patapi 24.09.11, 11:47 Jaką polecicie? Jake są potrzebne funkcje? na co zwrócić uwagę? oczywiście chciałabym kupić tanio ! pozd Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
floe1 Re: Jaka mikrofala 24.09.11, 12:54 nie polecam wogóle używania mikrofali gdyż niszczą wartości odżywcze produktów spożywczych- ale wybór zależy od tego do czego chesz ją używac? w sklepie wykonaj drobny test - wsadz do mikrofali telefon zamknij drzwiczki i spróbuj się dodzwonic jesli komorka złapie sygnał zrezygnowałabym z tego modelu... Odpowiedz Link
araceli Re: Jaka mikrofala 24.09.11, 17:28 floe1 napisała: > w sklepie wykonaj drobny test - wsadz do mikrofali telefon zamknij drzwiczki i > spróbuj się dodzwonic jesli komorka złapie sygnał zrezygnowałabym z tego modelu Moja druga połówka (inżynier) od pół godziny zbiera szczękę z podłogi Odpowiedz Link
floe1 Re: Jaka mikrofala 26.09.11, 12:20 nie trzeba być inżynierem - wystarczy umieć czytać by dowiedzieć się o szkodliwości fal jakie emituje mikrofala - więc osobiście dla swojego bezpieczeństwa wybrałabym porządnie "zekranowaną". Cieszę się że polepszyłam humor szanownej drugiej połówki! Pozdrawiam Odpowiedz Link
patapi Re: Jaka mikrofala 01.10.11, 10:02 szkoda , że nie dzielicie się swoimi opiniami o mikrofalach Odpowiedz Link
b-b1 Re: Jaka mikrofala 24.09.11, 13:26 Wszystko zależy od tego, jak często jej używasz i do czego. Kupiłam ostatnio whirpoola, kiedy moja po 16 latach pracy umarła i jestem zadowolona. Teraz często mikrofala zastępuje piekarnik, co się równa oszczędności energii, bo piekarnik potrzebuje trochę czasu na rozgrzanie, a mikrofala nie. Korzystam z szybkiego kilkuminutowego rozmrażania z funkcji upieczenia mrożonych frytek/ziemniaków, z funkcji grilla kombinowanego-czyli coś podgotuje, coś pogrilluje- to do zapiekanek, albo zrobienia szybko obiadu z drobiu . Korzystam równiez z funkcji odmrażania i gotowania gotowego posiłku(np zamrożone gołąbki, fasolka, czy bigos). Mam jeszcze pojemniki na gotowanie na parze-ale nie przetestowałam jeszcze. Problem polega na tym, że naprawdę trochę czasu zajmuje pojęcie co do czego służy-choć mikrofala ma "na sobie" naklejki z rodzajami potraw i skróconą instrukcję. Odpowiedz Link
patapi Re: Jaka mikrofala 24.09.11, 15:04 jaki model ? czy jest przydatny rożen i gril : kwarcowy ; halogenowy? Odpowiedz Link
b-b1 Re: Jaka mikrofala 24.09.11, 16:00 Model Vt 256, grill kwarcowy. Z samego grilla nie korzystałam jeszcze -tylko w funkcji kombinowanej(czyli gotowanie+grillowanie). Odpowiedz Link
araceli Re: Jaka mikrofala 24.09.11, 17:31 Z mojego doświadczenia wynika, że większość jest bardzo podobna, jedne mają mniej, inne więcej programów ale to jak ze zmywarką - używasz max dwóch Jedyne 'odróżniacze' to np. grill (pieczenie od góry) i funkcja, która nazywa się Crisp (u Whirllpoola) lub Crusty Cook (u Samsunga). Ta druga funkcja jest super - pięknie piecze mięsko na chrupko. Odpowiedz Link
patapi Re: Jaka mikrofala 26.09.11, 06:58 Czy taka z termoobiegiem i grilem w porównaniu do ceny jest ok www.ceneo.pl/5711953? przypadła mi do gustu ze wzgledu na cenę i wyposażenie. Odpowiedz Link
vvrotka Re: Jaka mikrofala 01.10.11, 22:42 Ze względu na oszczędność prądu i równomierne podgrzewanie warto zainwestować w mikrofalę z inwerterem, ale to raczej jak się planuje używać często. Odpowiedz Link
jagoda85 Re: Jaka mikrofala 03.10.11, 11:53 Tutaj masz nieco informacji na ten temat www.gotujmy.pl/nowe-kuchenki-mikrofalowe-panasonic,artykuly,766.html Mnie właśnie "padła" ta część w mikrofali. W service za naprawę powiedzieli mi 370 zł, za kuchenkę zapłaciłam 699 zł. Mąż właśnie pojechał odebrać z punktu, bo naprawi nam ją znajomy za dużo mniejszą kwotę. Odpowiedz Link