04.10.12, 21:53
Kupujecie świeże grzyby? A jeśli tak to gdzie: sklep, bazarek, "stacze" rozmaici?

Marzy mi się sos z prawdziwków. Sama do lasu nie pójdę. I zastanawiam się gdzie kupić, bo obawiam się, że te ze sklepu czy bazarku będą bardzo robaczywe (fuj). Stacze to w ogóle temat rzeka. Grzyby tanie nie są więc zależy mi, aby kupić nie robaczywe.

A może ktoś ma jakieś dobre źródło w Warszawie?

Obserwuj wątek
    • annaantosia Re: Grzyby 06.10.12, 08:42
      Spróbuj w przetwórniach - oni mają własne punkty skupu. Ja tak kupuję - płacę za transport albo odbieram osobiście. Polecam - Nasza Chata, Skwierawski, Fungopol - wszystkie w okolicach Brus (niedaleko Chojnic).
    • kry0 Re: Grzyby 06.10.12, 13:41
      Bazar Szembeka. Właśnie przerabiam rydze, kurki i pogrzybki. Borowiki też mieli, ale drogo.
    • vivyan Re: Grzyby 06.10.12, 18:06
      Ja nie kupuję, do lasu na szczęście mam niedaleko, grzybów w tym roku mnóstwo! Zaprawiłam kilkanaście słoiczków w marynacie octowej, zagotowałam na zupę 10 słoików i mam całą skrzynkę suszonych (pogrzybki i prawdziwki). Moja koleżanka, która lasu nie znosi kupuje na targu.
      • miziu_miziu Re: Grzyby 07.10.12, 13:13
        a ja mam odwrotnie - daleko do lasu a jak się w końcu wybraliśmy to przez 3,5h zebraliśmy grzybów (podgrzybków) raptem na 1 słoik. taniej byłoby kupić w sklepie jakieś gotowe marynowane jak już najdzie ochota. a suszone mam z zeszłego roku.
        • alfa36 zupa? 07.10.12, 21:00
          Jak mrozic grzyby na zupę? Jakie maja być?
    • izzunia Re: Grzyby 07.10.12, 21:39
      akurat rosną mi na działce smile więc już mam wysuszony jakiś kilogram, pewnie byłoby więcej, gdyby złodzieje nie kradli...

aha mam maślaki, borowiki, kozaki i piękne czerwone muchomory smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka