Gość: www Re: Motodziennik: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 16:34 autor programu rozmawia z widzami na forum, to niesamowite i gratuluję pomysłu i odwagi, szkoda że nie robi tego nasz "prezydent", powiedziałbym mu to i owo............. trzymaj mnie stara bo jestem wyrywny!!!!!!!!!................................no puszczaj już...............chcę coś jeszcze dopisać, zazdroszczę utrzymywania się z pasji do samochodów, to też mój konik, ale niestety jestem paskudnym.... Link Zgłoś
Gość: kwahoo Re: Motodziennik: IP: 89.108.211.* 15.06.09, 17:02 Uczepiliście się tych płyt podłogowych. Teraz koncern VW już chyba nie stosuje konkretnych płyt (jak to było w latach 90), ale budowę modułową. Nie wiem jak jest w Skodzie, ale np A4 i A6 mają trzy typy elementów konstrukcji nośnej i zawieszenia: -te same w obu modelach -te same o zmienionych wymiarach -konstruowane pod konkretny model. Czyli Yeti może mieć część z Fabii, część z Octavii, a cześć z czegoś innego... Biorą sobie klocki i składają:) Rozstaw osi faktycznie jest najczęściej wykorzystywany jako wyznacznik segmentu, choć i tu czasami wychodzą kwiatki - np. Mercedes A wchodzi do segmentu C. Długość jest jeszcze bardziej mylnym wyznacznikiem, bo co, hatchback po doklejeniu bagażnika (Thalia, Fabia Sedan, Octavia) by awansował o segment? Link Zgłoś
Gość: wiem!!!!!! Re: Motodziennik: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 17:11 wiem wiem wiem już wiem, wiem co jest konkurentem tej yeti to..............kangoo 4x4- uterenowione auto zbudowane na bazie małego dostawczaka (w przypadku skody to praktik) Link Zgłoś
Gość: stanczyk ernwopr@w Re: Motodziennik: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 18:07 rece precz od KII Soul - bardzo cool-miejski wozik..i niedlugo dostanie silnik radjowy (z tych calych zawodow KIA cup :)... .............. ale powolutku z tym Saabem....ja slyszalem ze koenigzeegowi pomaga rzad szwedzki i jakies grupy kapitalowe z norwegii , wiec to nie tylko sprawa malego warsztatu produkujacego supercary... modele Saaba zaczynaja nabierac kolorków: bedzie nowy 9-5 , od roku jezdzi piekny i ekscentrycczny 9-3 cabrio Aero, brakuje tylko hatchbacka / coupe na bazie 9-3 ....najwazniejsze zeby Saab pozostal marka ekscentryczna, GM chyba troszke za bardzo "z-OPEL-izował" Saaba..stare Cabrio 900 to auta o kontrowersyjnej urodzie, ale mało ktiore auto na drodze wywoluje takie dreszcze - cool car ! ....ta dla Brytyjczykow to musi byc cios...kiedys potega motoryzacyjna , produkujaca najbardziej ,obok wloskich bolidow , pporzadane auta swiata (bentley , Rolce , Aston, Jag..) i wlasciewie zostali bez niczego.(jedynie pocieszenie , ze auta sa dalaej produkowan e w Angli..prawda? fabryki znajduja sie w wiekszosci a Anglii i ze generalnie te marki nie sa martwe a jedynie pod inno-narodowym zarzadem :)..no elo elo..ten Aston Rapid najgorzej nie wyglada..! kurna niech bedzie 4-miejscowy , ale 2-drzwiowy! Amerykanie robili 2-drzwiowe Full-sizy i jakios bylo dobrze (patrz segment: Personal Luxury cars, ..(troszke mi jednak nie pasuje , ze wszytskie astony wygladaja tak samo - to wariacja na temat DB9 - ktory jest najladniejszy, bo ma odpowiednie proporcje!, ppodobnnie jest zzPorshe..\ przy czymPorshe nie za bardzo wycodzi to: panamera jawyglada jak rozplszczone 911 (dygresja:Cayenne jak napompowana żaba), ..a ten Aston jak wydluzone DB9 czyli nie najgorzej..(ale te dwoje drzwi dla stylu mozna bylo poswiecic...zrobiliby dlugie drzwi i wsiadanie nie byloby najgorsze ! ...tylko burzuje i filistry beda kupowac tego "wiecej , a jednk mniej" Astona":) ....... no panie ehehehe , dosc juz tego, lubimy inteligentny wandalizm , ale tera z juz przesadzsz, wywalcie tego pana, (z tym ppomysl 10 zyczen to nie byl gupi pomysl...:) dosc bystrze to umiesciles , ale potem juz przegieles, zrob balwana z siebie na miescie otrzymasz uwage od ludzi o jaka ci chodzi...tu cie nikt nie iwdzi , efekt jest odwrotny do zamieronego, nie dajesz rozrywki tylko wku...ludzi Link Zgłoś
Gość: stanczyk ernwopr@w Re: Motodziennik: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 18:27 do info na poczatku: no spoko wiesci od Nissana tylko dlaczego nie dotuje GTR'a albo co ciekawsze i bardziej przyziemne":) 370 Zetki.? to auto jest stosunkowo tanio,e jakby jeszcze dokooptowali te promocje to juz za grosii mozna by blo kupic... jedyne co tam ciekawego widze w tej palecie to Micra..jest wersja 2-drzwiowa, prawda? :) z dotacjami tez ciekawe info plyna z USA : moto.pl/MotoPL/1,90109,6719668,Dostana_4_5_tys__dolarow_na_nowe_auto.html tyle ze kto normalny zamieni chryslera 300, czy CTS'a na nowego Priusa..?(one wcale tak zawrotnie sie nie sprzedaja za oceanem (chba ze w eko-LAnserskim LA:) a tak BTW to wesze nielzy biznes, na tych szrotach moga sie pojawic niezle okazy..(klasycznych mustangow nikt nie ebdzie odawal ale Riviery, Montecarlo, Lincolny Mark z lat 80,90-tych co calkiem coolersike auta:) Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: Motodziennik: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 18:33 pochwala dla "www" za pochwale redaktora prowadzACEGOdobra spadam juz bo mnie tu za duzo.. Link Zgłoś
Gość: adams Re: Motodziennik: IP: *.3s.pl 15.06.09, 19:42 Ponieważ trochę namieszałem na zakończenie chciałem powiedzieć, że zgadzam się z autorem programu co do ?dziwnego? pozycjonowania modeli Skody, ich marketingowy rzeczywiście sztucznie ?powiększają? poszczególne modele, moim zdaniem wynika to z faktu iż Skody mają duże wnętrza (szczególnie przestrzeń bagażową) i producent chce zwrócić uwagę klientów, że kupując np. Octavię dostają bagażnik prawie tak duży jak w Pasacie ? oczywiście, że jest to bzdura, bo właśnie rozstaw osi określa pozycję Octavii w klasie kompaktów i wymysły producenta i tak nic nie pomogą. Ale to samo dotyczy Skody Yeti, jeżeli zgodziliśmy się, że pozycję Octavii i Superba określa ich rozstaw osi, a nie pojemność bagażnika i wielkość kabiny pasażerskiej, to nie powinno się ?za karę? spychać do niższej klasy nowego SUV?a Skody dlatego, że ma krótsze nadwozie. Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Motodziennik: IP: 188.33.83.* 15.06.09, 21:42 adams ale się najarałeś na to Yeti idź do kibla zrób kilka szybkich ruchów i od razu poczujesz się lepiej i przejrzysz na oczy ze to Yeti to zwykły mały badziew hahahaaa. Link Zgłoś
Gość: Xyś Re: Motodziennik: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 21:42 Była gAlenda której pan nie skomentował a dziś TeFałEr !! a to Ti Vi Ar !! nie mówmy DAEWOO tylko De U Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Motodziennik: IP: *.ghnet.pl 15.06.09, 21:47 Panie Jacku, czy wyscie tam poszaleli z tymi wyjącymi reklamami! Link Zgłoś
Gość: Xyś Re: Motodziennik: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 08:17 I tak powstało Mitasubiszi :) co do reklam to po raz setny firefox i adblock i nie ma zadnych reklam :) Link Zgłoś
Gość: koszyk Re: Motodziennik: IP: *.chello.pl 16.06.09, 10:02 A reaguje emocjonalnie, bo mam alergię na akcje typu "ciemny lud to kupi" - ale to już wiecie:) napisałem że myśle że jeśli cena z dieselem będzie dobra to ten samochód się u nas przyjmie a to różnica, po prostu patrze na popyt wśród samochodów używanych i zamiłowań do marki, skoda na pewnoi będzie tanieć wolniej od fiata z powodu przynależności do VAG, a że "ciemny lud nie wszystko kupi" właśnie mamy przykład z fiatem Link Zgłoś