livia25 01.06.10, 14:20 mam 4 sztuki bananow ktore juz sa przejrzale, co radzicie z nimi zrobic? nie chcialabym robic racuchow mozna banany pokroic w plasterki i zamrozic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alina.walkowiak Re: co zrobic z bananami? 01.06.10, 14:27 Usmażyć z jabłkami i cynamonem i dodać do ryżu albo do lodów Odpowiedz Link
naturella Re: co zrobic z bananami? 01.06.10, 14:28 Można pokroić na cztery części lub połówki wzdłuż, obtoczyć w płatkach migdałów i usmażyć Odpowiedz Link
naturella Re: co zrobic z bananami? 01.06.10, 14:29 Kamis ma też taką jakby panierkę do bananów: Odpowiedz Link
foretka Re: co zrobic z bananami? 01.06.10, 14:46 Pyszny chlebek bananowy Przepisow pelno w sieci. Pozdrawiam ~ foretka ~ Zakątek Szczecińskich MaM! Zaglądnij do Mateusza! Odpowiedz Link
livia25 Re: co zrobic z bananami? 01.06.10, 14:54 dzieki dziewczyny z ktoregos pomyslu skorzystam, tylko urzadze glosowanie w domu Odpowiedz Link
ula-35 Re: co zrobic z bananami? 01.06.10, 17:18 Ja bym je pogniotła widelcem i zalała jogurtem naturalny.Pycha. Odpowiedz Link
joana.mz Re: co zrobic z bananami? 01.06.10, 18:25 ciasto kopiec kreta koktajl mleczny bananowy Odpowiedz Link
kinder0610 Re: co zrobic z bananami? 01.06.10, 19:08 Muffinki, wkroić do ciasta naleśnikowego i usmażyć naleśniki, pokroić w plasterki i dodać do koktailu owocowego z puszki i będzie sałatka. Odpowiedz Link
loganmylove Re: co zrobic z bananami? 01.06.10, 21:58 zrobić takie pyszne ciasto: 3,5 szkl maki 1,5 szkl cukru 3/4 szkl oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 -ll- sody oczyszczonej 4 jajka 4 banany (najlepiej takie mocno dojrzałe) 2 czekolady mleczne mozna dodac orzechy włoskie Cukier z olejem wymieszać mikserem, dodać szczypte soli, wbijać po jednym całym jajku i miksować (nie za bardzo tak zeby sie wymieszało). Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i soda i dodawać po trochu ( bedzie baaardzo geste- tak ma byc). Na koniec dodać pokrojona w kosteczke czekolade (nie za drobno) i rozpaćkane widelcem banany). Przełożyć do formy i piec w 180-200 st. Ok. 45-55min. Przepis od koleżanki forumowej-pycha Odpowiedz Link
agpagp Re: co zrobic z bananami? 04.06.10, 10:06 im bardziej przejrzałe tym lepsze na grilla Odpowiedz Link
e.milia Re: co zrobic z bananami? 04.06.10, 14:46 O tak, położyć na grillu w skórce. Albo zrobić naleśniki z bananami - zwykłe naleśnikowe ciasto, banany lekko przysmażyc na maśle, owinąć w naleśniki, można polać miodem lub jogurtem. Albo owsianka z wkrojonymi bananami. Odpowiedz Link
re_ni73 Re: co zrobic z bananami? 02.12.10, 08:23 Koktail-potraktować blenderem 2-3 banany dodać litr mleka,ja dosladzam 1-2 łyżeczki. Pierogi faszerowane bananem,polane śmietanką. Naleśniki z bananem(owinąć banana w naleśnik,posypać cukrem)zapiec.Polać polewą czekoladową. Chleb bananowy,ciasta z bananem,banany maczane w cieście naleśnikowym smażone na głębokim tłuszczu. Dżem bananowy(nie mam przepisu ale podobno pycha).Nigdy też nie mrozilam bo aż tyle to niemiałam. Odpowiedz Link
zimny_ogien Re: co zrobic z bananami? 02.12.10, 16:10 Ja kroje banany i smażę na miodzie. Chwila na petelni i place lizać Odpowiedz Link
afortunada muffinki! :) 02.12.10, 16:15 zdecydowanie MUFFINKI z bananami i czekoladą wychodzi coś po prostu pyyysznego Odpowiedz Link
moj-lunch.pl Re: co zrobic z bananami? 02.12.10, 23:00 Przejrzale banany sa najlepsze na banana bread: moj-lunch.pl/pliki/deser/banana_bread.html Smacznego! ------------------- www.moj-lunch.pl Odpowiedz Link
wildcat_x1 Re: co zrobic z bananami? 03.12.10, 13:24 Można z nich zrobić nietłusty krem do ciasta który doskonale może zastąpić ciężkie maślane masy.Banany trzeba utrzeć z małym opakowaniem serka homogenizowanego i miodem(do smaku).Do tak przygotowanego kremu można dodać budyń,orzechy,migdały,kakao,czekoladę,owoce i inne dodatki smakowe, w zależności od tego jaki smak kremu chcemy otrzymać.Krem np.budyniowy z tak zrobioną bazą będzie znacznie lżejszy. Odpowiedz Link
mamalesia Re: co zrobic z bananami? 03.12.10, 14:28 zrobić maseczkę z bananów całej rodzinie na buzie i dekolt a tak w ogóle - ja banany lekko nakrajam z jednej strony, pakuje tam czekoladę i do piecyka na trochę. deser jak ta lala Odpowiedz Link
mumi7 Re: co zrobic z bananami? 22.11.11, 08:10 Mozna mrozić, a po wyjęciu i dodaniu mleka, gęstewgo jogurtu lub smietany i np. rodzynków wymoczonych w wodzie i alkoholu mozna zrobic świetne lody Blendujesz wszystko, a na końcu dodajesz rodzynki Odpowiedz Link
czarna-inka Re: co zrobic z bananami? 22.11.11, 15:36 a masz moze jakies proporcje? ja dotad robilam z nich lody w ten sposob, ze pierw je miksowalam, pozniej mrozilam i tyle. Dla mnie ok. Odpowiedz Link