Gość: Bielas IP: *.chello.pl 09.03.09, 08:54 Yeti nawet ładne, ale po rynkowej klapie Roomstera raczej nie wróżę mu sukcesu. CX-7 może i z dieslem będzie zawalidrogą, ale ma świetne wnętrze. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Ore Re: Genewa - podsumowanie IP: *.tktelekom.pl 09.03.09, 09:09 Trzeba urządzić mały sparing: 5 startów C-crosserem vs CX7 z jednym kierowcą, potem zamiana kierowców i znowu 5 startów.. i uśrednić wynik, może nastąpi jakieś objawienie.. :) Link Zgłoś
Gość: Thinker Re: Genewa - podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 09:44 A może po prostu CX-7 będzie ustawiony pod małe spalanie kosztem osiągów? Link Zgłoś
Gość: ziolek Re: Genewa - podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 10:04 Nowe Polo wygląda super, tylko pytanie jak beda sie kształtować ceny tego cacka. Jesli będą znów n poziomie VW to raczej szybko nie znikna z polskich salonów. @Panie Jacku: jak sie rozwija sytuacja z BMW? Link Zgłoś
mosfet333 Re: Genewa - podsumowanie 09.03.09, 10:20 Roomster odniosl spory sukces handlowy ktos kto pisze ze to byla klapa najwyrazniej nie ma najmniejszego pojecia Link Zgłoś
stoova Re: Genewa - podsumowanie 09.03.09, 10:39 Fajne to Polo... szkoda, że diesle takie słabe :] Link Zgłoś
a4_capone Re: Genewa - podsumowanie 09.03.09, 11:18 A swoja drogą ciekawe czy XC90 kiedys dostanie dobrego diesla. To "Twin turbo" w najnowszej edycji troszke mnie smieszy ;) Link Zgłoś
Gość: Bielas Re: Genewa - podsumowanie IP: *.chello.pl 09.03.09, 11:47 mosfet333 -> to może napiszesz jaki % udział w sprzedaży skody ma Roomster? Bo ja w Warszawie nie widziałem jeszcze ANI JEDNEGO!! Myślę, że jak na auto za ok. 50 tys PLN i mnóstwo kasy wpakowane w marketing na starcie to raczej mierny wynik. Link Zgłoś
Gość: Bielas Re: Genewa - podsumowanie IP: *.chello.pl 09.03.09, 11:53 Poszukałem trochę danych nt sprzedaży Roomstera i podaję za motoryzacja.wnp.pl: Łącznie najlepiej sprzedającym się modelem w 2008 r. była Octavia, która odnotowała wzrost o 11,3%, tj. 344 857 więcej sprzedanych samochodów niż w roku 2007. II miejsce pod względem wielkości sprzedaży zajęła Fabia (246 561 pojazdów na całym świecie i wzrost o 5,9%). Natomiast samochodem, który odnotował największy wzrost procentowy, była nowa generacja Superba - 24,9%, sprzedaż na poziomie 25 645 aut. Ponadto koncern sprzedał 57 467 szt. modelu Roomster." Czyli Roomster, którego można już mieć za 45 tys PLN sprzedaje się SIEDEM RAZY GORZEJ od Octavii, PIĘĆ RAZY GORZEJ od Fabii i raptem dwa razy lepiej od Superba, którego nowy model jest raptem od czerwca 2008. Myślę, że to wyjaśnia temat sprzedaży Roomstera. Link Zgłoś
mosfet333 Re: Genewa - podsumowanie 09.03.09, 12:16 jak ty tak podchodzisz to tematu to nie mamy o czym dyskutowac. Sukces modelu to wynik sprzedazy w porownaniu do konkurencji lub udzial % w danym segmencie a nie w stosunku do modeli innych klas. Mozna rownie dobrze napisac ze porsche cayenne to handlowa tragedia bo przez 6 lat sprzedano zaledwie 250tys sztuk podczas gdy Golfa okolo 600tys rocznie. Lexus to totalna porazka w Europie bo w stosunku do sprzadazy Daci ..itd itd Link Zgłoś
Gość: chicken. Re: Genewa - podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 12:50 Yeti chce konkurować z Mitsubishi Outlander'em? Raczej nie ma szans :P Polo całkiem fajne, ale ja i tak wybrałbym inny model z tej klasy :) A z tymi dieslami to może po prostu taka nowa moda i wkrótce w ofercie silnikowej Peugeota 407 znajdziemy silnik o mocy 95 :P a co do Roomstera to moim zdaniem ta Skoda raczej wielkiego sukcesu nie odniosła... Link Zgłoś
Gość: nissssssssan Re: Genewa - podsumowanie IP: *.multimo.gtsenergis.pl 09.03.09, 14:52 a ten nissan kaszkaj to fajny jest bo jeśli mam wybierać skoda czy nissssan to wybieram to drugie a polo na poczatku mi się podobało ale potem nie bardzo wywietrzniki beznadziejne jak od kaszlaka z ostatnich lat produkcji pedały jak od wartburga czy jakiegoś ruskiego wynalazku kierownica zgapiono od merca ale to mi nie przeszkadza bo jest ładna twarde plastiki i beznadziejna tapicerka z zewnątrz bez szaleństw ale jak na VW to poszaleli a wnętrze przecież nawet punto ma lepsze !!!!!!!!! Link Zgłoś
Gość: Erol Re: Genewa - podsumowanie IP: *.warszawa.mm.pl 09.03.09, 15:01 Zgadzam się z Panem Jackiem, że nowe Polo wygląda świetnie, szczególnie w takiej wersji jak na zdjęciach i filmikach. Ciekawy tylko ile kosztuje taka, na pewno ponadstandardowa, wersja. I kiedy doczekamy się lepszych silników, bo nawet najmocniejsze 100 koni to jak na taki wygląda auta zdecydowanie za mało ;) Może wkrótce VW wrzuci do Polo swój silnik 1.4TSI 122 KM... Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Genewa - podsumowanie IP: 201.208.234.* 09.03.09, 15:51 Jacku, sorry ale coraz bardziej belkoczesz. To co wygadujesz o "pozycjonowaniu" Skody zrozumiec mozesz chyba tylko Ty. Ale i nawet tego nie jestem pewien. No ale skoro dla Ciebie Polo jest jak Golf i swietne w dodatku, to spodziewac sie mozna najgorszego... Link Zgłoś
Gość: inny kolega Re: Genewa - podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 16:19 Nie martw się, my rozumiemy... Jak poczytasz trochę gazety, też zrozumiesz.:) Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Genewa - podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 16:27 tak w telegraficznym skrócie chodzi chyba o to, by marketingowcom życia nie ułatwiać - pamiętam kilka wychwalających pod niebiosa artykułów w wysokich obrotach, które mimo że podpisane imieniem i nazwiskiem, sprawiały wrażenie mocno sponsorowanych... Link Zgłoś
Gość: withoutnick Re: Genewa - podsumowanie IP: *.chello.pl 09.03.09, 16:59 I to jest właśnie fenomem Volkswagena! Polo jest zrobione zupełnie bez polotu, ma nadwozie równie nowoczesne co samochody sprzez 15 lat, jest drogie, nudne i ma słabe silniki, a mimo tego z niewiadomych powodów wszystkim się podoba! Link Zgłoś
Gość: bart Re: Genewa - podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 19:48 panie Jacku interesują mnie czy można już odliczyć VAT od zakupu i od paliwa samochodu zarejestrowanego na firmę i co to auto musi spełniać bo mi chodzi o samochód który będę mógł przewieś przynajmniej 4 osoby a nie zwyczajny blaszak w białym Kolorz Link Zgłoś
Gość: adam_m Re: Genewa - podsumowanie IP: *.aster.pl 11.03.09, 00:06 Mazda tylko w benzynie, mam gdzieś spalanie Link Zgłoś
Gość: Login Re: Genewa - podsumowanie IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 11.03.09, 16:02 Mazda tylko w garażu bo po przetrzymaniu w benzynie chyba można by ją tylko podpalić a zwłoki wywieźć na złom. A dzieci do szkoły! Link Zgłoś
Gość: Yeti Re: Genewa - podsumowanie IP: *.chello.pl 14.03.09, 12:17 Nowe Yeti jest na bazie Tiguana chociaz nieco mniejsze to układ napędowy jest ten sam i co najważniejsze świetne silniki TSI. Natomiast ciekawe czy ceny Yeti będą na tyle konkurencyjne, żeby klient wolał Yeti od Tiguana, Ravki czy Kugi??? Link Zgłoś