Dodaj do ulubionych

Tanie kino,teatr,noc muzeów i inne tego typu akcje

28.04.11, 10:59
Witam!
Moi drodzy proponuję pisać co w okolicy każdego z nas można zobaczyć za darmo lub w miarę tanio...Ja w Krakowie planuję iść 20 maja na noc muzeów,poza tym polecam darmowe zwiedzanie rynku głównego w każdy poniedziałek(rejestracja na stronie internetowej).Z tego co pamiętam Wawel w poniedziałki też jest za darmo tylko trzeba odstać swoje w kolejce.Poza tym w każdą sobotę za darmo można zwiedzić muzeum żup krakowskich,a z tego co słyszałam w każdy poniedziałek fabrykę Schindlera.Poza tym z tego forum dowiedziałam się o kinie agrafka i w poniedziałki oglądamy wybrane filmy tylko za 5 złotychsmileHmmm jeszcze park wodny z kartą ikea family 15% taniej i uwaga dziewczyny odkryłam bary mleczne.Można naprawdę zjeść coś pysznego za małe pieniądze...Do tego śledzę grupera i groupona.Kilka dni temu kupiłam dla rodziny karnety do Kryspinowa za 50 złotych wstęp na całe lato bez limitów.Widziałam je jeszcze dziś w ofercie jakby ktoś był zainteresowany,super sprawa...A Wy jak tanio spędzacie wolny czas?Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • marajka Re: Tanie kino,teatr,noc muzeów i inne tego typu 28.04.11, 13:46
      Każde muzeum musi miec jeden dzień za darmowink Na Wawel jest wejście chyba we wtorki, ale nie dotyczy prywatnych apartamentów, czyli najlepszych bajerówtongue_out Fabryka Schindlera jest za darmo w poniedziałki, ale z wyjątkiem pierwszego pon. miesiąca.

W Krakowie jeszcze: teart PWST 12 zł, kino Paradox 10 zł, bilet urodzinowy w Arsie 2x10 zł. Opera: najtańszy bilet 25 zł, niedrogo.
      • myszmusia w warszawie 28.04.11, 14:04
        www.trakt.com.pl/wycieczki/uroki-i-sekrety-warszawy/spacery-po-srodmiesciu.html
        • myszmusia Re: w warszawie 28.04.11, 14:05
          i jeszcze
          www.michalin.pl/wstep_wolny/index.php?page=muzea.html
        • aga90210 Re: w warszawie 28.04.11, 21:49
          Ja polecam:

www.kulturalna.warszawa.pl/wydarzenia.html?locale=pl_PL
          • iza1973 Re: w warszawie 28.04.11, 23:51
            Ja Warszawiakom polecam zwiedzanie i spacer po Natolinie:
            www.ursynow.pl/page/index.php?str=425&id=2624
        • kluska-2 Re: w warszawie 03.01.12, 14:28
          do muzeów i galerii wstęp częst jest zupełnie bezpłatny, do pozostałych w wtbrane dni tygodnia: muzeum narodowe - soboty, zachęta i csw - czwartki.
          Kino - kiedyś w lunie były tanie poniedziałki za 5 zł
    • ladyjm Re: Tanie kino,teatr,noc muzeów i inne tego typu 29.04.11, 09:30
      w Szczecinie mozna sobie wyrobic za darma karte rabatowa do kina Pionier (to kino studyjne, a do tego najstarsze w Polsce i chyba nawet w Europie). Po zniżce bilet kosztuje 2/3 tego co w Multikinie.
      • anula36 Re: Tanie kino,teatr,noc muzeów i inne tego typu 01.05.11, 17:47
        Mieszkancom Krakowa Nowej Huty - polecam kino Sfinks dzialajace przy Osrodku kultury os Gorali.
        Z karta stalego widza bilety max 10 zl, karnety na 5 filmow 35 zl, repertuar na stronie internetowej, film puszczaja nawet dla 1 widza.
    • sylwiam_m Re: Tanie kino,teatr,noc muzeów i inne tego typu 02.05.11, 11:57
      Ja miłośnikom muzyki klasycznej polecam koncerty na Akademiach Muzycznych w każdym mieście-poziom wysoki i za free.Filharmonie mają cykle dla dzieci-tzw Filharmonia familijna lub dla młodych,bilety między 5-12 złotych.Teraz w kościołach są świetne darmowe koncerty-trzeba sprawdzać na stronach miest.Wiele miast ma teraz swoje dni i grają świetne grupy zarówno popowe jak i klasyczne ,szantowe,kabarety różne.Często sprawdzam strony okolicznych miast i miasteczek i można się zdziwić jakie świetne wydarzenia kulturalne oferują.
    • czarnygosi_ek Re: Tanie kino,teatr,noc muzeów i inne tego typu 28.05.11, 19:14
      4 czerwca w nocy krakowianie będą mogli zwiedzić siedem synagog na krakowskim Kazimierzu smile
      Zwiedzanie synagog rozpocznie się od hawdali, czyli zakończenia szabatu, które na dachu budynku Centrum Społeczności Żydowskiej poprowadzi naczelny rabin Krakowa, Boaz Pash.W Starej Synagodze będzie można oglądać wystawę poświęconą architekturze. W Synagodze Wysokiej zaplanowano multimedialną prezentację o współczesnym życiu społeczności żydowskiej, a w Synagodze Izaaka dwie wystawy o Izraelu, będzie można tam też skosztować koszernych potraw. Oprócz tego w Synagodze Tempel zagra izraelski zespół rockowy Keped, natomiast w Synagodze Kupa odbędą się debaty na temat kobiet i młodych ludzi w judaizmie. Zaś w Synagodze Remu co 20 minut zwiedzający będą mogli uczestniczyć w spotkaniach, na których będzie można usłyszeć podstawowe informacje o obrzędowości i duchowości judaizmu.

Wszystkie synagogi będą otwarte od godziny 22.30 do 2. Projektowi towarzyszyć będą warsztaty fotograficzne, miejska gra planszowa o Kazimierzu czy pokaz filmu „Na końcu świata w lewo”.
    • pio1303 Polecam kino Helios 30.05.11, 20:58
      Jest taka sieć kin Helios.
      We wtorki można obejrzeć film 2D za 13zł, a 3D za 17zł. Tak jest przynajmniej w Szczecinie.

Warto tez kupować bilety na seansy z co najmniej 24 godzinnym wyprzedzeniem. Przy zakupie biletów z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem cena każdego biletu odpowiada cenie biletu ulgowego w dniu seansu.
    • salamandra71 Re: Tanie kino,teatr,noc muzeów i inne tego typu 31.05.11, 08:24
      W każdą środę można w kinach Cinema City i Orange Imax po wysłaniu (TYLKO od operatora ORANGE ) Sms-A 241 FILM , można obejrzeć film dla 2 osób w cenie 1 biletu.W kasie należny podać numer kodu jaki otrzymuje się ze zwrotnym Sms-em i płaci się mniej .
      • czarnygosi_ek Re: Tanie kino,teatr,noc muzeów i inne tego typu 03.01.12, 01:23
        www.ars.pl/ polecam kino ars , do 5 stycznia maja seanse po 6zł.
        • goodlokacja Re: Tanie kino,teatr,noc muzeów i inne tego typu 03.01.12, 19:33
          Dzieki za przypomnienie - juz zrobilam rezerwacje smile
    • sposobuzycia A Lublin? Ma ktoś jakieś info? 03.01.12, 14:51
      Nawet środy z orange przestały u nas obowiązywać sad
      • angazetka Re: A Lublin? Ma ktoś jakieś info? 03.01.12, 15:26
        Środy z Orange po prostu przeszły do Multikina.
        • sposobuzycia Re: A Lublin? Ma ktoś jakieś info? 03.01.12, 16:17
          No wiem, kwestia tego, że u nas Multikina nie ma... wiec odpadła tańsza rozrywka sad
      • reni_78 A Lublin? Jest i Lublin : ))) 01.06.12, 10:52

Teatr Stary - bajkowe niedziele dla dzieci - za free
        info na ich stronie internetowej

kino Bajka - karnety 65zł na siedem bajek + ósma gratis
        wg przygotowanej oferty, ważność ok 10mcy
        /nie wiem jak indywidualnie, my kupujemy grupowo/
        ponadto wakacje i ferie z kinem Bajka
        wejściówka 5-7zł + warsztaty filmowe

ostatnio była Noc Muzeów - skorzystaliśmy

teraz, czyli 2-3.06.2012 Noc Kultury
        www.nockultury.pl - bogata oferta
        łącznie z Jarzębinkami i koko euro spoko ; ))

Teatr Andersena
        przy takich okazjach jak np wośp czy dzień dziecka, po spektaklu jest wejście za szeroko rozumiane kulisy /pracownie, dekoratornia, lalki, garderoba/ i spotkania z aktorami
        - wośp - 'co łaska' do puszki wośpu
        - w tę niedzielę 3.06. po Jasiu i Małgosi o 12:00 5zł od dziecka

to tak na bieżąco i nie wiem czy się przyda, bo jak widać ja tak dzieciowo
        niestety, na mieście dzieci Lublina nie ma : (((((
        • reni_78 Re: A Lublin? Jest i Lublin : ))) 01.06.12, 11:02

ot, zapomniałam....

teatr nn i ich całoroczna oferta kulturalna
          www.teatrnn.pl/
          warto zapisać się na ich newsletter
          obecnie dobiega końca 'miasto poezji'
          program teatrnn.pl/miastopoezji/node/409
    • czarnygosi_ek Noc Synagog 01.06.12, 02:05
      Pierwsza w Polsce Noc Synagog
      Siedem krakowskich synagog zostanie po raz pierwszy w Polsce otwartych dla publiczności, podczas Nocy Synagog, która rozpocznie się 4 czerwca na Kazimierzu, żydowskiej dzielnicy miasta. Wszystkie synagogi będą otwarte 4 czerwca od godziny 22.30 do 2. Projektowi towarzyszyć będą warsztaty fotograficzne, miejska gra planszowa o Kazimierzu, święto ul. Józefa i pokaz filmu „Na końcu świata w lewo”.
      ekai.pl/wydarzenia/zapowiedzi/x42434/pierwsza-w-polsce-noc-synagog/
      • czekolada72 Świeto Ogrodów 01.06.12, 13:44
        www.swietoogrodow.pl/
      • astrum-on-line Re: Noc Synagog 01.06.12, 19:06
        Noc synagog jest 2/3 czerwca.

Tutaj jest link do imprezy.
        www.7atnite.pl
    • 79marcin79 Re: Strona z bezpłatnymi wydarzeniami 16.07.12, 13:25
      Polecam stronę free-fun.pl z bezpłatnymi wydarzeniami powstała niedawno ale już sporo się na niej znajduje. Znajdziecie tu między innymi bezpłatne imprezy rodzinne, koncerty, dni miast i inne bezpłatne wydarzenia. Gorąco polecam free-fun.pl/ no a jeżeli nie znajdziecie niczego w waszej okolicy to zawsze możecie coś dodać i zdobyć nagrodę. Szczegóły tutaj free-fun.pl/punktomania/zasady-korzystania-z-programu-punktacyjnego-free-fun
    • ga_ga_aga BUW w Warszawie 16.07.12, 16:22
      Ogrody na dachu nowej Biblioteki UW na Powiślu przy Dobrej 55/56 czynne zdaje się od marca do października (rzut beretem od CN Kopernik) z tarasem widokowym na lewobrzeżną W-wę i z super widokiem na Most Świętokrzyski i Stadion Narodowy, z drugiej strony widok na w-wskie "city" smile

• kreseczka1 Re: Tanie kino,teatr,noc muzeów i inne tego typu 16.07.12, 17:51
      Dzień Dobry,
      Polecam odwiedzenie Warszawskich Wodociągów czyli Grubej Kaśki i Filtrów Warszawskich. Wejściówki będą do odbioru w przyszły poniedziałek Więcej info na stronach wodociągów Warszawskich. Polecam jak ktoś chce zobaczyć stadion Pepsi koło Agrykoli mecz gwiazdy tvn a politycy. Byłam w zeszłym roku i muszę powiedzieć że fajna zabawa a stadion bardziej mi się podobał niż narodowy na którym byłam wczoraj. W zeszłym roku wejście na mecz to chyba 15 zł.
      Kino Atlantic daje możliwość zakupu karty kinomana i co później daje tańsze bilety.
      Mieszkam na Woli dlatego obserwuję co się dzieje w amfiteatrze w Parku Sowińskiego. Polecam Wolski Teatr Letni. W tym roku trochę słabo bo będzie jeden spektakl dopiero we wrześniu dokładnie 16 września.
      W zeszłym roku ale plan też i na ten rok że w sierpniu w Królikarni na Mokotowie będą Koncerty Muzyczne na trawie. Przyjemne słuchanie muzyki wśród zieleni. Program "grania" na stronach Królikarni.
      Ania
    • nbartek79 Re: Tanie kino,teatr,noc muzeów i inne tego typu 18.09.12, 13:10
      Jeżeli chodzi o bezpłatne imprezy, koncerty i inne otwarte wydarzenia to polecam ten portal free-fun.pl/ Strona publikuje wyłącznie bezpłatne wydarzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka