Dodaj do ulubionych

Skandaliczne porównanie Superba w "AŚ"!

18.12.03, 17:57
autoswiat.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=7318

Jak to możliwe, że ta luksusowa Superbmuzyna została porównana z samochodami
klasy średniej? C5, Accord i Mondeo to pzrecież tylko klasa średnia, a
Superb, mimo że to tylko wydłużony Passat, to konkurencja dla Audi A6,
Mercedesa E-klasy, Volvo S80 i Peugeota 607, a nawet porównań z Monte
Carlowskimi limuzynami się nie boi. Jak to możliwe, że pogromca S80, E-klasy
przegrywa z Mondeo?!

Obserwuj wątek
    • Gość: Woj Re: Skandaliczne porównanie Superba w "AŚ"! IP: 62.29.254.* 18.12.03, 18:23
      A od kiedy to kolega znizyl sie do poziomu przecietnego Kowalskiego i czyta
      Auto-Szmate?
    • mac.card A co będzie w kolejnym wątku greenblacka? 18.12.03, 19:21
      greenblack napisał:

> autoswiat.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=7318
      >
      > Jak to możliwe, że ta luksusowa Superbmuzyna została porównana z samochodami
      > klasy średniej? C5, Accord i Mondeo to pzrecież tylko klasa średnia, a
      > Superb, mimo że to tylko wydłużony Passat, to konkurencja dla Audi A6,
      > Mercedesa E-klasy, Volvo S80 i Peugeota 607, a nawet porównań z Monte
      > Carlowskimi limuzynami się nie boi. Jak to możliwe, że pogromca S80, E-klasy
      > przegrywa z Mondeo?!

To tylko przypuszczenie, ale na podstawie dotychczasowych doświadczeń uważam,
      że bardzo prawdopodobne.

Myślę, że nastepnym wątku greenblack, albo ktoś inny ze szpaczego kółeczka,
      będzie się powoływać na ten właśnie tekst, twierdząc: ...no przecież skodziarze
      sami porównują swoje samochody do S-klasy.

Taka to już maniera, że zachłystujecie się swoim słowotokiem, wpieracie komuś
      nie wypowiedziane słowa i powołujecie się jeden na drugiego. A potem nazywacie
      to "posiadaniem własnego zdania" i "rzetelną, neutralną oceną".
      • greenblack Nie wiem, może zbiór cytatów skodziarzy 18.12.03, 19:48
        Np. "Octavia samochód z pogranicza klasy kompaktowej i średniej", "Fabia to coś
        więcej niż klasa B". Albo wręcz porównania: Octavia - Passat, Primera, Avensis,
        Vectra albo Fabia - Corolla, Focus, Stilo.

Nie należę do szpaczego kółeczka. Może to będzie dla Ciebie szokiem, ale nie ma
        zorganizowanej grupy przeciwników Skody, a raczej marketingu Skody.
        • mac.card Re: Nie wiem, może zbiór cytatów skodziarzy 18.12.03, 20:01
          greenblack napisał:

> Np. "Octavia samochód z pogranicza klasy kompaktowej i średniej", "Fabia to
          coś
          >
          > więcej niż klasa B". Albo wręcz porównania: Octavia - Passat, Primera,
          Avensis,
          >
          > Vectra albo Fabia - Corolla, Focus, Stilo.
          >
          >
          > Nie należę do szpaczego kółeczka. Może to będzie dla Ciebie szokiem, ale nie
          ma
          >
          > zorganizowanej grupy przeciwników Skody, a raczej marketingu Skody.

Mówiąc "szpacze kółeczko" nie mam na myśli zorganizowanego stowarzyszenia. Nie
          przypisuję tego antyskodziarzom, bo nie czuję zagrożenia i osaczenia przez
          nich. Przeciwnie do nich, bo to oni pisali o "pladze Skody" i to oni wszędzie
          widzą mafię z Mlada Boleslav oraz jej wpływy na dziennikarzy całego świata.

Jesli zaś będziesz się wspierał cytatami z kogoś w rodzaju skodomana, to
          wybacz... Myślę, że jesteś bardziej inteligentny.

Zresztą nawet jeśli zacytujesz tu kilku właścicieli Skody snujących
          nieuprawnione porównania (ja ich nie znalazłem - a szukałem), to o czym to
          świadczy? Tylko o tym, że wśród właścicieli i użytkowników Skody jest paru
          głupków. Nie brak ich wśród właścicieli innych samochodów. Tamci też porównują
          swoje auta do Bóg wie czego. Dobrze o tym wiesz, bo czytałem Twoje posty na
          innych forach. Czemu czepiać się akurat Skody?

Zresztą, niech będzie. Ja nie jestem z cukru i zrozumiem rozsądna krytykę
          poparta argumentami. Można się ze Skody śmiać, tak jak z innych samochodów i
          pseudosamochodów. Sam lałem ze śmiechu z dowcipów o maluchu, a w tym czasie
          (przez 8 lat) jeździłem tym cudownym pociskiem szos. Mogę lać i z dowcipów o
          Skodzie. Ale nie będę się śmiał jak ktoś nazywa mnie burakiem, pederastą,
          debilem.
          • greenblack Re: Nie wiem, może zbiór cytatów skodziarzy 18.12.03, 20:13
            mac.card napisał:

to o czym to
            > świadczy? Tylko o tym, że wśród właścicieli i użytkowników Skody jest paru
            > głupków.

W tym miejscu pozdrowienia dla Barkasa;)

> Dobrze o tym wiesz, bo czytałem Twoje posty na
            > innych forach. Czemu czepiać się akurat Skody?

Niby czytasz inne moje wypowiedzi, a jednocześnie uważasz, ze czepiam się tylko
            Skody. Lista jest długa;) Volvo, Saab, Honda...;)

Pozdrawiam
            • mac.card Re: Nie wiem, może zbiór cytatów skodziarzy 18.12.03, 21:07
              greenblack napisał:

> W tym miejscu pozdrowienia dla Barkasa;)

Barkas tego nie zaczął. Został sprowokowany. Zaczął od obrony, że jego Skoda
              nie jest tanim badziewiem. Sądząc po kasie jaką wyłożył też tak uważam, chociaż
              ja tyle bym nie dał. Ale takie prawo Barkasa bo i pieniądze jego. Dalej to już
              go podkręcili, więc złapał nerwa.

> Niby czytasz inne moje wypowiedzi, a jednocześnie uważasz, ze czepiam się
              tylko
              >
              > Skody. Lista jest długa;) Volvo, Saab, Honda...;)
              >
              >
              > Pozdrawiam

Nie czepiam się Ciebie osobiście. Wiem, że dowalasz innym markom, oszczędzając -
              zdaje mi się, tylko Fiata.

Ale wpisałeś się tu w pewien chór. I zostałeś potraktowany jak chórzysta.

Przepraszam za to.

Zwracam Ci jednak uwagę, że i na temat Skody można "różnić się pięknie". Tak
              jak się udało w naszej wymianie postów. Nie trzeba od razu rzucać mięchem.
              • Gość: kanciak Re: Nie wiem, może zbiór cytatów skodziarzy IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 21:17
                > Barkas tego nie zaczął. Został sprowokowany. Zaczął od obrony, że jego Skoda
                > nie jest tanim badziewiem. Sądząc po kasie jaką wyłożył też tak uważam,
                chociaż
                >
                > ja tyle bym nie dał. Ale takie prawo Barkasa bo i pieniądze jego. Dalej to
                już
                > go podkręcili, więc złapał nerwa.

A ja myslę, że to pieniądze jego sponsora.
                HAHAHAHAH
    • Gość: Miki Re: Skandaliczne porównanie Superba w "AŚ"! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 08:33
      A ja twierdzę, że Superb to wyższa klasa średnia (tak napisali w Auto Moto
      Sprot) i do klasy wyższej sporo mu brakuje. Zauważ, że Fiat nazywa Pandę autem
      kompaktowym, to samo robi toyota z Yarisem (proponuję lekturę ich serwisów
      www). Moja fabia to auto wielkości punto, czy polo i nie przyszywam jej łatki
      dużego wozu. Jeżeli pokuszę się o porównanie, że moja Fabia kombi jest dla mnie
      (z podkresleniem)bardziej rodzinna od Corolli Hatchback, bo ma prawie 2xwiększy
      bagażnik to mam takie prawo. Ale trzeba skończyć w końcu z tym, że każdy
      posiadacz skody twierdzi, że jeździ czymś lepszym niż ma. W końcu to my
      podajemy argumenty, a wszyscy anty nabijają głupotogodziny.
      • maq77 Kompakty 19.12.03, 08:49
        Czy mozesz podac linki do oficjalnych stron fiata i toyoty, gdzie Yarisa i
        Pandę nazywa się autami kompaktowymi?
        Pozdrawiam
        • Gość: Miki Re: Kompakty IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 08:59
          Nowa Panda już za 8070 zł
          szczegóły>>
          Poznaj odkrywczy styl nowego, małego samochodu o przestronnym, funkcjonalnym i
          wygodnym wnętrzu.

Nowy Fiat Panda: mały samochód kompaktowy z charakterem, gotów zawsze Ci
          towarzyszyć. W mieście, w pracy, w czasie wolnym: nowy Fiat Panda jest
          doskonały na każdą okazję.
          Pięcioro drzwi i różnorodne poziomy wyposażenia sprawią, że jazda będzie zawsze
          prawdziwą przyjemnością. Jedenaście jasnych, żywych kolorów oświetli drogę.
          Przezroczysty dach "Skydome" przybliży Cię do chmur. Wnętrze to połączenie
          atrakcyjnego wyglądu i oryginalności.

Nowy Fiat Panda to kompaktowy pojazd o wymiarach 354x158x154 cm (dł. X szer. X
          wys.) o przestronnym wnętrzu.

Mocny i poręczny, Fiat Panda dostępny jest z silnikiem 1.1 o mocy 54 KM i 1.2
          60 KM. To także pierwszy mały samochód, w którym montowany będzie doskonały
          silnik wysokoprężny 1.3 Multijet* 16v 70 KM.
          Bezpieczny i niezawodny, może być wyposażony aż w sześć poduszek powietrznych,
          system ESP, ABS, czujnik cofania i elektryczne lusterka.

Zapraszamy na stronę www.fiatpanda.pl, aby dowiedzieć się więcej.

No i jednak Panda to wg Fiata Kompakt
          www.fiat.com.pl/frame.php?sec=1
          Toyota zauktoalizowała stronę i nie mogę tego znaleźć, ale jeszcze parę
          miesięcy temu stało jak wół :Yaris to samochód kompaktowy. Pozdr.
          • maq77 Re: Kompakty 19.12.03, 09:11
            "Nowy Fiat Panda to mały samochód kompaktowy
            z charakterem, gotów zawsze
            Ci towarzyszyć."

he he - no fajnie. A moze słowo "kompakt" ma jakieś nowe znaczenie o którym
            jeszcze nie wiemy :)
            Dzieki za link, choć bardziej liczyłem na ten do Yarisa.
            Pozdrawiam
            • Gość: Miki Re: Kompakty IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 09:28
              Yaris ma bliżej do kompakta od Pandy.
      • maq77 Re: Skandaliczne porównanie Superba w "AŚ"! 19.12.03, 08:54
        I jeszcze jedno pytanie

> Jeżeli pokuszę się o porównanie, że moja Fabia kombi jest dla mnie
        > (z podkresleniem)bardziej rodzinna od Corolli Hatchback, bo ma prawie
        > 2xwiększy bagażnik to mam takie prawo.

Czy w Twoich kategoriach Fiat Albea i Renault Thalia są "bardziej rodzinnymi"
        autami niż Skoda Fabia?
        Pozdrawiam
        • Gość: Miki Re: Skandaliczne porównanie Superba w "AŚ"! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 09:05
          Są tak samo rodzinne. Mają ogromne bagażniki, aż za duże (w Thalii jednak
          niepraktyczny, po złożeniu foteli jest wąska szpara). Też brałem te auta po
          uwagę. Potrzebowałem auta do którego zmieszczę bez problemu wózek dziecięcy
          z "terenowymi" kołami, rzeczy dziecka, żony i moje. Fabia Hatback (260L)
          gwarantowała mi, że zmieszczę wórek i jedną torbę, a to za mało. To samo mogę
          powiedzieć o Corolli Htb. Więcej miejsca w środku to nie wszystko. Pozdr.

PS. 427 L bagażnika wystarcza na moje potrzeby, poniżej 350 L to za mało, 500 i
          więcej - tyle nie wykorzystam .
    • Gość: mr x Ktos pomylil w autswiecie Octavie z Superbem IP: *.p.lodz.pl 22.12.03, 14:23
      Te auta sa tak podobne ze sie pomylili i zamiast octavii pojawil sie superb. W
      tym "profesjonalnym" brukowcu czasem takie bledy sie zdazaja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka