Dodaj do ulubionych

Wrażenia : Octavia 1.9 TDi 110 KM

IP: 62.181.161.* 24.11.03, 12:36
3-letnia, wersja Eelgance.

Krótko, samochód jest rewelacyjny, a silnik wart każde pieniądze. Na 5-tym
biegu powyżej "setki" rwie szybciej niż Corolla VVT-i na czwórce! A spalanie
na wyświetlaczu przy 120 km/h : 6,6 l ON.

Moja Meganica 1,4 95 KM 1999, mimo że ta sama klasa compact, do Octavii TDI
nie ma startu niestety.

Przy okazji: śmiać mi się chce czytając te poszczekiwania piesków i kundelków
psioczących na Skody i udowadniających że czym to one gorsze od Fiata czy
Peugeota. Wsiądź sobie młocie jeden z drugim do takiej Octavii i zobaczysz co
to za pojazd. Tyle że samochód ten po 3 latach wart jest więcej niż te
gówniane P206 czy Albea prosto z salonu. Rynek nie kłamie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Miki Re: Wrażenia : Octavia 1.9 TDi 110 KM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.03, 12:50
      Masz wersję przed, czy po faceliftingu?

Mój teściu ma Megane 1997 diesel - porażka pod względem wykonania i ergonomii.
      Ponoć po faceliftingu było lepiej.
      • Gość: pat_cox Re: Wrażenia : Octavia 1.9 TDi 110 KM IP: 62.181.161.* 24.11.03, 12:59
        R. '99, I rej. 2000, po I wlascicielu, wersja po liftingu. Najwieksza zaleta
        tego samochodu to zawieszenie, nieagresywne, dobre na polskie szmelc-drogi.
        Poza tym, bez rewelacji. Silnik, spalanie umiarkowane, elastycznosc tez. Trzeba
        to wypchnac przed 1 maja 2004, potem ceny poleca na leb na szyje.
        • Gość: Miki Re: Wrażenia : Octavia 1.9 TDi 110 KM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.03, 14:29
          A czy Twoja Octavka jest po faceliftingu ??? Ja gdybym miał więcej kaski to
          brałbym Kombi TDI 130 KM. Pozdr.
          • Gość: pat_cox Re: Wrażenia : Octavia 1.9 TDi 110 KM IP: 62.181.161.* 24.11.03, 14:56
            To nie moja Octavia, należy od kumpla który zakupił ją przed 2 m-cami, po
            długich poszukiwaniach zresztą. Jasne że każdy wolałby 130 km, przecież koszty
            ubezpieczenia i paliwa takie same, ale weź ją znajdź na wtórnym rynku ! Rynek
            używanych samochodów postawiony jest na głowie przez to zamknięcie granicy, a
            znalezienie czegoś sensownego za rozsądne pieniądze graniczy z cudem.

Podejrzewam, że wszystko, a w każdym razie wiele, zmieni się po 1 maja 2004.
            Dla urzędasów, którzy wzięli w łapę od lobby dilerów za zamknięcie granic dla
            prywatnego importu, będzie nieprzyjemne zaskoczenie. Unia upie_doli te
            wszystkie cła, VAT-y i akcyzy, a cenki polecą sobie w dół. A gdy jeszcze
            spadnie Euro, będzie można ściągać sobie dowolną brykę za w miarę niewygórowany
            cash.
    • Gość: mietek Re: Wrażenia : Octavia 1.9 TDi 110 KM IP: 64.203.129.* 24.11.03, 14:58
      Masz racje. Rynek nie klamie. Swiadczy to o tym, ze skody kupuja buraki, ktore
      sa gotowe zaplacic tyle za szajs.
      • Gość: pat_cox Dyskusja z młotem sensu nie ma. IP: 62.181.161.* 24.11.03, 15:15
        Dyskusja z młotem sensu nie ma. Samochód jest obiektywnie i subiektywnie bardzo
        dobry, ale cymbał będzie wmawiał że to szajs.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka