Dodaj do ulubionych

Masażer wodny do stóp

25.05.17, 17:33
Może ktoś ma, może ktoś ostatnio kupował?
Będę wdzieczna za wszeklkie rady!
Czym sie kierowac wybierajac?
Obserwuj wątek
    • kwietniowapani Re: Masażer wodny do stóp 25.05.17, 18:45
      Podłączę się! Marzę o czymś takim, ale to pieśń przyszłości u mniesad
      • czekolada72 Re: Masażer wodny do stóp 25.05.17, 19:04
        My planujemy kupno dla mojej mamy na imieniny smile
    • doral2 Re: Masażer wodny do stóp 25.05.17, 21:05
      mam od dziesięciu lat.
      użyłam może z pięć razy.
      ma za krótki kabel i nie sięga do kontaktu w łazience, więc muszę wyciągać przedłużacz.
      poza łazienką można używać, ale na płytkach, bo nieco się rozchlapuje woda. więc dywany i wykładziny odpadają, odpada też masowanie stóp przed telewizorem w salonie na dywanie.
      nie można używać żadnych soli zmiękczających do stóp, ani innych specyfików.
      sama tylko woda, bąbelkuje, leciuteńko masuje (dupy nie urywa), a woda szybko stygnie, w stopy zimno.
      więc albo mi się nie chce, albo nie mam czasu, albo za zimno i zamiast rozgrzać stopy, to mi marzną.
      więc zużycie sprzętu prawie zerowe.
      imho - szkoda kasy i do tego zagraca przestrzeń.
      taniej wyjdzie raz na jakiś czas iść na porządny pedikiur.
      • czekolada72 Re: Masażer wodny do stóp 26.05.17, 06:17
        ale przez 10 lat technika i pomysły sie na tyle zmienily, ze teraz takie ustrojstwo nie tylko dooopę urywa ale i robi masaż stóp, a o to chodzi mi. Pedicur to Mamusia sobie robi lepszy niż zawodowa kosmetyczka.
        Mnie juz nikt nie przekona do NIEkupienia, proszę o sugestię co do JAKI!
        • doral2 Re: Masażer wodny do stóp 26.05.17, 22:33
          porządny pedikiur to nie tylko wycięcie skór, obcięcie pazurów i pomalowanie lakierem.
          to także profesjonalny masaż stóp.
          i nie zagraca przestrzeni.
          • czekolada72 Re: Masażer wodny do stóp 27.05.17, 11:51
            Doral, bo ja chyba czego s nie rozumiem!
            Ja nie pytalam o argumenty na nie! Ja pytalam, o to czym sie kierowac wybierajac do kupna. Moc?
            Ja kupuje na prezent taki masazer, bo moja mam ktora korzystala z niego w uzdrowisku jest zachwycona! Nie potrzebuje go do robienia pedicure, tylko do masazu stop. I tyle. Kilka lat temu bylo 5 na krzyz medeli, teraaz jest 50 i o ewentualne sugestie przy wyborze prosilam.
            Moja mama bedzie zachwycona z "zagracania" przestrzeni, gdy wieczorem ogladaja tv bedzie sobie moczyc w tym czyms stopy. I juz.
      • kamarow69 Re: Masażer wodny do stóp 26.05.17, 09:56
        Ja kupiłam jakiś czas temu dla córki - pani ortopeda zaleciła, bo lekko pobudza zakończenia nerwowe. Na stopy ekspresowo pomogła - mimochodem - jazda konna, a masażer poszedł w odstawkę. Po roku oddałam siostrze, bo zajmował dużo miejsca i się kurzył. Ona lubi robić sama pedicure, ale chyba też niespecjalnie korzysta. Może jak ktoś ma dużą łazienkę z fotelem...
        • czekolada72 Re: Masażer wodny do stóp 26.05.17, 10:04
          a czy na F znajdzie sie ktos, kto zamiast odradzac (bezskutecznie) - poleci?
          • aankaa Re: Masażer wodny do stóp 27.05.17, 02:07
            zgłaszam się smile
            1) można wsypać sól do stóp - nie pieni się aż tak żeby kipiało na zewnątrz (używam w pokoju, na panelach)
            2) poszukaj z opcją (jako jedną z wielu) bąbelki + podtrzymanie temperatury - trzymasz kopytka przez 20 minut w ciepłej wodzie
            3) rewelacyjny relaks po całodniowym dreptaniu
            • czekolada72 Re: Masażer wodny do stóp 27.05.17, 11:52
              O widzisz, dzieki! a jak sie ma moc do wyboru? Bo skala jest olbrzxymia!
              • kanna Re: Masażer wodny do stóp 27.05.17, 11:58
                Ja to robię tak - sprawdzam dostępne moce danego urządzenia na rynku. I np. taki mikser mam od 300 do 1200. Potem sprawdzam budżet.
                I kupuje najmocniejsze urządzenie w dostępnym budżecie. Tak, moc ma znaczenie wink przy bąbelkach też.

Ograniczam też funkcje - bo zwykle używam 1, max 2 opcje. W urządzaniu do chleba mam 15 opcji, a (każdy) chleb piekę na tym samym programie.

Tyle ogólnych dobrych rad smile
                • czekolada72 Re: Masażer wodny do stóp 27.05.17, 14:24
                  Ok, czyli im wieksza moc tym lepiej.
                  Ja tez mam tak z pralka, , programow nawet nie wiem ile, z polowy w ogole nie korzystalismy, a piore glownie na jednym, sporadycznie jeszcze 3 , ale spoooradycznie smile
                  Dzieki smile
              • aankaa Re: Masażer wodny do stóp 27.05.17, 14:23
                tu Ci nie pomogę ale spojrzyj na odpowiedź kanny - słusznie prawi
          • mama_dorota Re: Masażer wodny do stóp 07.07.17, 08:29
            Nie polecę ci z doświadczenia własnego, ale co tylko się da sprawdzam na ceneo szukając metodą:
            - wpisuję odpowiednie hasło www.ceneo.pl/;szukaj-masa%C5%BCer+do+st%C3%B3p;0113-1.htm
            - ustawiam sobie sortowanie wg najwyższej oceny
            - pomijam to, co ma mało ocen, wybieram to, co ma dużo i z tego wybieram najwyżej oceniane, ale to już zajmuje chwilę czasu
            - przeglądam opinię tych przedmiotów, które mnie najbardziej interesują w kolejności od najgorszych ocen.
    • mam.nowy.login Re: Masażer wodny do stóp 27.05.17, 12:17
      Kupiłam mamie taki masażer .Użyła może z 3 razy ,nie jest zadowolona.Leży nieużywany.
      • czekolada72 Re: Masażer wodny do stóp 27.05.17, 14:22
        Ale jaki kupilas i z czego nie jest zadowolona?
        • aankaa Re: Masażer wodny do stóp 27.05.17, 14:25
          mam coś takiego allegro.pl/masazer-do-stop-lucznik-350w-dzien-matki-hit-i6825262033.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=YzNkNGNjZTYtMzY4ZC00OWIyLTk1MTctOWEwOGY0N2JhNTg3AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=a45f7603-f7ea-4d85-bd17-23f0407035cc
          • kaga9 Re: Masażer wodny do stóp 28.05.17, 20:18
            Pamiętajcie, że aktualne produkty Łucznika to chińska produkcja, nie mają nic wspólnego z dawną fabryką maszyn do szycia i pisania. Jakość fatalna, niestety.
            • ana119 Re: Masażer wodny do stóp 28.05.17, 21:34
              No dobra ale jak zapłacisz wiecej niż 139pln czyli dajmy na to 400 pln to dostaniesz chiński produkt świetnej jakości
              • kaga9 Re: Masażer wodny do stóp 29.05.17, 00:34
                Pisałam tylko o Luczniku, wielu ludzi jeszcze ma pozytywne skojarzenia z nazwą i przed tym chciałam ostrzec. Wiadomo, że teraz 99% produkcji to Azja.
                • ina_nova Re: Masażer wodny do stóp 29.05.17, 10:02
                  Mam golarkę do ubrań Łucznika, zakupioną rok temu, jest świetna.
                  • kaga9 Re: Masażer wodny do stóp 29.05.17, 10:48
                    Gratulujęsmile Niemniej mój przekaz chyba nie był dość jasny; chodziło mi wyłącznie o tok myślenia a la "o, Łucznik, dobra firma, babcia miała maszynę do szycia", tak na wszelki wypadek dodam i już się w sprawie Łucznika nie odzywamwink
          • czekolada72 Re: Masażer wodny do stóp 06.07.17, 20:30
            aankaa napisała:

> mam coś takiego allegro.pl/masazer-do-stop-lucznik-350w-dzien-matki-hit-i6825262033.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=YzNkNGNjZTYtMzY4ZC00OWIyLTk1MTctOWEwOGY0N2JhNTg3AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=a45f7603-f7ea-4d85-bd17-23f0407035cc
            >
            >

No to wlasnie ten nabyłam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka