Dodaj do ulubionych

odkurzacz bezworkowy

10.08.15, 09:14
Szukam dobrego odkurzacza bezworkowego, coś polecacie? Cena wyjściowa nawet do 700zł natomiast bardzo mi zależy by był tani w dalszej eksploatacji.
Obserwuj wątek
    • tyggrysio Re: odkurzacz bezworkowy 11.08.15, 11:20
      Do dywanow czy raczej twardych podlog?
      • morseda Re: odkurzacz bezworkowy 12.08.15, 07:19
        Raczej do twardych podłóg, choć 2 dywaniki się znajdą wink
        • tyggrysio Re: odkurzacz bezworkowy 12.08.15, 21:37
          Ergorapido Electroluxa - bardzo wygodny, zwrotny, ma doswietlanie (wydaje sie "glupim gadzetem", ale widac dzieki temu np. lezace na podlodze wlosy), jest bezprzewodowy. Cos takiego: www.electroluxappliances.com/Homecare/Vacuum-Cleaners/Cordless-Vacuum-Cleaners/EL2081A/ Minusem jest grubosc - nie wcisniesz go pod lozko, szczegolnie jesli jest szerokie.
          Niestety dywany ogarnia tylko z grubsza - wg mnie zupelnie nie nadaje sie do puchatych dywanow (do tego uzywam innego, workowego, z bardzo mocnym ssaniem).
          • ana119 Re: odkurzacz bezworkowy 12.08.15, 22:56
            Miałam i zepsuł się dokładnie po gwarancji. Nie polecam.
            Teraz mamy Rowente. I jest to odkurzacz dodatkowy do szybkiego zebrania nieczystości wokół kuwety i przedpokoju. Na plus dobrze odkurzacz wełniany dywan. Cała masa klaków kota i kurzu jest wymieciona. Teraz nie mam kota to wymiata sam kurz. Dorzej radio sobie z podłogami wiec na szybkie odkurzanie morze być.
            • astrum-on-line Re: odkurzacz bezworkowy 14.08.15, 19:35
              Po polskiemu się nie da?
              • tyggrysio Re: odkurzacz bezworkowy 14.08.15, 20:15
                Przepraszam, nie pomyslalam.
                Tutaj jest opis po polsku: www.electrolux.pl/Produkty/Odkurzanie/Odkurzacze_bezprzewodowe/Ergorapido/ZB13ER/
          • tyggrysio Re: odkurzacz bezworkowy 14.08.15, 20:21
            Wazne jest tez, jesli bierzesz pod uwage bezprzewodowy odkurzacz, zeby sprawdzic, na ile wystarczy bateria. Ten moj ogarnie mieszkanie 70-metrowe, ale raczej nie wieksze.
        • jakubte Re: odkurzacz bezworkowy 21.10.15, 09:58
          Polecam: myjki.com/21-domowe/988-ds-5800-4039784664098.html
          Odkurzy i dywany i podłogi smile
          • mytoya Re: odkurzacz bezworkowy 03.12.15, 23:07
            Potwierdzam. Niby moc mała ale prawie dywan pożera. Nic nie śmierdzi nie kurzy się i mój mąż z synem go uwielbiają. Razem odurzających kilka razy w tygodniu
    • koronka2012 Re: odkurzacz bezworkowy 11.08.15, 20:26
      A jesteś przekonana do tego zakupu?

Miałam Samsunga bezworkowego 1600 czy 1800 chyba, niestety do kitu, pozbyłam się. Znajoma ma Zelmera, 1800 - też słabo odkurza, tzn. znacznie słabiej niż mój workowy o niższej mocy.
      • morseda Re: odkurzacz bezworkowy 12.08.15, 07:23
        Zdecydowanie chcę bezworkowy, wiem że niektóre modele nie są udane dlatego proszę o radę. Zelmera i Samsunga wykreślam.
      • przeciwcialo Re: odkurzacz bezworkowy 12.08.15, 17:29
        Ja z ulga wywaliłam bezworkowy. Straszny niewypał. Kupilam workowy i jestem zachwycona.
        • skutecznyodkurzacz Re: odkurzacz bezworkowy 03.09.15, 17:46
          Chcesz kupić DOBRY odkurzacz jesteś z Wielkopolski ? napisz zajmuje się sprzedażą bezpośrednią skutecznyodkurzacz@wp.pl umówimy się na prezentację (w ramach wizyty odkurzę wypiorę dywan) i sam przekonasz się jaki niezawodny produkt proponuje. POLECAM
    • ana119 Re: odkurzacz bezworkowy 12.08.15, 23:00
      OT nasza unia chce od 2017 wprowadzić ustawę w której max moc odkurzacza będzie wynosić 900. Niedawno byłam w sklepie i przemknelo mi ze maja tylko odkurzacze niskiej mocy 1600 itp. a nie 1800 i w górę. Unia nam wszystko poukłada...
    • 3daniel3 Re: odkurzacz bezworkowy 13.08.15, 22:51
      Zdecydowanie lepiej zainwestować w coś porządniejszego jak odkurzacz centralny. Nie uwierzyłbym jaka jest różnica gdybym nie zobaczył tego cuda na żywo. Czym się różni od zwykłego możesz zerknąć centralne-odkurzacze.net/content/14-odkurzacz-centralny-czy-warto
      • kanna Re: odkurzacz bezworkowy 13.08.15, 23:16
        Dyrna reklama.. uncertain Odkurzacze centralne montuje się na etapie murowania ścian.
        • 3daniel3 Re: odkurzacz bezworkowy 17.08.15, 23:53
          Oj koleżanko mylisz się, bo prawidłowy montaż takiego odkurzacza, wykonany przy użyciu rur i kształtek z PVC dedykowanych specjalnie do systemu centralnego odkurzacza można zrobić już w gotowym mieszkaniu i bez generalnego remontu.
    • gosiablo Re: odkurzacz bezworkowy 17.08.15, 12:54
      Ja mam najprostszy model DYSON. Bezworkowy, filtry mozna przepłukać. Ma osiem lat, nie zepsuł się ani razu.
    • mama_lidia Re: odkurzacz bezworkowy 18.08.15, 00:15
      Miałam coś koło 5 różnych odkurzaczy, workowe , bezworkowe, cyklonowe.... wszystkie padły w krótkim czasie. Dlaczego? Nie wiem, użytkowałam w domu normalnie, może jedynie dość często, latem otwarte wyjście na taras więc notorycznie odkurzam piach i różne takie z dworu śmieci. Miałam zelmera bez workowy cyklonowy, masakra do czyszczenia pojemnika i filtra po każdym odkurzaniu. Zelmer na papierowe worki z turboszotką i bajerami, którego dnia się po prostu nie włączył. Był wodny, koszmar. W końcu gdzieś na internecie znalazłam karchera za coś około 200zł i mam go do tej pory.Może nie powala "dizajnem" kształt żółtego wiaderka na kółkach, ale ma to czego mi potrzeba. Ma uchwyt, gdzie mogę zawiesić końcówkę do odkurzania i nie poniewiera się po podłodze. Mogę odkurzać z workiem, jak wyjmę to bez worka. Mogę odkurzać na morko i po prostu wylać wodę i wysuszyć filtr (mam dwa na wymianę). Worek 4l bardzo pojemny starcza na długo, koszt 29zł za 5 worków, które starczają mi na rok, albo i dłużej. Ostatnio widziałam nowszy model od mojego w markecie
      budowlanym za coś około 250zł.
    • angel_karolcia Re: odkurzacz bezworkowy 19.08.15, 08:58
      Ja przez jakieś 7 lat używałam electroluxa Cyclon xl, bardzo nam służył przy dwóch liniejących non stop kotach smile po chyba 5 latach musieliśmy wymienić elastyczny wąż, bo pękł. dostępność filtrów na wymianę bez zarzutu, ceny też. łatwo go myć i czyścić.
      Od ok roku używamy philipsa FC8477/91. wzięliśmy za punkty Payback. jest w porządku, choć chyba ma słabszą moc ssania niż electrolux. jest natomiast cichszy.
      jako drugi odkurzacz, do codziennych drobnych śmieci, używamy electroluxa ergorapido.

szczerze mówiąc, przy kolejnym zakupie odkurzacza bezworkowego chyba będę szukać electroluxa, mimo wszystko wydaje mi się, że jest wydajniejszy, lepszy niż philips. oczywiście, mówię o konkretnych modelach
    • e-bestaplus.pl Re: odkurzacz bezworkowy 27.11.15, 15:59
      Moje doświadczenie z takim odkurzaczem jest fatalne. Co prawda mam w domu taniego Hyundaia, ale czyszczenie filtra to katorga. Worki do odkurzaczy nie są drogie, nie ma sensu się katować. A zapycha się to na tyle szybko, że wymaga czyszczenia w zasadzie po każdym odkurzaniu.. albo i częściej jak masz duże mieszkanie. NIE POLECAM! /www.e-bestaplus.pl
      • ana119 Re: odkurzacz bezworkowy 27.11.15, 18:01
        Że pojemnik pełny po każdym odkurzaniu? To jakiś problem?
        • mama_lidia Re: odkurzacz bezworkowy 02.12.15, 10:46
          Nie pojemnik tylko filtr, a jak filtr jest zapchany to odkurzacz ma mniejszą siłę ssania. Ostatnio widziałam gdzieś w sklepie takie woreczki na filtr, które zatrzymują brudy co ułatwia czyszczenie, może to jakieś rozwiązanie, ale generalnie odkurzacze bez worka są kłopotliwe.
          • ana119 Re: odkurzacz bezworkowy 05.12.15, 14:13
            Mówisz o tym modelu wyżej wymienionym czy jakimś inny? Mam dwa odkurzacze w tym odkurzacz bezworkowy Rowenta. Zwykła konserwacja to po każdym sprzątaniu opróżnić pojemnik ze śmieci a raz na jakiś czas umyć cały pojemnik łącznie z gąbka zamykająca pojemnik. To tyle. Może jak się to robi często to filtr nie jest zapachany?
            • mytoya Re: odkurzacz bezworkowy 05.12.15, 14:23
              Mam odkurzacze, do którego link jest powyżej. Karcher DS. 5800 . Generalnie to mąż odkurzacze a syn pomaga ale dziś pojechali do teściowej wiec odkurzalam sama. Wspaniałe czyści dywany. Włosy. Kurz spod łóżka. Z tym ze nie mamy szczotki do parkietów wiec tak trochę twardo jeździ po podłodze ale nie rysuje. Moc ma małą ale ssie jak szalony. Żeby nie paść po jednym dywanie musiałam zmniejszyć ciąg. A po użyciu wystarczy wylać wodę ze.zbiornika. wypłukać go. I już.
              Raz na jakiś cas trzeba wyczyścić filtr.
              Dla mnie jest ważne ze się z niego nie kurzy. Wszystko zostaje w wodzie. Jest higieniczne i bez przykrego zapachu jakie czasem powoduje odkurzacze workowe.
              Wydaje się że jest ciężki ale w sumie dość poręczny.
              Maz mnie długo namawiał na ten sprzęt ale naprawdę opłacił się.
              • ana119 Re: odkurzacz bezworkowy 06.12.15, 07:42
                Kurz jest wtedy gdy ludzie nie wymieniają worków i nie czyszczą filtrów

Może odkurzaj co drugi dzień albo dwa razy w tyg to będziesz mieć więcej odczuć co do uzytkowania. O tej porze roku nanosi sie na butach sporo piachu do domu, w kuchni tez ciągle coś spada na podloge, dlatego mam dwa odkurzacze jeden z kablem a drugi bezprzewodowy bo kręgosłup mi dokucza
                • rafwar02 Re: odkurzacz bezworkowy 09.12.15, 14:58
                  Pracowałem kiedyś w sklepie RTV/AGD i z doświadczenia mogę napisać, że najlepsze bezworkowe to były odkurzacze Dysson. To było kilka lat temu ale paru pracowników sobie kupiło prywatnie i nikt nie narzekał. Mam nadzieję, że i obecnie ich jakość jest bardzo dobra.
    • minionka123 Re: odkurzacz bezworkowy 16.08.18, 09:18
      Nie wiem w sumie co Ci polecić, a patrzyłaś na odkurzacze Hoover? Podobno mają również te modele bez workowe i te modele odkurzaczy pionowych, może znajdą się one w twoim przedziale pieniężnym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka