Dodaj do ulubionych

Tanie OC samochodu

25.02.11, 11:24
Za tydzień muszę przedłużyć OC samochodu i zastanawiam się, czy warto w tej sytuacji skorzystać z tańszej oferty (Liberty Direct) za 490 złotych, czy kontynuować w Concordii (590) zł. Zniżkę mam 60%-wą.

Na razie dowiedziałam się tyle, że w przypadku szkody w LD cofają 20% zniżki, a jak będzie tylko jedna, to przy przedłużania 10% wraca. Co do Concordii to nie wiem, bo agent mi na maila nie odpowiedział na razie.

Ktoś ma doświadczenia w tej materii, dobre lub złe?
Obserwuj wątek
    • alfa36 Re: Tanie OC samochodu 25.02.11, 12:12
      Ja OC wykupuję tam, gdzie najtaniej. Ostatnio poszlam do Centrum Ubezpieczen i tam mi wyliczono. A różnice są ogromne. W szczególy szczerze mowiąc się nie wdaję.
    • joanna_poz Re: Tanie OC samochodu 25.02.11, 13:41
      przez kilka lat ubezpieczałam w mBanku (BRE ubezpieczenia), porównywałam z innymi, ale u nich mi wychodziło najtaniej (z tym, że mnie interesował komplet OC + AC + NWW + Assistance).
      w zeszłym roku po stłuczce z mojej winy dowalili mi taka podwyżkę, że oniemiałam.
      Liberty miało atrakcyjna cenę, ale jakis warunek co do AC, który dla mnie był nie do zaakceptowania.
      w koncu najtaniej wyceniła mi to Aviva.
    • ofelia1982 Re: Tanie OC samochodu 25.02.11, 14:38
      Z tego co się orientuję (z w przeciągu ostatniego pół roku ubezpieczałam 2 samochody, drugi 2 tyg temu) - to najtaniej jest w Liberty Direct.
      • johana75 Re: Tanie OC samochodu 25.02.11, 16:17
        Jeśli samo OC to kupuj tam gdzie najtaniej, jesli z AC to juz trzeba mądrze wybrać (wg. swoich kryteriów)
        Ja mam samo OC juz 2 rok w Liberty Direct, rożnica była kolosalna od 300 - 700zł.(PZU)
        A i tak płacę 800zł. sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka