Dodaj do ulubionych

Leader Price? Lidl? Plus?

11.03.05, 09:00
Czy kupujecie w takich sklepach? Ja mam prawie ze pod blokiem Leader Praisa,
ale nie robie tam zbyt często zakupów. Niektóre produkty są wogóle nie
zjadliwesmile, najczęsciej tam sie zaopatruje w chemie, jakies chusteczki czy
papier toaletowy, czasem jakis nabiał, ale nigdy mięsa czy wędlin. Aha, soki
też maja dobre i taniesmile
Raz byłam w LIDLu, ale ja wiem czy jest taki najtanszy?
A takie wieksze zakupy, raz na tydzien lub na dwa, lubie robic w Auchan.
Obserwuj wątek
    • ninka25 Re: Leader Price? Lidl? Plus? 11.03.05, 12:09
      Ja w Liderze kupuję rzadko, bo u mnie nie ma sad A szkoda. Kupuję tam nałogowo
      papier toaletowy w kwiatuszki czy motylki smilePoza tym mają dobrą chemię i owoce
      w puszkach, ale nie polecam mąki, nabiału czy mięsa właśnie. Kupuję jeszcze
      bakalie i różnego rodzaju pojemnieki czy deski, a także pasty do butów smile
      • asia_22 Re: Leader Price? Lidl? Plus? 11.03.05, 12:23
        W moim miescie jest tylko leader p.,kupuje tam sporadycznie ze wzgledu na
        odleglosc od mojego miejsca zamieszkania.
        Ostatni raz bylam tam z rok temu,wiec nie wiem,jak jest teraz ale wtedy
        kupowalam-czerwona fasole,kukurydze(nie polecam groszku-twardy!),"kielbaski"dla
        psa,mleczko do demakijazu,chusteczki higieniczne,szprot w pomidorach,zel pod
        prysznic-kiwi lub brzoskwinia. W ogolnym rozrachunku trzeba wiedziec,co tam
        mozna kupowac,bo czasami czlowiek "zlakomi" sie,ze taniej a pozniej trzeba dana
        rzecz wyrzucic do smieci bo do niczego sie nie nadaje...
    • haika Re: Leader Price? Lidl? Plus? 11.03.05, 13:21
      Ja swego czasu (teraz nie mam czasu tam jeździć) kupowałam nałogowo w Lidlu.
      Nie wiem dlaczego, ale polubiłam ten sklep. Nigdy jednak nie kupowałam tam
      mięsa czy wędlin tudzież innych nietrwałych jedzonek (tam takie rzezcy pakowane
      sa w folię, nie ma stoiska mięsnego ze świeżym mięsem), natomiast zawsze
      kupowałam w Lidlu makarony, ryż, puszki(groszek, kukurydza, fasola, tuńczyk,
      brzoskwinie itp.), papier toaletowy firmy Cien - gruuuube rolki, oraz chemię,
      bo sprawdziłam , że tamtejsza chemia pt.: W5 czy jakoś tak - płyny do
      czyszczenia, mleczka, odkamieniacze - są rewelacyjne. Teraz mi tego czasem
      brak, ale mam za daleko aby jechac tylko po 3 płyny. Często zaglądam na stronę
      lidla - www.lidl.pl i sprawdzam co jest ciekawego, czasem zdarza się, że
      sprzedają jakiś produkt, całkiem niezłej jakości po śmiesznej cenie, tym
      sposobem kiedyś kupiliśmy 6 stojaków do reflektorów (potrzebne do pracy, a
      zakup był odkładany długo ze względu na ceny - zaoszczędziliśmy 250 zł), lampy
      ogrodowe, i inne przypadkowe, ale potrzebne rzeczy.
      • anula36 Re: Leader Price? Lidl? Plus? 11.03.05, 13:45
        wlasnei tez zauwazylam ze w Lidlu duzo jest takich tanich i czesto pomyslowych
        gadzetow do domu. Sama ostanio kupilam taki wieszak pod prysznic ze stali
        nierdzewnej ktorego nigdzie nei moglam zlokalizowac.
    • matkatina Re: Leader Price? Lidl? Plus? 11.03.05, 14:08
      Ja robię zakupy i w Lidlu i w Plusie, ale w obu sklepach mam swoje upatrzone
      produkty, o których wiem, że są OK. I jeszcze jedna zasada: nigdy wędlin ani
      mięsa w tych sklepach, zresztą we wszystkich marketach bez wyjątku (to po tym,
      co sie nasłuchałam od znajomej, która pracowała w Tesco).
      • elizas2 Re: Leader Price? Lidl? Plus? 11.03.05, 15:39
        Ja kupuje wędliny na bazarku, wiem że swieze no i zawsze maja jakąś oferte
        dnia, ostatnio np.szynka bez kosci, za 10zl/kg.
        Raz bylismy w Lidlu, ale męzowi sie nie spodobało, wiec pewnie nie za szybko
        tam pojedziemy, tym bardziej ze to kawalek od nassmile
    • czekolada72 Re: Leader Price? Lidl? Plus? 11.03.05, 17:31
      Kawałek od domu mam Kaufland. Wczesniej kupowalam w Tesco oraz Geancie. Jednak
      poki co K wychodzi najtaniej (do tesco musze dluuugo jechac). Przy czym -
      jarzynki i owoce na Kleparzu, wedliny, mieso - mam taki tani, prywatny sklepik,
      do tego sprawdzona budka i piekarnia - jak jestem w poblizu to kupiuje pieczywo
      na 2-3 dni. No i jeszcze apteka, w ktorej mam karte stalego klienta. Ale
      wszelkie produkty gospodarczo-chemiczne oraz to co moge kupic "na zapas" tylko
      w Kauflandzie.
    • slotna Re: Leader Price? Lidl? Plus? 11.03.05, 17:51
      Lidl:
      okazyjnie tanie produkty firmowe, np ser Valbon, jogurty Zott
      niemieckie slodycze, pyszne
      firma Cien i okazyjnie inne tanio: dezodoranty Nivea, Fa, kremy itp.
      z produktow 'produkowanych dla': rewelacyjna kukurydza Pudliszki za 1.10zl,
      galaretki Gellwe, popcorn, makarony za grosze, szprot w pomidorach, tunczyk
      puszkowany, rolada ustrzycka, niemieckie piwa b.tanio, kremy kanapkowe, miod,
      dzemy, soki, wspaniale niemieckie lody (waniliowe z prawdziwa wanilia a nie
      etylowanilina, za 1.30 zl na patyku lody z migdalami jak magnum)

Lider Szajssmile
      Moja mama pracuje w Geant wiec mamy opracowany caly asortyment, zreszta
      niedawno szajsik pojawil sie i w moim miescie i dziadkowie sie tam zaopatruja
      wiec: soki w kartonach, zel grejpfrutowy pod prysznic, jogurty, batony muesli,
      wiekszosc slodyczy (czekolada 'laciata' - moj gustujacy w produktach markowych
      brat ja woli od Milkismile cud), sledzie na rozne sposoby, podobno makrela w
      galarecie (moim zdaniem chemie czuc potwornie, ale wszystkim poza mna smakuje),
      pieczywo chrupkie, miody
      na pewno nie: groszek, fasolka, kukurydza - STRASZNA jakosc, ketchup (ble-e)
      A poza tym czesto sa oferty i w Lidlu i w Szajsie, w Lidlu np. fajne buty
      widzialam, i ciekawe bluzki za jakies smieszne grosze, a w Szajcie bardzo tanio
      baczki po 10 plyt CD.
    • ja_an Re: Leader Price? Lidl? Plus? 18.03.05, 22:38
      ja dziadostwa nie lubię, wieć w tańszych sklepach mam swoje sprawdzone towary.
      i tak: do lidla jeżdze po pieluszki jednorazowe, na które przeszłam po tym, jak
      córka dostała uczelenia od nowych pampersów baby aktiv. te lidlowskie
      przepuszczają powietrze, a nie przepuszczają siuśków. no i w miesiącu wydaję 90
      zł, a nie 120 na pieluchy. w lidlu kupuję też poduszki z galaretką owocową
      (wersja jaśków chabra robiona dla lidla), tańsza o ok. 50 groszy niżw sklepe, a
      smaczniejsza, bo zawsze są miękkie. mieso moim zadniem wychodzi tam drogo. bo
      nawet jesloi jest tańszy kilogram np. schabu, to kawałki są tak duże, że ja bym
      pocięła jeszcze na pół smile) bardzo smaczne mają słodycze, ale ja rzadko kupuję.
      nad chemiąsiezastanawiałam, ale jakoś się nie odważyłam jeszcze. z lider szajsa
      bierzemy chrupki, bo są duże i dobrze się je trzyma w małej łapce.rewelacyjne
      mają też mleczko do czyszcenia- przez przypadek kupiłam , jak mi się cif
      skończył. w biedronce kupuję jogurty fru vita robione przez bakomę, makaron za
      1,6 robiony przez malmę, cukier, mąkę (chociaż moja mam mówi że nie dobra - mi
      tam wszystko wychodzi), kisielki, galaretki i budynie robione przez gellwe.
      wędliny kupujęw porządnym sklepie. a i jeszcze mam patent na rossmana.
      kupujętylko rzeczy w promocji, tylko te, które używam i które wpisałam w domu
      na listę, i w zazwyczaj w 2-3 sztukach. dodam,że zakupy robię raz na 7 - 10
      dni, wszystko z listą, w kilku sklepach. wszystkie są blisko, więc mozemy
      jeździćsmile). wedlinę kupuję i zamrażam, żeby nie stać w kolejce za często. na
      bieżąco kupuję tylko pieczywo, warzywa i owoce. wszystkie wydatki wpisuję w
      kalendarzu (ogólnie), bo nigdy nie wiedziałam, gdzie się podziały pieniądze.
      pieniędzy nie noszę.w sklepie wklepuję wszystko co wrzucam do kosza na
      kalkulator w komórce. płacę kartą, a przed zakupami w sklepach bez czytników
      wypłacam tyle, ile mi potrzebne.
    • malgoraptor Re: Leader Price? Lidl? Plus? 20.03.05, 00:52
      W Leader Price kupiłam kiedyś najśmieszniejsze jajka na świecie: kurze, ale tak
      malutkie, że wygodnie mieściły się na łyżeczce do herbaty!
    • oceanman Re: Leader Price? Lidl? Plus? 21.03.05, 08:49
      na zdrowiu się nie oszczędza, moim zdaniem warzywa, owoce, mięsa i wędliny
      trzeba kupować lepsze ale niestety droższe (ale za to zaoszczędzimy kaske na
      gastrologa za kilka lat)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka