Dodaj do ulubionych

Internetowa lokata Getin Banku

02.08.11, 19:55
Mam pytanie czy zakładaliście lokatę internetową w banku Getin?Jak wygląda przedłużenie umowy po zakończeniu 2 miesięcy.Czy automatycznie wchodzi na preferencyjne warunki czy trzeba wypłacić i ponownie założyć?W umowie wstępnej na stronie internetowej jest informacja o automatycznym przedłużeniu lokaty.Zastanawia mnie tylko jakie jest wówczas oprocentowanie.
Druga sprawa jak wygląda to od strony formalnej.Czy jest to bezpieczna zabawa w zakładanie przez internet lokaty.Pozdrawiam i dziękuje za na pewno pomocne odpowiedzi.smile
Obserwuj wątek
    • monia-1976 Re: Internetowa lokata Getin Banku 02.08.11, 20:09
      Moja lokata jeszcze trwa. Jednak wydaje mi się, że Getin działa podobnie jak Open. A tam po zakończeniu okresu lokata była automatycznie przedłużana z tym , ze z mniejszym i to dość sporo oprocentowaniem. W open finanse było bez problemu po zakończeniu lokaty zerwałam ją i pieniądze wróciły mi na konto. Tutaj jest chyba tak samo, choć przekonam się za miesiąc.
      pozdrawiam
    • gogologog Re: Internetowa lokata Getin Banku 02.08.11, 23:13
      Testuje od kilku dni. Odnowi sie sama
      Oprocentowanie po 2 miesiacach spada do standardowej oferty.
    • marianna1970 Re: Internetowa lokata Getin Banku 03.08.11, 08:40
      Lokatę możesz przedłużyć na nowych atrakcyjnych warunkach teraz jest fajna promocja w Idea Bank (bank z grupy Getin) www.ideabank.pl/indywidualni_tax_free_promo/
      • bwportal.pl Re: Internetowa lokata Getin Banku 26.08.11, 12:05
        Idea Bank daje 5,79%. Lepsza jest Lokata na start GetInBanku o oprocentowaniu 6,47% (reklamowe 8%).
    • salamandra71 Re: Internetowa lokata Getin Banku 15.08.11, 20:01
      Dzieki dziweczyny za pomocsmile
      Faktycznie zalożenie lokaty proste .Codziennie moge podglądać jak kasa z dnia na dzień
      rosnie powolutku ale sukcesywnie.Fajna sprawa.big_grin
    • dorek3 Re: Internetowa lokata Getin Banku 19.08.11, 14:42
      Jak lokata trwa to zmień ja sobie na nieodnawialną. Wtedy pieniądze wrócą na konto które podasz i będziesz mogła na nowo nimi dysponować. Odnowienie jest zawsze na warunkach lokaty codziennej czyli kiepskie.
      Ja nie korzystam z innych banków niż internetowe, nie widzę różnicy w kwestii bezpieczeństwa. Wszystkie maja gwarancję.
    • salamandra71 Re: Internetowa lokata Getin Banku 24.08.11, 19:34
      Dziękuje za podpowiedź smile zmieniłam na nie odnawialna smile Kłaniam się i jeszcze raz stwierdzam że Forum to jest świetna sprawa;D
      • soloviev Re: Internetowa lokata Getin Banku 25.08.11, 18:50
        Dwa tygodnie przed końcem lokaty nieodnawialnej dostaniesz maila z przypomnieniem o jej zakończeniu - będziesz mogła wówczas ją przedłużyć ją na wybranych przez ciebie warunkach.
        • johana75 Re: Internetowa lokata Getin Banku 01.09.11, 15:36
          Ja się w końcu odważyłam i założyłam lokatę w GB.
          Lokata na start jest przedłużona do 5 września więc założę sobie więcej lokat ponieważ pieniądze można wpłacić do 14 dni, ale wnioski trzeba złożyć do 5 września.
          Założenie lokaty jest proste, tylko trzeba połapać się na stronie;P
          Będę musiała też później zrobić ja na nieodnawialną.
        • johana75 jak zmieniec lokate na nieodnawialną? 02.09.11, 21:41
          Nie widzę tam takiej możliwości jak wyświetlam szczegóły
          Jak chce założyć następna lokatę to od razu pojawia mi sie odnawialna. Jak to zmienić?
          • jovik77 Re: jak zmieniec lokate na nieodnawialną? 02.09.11, 21:56
            Klikasz w zakładkę "Lokata", tam przy lokacie klikasz "Szczegóły" i na dole po prawej masz pole "Edycja", na które klikasz i tam zmieniasz na nieodnawialną.
            • johana75 Re: jak zmieniec lokate na nieodnawialną? 03.09.11, 18:38
              Chyba lokata nie byla jeszcze aktywna bo nie widziałam edycji. Dzieki zrobilam.

nie wiecie jak to jest jeśli złozy sie wnoisek a nie przeleje pieniędzy?

Poniewaz ta lokata kończy się w poniedziałek chcialabym zlozyc wniosek na lokate na pieniądze które dostane ale 100% pewności nie mam czy dostane je w ciągu 14 dni.Jeśli ich nie dostane to co wtedy?
              • serendepity Re: jak zmieniec lokate na nieodnawialną? 22.09.11, 12:06
                Nic sie nie stanie, po prostu wniosek zniknie z systemu.
    • ona_zmeczona Re: Internetowa lokata Getin Banku 03.09.11, 22:22
      nie rozumiem za bardzo idei zakladania lokaty na dwa miesiace, czy nawet pol roku, jesli nie ma sie wiekszej ilosci gotowki, wiekszej tzn minimum 50tys. nie lepiej otworzyc konto oszczednosciowe, ktore jest z takim samym procentem? i nie ma problemu z niedostepnoscia srodkow, zrywaniem umowy przedwczesnie, traceniem zyskow. ja mam takie konto w polbanku. oprocentowanie jest zmienne co prawda, ale zawsze jest na poziomie oprocentowania lokat. procent naliczany jest co miesiac. moznna wplacac ile sie chce, wyplata pieniedzy kosztuje z 8zl, ale to zeby zniecheci, zrozumiale.

ile Wy wplacacie na takie lokaty i ile na tym zyskujecie? tak konkretnie bym poprosila.
      • johana75 Re: Internetowa lokata Getin Banku 03.09.11, 22:50
        A jakie ty masz oprocentowanie na tym koncie?
        Ja na swoim w ING mam 5% z Belka a w GB jest 8,04% Wiec różnica jest.

Pieniędzy które trzymam na lokacie i tak nie potrzebuje więc nie potrzebuje zrywac lokat, za każdym razem szukam jak najlepszego oprocentowania.

> ile Wy wplacacie na takie lokaty i ile na tym zyskujecie? tak konkretnie bym po
        > prosila.
        Żartujesz prawda?
        • ona_zmeczona Re: Internetowa lokata Getin Banku 03.09.11, 23:36
          konkretnie w sensie za wplate 10tys po dwoch miesiacach mam tyle i tyle. nie ile kazdy osobiscie ma w portfelu oczywiscie
          • dorek3 Re: Internetowa lokata Getin Banku 04.09.11, 11:46
            Po to podaje się oprocentowanie aby było łatwo porównać. Po co Ci info w złotówkach?
            Jeśli masz ROR z oprocentowanie na poziomie 8% z dzienną kapitalizacją to masz konkurencyjne warunki w stosunku do obecnie oferowanych lokat. Ale nie sądzę abyś takowe warunki miała w Polbanku.
          • johana75 Re: Internetowa lokata Getin Banku 04.09.11, 12:00
            Przecież to można policzyć sobie. Lub porównać oprocentowanie.
      • only_marcopol Re: Internetowa lokata Getin Banku 21.09.11, 11:02
        ona_zmeczona napisała:

ja mam takie konto w polbanku.

A wiesz ze polbank nie nalezy do BFG ???
        • only_marcopol Re: Internetowa lokata Getin Banku 21.09.11, 11:05
          O przepraszam sprawdziłam aktualną listę i juz jest albo wtedy co szukałam nie zauważyłam go
    • johana75 złożenie wniosku i nie przelanie pieniędzy GB 04.09.11, 23:35

Wiecie jak to jest jeśli złozy sie wnoisek a nie przeleje pieniędzy?

Poniewaz ta lokata kończy się w poniedziałek chcialabym zlozyc wniosek na lokate na pieniądze które dostane, ale 100% pewności nie mam, czy dostane je w ciągu 14 dni.Jeśli ich nie dostane to co wtedy ?Po prostu wniosek jest nie ważny czy sa jakies konsekwencje?
      • margolcia1968 Re: złożenie wniosku i nie przelanie pieniędzy GB 05.09.11, 08:15
        w open finance (też lokaty w getinie, takie bliźniaki) nie ma żadnych konsekwencji, też kiedyś złożyłam wniosek a kasa mi nie spłynęła. Nastąpiło anulowanie wniosku
        • only_marcopol Re: złożenie wniosku i nie przelanie pieniędzy GB 21.09.11, 11:03
          Zastanawiam się nad ta lokata ale troszkę sie boję czy to bezpieczne - czy bez problemu wpływaja wam spowrotem pieniazki po zakonczeniu lokaty - wiem to moze glupie ale jakoś tak nigdy nie zakłądałam samej lokaty i w ogóle z Getinem nie miałam do czynienia
          • hellusia Re: złożenie wniosku i nie przelanie pieniędzy GB 21.09.11, 21:29
            na poczatku tez mialam obawy co do open potem getin, zaczynalam od małych kwot potem coraz większych, mozna wybrac papierową wersje zalożenia lokaty (open) wiec masz czarno na białym ile i kiedy
            • johana75 papierowe potwierdzenie lokaty GB? 22.09.11, 09:52
              tak dokładnie. Można kliknąć że chce się papierowe potwierdzenie, nie wiem ile to trwa, przysyłaja to do domu czy jak? bo ja jeszcze nie dostałam nic, a zrobiłam to jakiś dobry tydzień temu.
              • aliide Re: papierowe potwierdzenie lokaty GB? 26.09.11, 11:44
                Przy wyborze opcji potwierdzenia elektronicznego przychodzi e-mail tego samego dnia, którego pieniądze wpłyną na lokatę. Przy potw. papierowym w ciągu 2 tygodni od momentu rozpoczęcia lokaty dostaniesz list.
          • serendepity Re: złożenie wniosku i nie przelanie pieniędzy GB 22.09.11, 12:10
            Korzystam od 2 lat z tych lokat GB, OF i pieniadze zawsze wracaja w terminie. A trzymam tam setki tysiecy.
          • aliide Re: złożenie wniosku i nie przelanie pieniędzy GB 26.09.11, 11:46
            Do 3-4 dni od daty zakończenia lokaty pieniądze są spowrotem na koncie.
    • tomekopalowicz Re: Internetowa lokata Getin Banku 18.10.11, 10:51
      A ja się zastanawiam czy nie otworzyć lokaty trzymiesięcznej z dzienną kapitalizacją w Meritum Bank. Z tego co widzę jest to najlepsza obecnie oferta na rynku.

www.finansosfera.pl/lokata-terminowa/1996-meritum-bank-lokata-powitalna/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka