Dodaj do ulubionych

Familijne klimaty

IP: *.swietojanska.net 10.07.09, 18:14
logan rzadzi, 700l bagaznik to rekord swiata, jezdzilem mcv z silnikiem dizla 1,5 85KM ogolnie ok , hamulce bardzo dobre , w miare wygodnie sie siedzi, slaby jest dla mnie tylko uklad kierowniczy, jakis taki dzialajacy z opoznieniem, wrazenie jakby auto nie do konca chcialo sie poddawac zmianie toru jazdy, zawieszenie na polskei drogi idealne , nic nie stuka nic nie puka(auto mialo ok 80K km) troche za waski, siedzialoby sie wygodniej gdyby dorzucili kilka centrymetrow, jak ktos ma malo kasy a chce miec duze kombi na gwarancji to ciekawa oferta
Obserwuj wątek
    • Gość: Wątek Re: Familijne klimaty IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 10.07.09, 18:52
      Dacia Logan rządzi. Ma tak wielki bagażnik, że gdyby się zepsuła w trasie, wjeżdżasz do kufra i odwozisz się do warsztatu :)
    • pitland.pl Re: Familijne klimaty 10.07.09, 22:29
      fiat croma się świetnie sprawdza na takich trasach

pitland.pl/
    • mzyo Re: Familijne klimaty 10.07.09, 23:47
      Dzieci to się wysyła na kolonie albo do babci:)

Logan MCV jest strasznie brzydki podczas jazdy. Taka 'lodówka'? Za to sedana uważam za bardzo przyjemne wizualnie auto. Jedyna rzeczą która nigdy nie pozwoliłaby mi jeździć tymi autami to szkaradne wnętrze. Wolę już to z fiata 126p.

• Gość: edi Re: Familijne klimaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 00:25
      Niesamowite mogą być różnice w samym segmencie. Taki Passat i Accord. Pojemność odpowiednio 603 i 395l. To jest różnica klasy. Jak jeszcze porównać ładowność i cenę to nie ma o czym dyskutować.
    • najlepszeblogi Re: Familijne klimaty 11.07.09, 00:36
      Przez dłuższy czas podchodziłem do Dacii, jak do jeża. No bo przecież Rumunia, złe wspomnienia z przeszłości. Teraz coraz więcej dobrego słyszę o nowych modelach. Wiadomo, że to nie jest ideał, ale za taką cenę naprawdę nie ma co narzekać.

tanisamochod.blox.pl
    • Gość: UhOh Re: Familijne klimaty IP: *.Biskupin.wroc.pl 11.07.09, 09:08
      85 KM? Przecież tym się można zabić. Niestety na polskie drogi moc poniżej 100 KM w kompakcie można uznać za celową próbę zabójstwa ze strony producenta samochodu ;)
    • misiaczek1281 Re: Familijne klimaty 11.07.09, 09:08
      Ten artykuł mówi że jeśli chcemy pojechać wygodnie na wczasy to musimy mieć duży ,nowy, drogi samochód za ponad 35 000 zł....a nam wystarczy golf IV hatchback za 20 000 zł...niedrogi, dobrej jakości i dużo większy od malucha...polska biedny kraj:)
    • misiaczek1281 Re: Familijne klimaty 11.07.09, 09:14
      na wczasy to nawet wystarczy POLO w dobrym stanie za 10 000 zł...a nie za nowe auto 35 000...drogie te wczasy by były :)
      Za różniece czyli 25 000 zł to można pojechać na wycieczke dookoła świata i jeszcze coś zostanie Eh Wyborcza...
    • Gość: Lewatywa Re: Familijne klimaty IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 11.07.09, 11:28
      @Najlepszeblogi, ten Twój durny blog chce żebym się zalogował ale ja nie chcę więc odpowiem tu: pchanie się w nowy samochód jest finansowo bez sensu. Za 45 koła brałbym na przykład 2-3 letnią Octavię TDI z komisu przysalonowego. Część dilerów prowadzi reselling tj. odsprzedaż aut, które już raz u siebie w salonie sprzedali a klient później zostawił np. w rozliczeniu za nowszy model. Takie auto ma spisane przygody w książce serwisowej a za kilka stówek wynajęty rzeczoznawcza zweryfikuje czy egzemplarz nie jest nadmiernie awaryjny, czy ma usunięte najczęściej występujące wady montażu, porówna stan z zapisami itd. Cenę pakietu startowego też wyliczy ale najczęściej po prostu kontynuujesz serwisowanie auta wg harmonogramu. Jeśli auto musi pachnieć nowością, to firmy profesjonalnie zajmujące się auto detailingiem odstawią je tak, że nie odróżnisz od nówki. Za takim autem rozglądaj się na stronach www dilerów wybranej marki.
    • Gość: laisar Re: Familijne klimaty IP: 194.169.228.* 11.07.09, 18:16
      Opel Astra Classic Caravan z długością 4288 mm w klasie kompaktów to - patrząc na resztę towarzystwa: 447-458 cm - albo błąd albo kiepski żart <; To już bardziej pasuje tam MCV-ka, mająca obecnie 4473 mm...
    • Gość: kazek Re: Familijne klimaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 21:54
      Jak już porównujesz Classica to popatrz jak jest różnica w ładowności do takiego nowego Golfa: 475- 625. Tu już widać różnicę generacji. Tego nie da się oszukać. Co nowa konstrukcja Golfa to nowa. Wielu zarzuca, że nie zmienia się wizualnie, ale najistotniejszych zmian na pierwszy rzut tak nie widać. Są w środku.
    • Gość: laisar Re: Familijne klimaty IP: 194.169.228.* 14.07.09, 03:35
      No o to właśnie o to chodzi - ta Astra zupełnie nie pasuje do tamtej tabelki...
    • Gość: misiek Re: Familijne klimaty IP: *.17-246-81.adsl-static.isp.belgacom.be 20.07.09, 11:48
      Coś mi się wydaje, że pojemnos bagażnika nowego Forda Mondeo Kombi jest jednak troche większa. 494l to pojemność w przypadku pojazdu z pełnym kołem zapasowym. Przy wersji z kołem dojazdowym lub z zestawem naprawczym pojemność bagażnika wzrasta (odpowiednio 542l i 554l).
      Wydaje mi się, ze powyższe zestawienie ma sens tylko w przypadku zachowania jakiegos okreslonego poziomu precyzji i porównywaniu tych samych wersji, w przeciwnym razie wprowadza w błąd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka