kwika 31.08.09, 15:45 Mam pytanie dot. pomp w oplach astrze II. Słyszałem, że są z nimi problemy, a koszty naprawy to spora kasa. W jakich silnikach padają pompy? Czy w silnikach isuzu też? Link Zgłoś Obserwuj wątek
ulubiony19 Re: Pompy w astrze II 31.08.09, 16:35 Ale jakie pompy? Z pompami w Oplach Astra 2 jest tak(piszę o dieslach,bo wywnioskowałem to z tego,że piszesz coś o Isuzu):diesel Isuzu 1.7 może miewać wycieki na pompie oleju(to raczej wynik nie umiejetnej jazdy,zwłaszcza przy mały przebiegu,który nie może powodawać takiego zużycia),czasami może zaszwankować sterownik na pompie wtryskowej,ale zdarza się to chyba pechowcom,którzy odpalają auto jak wariat,w razie czego wszystko da sie naprawić;)oplowski diesel 1.7 68KM to nieudana konstrukcja,która ma dużo słabości,więc nie widze sensu o niej pisać.Jak Astra 2 z dieslem,to polecam 1.7 DTi Isuzu albo najlepiej 2.2 DTI.To oplowski silnik,który dobrze traktowany sprawdzi się elegancko.A poza tym najczęsciej kręci się pod maskami bogatych Astr,które wtedy to naprawdę mogę polubić:) Pozdrawiam Link Zgłoś