silnika i jak to wytlumaczysz przy rejestracji pojazdu. Link Zgłoś
Gość: olo Re: Opel Zafira IP: *.arcor-ip.net 20.11.03, 22:48 x-darekk-x napisał: > powiedz mi prosze, jakie to samochody nie maja numerow silnika i jak to > wytlumaczysz przy rejestracji pojazdu. ja sie tam za dobrze nie orietuje, ale np. tdi VW nie maja bitych numerów na bloku. Numery sa nabite na blaszce (~5x2cm) przymocowanej do bloku. I teraz bummmmm: jak sie motor "za mocno popsuje" to w niemczech wymienia na nowy/regenerowany i ten NIE MA zadnych numerów - blacha zostaje zdjeta. To jest oficjalne przebieg naprawy u VW. Jaja sie zaczynaja jak chcesz taki samochod sprzedac albo miales wypadek. Trzeba trzymac w domu rachunki z tej naprawy bo inaczej trzeba duzo czasu na wytlumaczenie przed policja. Dodam, ze pisze z wlasnego doswiadczenia. Niestety co do Zafiry to nie mam pojecia. pozdr. olo Link Zgłoś
ziomek6 Re: Opel Zafira 20.11.03, 23:05 Tak samo mają różnej maści fracuskie badziewia,numerki na tandetnych blaszkach do bloku silnika. Link Zgłoś