Dodaj do ulubionych

Amortyzatory MONROE

IP: 172.28.173.* 31.01.02, 11:30
Musze zmienic w swoim aucie (Renault Clio II 1,2 '98) amoryzatory.
W CARMANIE proponuja MONROE gazowo-olejowe za 230PLN/szt
Czy macie jakies doswiadzczenia z tymi amortyzatorami ?
Jakie inne amortyzatory polecacie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Amortyzatory MONROE IP: *.telia.com 31.01.02, 11:35
      Nic specjalnego,jak bedziesz jezdzil jak obywatel w kapeluszu to na dlugo
      starcza,jak chesz troche poprzyduszac na zakretach,to zmien na
      Boogie.Pzdr.Michal
      • Gość: ryjek Re: Amortyzatory MONROE IP: 213.134.142.* 31.01.02, 13:35
        daj sobie spokój z monroe. Są tak samo dobre jak każde inne tyle że o 30 %
        droższe. Poprzednio miałem z przodu sensatracki a z tyłu jakieś inne monroe i
        wytrzymały 35 tys.km. A teraz mam POLSKIE amortyzatory - najtańsze na rynku -
        założyłem je z myślą że pojeżdżę na nich najwyżej rok (akurat byłem bez kasy).
        Tymczasem dobijam już do kolejnych 30 tys. a amorki ostatnio na przglądzie
        wystąpiły jako bardzo mocny punkt programu.
        • Gość: Niknejm Re: Amortyzatory MONROE IP: *.pg.com 31.01.02, 14:12
          Gość portalu: ryjek napisał(a):

> daj sobie spokój z monroe. Są tak samo dobre jak każde inne tyle że o 30 %
          > droższe.

Koleżanka miała je w Maździe i dość szybko zaczęły się 'kończyć'.

Do japończyków najbardziej polecana przez wielu fachowców jest Kayaba (potocznie
          zwana KYB).

Pozdrawiam,
          Niknejm
          • Gość: Michal Re: Amortyzatory MONROE IP: *.telia.com 31.01.02, 20:07
            Zgadza sie .Oni te marke montuja jako orginaly.Pzdr.Michal
            • Gość: Supcio7 Re: Amortyzatory MONROE IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 20:44
              Ja w Astrze musze wymienic amortyzatory(tak mi poweidzieli wczoraj na
              przegladzie)Facet powiedzial ze komplet kosztuje 2000zl.Myslicie ze to jakies
              dobre amortyzatory?
              • Gość: mabr 2000 zl?! IP: *.tnt8.stk3.da.uu.net 31.01.02, 20:55
                Gość portalu: Supcio7 napisał(a):

> Ja w Astrze musze wymienic amortyzatory(tak mi
                poweidzieli wczoraj na
                > przegladzie)Facet powiedzial ze komplet kosztuje
                2000zl.Myslicie ze to jakies
                > dobre amortyzatory?

Myslimy, ze facet usiluje Cie zrobic w bambuko...
    • Gość: RT Re: Amortyzatory MONROE IP: *.mediacom.pl 31.01.02, 21:00
      Swoiją informacją, że musiosz wymeinic amorki w Clio II sprawiles nielada
      draske pzreciwnikom tego modelu. :)))) Pozdrawiam.
      • Gość: Supcio7 Re: Amortyzatory MONROE IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 21:04
        a czy ktos wie jakie sa ceny takich w miare dobrych amorow?Teraz jak ojciec
        bedzie zmienial auto, to raczej bede odradzal mu Opla:(((
        Pozdrawiam:)
        • Gość: pfr Re: Amortyzatory MONROE IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 21:34
          Mysle ze cena ok ~200PLN/szt jest ok.
          W CARMAN-ie maja niezla promocje polegajaca na tym, ze wymiana jest gratis.
          Niestety autoryzowane stacje zdzieraja....Np Serwis Renault zazadal za wymiane
          amoryzatorow 800PLN (robocizna + dwa amortyzatory).
        • Gość: miguel Re: Amortyzatory MONROE IP: *.chello.pl 02.02.02, 20:29
          Gość portalu: Supcio7 napisał(a):

> a czy ktos wie jakie sa ceny takich w miare dobrych amorow?Teraz jak ojciec
          > bedzie zmienial auto, to raczej bede odradzal mu Opla:(((
          > Pozdrawiam:)

za komplet np. sachsów olejowo gazowych powinienes zaplacic koło 900pln.
          tak przy okazji to polecam wam wszystkim niezły sklepik z amorkami, ostatnio tam
          kupowałem właśnie sachsa i za komplet udało mi sie wynagocjowac 20% upustu :
          center car na ul. pożarowej 9/11 (nie pracuję tam wiec nie piszcie ze reklamuje,
          ale sprawdzcie bo ja jak szukałem przed kupnem to obdzwonilem mnóstwo miejsc i
          tam było najtaniej).
          • Gość: pfr Re: Amortyzatory MONROE IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 22:38
            900 za komplet ?
            To te MONROE w CARMANIE za 230/szt wydaja sie super tanie.
    • dlugopis Re: Amortyzatory MONROE - nigdy wiecej 01.02.02, 10:51
      3 lata temu zalozylem do E30 320 Monroe gazowo-olejowe na przod. Na poczatku
      bylo OK. Potem stopniowo coraz gorzej. Po 1,5 roku auto strasznie niestabilne.
      Jade do warsztatu. Wyciagaja mi amortyzatory. Jeden w kawalkach i w dodatku
      uszkodzone lozysko amortyzatora, a drugim mozna pompowac jak pomka rowerowa.
      Zalozylem Sachs i na razie super. Polecano mi tez bardzo Booge, ale byly
      znaczaco drozsze.
      • Gość: miguel Re: Amortyzatory MONROE - nigdy wiecej IP: *.chello.pl 02.02.02, 20:33
        niestety na naszych pieknych drogach żadne dane producenta co do wytrzymałości
        nie mają znaczenia. a najgorzej jest z amorkami naprawde twardymi. mialem
        kiedys koni w polo, padły dosłownie momentalnie (jeździłem prawie wyłącznie po
        mieście i to przez te piepszone dziury) a szkoda bo trzymały bosko!
      • Gość: ARAFAT Re: Amortyzatory MONROE - nigdy wiecej IP: 10.10.10.* 03.02.02, 12:29
        Kup Sachs albo Booge mONROE TO STRASZNY CHŁAM. Te od Renault są średnie ale na
        pewno lepsze od Monroe.
        • Gość: huggoo Re: Amortyzatory MONROE - nigdy wiecej IP: *.acn.waw.pl 03.02.02, 13:51
          Ja z całą odpowiedzialnością plecam KONI. drogie ,ale wyjątkowej jakości.

Pozdr.
          • Gość: Rycho Re: Amortyzatory MONROE . IP: 10.133.128.* 03.02.02, 15:50
            Zrobiłem na Monroach 247000km w ciągu siedmiu lat i nic jak do tej pory z nimi
            się nie dzieje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka