Dodaj do ulubionych

Rosyjska ruletka w koleinach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 11:55
Wg mnie powinni wprowadzić całkowity zakaz rejestracji aut które miały uszkodzoną konstrukcję wewnętrzną (czyli mocny wypadek). Problem w tym, że kiedy auto na zachodzie dostaje z ubezpieczalni total loss (do kasacji), zostaje sprowadzone do polski jako auto po parkingowej stłuczce, lub w ogóle bezwypadkowe..
Obserwuj wątek
    • Gość: do Thinker Re: Rosyjska ruletka w koleinach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.09, 12:24
      A co to jest wg ciebie "mocny wypadek" i uszkodzenie konstrukcji wewnętrznej? Jak to zmierzysz?
    • Gość: gość Re: Rosyjska ruletka w koleinach IP: *.range86-169.btcentralplus.com 18.07.09, 12:44
      czy ktoś zrobi ł badania jakie auta częściej ulegają wypadkom, tzn. starsze niż 10-letnie czy młodsze? ... stan techniczny samochodu ma chyba większy wpływ na bezpieczeństwo niż jego wiek
    • Gość: maksiu Re: Rosyjska ruletka w koleinach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 13:16
      co 3 wypadek drogowy na polskich drogach w zeszłym roku był efektem "niedostosowania prędkości do warunków ruchu" .... ooo to jest dopiero pie...enie
      dzisiaj jechałem z częstochowy do wrocławia i z powrotem - w sumie jakieś 400 km
      średni czas podróży jakieś 6 godzin ... tylko dlatego że od wrocławia do opola byłem w karawanie pędzącej +/- 200km/h non-stop
      ponad połowa z tej trasy to jazda w koleinach - jednopasmówkami - przy średnim natężeniu ruchu jak na tą trase - tylko dlatego że pora była dość wczesna i jest sobota
      gdyby nie to że mam dość zrywne auto to wlókłbym sie za tirami albo cipkami które boją się jeździć ,bo nie ma gdzie i jak normalnie wyprzedzic !!
      trzeba mieć mocny piec i nerwy żeby jakoś normalnie czasowo w tym kraju przemieścić się z pt. A do pt. B
    • Gość: Thinker Re: Rosyjska ruletka w koleinach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 16:58
      @do Thinker: moto.pl/MotoPL/51,88389,6824765.html?i=52
      Jeśli po wypadku specjalista orzeknie, że belki w miejscach pomarańczowych, czerwonych i czarnych na rysunku są zgięte - kasacja. Takie auta tracą zarówno swoje właściwości pochłaniania siły zderzeniowej, jak i z czasem zaczynają rdzewieć i przez to stają się jeszcze bardziej niebezpieczne.
    • Gość: LieberGott Re: Rosyjska ruletka w koleinach IP: *.Biskupin.wroc.pl 18.07.09, 18:38
      A już miałem nadzieję, że oto mam okazję przeczytać pierwszy niesponsorowany artykuł wyprodukowany piórem Pana K. Radość przedwczesna, po przydługim, pełnym truizmów preludium autor przechodzi do sedna, czyli podstawowego problemu dzisiejszej motoryzacji w Polsce - nikt nie chce kupować nowych samochodów!
      Litości, Panie K, wstydu oszczędź.
    • Gość: misio Re: Rosyjska ruletka w koleinach IP: *.chello.pl 19.07.09, 19:01
      mam gdzies ten "las fotoradarów" - drogi mają być, a nie radary! kretynski artykuł.
    • Gość: AVF Re: Rosyjska ruletka w koleinach IP: *.devs.futuro.pl 19.07.09, 19:43
      "Prawie co trzeci wypadek drogowy na polskich drogach w zeszłym roku był efektem "niedostosowania prędkości do warunków ruchu"."

Bo jak się nie chce policjantowi wymyślać powodu to wali taki i jest pozamiatane.
    • mzyo Re: Rosyjska ruletka w koleinach 20.07.09, 01:13
      A propos kolein polecam wycieczkę po nich Smartem bądź chociaż Seicento. Przy takim rozstawie osi i 90km/h śmierć zagląda kierowcy w oczy przy każdej próbie wyprzedzania, czy zmiany pasa. No ale przecież wypadki powoduje nadmierna prędkość...
    • piotr228 Re: Rosyjska ruletka w koleinach 20.07.09, 10:34
      Kublik jest znanym autorem tekstów sponsorowanych. Przy okazji potrafi znaleźć taką korelację jaka mu jest wygodna. Jego wywody są tyle samo warte co stwierdzenie, iż przyczyną śmierci pasażerów samolotu było zjedzenie pomidorów. (100% pasażerów zjadło pomidory i wszyscy nie żyją). Dla Kublika pięcioletni polonez jest więcej wart niż dziesięcioletni mercedes. To jakiś obłęd. Wiadomo że Polacy kupują najlepsze samochody na jakie ich stać. Zawsze tak było i będzie. Nowe ople astra nie są dla nas najlepsze i tak już będzie zawsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka