Dodaj do ulubionych

Jakość mięsa w Lidlu

25.01.12, 14:48
2 krotnie kupiłam mieso mieloneg wołowe , chłodzone ( paczka 500 g )
Wg mnie bardzo dobra jakosc i cena też OK chyba 7.99 ( albo 6.99 , nie pamietam wink
Mam pytanie , jakie jest wasze zdanie na ten temat ?
Jak inne rodzaje mięs ?
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: Jakość mięsa w Lidlu 25.01.12, 14:58
      Mielonego mięsa nigdy nie kupuję gotowego.
      Co do innych mięs to w Lidlu zdarzyło mi się kupić pierś z kurczaka, była świeża a cena podobna jak w pobliskim mięsnym.
      • naturella Re: Jakość mięsa w Lidlu 25.01.12, 16:04
        Kupuję regularnie, nie tylko mięso, ale i wędliny, nigdy nie zdarzyło mi się mieć zastrzeżeń. Mięso mielone w Lidlu jest najlepsze, jakie miałam, smażone rozpada się na małe kawałeczki, a nie na ubite grudy, jak się zdarza z mięsem z innych sklepów.
    • jagoda85 Re: Jakość mięsa w Lidlu 25.01.12, 16:52
      Kupiłam kiedyś świeżego królika. cena konkurencyjna około 23 zł za kilogram, smak dobry. Wędliny kiedyś przez przypadek kupiłam paczkowane, pokrojone plasterki. smak wstrętny, tak jakbym jadła sztuczne, plastikowe wędliny. Nigdy więcej.
      • b-b1 Re: Jakość mięsa w Lidlu 25.01.12, 17:13
        Kupuję od kiedy się pojawiły polędwiczki wieprzowe-bo tylko cena polędwiczek jest konkurencyjna do "moich" delikatesów. Reszta mięs w Lidlu jest droższa. I pałeczki z kurczaka(u mnie nie ma)-nigdy się nie nacięłam. Mielone wolę sama zrobić(znaczy sklep, w którym kupuje mieli na miejscu).
        • aurinko Re: Jakość mięsa w Lidlu 25.01.12, 17:55
          W jakiej cenie są polędwiczki wieprzowe w Lidlu?
          • b-b1 Re: Jakość mięsa w Lidlu 25.01.12, 18:38
            aurinko napisała:

> W jakiej cenie są polędwiczki wieprzowe w Lidlu?
            24,99 za 1kg
    • baba-baba Re: Jakość mięsa w Lidlu 25.01.12, 17:54
      Ja kupuję wątróbkę,pałki,kurczaki,łopatkę odtłuszczoną,wszystko ok.Mielone chyba raz kupiłam,bo nie lubię ale było świeże.Schabu nie polecam,bo wg.mnie jest za cienko krojony.
    • agpagp Re: Jakość mięsa w Lidlu 25.01.12, 18:42
      kupuję tylko polędwiczki drobiowe, pałki i pierś z kurczaka którą przerabiam na mielone.
    • iwoniaw Re: Jakość mięsa w Lidlu 25.01.12, 19:24
      Wszystkie rodzaje mięsa z Lidla kot usiłuje podprowadzić, zatem wnioskuję, że świeże i jadalne. Test kota jest wiarygodny - niektóre masarnie dzięki niemu omijamy szerokim łukiem wink
      • ewagorak Re: Jakość mięsa w Lidlu 25.01.12, 20:32
        Miałam okazję kupić pierś z kurczaka i mięso mielone. Do drobiu nie miałam zastrzeżeń. Natomiast mięso mielone po usmażeniu skurczyło się o ponad połowę. Innych mięs nie kupuję, bo nie lubię mięsa paczkowanego, poza tym mam blisko domu fajną masarnię ze smaczniejszym asortymentem.
        • johana75 Re: Jakość mięsa w Lidlu 25.01.12, 21:08
          Kupowałam kurczaka wątróbki i mielone z łopatki czy szynki zawsze patrze na skład jak jest 100% mięsa to jest ok. Mielonego garmażeryjnego nie kupuje bo sa domieszki jakiś świństw.
          Kiełbasa ślaska to dla mnie hit 104 % mięsa na 100g wyrobu gotowego! Jałowcowa jest b,smaczna też ma wysoki % mięsa, salami kupuje takie cienkie w białym flaku.
    • eufrazja Re: Jakość mięsa w Lidlu 25.01.12, 21:09
      To ja chyba mam pecha, bo zdarzyło mi się kupić niezbyt świeże elementy z drobiu sad
      • gingers73 Re: Jakość mięsa w Lidlu 25.01.12, 21:18
        kupiłam ostatnio po raz pierwszy polędwiczki z drobiu - takie małe pocięte jak piersi
        smaczne
        soczyste
        naprawdę niezłe
    • mazel_tov Re: Jakość mięsa w Lidlu 28.01.12, 09:15
      Raz kupiłam z musu i obiecałam sobie, że więcej tego nie zrobię. Z tego co pamiętam, to większość mielonego w Lidlu nazywa się garmażeryjne, czyli jest z sojowymi i kolagenowymi dodatkami. Dzięki, ale nie.

Dodam tylko, że mielonego Indykpolu też już nie kupuje.

W sklepie wybieram kawał mięsa i proszę o zmielenie. Co prawda kg wołowiny kosztuje mnie wtedy ponad 35zł, ale trudno. Kupuje ligawę.
    • fiamma75 Re: Jakość mięsa w Lidlu 28.01.12, 12:34
      nie kupuję ani mięsa ani wędlin w dyskontach czy supermarketach. Kupuję wędliny albo w Piotrze i Pawle albo w Gzelli - zależy mi na jakości. Mielone kupujemy tylko w Gzelli, najchętniej jak sprzedawczyni zmieli nam wybrany kawałek.
    • gku25 Re: Jakość mięsa w Lidlu 29.01.12, 17:07
      Kurczaki fajne. Natomiast karkówka uciekła mi z lodówki kiedyś pomimo że była zamknięta hermetycznie i miała jeszcze kilka dni do końca terminu ważności. Mielonego nie kupujemy, mielimy sami świeże mięso.
    • momas Re: Jakość mięsa w Lidlu 29.01.12, 17:25
      mieso wolowe mielone w Lidlu - zawartosc mięsa 83 procent.Reszta - rozne dodatki. Cena 7.99. Czyli zeby otrzymac czysta wolowinę - trzeba szukac kawalka za 19.25/kg
      Osiągalne.
      Chyba wole sama zmielic, zwlaszcza,ze w"moim miesnym" wolowina przednia,jest roche tansza....
      • zosia711 Re: Jakość mięsa w Lidlu 29.01.12, 20:09
        A moim zdaniem filety z kurczaka sa twarde sad zarówno w lidlu jak i w biedronce. Mysle, że ekspresowa produkcja kurczaków nie idzie w parze z jakościa sad
        Kurczaki z małej fermy sa zupelnie inne...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka