Dodaj do ulubionych

Konkretne propozycje prezentowe

28.10.11, 08:56
Natchniona wątkiem "Prezenty, Świeta", proszę o wpisywanie konkretnych propozycji na prezenty dla mamy, tatym, męża, rodzeństwa, dziecka, babci, dziadka etc. Coś, co juz kupiliście albo nosicie się z myślą o zakupie tej rzeczy. Na pewno wszystkim się taka wymiana pomysłów przydawink

Zaczyanując ode mnie:
- mama/teściowa - kremy droższe, perfumy, apaszki, szale, rękawiczki skórzane,
- tata/teść - kryminały, portfel, rękawiczki skórzane, krawat, koszula, sweter czy kamizelka,
- rodzeństwo z partnerami/małzonkami - ksiązki, płyty, elektroniczna ramka do zdjęć, krawat, koszula, perfumy, korale,
- dziecko - zabawki typu klocki (niekonieczne Lego), tablice do rysowania, koń na biegunach.
Obserwuj wątek
    • mazel_tov Re: Konkretne propozycje prezentowe 28.10.11, 09:26
      Najtrudniej kupuje się prezenty ludziom którzy wszystko mają, albo niczego nie potrzebują. I to jest niestety cała moja rodzina. Z drugiej strony, naprawdę nie lubię wydawania pieniędzy na coś, co będzie stało i zbierało kurz.
      Nie kupię tacie designerskiego zestawu do golenia, bo i tak woli to swoje Żilet.
      Nie kupię mamie kremu za 1,4 tys. bo (poza tym, że to paranoja) nawet nie będzie wiedziała jakiej to klasy kosmetyk.
      I tak można mnożyć. Pamiętam jak kiedyś dostałam na święta od najbliższej rodziny zestaw do kąpieli, płyn, płatki itd. Problem w tym, że wtedy miałam tylko prysznic. Właśnie takich prezentów nie chcę dawać.
      Zastanawiam się, czy nie lepsze będą bony zakupowe. Masz tu 300zł i idź coś sobie wybrać.
      • b-b1 Re: Konkretne propozycje prezentowe 28.10.11, 09:43
        mazel_tov napisał:

> Najtrudniej kupuje się prezenty ludziom którzy wszystko mają, albo niczego nie
        > potrzebują. I to jest niestety cała moja rodzina. Z drugiej strony, naprawdę ni
        > e lubię wydawania pieniędzy na coś, co będzie stało i zbierało kurz.
        > Nie kupię tacie designerskiego zestawu do golenia, bo i tak woli to swoje Żilet
        > .
        > Nie kupię mamie kremu za 1,4 tys. bo (poza tym, że to paranoja) nawet nie będzi
        > e wiedziała jakiej to klasy kosmetyk.
        > I tak można mnożyć. Pamiętam jak kiedyś dostałam na święta od najbliższej rodzi
        > ny zestaw do kąpieli, płyn, płatki itd. Problem w tym, że wtedy miałam tylko pr
        > ysznic. Właśnie takich prezentów nie chcę dawać.
        > Zastanawiam się, czy nie lepsze będą bony zakupowe. Masz tu 300zł i idź coś sob
        > ie wybrać.

To ja miałam podobne przemyślenia od kilku lat i od tamtego roku przeszłam całkowicie na system kopertowy i jest najlepszy dla mojej rodziny(brata, bratanic, rodziców, teściów) Prezenty dajemy sobie tylko my. Nad bonami równiez się zastanawiałam, ale bony zakupowe ograniczają w pewien sposób-bo są do konkretnych sklepów/sieci, a pieniądze możesz wydać wszędzie.
        Wszyscy byli zadowoleni. Mama dołożyła sobie do butów, teściowa kupiła poduszki(w życiu bym takich nie wybrałabig_grin), tata kupił sobie pokrowce na siedzenia itd....

• henia04 Re: Konkretne propozycje prezentowe 28.10.11, 10:19
        Pytanie czy prezent to ma być coś, co jest niezbędne/potrzebne, czy po prostu wyraz naszej pamięci i symaptii. Której kobiecie jest potrzebny jakiś wiecheć zielska zawinięty w kawałek kolorowego plastiku? Do czego to w ogóle? Ale jak facet przynosi Ci bukiet z okazji x albo i bez, to przecież jest cudownie.
        Ja podchodzę do prezentów jak do wyrazu sympatii, dlatego prezenty przechodnie w postaci pudełeczka zakurzonych świeczek nie są dla mnie fajne. Też jestem z gatunku "ma albo nie potrzebuje", w dodatku od pewnego czasu nawet książek nie chcę. Kosmetyków nie kupuję na prezenty, bo albo będzie tak jak z solą do kąpieli dla tego, co ma tylko kabinę, albo wiem, że siosty/przyjaciółki mają poważne uczulenia i inne zabawy i ja raczej nie kupię im niczego sensownego.
        Dla rodziców/dziadków w zeszłym roku zrobiliśmy album ze zdjęciami i opisami (fotoksiążka), siostrom, innym dorosłym - robię jakieś nietypowe przetwory (konfitura z pomarańczy, pięciolitrowy słój pasteryzowanych połówek gruszek/śliwek dla faceta, dynia z imbirem i cytryną, cukierki zrobione z dziećmi dla kogoś bardziej z nimi związanego) albo inne nietypowe rękodzieło (aniołki z makaronu na choinkę, jakieś gwiazdki, masy solne i inne malowanki ozdobne). Ponieważ robię też trochę zdjęcia i nie lubię zdjęć ludzi, to raz na parę lat robię kalendarze - kiedyś z wklejanymi odbitkami, teraz już pełen profesjonalizm (wydruk). Co jakiś czas sprawdza się też herbata/kawa (ale taka jakaś wypasiona, ostatnio furorę robiła półkilowa rosyjska w puszce metalowej - do samowaru)
        Z kolei jeśli wiem, że ktoś czegoś potrzebuje, to ok: siostrzenicy umówiłam konsultację w sprawie wyboru studiów (dylemat mam talent artystyczny czy nie?), innej dołożyłam się do prawa jazdy, innemu do laptopa - zdarza się, że prawie cała, dość duża rodzina się składa na takie spore wydatki.
        Dla dzieci fajne są jeszcze zaproszenia na wspólne robienie czegoś: chociażby wspólne przygotowanie i zrobienie ogniska (zimą niesamowieta impreza), nawet spacer do lasu dla mieszczuchów - gdzieś, gdzie można zobaczyć dzikie zwierzęta albo chociaż ślady, wyjście do teatru, zabranie na mecz kogś z rodziny raczej nie usportowionej, o dziwo wielką atrakcją jest sauna (ale nie dla nastolatków).
        • mumi7 Re: Konkretne propozycje prezentowe 28.10.11, 10:33
          No właśnie, ja też uważam, że to wyraz sympatii, dlatego dla mnie prezenty typu "masz tu 200 albo 300 zł i kup sobie coś" odpadają. No, może dla rodziny męża, bo oni z bardziej takich, co wolą kasewink Ale u mnie zawsze myslało się i kupowąło coś, o czym było wiadomo, że dana osoba może chcieć, potrzebowac czy po prostu zrobi sie jej przyjemnie
      • linn_linn Re: Konkretne propozycje prezentowe 28.10.11, 13:54
        Co innego plyn pod prysznic: prezent ze hej.
    • duchess85 popieram wątek:) 28.10.11, 11:01
      Też zawsze wcześniej myślę o upominkach, niestety w tym roku mam mało pomysłów. Wpiszę, co kupiłam w zeszłym:

- mama: książka + krem + rękawiczki
      - tata: saszetka (taka męska, do ręki)
      - babcia: torebka, dobra kawa
      - druga babcia: drzewko-ramka na zdjęcia (była zachwycona) + lepszy balsam do ciała
      - kuzyn 18 lat: bokserki i zestaw do parzenia herbaty (lubi)
      - wujek: wypasiona mysz do kompa (potrzebował)
      - moje Kochanie: karnet na myjnię wink + książki + pewien bibelot z antykwariatu który idealnie trafił w jego zainteresowania.

W tym roku wymyśliłam:
      - tata: opiekacz do kanapek (ile razy do mnie przyjedzie, to smęci że fajne to, ale sam sobie nie kupuje)
      - ???

Liczę na Wasze inspiracje smile
      • wiatro-dmorza Re: popieram wątek:) 28.10.11, 11:33
        babcie obie - komórka dla seniora smile
        ciocie, wujkowie, rodzeństwo - nalewka albo konfitury domowej roboty, już dawno nie robimy droższych prezentów - umówiliśmy się
        dzieci własne zawsze pytam + sama kupuję jakąś niespodziankę, inne w rodzinie - młodsze proszę o napisanie listu do Gwiazdorka, pow. 12 lat daję kasę + książkę np.
        U mnie w rodzinie zawsze trafionym prezentem są książki
        Od męża dostaję perfumy i bizuterię
        Ja mu kupuję prezenty związane z jego hobby (w sklepie sportowym, albo motocyklowym wink)
        • baba-baba Re: popieram wątek:) 29.10.11, 21:38
          fontanna do czekolady plus jej zapas-prezent dla rodzinki z dwójką dzieci
    • cpt1 Re: Konkretne propozycje prezentowe 28.10.11, 11:30
      U mnie w tym roku gorzej z kasa ale trzeba bedzie cos wymyslec.
      Jak na razie mam takie koncepcje:
      mama: brązowy kardigan, kremy, książka, piżama , cos do domu, dobra kawa
      tata: spodnie od pizamy, bluza, ksiązka, kosmetyki, dobra kawa
      siostra: kosmetyki
      dziadek: kosmetyki
      siostrzenczy: jakies niedrogie zabawki, ksiązeczki
      szwagierki: chyba po takim czajniczku tea for one, albo cos do wystroju pokoi bo sobie niedawno odnowily (w ikei cos napewno wybiore)
      szwagier: nie mam pojecia
      tesciowa: nie mam pojecia
      maz: ciuchy - bluza, t-shirty, rekawiczki rowerowe, dobry krem do twarzy, pendrive.

• naomi19 Re: Konkretne propozycje prezentowe 28.10.11, 12:32
        Jaką kawę macie na myśli pisząc 'dobra'?
        • anusiiia1313 O to samo chciałam spytać :) 28.10.11, 13:18
        • henia04 Re: Konkretne propozycje prezentowe 28.10.11, 13:32
          Tu chodzi o prezenty: jeśli ktoś pije Pelliniego z kombajnu, to nie kupuję kawy, jeśli ktoś pije Thibo i Lavazzę uważa za luksus, to kupuję tą wersję luksusu, może w dwóch wariantach. W ramach drobiazgu dla osoby o której niewiele wiedziałam, poza tym, że ma być mielona i w praktycznym opakowaniu, raz kupiłam Twinningsa w metalowej puszce (tak, kawę, nie herbatę i na tym głównie polegała niespodzianka).
          Dla osób nie zwracających uwagi na marki kupuję różne skandynawskie, dopasowane do sposobu parzenia używanego przez obdarowywanego. Smak odpowiadający większości populacji, jakość dobra.
          Zawsze przed świętami jest sporo herbat w takich bardziej prezentowych wersjach: metalowych puszkach, ładnych kartonach, nietypowych zestawach "przegląd oferty" danej marki. Też zależy, jaki kto preferuje kolor, pakowanie, aromat/brak, dodatki (dość problematyczne jest w Polsce kupienie herbaty pod mleko).
          • anula36 Re: Konkretne propozycje prezentowe 28.10.11, 16:17
            Kawe kupuje pod gust pijacego, rozpuszczalna, wiory, do ekspresu cisnieniowego- co kto lubi. W sklepach z herbata kupuje najczesciej takie ladnie zapakowane zestawy np 3 czy 4 roznych gatunkow, w malych opakowaniach, zawsze jest szansa ze trafie w gust choc jednym pudeleczkiem.
            W tym roku chyba wszystkim doroslym kobietom dam kupony prezentowe do Rossmana, chlopom flaszki, nastolatce kase ( zbiera na czytnik ebookow) a dziecku kaze kupic prezent ojcu i zaznaczyc ze to od nas obojgatongue_out
        • cpt1 Re: Konkretne propozycje prezentowe 31.10.11, 11:55
          Sypana. Nazwy nie pamietam ale mam opakowanie pozostawione w domu.
          Rodzice bardzo lubia kawe ale zazwyczaj kupuja tylko Jacobsa. Z okazji swiat kupuje im cos lepszego smile
      • zuzanna56 Re: Konkretne propozycje prezentowe 28.10.11, 16:13
        Obawiałabym się że sweter czy bluzka, którą kupiłabym mamie czy teściowej byłyby nie w ich guście. Nie kupuję tego typu rzeczy. Ani żadnych wazoników, narzuty na łózko, lampy itp. Staram sie kupować rzeczy neutralne i jednak wypytywać co im sie podoba.
        Dobra kawa, kosmetyki, książka (jeśli wiem co kto lubi) to tak.
    • roseanne Re: Konkretne propozycje prezentowe 28.10.11, 16:34
      u mnie prezenty oscyluja w kregu zainteresowan
      gry wideo, ksiazki, filmy, bilety na koncert itp
    • ofelia1982 Re: Konkretne propozycje prezentowe 28.10.11, 16:50
      W tym roku mąż dostanie szlafrok, mama kremy, które lubi (Neovadiol) i książkę "Ołówek". Tata i brat NIE MA POJĘCIA.
      • ofelia1982 Re: Konkretne propozycje prezentowe 28.10.11, 16:52
        A teściom bilety do filharmonii.
    • agattka_84 Re: Konkretne propozycje prezentowe 28.10.11, 17:06
      U mnie tata dostanie ramkę cyfrową, mama ulubione perfumy (upolowałam dziś na merlinie 100 ml CK Truth za 100 zł - ale niestety szybko zostały wykupione, więc nie skorzystacie z tej promocji sad ).
      Brat nastolatek - pieniądze.
      Braciom męża symboliczny prezent - po butelce wina / martini.

Nadal brak nam pomysłów na prezenty dla teściów i 4 dzieci w rodzinie (chłopcy 12 i 10 lat, dziewczynki 10 i 3 lata).
      • sposobuzycia Re: Konkretne propozycje prezentowe 30.10.11, 07:32
        U nas z powodu wesela (spore wydatki) w czasie Świąt prezenty są ograniczone do zabawy "do 10 zł". Dzięki temu każdy coś dostanie, a nikt nie wyda fortuny (w sumie ok 80-90 zł). Mam ochotę zrobić jednej osobie żart z pudełkami, polegający na tym, że przynosi się duże pudełko, a w środku jest kolejne... i kolejne... i kolejne... i kolejne... aż w środku jakiś drobiazg.
        Będę mieć dużo zabawy z wyszukiwaniem czegoś w takiej cenie, choć da się już kupić w herbaciarni jakąś herbatę za tę cenę, moze w ten sposób też pomyślę.
        No i rękodzieło. Robię biżuterię, szyję, więc na pewno kobietom włożę do paczuszek jakieś kolczyki czy wisiorek. Mam nadzieję, że się ucieszą smile
    • ta_karola Re: Konkretne propozycje prezentowe 30.10.11, 10:21
      Gry towarzyskie dla każdego smile tylko typ gry należy dobrać odpowiednio do preferencji.
      • aga90210 Re: Konkretne propozycje prezentowe 30.10.11, 11:54
        Popieram smile Aby w święta nie siedzieć przed TV (a wyjść za bardzo nie ma gdzie) co roku kupujemy nową grę planszową.
        Taki wielki zestaw Carcassone z 5-ma dodatkowami, mhhmhmmmm
        • jaszczur.ka_87 Re: Konkretne propozycje prezentowe 31.10.11, 10:11
          > Taki wielki zestaw Carcassone z 5-ma dodatkowami, mhhmhmmmm

Mam Carcassone z 2 dodatkami i nikt nie chce grać tongue_out No może oprócz jednego kumpla tongue_out Co zrobic, aby dorosłe towarzystwo chciało w to grać, hm?
          A dobrym pomysłem jest, jeśli lubicie Carcassone, najpierw kupić podstawkę [no chyba że juz macie] i co roku dokupować nowy dodatek tongue_out
          • ta_karola Re: Konkretne propozycje prezentowe 31.10.11, 18:47
            Carcasone dałam kilka lat temu mojej siostrze z mężem. Gra wzięta smile i graliśmy kilka razy. Fajna - grał też ich syn, nie tylko dorośli.
          • zuzanna56 Re: Konkretne propozycje prezentowe 31.10.11, 19:56
            Co zrobic, aby dorosłe towarzystwo chciało w to grać

nie wiem, ja na przykład gier nie znoszę
          • cala_w_kwiatkach Re: Konkretne propozycje prezentowe 02.11.11, 20:40
            >Co zrobic, aby dorosłe towarzystwo chciało w to grać, hm?

Zaprosić mnie wink jestem w tym mistrzembig_grin
    • adsa_21 Re: Konkretne propozycje prezentowe 31.10.11, 08:53
      ja w tym roku planuję kupic
      - mama, podkład do twarzy ew lepszy tusz do rzęs, lub książka (ogólnie z moja mamą nie mam problemu bo zawsze ,ze wszystkiego się cieszysmile
      - tata..tu jest problem, zazwyczaj kupuję jakiś zestaw kosmetyków np. do golenia, rok temu był to pasek.
      - syn (lat 8) - lego w każdej postaci, w tym roku na mikołajki zamówiłam mu w merlinie konsolkę od gry (70 zł), pod choinką wyląduje pewnie gra lego
      - chłopak, planuję zakup swetra lub t-shirta np. w cubusie,reserved
    • anusiiia1313 Re: Konkretne propozycje prezentowe 31.10.11, 11:13
      Syn (1,5 roku)- namiot podwójny łączony tunelem, na allegro widziałam już z wysyłką za 60 parę zł, póki co synek uwielbia bawić się w dużej szafie wink i ewentualnie jeżeli sytuacja się polepszy coś z serii Little People z FP
      Chrześniak (3 lata)- warsztat samochodowy w pudle z rozkręcanym autkiem, narzędziami i i drogą, po której owe autko może zjechać, już zakupione na allegro, wraz z wysyłką około 80 zł.
      Mąż- perfuma
      Siostra z mężem, rodzice oraz teściowie- jeszcze nie mam pomysłów.
      Jako, że co roku rodzice robią prezent również dla mnie i dla męża, w tym roku zażyczyliśmy sobie żelazko Zelmer.
      • hugo43 Re: Konkretne propozycje prezentowe 31.10.11, 11:24
        z mezem nic sobie nie kupujemy,za to poszalejemy porzadnie na wyprzedazach po swietach.dla synka(prawie 3l) zakupilam duza kolejke drewniana w tesco.dla mamy kupie torebke,dla taty telefon z duzymi przyciskami,dla brata cos z kosmetykow,moze wode toal.
      • amandaas Re: Konkretne propozycje prezentowe 01.11.11, 12:12
        żeby tylko mąż ze szczęścia nie pękł, na widok tego żelazka pod choinką smile albo nie poprosił teściów o olej samochodowy dla was na następną gwiazdkęsmile
        Przepraszam za ironię, ale IMO takie rzeczy to jest totalne zaprzeczenie prezentów. Ale kto co lubismile
    • mirszy Re: Konkretne propozycje prezentowe 31.10.11, 23:07
      Dla mamy - dres z Cubusa welurowy (już chyba 3 z kolei, ale uwielbia, tylko kolory zmienia)
      dla syna 13 lat - aparat foto i słuchawki bezprzewodowe (kupione)
      dla syna 6 lat - straż pożarna LEGO duży zestaw i coś z ninjago
      dla męża i siebie smile - baterie wannową, bo łazienkę robimy.
      Od mojej mamy dostaniemy "część wanny" i śmiejemy się, gdzie my taką wielką choinkę znajdziemy smile
      Z siostrą i siostrzeńcami nie robimy od paru lat prezentów.
      • lila1a Re: Konkretne propozycje prezentowe 01.11.11, 09:53
        Mama- biżuteria , kompletze srebra :kolczyki i zawieszka a jak starczy to i bransoletka
        Tata-szklanki do drinków,ewentualnie pojemnik na kostki lodu /zawsze się przyda/ a jeśli nie znajde nic co mi odpowida,spinka do krawatu,ewentualnie zegarek
        Brat-słuchawki do kompa,i srebrny łańcuszek
        ja- kolczyki złote,bielizna, ucieszyłabym sie tez z fajnej szkatułki czy pudełka na bizuterie albo ładnych filiżanek
        ciocia- elegancki kubek
        dzieci-zabawki/corka barbi z domkiem
        syn/straz pożarna i magnetofon z karaoke
        babcie- broszka
        chrześniak-zegarek
        • johana75 Re: Konkretne propozycje prezentowe 01.11.11, 12:58
          My robimy tylko prezenty najbliższej rodzinie.
          Mąż - dobra woda do golenia
          Syn- duzy zestaw lego World Racers + cos jeszcze...?
          ja - skórzany czerwony portfel
    • akacjax Re: Konkretne propozycje prezentowe 01.11.11, 13:26
      A jakie prezenty sami chcielibyście dostać?
      Wigilia w pełnym zestawie to u nas 14 osób. Czuję, że czasem brakuje i pomysłu i kasy...no i wracam z trudnymi do zagospodarowania prezentami. A należę do tych, którym trudno prezent wyrzucić. Z tego powodu preferuję tzw. prezenty "zużywalne": Kawa, herbata, wino, nawet żel pod prysznic, ale czy każdy zna mnie na tyle (chce mnie na tyle znać), że wie, że nie cierpię osobnych balsamów po kąpieli?
      Właściwie wystarczyłoby mi, żebyśmy kupowali pod choinke prezenty dla dzieci, ale nie mogę reszty rodziny do tego przekonać.
    • babka.pracujaca Re: Konkretne propozycje prezentowe 01.11.11, 19:15
      do obdarowania dorosłych: kremy,żele pod prysznic, balsamy do ciała , dobre szampony, gadzety do kuchni z ikea i sklepow z herbatą i kawą , kawki, herbatki aromatyczne, rękawice,szalik majtasy , ręcznie robione pudło na herbatę itp, zdjęcia w tzw fotoksiązkach.
      dla dzieci: ciuszki i zabawki m.in ze sklepu Pepco, kosze ,pudełka na zabawki, naklejki na scianę, zawieszki do bransoletek, plyty z muzyką dla dzieci, elektryczna szczoteczka do zębów.
      Własciwie w moim otoczeniu wszyscy wszystko mają (no może z wyjątkiem dużych pieniędzy smile i prezenty pełnią rolę symboliczną .Wiem np że niektórych ucieszy kawiarka do kawy i paczuszka aromatycznej kawki - prezent nie bedzie zbyt drogi a napewno miły.
      Pamiętam że za tzw komuny ogromnym prezentem dla nas było to że tata przyniósl do domu banany i pomarańczę i lalę ,,Murzynkę" ,brat dostał samolot do sklejania, długopis na 4 kolory,żelki z niemiec,rosyjski zegarek z długopisem ......ohhhh to było coś.
    • cala_w_kwiatkach Re: Konkretne propozycje prezentowe 02.11.11, 20:33
      - mama: suszarka do grzybów/owoców;
      - perfumy to dobry pomysł, jesli tylko dobrze zna sie gust obdarowywanego;
      - babcia: zestaw na zimowe wieczory - herbata + sok + konfitura np. różana + ciepły koc + ksiązka ulubionego autora;
      - tesciowa: bizuteria; chusta/ponczo ..?
      - mąż: solidna bluza z logo ulubionej druzyny sportowej i... ?
      - przyjaciółka: płyta ulubionej wokalistki + fajna pidżama
    • vidy Re: Konkretne propozycje prezentowe 02.11.11, 21:43
      Dla mnie : ksiazki i nowy IPhone, corczka zrobi ksiazke z wlasnymi wierszami i obrazkami (juz zaczela), serie DVD Rzym i Rodzina Borgiów
      dla meza: albumy i serie DVD Tudors, coreczka zrobi decoupage;
      dla 6-latki: ksiazki, kolo garncarskie, piano Yamaha dla mlodej pianistki, palac ksiezniczki Playmobil i Zooble;
      dla mamy: ksiazki, bizuteria, zestaw perfumy i krem do ciala, coreczka zrobi scrapbook;
      dla tesciowej: zestaw perfumy i krem do ciala, coreczka zrobi scrapbook;
      dla tescia: ksiazki i pare butelek wina.
      • mumi7 Re: Konkretne propozycje prezentowe 04.11.11, 08:00
        Czy mogłabyś wytłumaczyć, co dokładnie robi córka? Decoupage jeszcze mi się jakoś kojarzy, ale scrapbook? Poza tym mam pytanie: sama robisz sobie prezent? Bo piszesz: dla mnie: .... .
      • klotylda82 Re: Konkretne propozycje prezentowe 28.11.11, 00:39
        Hej,

Ja w tym roku postanowiłam, że zrobię prezenty i na Mikołaja i na Gwiazdkę. Na Mikołaja skromniej, ale na Gwiazdkę też już się szykuję. Moje propozycje: smile

Dla mojej córeczki:
        pankracy.eu/pl/p/Bobas/177
        albo tę:
        pankracy.eu/pl/p/Lalka-Steffi-Mama/116
        albo:
        www.smyk.com/my-de-little-pony-kucyk-interaktywny-34534-pinkie-pie-lalka,p104s24816167,zabawki-gry-dla-dzieci-p
        Dla synka (jest fanatykiem filmu Auta):
        allegro.pl/jezdzik-zygzak-mcqeen-oryginalny-wysylka-24h-i1943941586.html
        albo:
        allegro.pl/warsztat-samochodowy-auta-zygzak-mcqeen-i1957149387.html
        Pozdrawiam!
    • wuwujama Re: Konkretne propozycje prezentowe 03.11.11, 15:12
      Dla corki 8,5 latki na Gwiazdke kupilam dzisiaj w Tesco:
      - lalke Steffi Love z blixniakami i glebokim wozkiem po 30 zl
      toys4baby.eu/lalka-steffi-z-blizniakami-i-gleboki-wozek.html
      - lalke evi z konikiem morskim po 20 zl
      e-happy-kids.pl/pl/simba-steffi-love-lalka-evi-z-konikiem-morskim-5738984.html
      Na Mikolajki lalke Evi z pietrowym lozkiem za 25 zl
      z-jak-zabawki.pl/Lalka-Evi-z-pietrowym-lozkiem-5180.html
      Od mojej mamy kupilam corce zestaw 16 kucykow z akcesoriami tez z Tesco za 50 zl.

Dla 11 i 12 letnich chlopcow kupie cos w tym stylu:
      - z-jak-zabawki.pl/Lalka-Evi-z-pietrowym-lozkiem-5180.html
      - dobrezabawki.com.pl/opis/id,1588831/from,nokaut/?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2011-11&utm_content=1588831#nclid=9fae174c99146299e76464980276fe90

Dla 16 i 14 letnich chlopakow jakies gry komputerowe.

Dla tesciowej kupie duza biala gruba chuste robiona na szydelku do ubierania na plaszcz, juz mam upatrzona.

• wuwujama Korekta 03.11.11, 15:16
        Przez pomylke dla chlopcow wpisalam link z lalkabig_grin To bylaby niespodzianka jakby taki prezent znalexli pod choinkabig_grin
        • mumi7 Re: Korekta 04.11.11, 08:10
          A może by im sie spodobało?wink
    • poziomek86 Re: Konkretne propozycje prezentowe 04.11.11, 08:19
      Czytnik książek - Amazon Kindle

Prezent w zasadzie to prezent dla całej rodziny. Szczególnie takiej, w której się dużo czyta. Dodatkowo jeżeli ma się dzieci w wieku szkolnym olbrzymia oszczędność na lekturach (jeżeli kupujemy je sami). Zdaje się, że wszystkie lektury są dostępne w domenie publicznej (za darmo).
      Dodatkowym plusem jest to że dzieci / młodzież lubią interakcje z elektroniką. Może zaczną w ten sposób więcej czytać ? Prezent niestety dość drogi bo z przesyłką do Polski przy obecnym kursie dolara cena oscyluje w okolicach 500 zł.

Pozdrawiam.
      • henia04 Re: Konkretne propozycje prezentowe 04.11.11, 09:03
        Jeżeli to ma być dla całej rodziny (rozumiem powyżej 3 osób) to niestety przygotuj się na "podbieranie sobie" urządzenia, rozmaite dziwne podchody, szczególnie wieczorem...
        Jako prezent dla czytających rewelacja. Gdyby nie to, że zdrożał znacznie (nasze podatki) dwa tygodnie po tym, jak kupiłam pierwszy, już w domu byłby drugi.
    • agattka_84 Koszule, krawaty, itp. 28.11.11, 09:34
      W sklepie internetowym Wólczanki do 4 grudnia są fajne promocje - jeżeli ktoś z Was planował kupić krawat / koszulę / sweter, to warto zajrzeć.
    • 7rybka Re: Konkretne propozycje prezentowe 18.08.12, 22:31
      U mnie sierpień to czas planowania prezentów świątecznych, od września realizacja:
      Mąż: nowy sweter
      Córki: tablica do pisania, dwustronna, na kredę i pisaki
      Mama: apaszka
      Tata: kosmetyki
      Teściowa i teść: dajemy kasę szwagierce i ona kupuje
      chrzestne dziecię - wiek 15 lat: kalendarz z wygrawerowanym imieniem i nazwiskiem
      chrzestne dziecię - wiek 1,4 miesiące: składamy się z chrzestnym na zabawkę z FP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka