Dodaj do ulubionych

BMW M z dieslem?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 12:57
JAK M-ki Z DIESLAMI??!!??
Obserwuj wątek
    • Gość: asdasd Re: BMW M z dieslem? IP: *.tktelekom.pl 23.07.09, 14:16
      To juz nie beda M-ki, tylko DIESEL-ki.... BMW schodzi na psy, nowa 7 to moim zdaniem najgorsze BMW jakie było, luksusowa limuzyna a kierowanie, wnetrze z trójki.... blleee
    • Gość: swq Re: BMW M z dieslem? IP: 217.153.131.* 23.07.09, 14:39
      bmw już od dawna ma dziwne pomysły...np. X6
    • Gość: AVF Re: BMW M z dieslem? IP: *.devs.futuro.pl 23.07.09, 15:12
      Nigdy nie byłem fanem BMW, ale do M-ek miałem respekt, chociażby za super silniki. BENZYNOWE. Dlaczego nie rozumieją że niektóre rzeczy powinny zostać takie jakie być powinny, w imię jakiejś tradycji, zasad, czegokolwiek.
    • Gość: Gość:plum Re: BMW M z dieslem? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.09, 15:52
      bmw to auta dla ludzi spełniających swoje mażenia, a nie dla wiecznie krytykujących ignorantów żyjących wyobrażeniem jaka powinna być M ka albo że 7 jest do dupy bo widziałem na parkingu wnętrze i jest fe, kup se cytrynę tam jest ciszej , ładniej, wygodniej i taniej, więc po co przepłacać.
    • Gość: MB Re: BMW M z dieslem? IP: *.lanet.net.pl 23.07.09, 17:18
      @plum 'marzenia' ;)
      poza tym troche nie do konca rozumiem czemu wszyscy tak narzekaja na dizle?paliwo jak paliwo wg mnie chociaz juz przy LPG ostatnio sam stwierdzilem ze koszta pewnie minimalizuje ale to nie to samo ( no chyba ze mowimy o aucie fabrycznie przystosowanym do gazu wtedy to tez inna para kaloszy)
      wg mnie nie ma sie co zamykac na dizla:)
    • pocalujta_wujta Re: BMW M z dieslem? 23.07.09, 17:32
      Akurat musimy wydac fortune. Nie wiem czy autor ma pojecie o tym co pisze. Pakiet udoskonalajcy do osiagow M3 sporo kosztuje. Serie M to nie tylko wyglad, ale przede wszystkim osiagi. Zawieszenie jest mocno inne. W nowym M3 elementy karoseri sa z innych materialow niz w "trojce" (blotniki plastikowe a dach od dawna mozna bylo dostac z wlokna weglowego a nie z metalu). Zeby miec samochod BMW serii M... to warto kupic samochod serii M. Inaczej przerobki beda tylko imitowac serie M, albo samochod bedzie o wiele drozszy.

A poza tym w BMW nie koniecznie o wyglad chodzi. Wstawienie doladowania daje juz duzo (co zreszta rozwazalem w zwyklym modelu BMW 3 i nieknoniecznie turbodoladowania ktore wymaga zmian wydechu i paru innych rzeczy by dzialalo poprawnie bez szkodzenia silnikowi).

A tak ogolnie rzecz biorac to po co komu ciezka krowa serii M z BMW? BMW robi samochody coraz ciezsze wiec z wyczynem maja coraz mniej wspolnego. W zakret wchodza coraz gorzej... bo sa za ciezkie a zadne zawieszenie tego nie skompensuje (ograniczenie jest na przyczepnosci opon a te walcza z masa pojazdu w zakrecie!). Mamy wiec do czyniena z czyms na prosta coraz bardziej. No i to dobrze bo autostrady sa proste... ale wtedy lepiej po prostu kupic zwykla 3-ke no moze z turbodoladowaniem i bedzie duzo taniej a zabawa jest swietna podczas jazdy.

No chyba ze popisujemy sie wygladem i emblematami M - wtedy to inna sprawa.

Jesli chcemy samochod o lepszych osiagach (duzo lepszych) to moze zamiast BMW lepiej jest przyjrzec sie Porsche i Chevy Corvette. Szczegolnie tej ostatniej, bo cena jest atrakcyjniejsza a o osiagi i wyglad duzo lepsze niz BMW M3 czy M5.

Co do diesli to z pewnoscia sa to silniki o lepszym momencie obrotowym dajace lepsze przyspieszenia, ale malo elastyczne wiec bez specjalnych rozwiazan sie nie obejdzie. Fakt jest faktem ze w wyscigach prototypow LeMans silniki diesla bija silniki benzynowe w dzisiejszych czasach.

Pozdrawiam...
      (wlasciciel... takze BMW)
    • Gość: pis Re: BMW M z dieslem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 18:34
      "W planach jest za to mały roadster, bazujący na serii 1, wzmocniony przez ekipę z M GmbH. Ma uzupełnić ofertę BMW o stosunkowo tani, szybki kabriolet."

ciekawe czy zmieszczą się w 1800 kg...
    • Gość: stanczyk ernwopr@w Re: BMW M z dieslem? IP: *.ip.netia.com.pl 23.07.09, 18:36
      koniec motoryzacji !
      "...nad przyszłymi generacjami najszybszych BMW. Za cel postawiono sobie maksymalną redukcję emisji szkodliwych spalin.." - to sportowe auto ma byc szybkie czy ekologiczne..., bo eko-szybkiego chyba sie nie da zrobic..poza tym tradycja,jak ktos tu wyzej napisał...

zgadzam sie, ze BMW to nie jest specjalnie fascynująca marka, ale podpompowane wersje M to juz inna historia..

..........................
      niech sobie lobbystow (albo mordercow na zlecenie) opłaca koncerny i zrobia z tym porzadek,
      ..przecie te eko-fanaberie to jest dla nich koszt !
    • Gość: do pluma!!! Re: BMW M z dieslem? IP: *.tktelekom.pl 23.07.09, 19:02
      BMW to auta dla ludzi którzy chca przyszpanowac, a tym nie zalezy na silniku. Znajomym beda mowic ze ma BMW, a ze ma bmw to jest juz wszystko ok.
    • Gość: ,.,.,.j Re: BMW M z dieslem? IP: *.tktelekom.pl 23.07.09, 19:07
      do MB

nikt nie mowi ze diesle sa złe.
    • Gość: Thinker Re: BMW M z dieslem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 21:34
      Diesle to niestety przyszłość. Jeśli chodzi o BMW, to w tej chwili kupowanie benzyny jest już praktycznie bez sensu, 2.5 benzyna jest słabsza i więcej pali niż 3.0 diesel. Praktycznie teraz to sens mają tylko najmniejsze benzyny jako tańsze w zakupie, oraz największe, gdyż BMW nie ma dużych diesli na razie.
    • Gość: owoc Re: BMW M z dieslem? IP: 82.160.252.* 23.07.09, 23:06
      Dla mnie ostatnie prawdziwe bmw to modele e46,e38,e39.Bo nastepcy jak i cala polityka bmw jest z roku na rok coraz bardziej beznadziejna i totalnie kiczowata!No ale coz takie czasy:-(
    • Gość: kozak Re: BMW M z dieslem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.09, 00:49
      Coś mi się wydaje, że większość krytykantów diesla to właściciele starych V6 z LPG robionym u znajomego w garażu. Mam szczęście móc korzystać z dwóch samochodów napędzanych i ropą, i benzyną, tak że praktycznie codzień mam test porównawczy ;). Jednak skok technologiczny jeżeli chodzi o diesla jest na tyle znaczący, że chyba tylko nowy system zasilania Fiata może odwrócić tą supremację.
    • Gość: MS/Globy Re: BMW M z dieslem? IP: *.aster.pl 24.07.09, 09:14
      pocalujta_wujta, miałem na myśli pakiet stylistyczny M, który w przypadku "trójki" kosztuje kilkanaście tysięcy złotych z alufelgami. Za mniej niż 200 tys. zł mamy coupe, które wygląda prawie jak M3 ;-) Masz oczywiście pełną rację co do różnic technicznych M3 i w tym tkwi legenda M GmbH. Legenda klasy premium zaś to nie tylko jakość/technologia, ale i metrowa lista opcji, dzięki której nasz samochód będzie niepowtarzalny (chociaż za wiele musimy dopłacić).

Moim zdaniem BMW niepotrzebnie się spasły i idą na oślep w stronę ekologii, próbując dzierżyć pałeczkę i ubiec Mercedesa oraz Audi. Owszem, w Stanach udało im się w tym roku prześcignąć Lexusa w sprzedaży. Nadal potrafią robić doskonałe silniki i samochody z charakterem. Mam tylko obawy, że strach przed słupkami statystyk napędza takie kampanie jak reklamowanie xDrive w opozycji do Quattro Audi oraz odrobinę nietrafione szukanie nowych niszy segmentowych (X6, 5 GT).

Ciekawi mnie, jak podsumowania polityki stylistycznej Bangle'a, która miała odświeżyć stylistykę gamy BMW. Właściwie wszystkie luksusowe marki w ciągu ostatnich lat przeszły (r)ewolucję, największą chyba Audi. Ja oddaję Bawarczykom szacunek nie tylko za wysokoobrotowe diesle i rzędowe "szóstki", ale przede wszystkim doskonałe prowadzenie tylnonapędowej konstrukcji. Od niedawna jednak Mercedes przestał robić układy kierownicze, które przypominały sterowanie kutrem rybackim, Audi ma swoje 4x4 i stety lub nie, na większość klientów trzeba szukać innych "haczyków".
    • Gość: Ja Re: BMW M z dieslem? IP: *.gdynia.mm.pl 24.07.09, 23:38
      Wszystkim krytykującym błotniaki proponuję poszukać na youtube filmy zatytułowane "335d 0-" i inne pkazujące przyśpieszanie najnowszych diesli BMW. Zwlaszcza przyśpieszanie powyżej 100kph.
    • Gość: jacek Re: BMW M z dieslem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.09, 15:04
      Nikt nie twierdzi, że dobrze zaturbiona ropa nie pozwala przyspieszać. Chodzi o radość i styl. Jeśli zostawimy tylko osiągi i cenę, to podrasowany Hyundai bije BMW na głowę. Może i dobrze?
    • Gość: 50cent1993 Re: BMW M z dieslem? IP: 194.88.225.* 28.07.09, 11:19
      JAki żal M z dieslem!! BMW robi się jednym wielkim gównem:D Nie dugo bedzie to auto dla oszczednego emaryta:D Buhah Pozdraiwam cieci z BMW
      • raptownywaldek Re: BMW M z dieslem? 18.08.09, 21:40
        zapewne śmigasz autem w benzynie a ,że toale co Matiz lub Tico to co
        innego zapomniałeś tylko sobie dodac.
    • Gość: 50cent1 Re: BMW M z dieslem? IP: 194.88.225.* 28.07.09, 11:22
      Kiedyś do BMW miały porządne silniki, a teraz jak patrze na miescie Mera spotkasz na miesice z porządnym V8, a BMW to tylko max 3.0d widać że cioty kupują te auta:D
    • Gość: Hmm Re: BMW M z dieslem? IP: 77.223.217.* 22.07.10, 17:24
      Witam, a czy Ty chociaż jeździłeś jakimś samochodem ? Wygląda na to, że nie dzieciaku i gó... sie znasz. Diesel zaczyna górować nad benzyną, a Mera jak spotkasz to V8 w benzynie, a BMW spotykasz V10 i Mer siedzi cicho... Ale wracając do diesla, mniejsze spalanie wygrywa pod każdym względem, sam posiadam BMW e60 535d i jak ktoś chce sie pościgać ze światełek to proszę bardzo, niech zobaczy jakie mam ładne światełka tylne. Jedynie wygrał ze mną Lancer EVO VIII, ale to jest sportowy samochód :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka