Dodaj do ulubionych

strzelajacy katalizator?

18.12.03, 13:45
Moj samochod ni stad ni zowad oddal dzisaj okolo 5 strzalow w ciagu jakichs 2
sekund. Myslalem, ze to ktos odpalil jakies petardy. To bylo jak strzaly z
dzieciecego odpustowego pistoletu. Wrazenie tez bylo takie jak by ktos lekkim
mlotkiem bil w karoserie, podwozie.
Wymyslilem, ze to wydech lub katalizator. Bylo to 80km po ostatnim
tankowaniu, wiec wykluczam jakies superdodatki Kalinowskiego.
Co to moglo byc?
Nigdy dotad mi sie to nie zdarzylo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Niknejm Re: strzelajacy katalizator? IP: 5.5R1D* / *.pg.com 18.12.03, 14:24
      Sprawdź zapłon, świece, kable, pasek rozrządu (czy nie przeskoczył ząbek).
      Strzały nie są zdrowe...

Pzdr
      Niknejm
      • Gość: Kierowiec Re: strzelajacy katalizator? IP: *.ewetel.net 18.12.03, 14:28
        Gość portalu: Niknejm napisał(a):

> Sprawdź zapłon, świece, kable, pasek rozrządu (czy nie przeskoczył ząbek).
        > Strzały nie są zdrowe...

Jesli to silnik z gaznikiem, to sprawdz raczej uzadzenie odcinajace doplyw
        paliwa przy jezdzie bez gazu (Schubabschaltung).

POzdr.

K.
    • Gość: peak Re: strzelajacy katalizator? IP: *.czerniakowska.pl / *.elnetplus.waw.pl 18.12.03, 14:48
      Czy masz w ogóle katalizator?
      U mnie jest podobnie z tym, że moja FAVORITA nie posiada katalizatora, a po
      prostu nadmiar benz dopala się w tłumiku.
      • staruch5 Re: strzelajacy katalizator? 18.12.03, 15:26
        potraktowalem Was troche nonszalancko jakos zakladajac podswiadomie, ze
        pamietacie, co to za auto. Sorry.
        Ale z kolei ja sie poczulem jak blondynka, gdy sie czyta pytanie, czy mam
        kata...
        Honda Accord Aerodeck (1993) 2.2 exi, wielopunktowy wtrysk sekwencyjny. jest
        katalizator...

Niknejmie, chyba przesadzasz. Mysle, ze bylyby jakies dodatkowe fatalne objawy
        przeskoczenia paska. wszystko jest OK. Moc i oboty w normie. Po prostu nagle
        pare strzalow i do konca nie wiem skad, ale mysle, ze jednak z mojego auta i to
        spod spodu.

ciekawostka. pare godzin wczesniej wlalem w RFN jakis specyfik do czyszczneia
        wtryskow z (polskiego)Feuxverta, oczywiscie superduper i katalisator friendly...
        Ale przejechalem na nim caly bak i to sie stalo po nastepnym tankowaniu w Pl.
        To bylo na przedostatnic kilometrze nieprzerwanej trasy 1250km.Pzdr.
        • Gość: MArkus Re: strzelajacy katalizator? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.12.03, 15:55
          >to bylo na przedostatnic kilometrze nieprzerwanej trasy 1250km.Pzdr

Skoro sie juz nie powrorzylo, to przyjmijmy to za objaw radosci autka:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka