04.10.12, 10:51
Właśnie z mężem mamy zamiar urządzać sypialnie i jak na razie został do obgadania temat dobrego, wygodnego materaca. Moje pytanie odnośnie tego jaki materac jest najlepszy ?
Szukałam, czytałam tak mniej więcej, a teraz chciałabym zasięgnąć Waszej porady.
Materac bonellowy i kokos odpada.

Oczywiste jest, że nie mamy zamiaru tego materaca wymieniać co pół roku więc nie wiem w co warto zainwestować. Chciałabym usłyszeć Wasze opinie

allegro.pl/show_user.php?uid=14563190
Obserwuj wątek
    • 1mala-mi Re: materac 03.12.12, 00:23
      ja polecam materac lateksowy - megawygodny , naturalny surowiec , oddycha , dopasowuje się do kształtu ciała leżącego a po wstaniu z maeraca nie pozostają na nim żadne odkształcenia.
      Ja od roku mam taki : krainamateracy.pl/hevea-family-medicare-200x80-p-34.html
      Polecam!!!
      • johana75 Re: materac 03.12.12, 08:26
        Materac lateksowy za kilkaset złotych ma moze 10-20% naturalnego lateksu, reszta to latex sztuczny. Na lateksowym sztucznym najbardziej sie człowiek poci.

Moge ci polecic materac z zminej pianki (kaltschaum) mam już kolejny taki materac i jestesmy z niego zadowoleni. Pamiętaj że materace kupuje się odpowiednie do swojej wagi, więc jesli ty ważysz 50 kg a maż 90 to nie jest zalecany ten sam materac.Poza tym materac musisz dobrac do spodu łóżka i tak np. materac piankowy i lateksowy nie moze byc połozony na jednolitej powierzchni tylko na lamelkach (tych listewkach w dnie lózka) a one nie moga miec przerw wiekszych niz 3,5cm ponieważ materac się szybko zniszczy.
        Chodzi mi o taki spód:
        www.jysk.pl/4/532/3515023/a/catalog
        Niektóre łożka w Polsce sa produkowane tak że na dnie jest np. jakaś płyta i na takiej płycie mozna połozyc tylko matrac sprężynowy, na płycie nie polecam bo nie ma cyrkulacji powietrza.
        Fajne materace są tez które łączą się z pianką wysokoelastyczna, nasz syn ma taki.
        Nie kupuj materaca przez internet, tzn. mozesz wybrac sobie stacjonarnie, musisz na nim poleżeć ok 10-20 min a potem mozna zamówic przez neta jesli jest taniej wink
        • 1mala-mi Re: materac 03.12.12, 12:53
          to prawda, że najlepiej obejrzeć i wypróbować materac na żywo i dopiero potem kupić przez internet - ja tak zrobiłam. Materac Famili Hevea wypróbowałam w sklepie gdzie ten materac kosztuje parę-set złotych więcej a zamówiłam przez internet w sklepie krainamateracy.pl bo tam mieli najtaniej i jeszcze poduszkę dorzucili gratis. To jest materac 100% z naturalnego lateksu i nie pocimy się na nim z mężem więc wątpię, żeby konsultant sklepu internetowego i producent pisząc skład na metcu kłamali...no ale wszystko możliwe.
          No i oczywiście łóżka z płytą pod materacem to porażka - musi być stelaż, żeby zapewnić cyrkulację powietrza bo w innym przypadku szkoda wydawać kasę na zdrowy i oddychający materac i zatkać dopływ powietrza płytą wiórową
          • magda312_1980 Re: materac 29.03.13, 09:13
            1mala-mi napisał(a):

> to prawda, że najlepiej obejrzeć i wypróbować materac na żywo i dopiero potem k
            > upić przez internet - ja tak zrobiłam. Materac Famili Hevea wypróbowałam w skle
            > pie gdzie ten materac kosztuje parę-set złotych więcej a zamówiłam przez intern
            > et w sklepie krainamateracy.pl bo tam mieli najtaniej i jeszcze poduszkę dorzuc
            > ili gratis. To jest materac 100% z naturalnego lateksu i nie pocimy się na nim
            > z mężem więc wątpię, żeby konsultant sklepu internetowego i producent pisząc sk
            > ład na metcu kłamali...no ale wszystko możliwe.
            > No i oczywiście łóżka z płytą pod materacem to porażka - musi być stelaż, żeby
            > zapewnić cyrkulację powietrza bo w innym przypadku szkoda wydawać kasę na zdrow
            > y i oddychający materac i zatkać dopływ powietrza płytą wiórową

Zrobiłam tak samo z tym, że ja kupiłam coś z kokosa lateksowego, 100% natura, latex, sporo tańsze. |Kupiłam to tut:
            epoznan.pl/index.php?section=ogloszenia&subsection=ogloszenie_one&ogloszenie_id=354924
            ale nigdzie indziej tego nie widziałam
            • lisia312 Re: materac 29.03.13, 20:06
              ja od 6 lat mam ortopedyczny z Dormeo. Jest super
    • zonaniezona1 Re: materac 29.01.19, 08:36
      I to forum o oszczędzaniu ???? Mój kosztował 1200 w promocji i już myślałam, że to koniec świata..a tu 5000 zł.....Materace świetnej klasy ( i to sprężynowe) są za 2500 zł 160 cm na 200 cm.
    • idealny_materac Re: materac 26.02.19, 10:52
      Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony idealnymaterac.pl, na której znajduje się konfigurator, który dobierze materac dobrany do Państwa preferencji, wagi, wzrostu i innych kluczowych czynników.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka