rraaddeekk 04.09.09, 23:16 Żenada. ASO Toyoty w mieście wojewódzkim nie ma nigdy części. Cokolwiek trzeba zrobić poza wymianą oleju, to wymaga kilku dni oczekiwania na częśći. Nie chodzi o jakiś unikatowy model, ale o bardzo popularnego Aurisa. Link Zgłoś Obserwuj wątek
jon214 Re: ASO Toyota - brak części 05.09.09, 07:42 Ja u siebie mam takie problemy z Renuu. Oszczędzają. Najdrobniejsze naprawy trwają tygodniami. Wymiana rozrządu, sprzęgła... a nawet piór wycieraczek. Poważnie. Link Zgłoś
norbert.n Re: ASO Toyota - brak części 05.09.09, 07:58 Części powinny być dostarczone następnego dnia z głównego magazynu, gdyż zamówienie składane jest online. Poza tym co to za ASO jak nie ma u siebie podstawowych części jak np. zawieszenia, napędu, hamulców itp... Link Zgłoś
starypryka Re: ASO Toyota - brak części 05.09.09, 09:45 Ale czemu się dziwisz? Przecież Toyoty się nie psują. Trzymanie części, które nie będą wykorzystywane to strata miejsca i pieniędzy ;) Link Zgłoś
wichura Re: ASO Toyota - brak części 05.09.09, 14:09 Wiesz, miasto wojewódzkie to jeszcze nie jest kryterium (bo kto np. w Olsztynie jeździ do ASO, reszta "ściany wschodniej" też woli pana Heńka w stodole + części z Chin lub szrotu). Czy auris jest tak popularny? Hmmm... Dość nowy, więc pewnie rzadko wita do serwisu. No i zależy jaka część. Zgodzę się z jednym z przedmówców, że części szybciej zużywające się powinni mieć "na stanie", ale ciężko oczekiwać, by np. palstikowe elementy wnętrza leżały (być może i 10 lat) i czekały na klienta. Niestety, to jest biznes, a stany magazynowe to poważny koszt (zamrożone pieniądze, koszty zarządzania magazynem). Link Zgłoś
iberia.pl kilka dni? a wiozą je furmanką? 05.09.09, 14:11 sprowadzenie tego z magazynu centralnego na dany kraj powinno zająć 24h, o ile mi wiadomo jest taki luksus jak kurierzy, czy sie myle? Link Zgłoś
jon214 Re: kilka dni? a wiozą je furmanką? 05.09.09, 18:17 Jak właściciel serwisu jest dusigrosz, to każe oszczędzać nawet na kurierach i zbierać więcej części do jednego zamówienia...Czterdzieści złotych piechotą nie chodzi. Znam tego właściciela serwisu Renuuu.... Link Zgłoś
arturr70 Re: ASO Toyota - brak części 27.09.09, 14:05 Części samochodowe powinieneś znaleźć w serwisie ogłoszeniowym: moto-detal.pl Bardzo dużo ogłoszeń, więc pewnie znajdziesz to co potrzebujesz. Link Zgłoś
jon214 Re: ASO Toyota - brak części 27.09.09, 17:38 Zaglądajcie na tę stronę. Może znajdziecie swoje auta skradzione na części. Link Zgłoś
rraaddeekk Re: ASO Toyota - brak części 28.09.09, 08:42 Po to mam samochód na gwarancji, aby samodzielnie nie zajmować się szukaniem części. Link Zgłoś
lucj Re: ASO Toyota - brak części 29.09.09, 08:22 Kupiłeś auto za grosze i jeszcze wymagasz, żeby serwis trzymał części na twoje kaprysy. ASO ma zarabiać a nie utrzymywać stany magazynowe, to są zbedne koszty. ASO ma olej w beczce i filtry na wymianę. Poważniejsze naprawy i tak robią gdzie indziej. Zarabia się na przeglądach i wymianie klocków i tarcz hamulcowych. Link Zgłoś
jestklawo Re: ASO Toyota - brak części 29.09.09, 09:59 rraaddeekk napisał: > Po to mam samochód autko z silniczkiem 1.3 to jeździdełko, a nie samochód Link Zgłoś